"Bu durumdan hem iyi hem de kötü sonuçlar çıkarmak mümkün elbette. İlk önce olumlu sonuçtan bahsedelim: Crytek o kadar güzel grafiklere sahip bir oyun yaratmış ki bir önceki nesil yazılımlarla bu güzelliğinden fazla bir şey kaybetmiyor. Dolayısıyla Windows XP ve DirectX 9 destekli kaliteli bir ekran kartı kullanan oyun meraklıları Windows Vista ve DirectX 10 destekli bir ekran kartına tonlarca para sayıp terfi etmek zorunda kalmayacaklar. Şimdi de kötü sonuçla yüzleşelim: Hakkında sürekli bahsedilen, geleceğin kaçınılmaz bir standardı olacağı iddia edilen DX10 bu mu yani?"
yeni bir teknoloji devrim niteliğinde geçiş aşaması sıkıntılı olacağı kesin bize beklemek düşer
Malesef DX10 bu
Ben microsoft'u biliyor isem bu adamlar dediklerini yaparlar yani DX10'u bize illa Vista ile yedircekler normalde 12 saatlik çalışma ile DX10 XP'de de çalışır (Nerden mi biliyorum? Bilgisayar Programlama okuyorum)
"Bu durumdan hem iyi hem de kötü sonuçlar çıkarmak mümkün elbette. İlk önce olumlu sonuçtan bahsedelim: Crytek o kadar güzel grafiklere sahip bir oyun yaratmış ki bir önceki nesil yazılımlarla bu güzelliğinden fazla bir şey kaybetmiyor. Dolayısıyla Windows XP ve DirectX 9 destekli kaliteli bir ekran kartı kullanan oyun meraklıları Windows Vista ve DirectX 10 destekli bir ekran kartına tonlarca para sayıp terfi etmek zorunda kalmayacaklar. Şimdi de kötü sonuçla yüzleşelim: Hakkında sürekli bahsedilen, geleceğin kaçınılmaz bir standardı olacağı iddia edilen DX10 bu mu yani?"
Direcxt10 devrim niteliğinde bir görüntü kalitesi farklılığı sağlamıyor şu an için zaten directx9 un görüntü kalitesi şu an için yeterli oyunlarda fakat ileride shader model 5 veya 6 çıktığında o zaman işler değişecektir.
Olay dx10'un kalitesi değil aslında,asıl olay microsoftun tekelciliği.Dx10 istiyorsan vista alacaksın bu nedemek yaw.Ama hackerlerden Allah razı olsun vistayı da kırdılar.Şahsen visatyı hala kullanmayı düşünmüyorum.En azından service pack1 çıkana kadar.
Bende WinVista kullanmayı düşünmüyorum. Yüklemem için pek bir sebep yok nasılsa. Crysis çıkar, DirectX 9 ve 10 karşılaştırmaları yapılır, über farklar ortaya çıkarsa o zaman Vista yüklerim. Ayrıca WinXP 'ye DirectX 10 desteği gelmemesi konusunda yazılanlar çok haklı!
quote:
Orjinalden alıntı: kont_andre
Olay dx10'un kalitesi değil aslında,asıl olay microsoftun tekelciliği.Dx10 istiyorsan vista alacaksın bu nedemek yaw.Ama hackerlerden Allah razı olsun vistayı da kırdılar.Şahsen visatyı hala kullanmayı düşünmüyorum.En azından service pack1 çıkana kadar.
Aynen katılıyorum zaten bunların hepsi pazarlama politikası vista ya gelince şu an için kullanmak bence gereksiz
Ben microsoft'u biliyor isem bu adamlar dediklerini yaparlar yani DX10'u bize illa Vista ile yedircekler normalde 12 saatlik çalışma ile DX10 XP'de de çalışır (Nerden mi biliyorum? Bilgisayar Programlama okuyorum)
hocam dönüştür de kullanalım madem o kadar kolay sana benden kilitleri kırmak içinde 1 ay istediğin adamı yanına al..
quote:
Orjinalden alıntı: jedah
yeni bir teknoloji devrim niteliğinde geçiş aşaması sıkıntılı olacağı kesin bize beklemek düşer
bencede sıkıntı yaratacak hatta bu sıkıntılar bilip bilmeden bizim cenemize vuracak ve herkes bişeyler söylüyecek. Ama nitekim oyun çıkmadan su an için yapılan incelemeler ne derece dogru olur bilemeyiz . BEn yanlış konusup siz de dogruyu solemiş olabilirsiniz ama bu bnm fikrim
quote:
Orjinalden alıntı: Xinu
Malesef DX10 bu
Tabiki vistada XP de olmayan ne var ki aptal bir aerodan başka...
EN saçma işletim sistemi DX10 XP ye çıkarsa vistayı PCm den silmeyen ne olsun...
Valla bende Vista yi aldim ama yüklemiyorum. Yüklesem ilk XP tecrübenmdeki gibi binlerce sorunla karsilasmaktan korkuyorum.
Hele bi service Pack lari ciksin sonra düsünürüz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme