Şimdi Ara

Crystal Disk Info/ C5-C6 Hata Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır disk durumunu kontrol etmek amacıyla Cyrstal Disk Info programını kullanırım. Geçen disk sıcaklığına bakmak istediğimde (harici diskmin) dahili diskimin sağlamlık durumunun "dikkat" olduğunu gördüm ve C5-C6'da hata olduğunu gördüm. HD Disk Info ile baktığımda sadece C5'te hata olduğu yazıyordu. Değerleri aşağıda yazıcam, endişelenmeli miyim? 2 yıllık kullandığım bir harddisk, 1TB ve dolayısıyla yedek almam neredeyse imkansız. Düzeltebilmek mümkün mü? Garanti kapsamına giriyor mu? Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Model: ST31000528AS 1000.2GB

C5 - Current Pending Sector Count - Current 100 - Worst 100 - Threshold 0 - Raw Değeri 000000000001
    C6 - Uncorrectable Sector Count - Current 100 - Worst 100 - Threshold 0 - Raw Değeri 000000000001

Sıcaklığı genelde 33C-36C arası windows'ta dolaşırken..

• bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?
  • yardım!
  • Current pending sector hata ile karşılaşılan ve bir sonraki buluşmaya kadar işaretlenen sektörleri gösteriyor. Bir sonraki buluşmada da hata ile karşılaşılırsa bu sefer o sektör bozuk olarak işaretlenerek ve yerine ayrılmış alandan temiz bir sektör atanacak.
    Uncorrectable sector ise sektörlerdeki düzletilemeyen okuma/yazma hatalarını gösterir.

İkiside kritik hatalardır, mekanik ya da yüzey arızaları nedeniyle oluşabilirler. Bu değerler (smart) mevcut bir durumdan çok diskin geçmişini gösterirler yani geçmişi silmek mevcut sorunları çözmez, zaten silmekte mümkün değildir. Current pending düşer ama düşme nedeni ya bozuk sektöre dönüşmesidir ya da sektörde sorun bulunamadığı için temize çıkmasıdır. Bu hatalar oluştuysa ve artış göstermedilerse sorun yok ama artış eğilimliyse yedek almanın bir yolunu bulman gerekir.
    Hdd değişimi konusunda servisler çok katı değildirler, garantisi devam ediyorsa seni pek uğraştıracaklarını sanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.