Şimdi Ara

CS GO Fps bozukluğu. değişik bi durum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar. win 8.1 kullanıyorum. Leptopta Asus K56CB i7 2.0 GHz 4gb GT740M Ekran kartı ve 8 GB ram, 240 gb ultra 2 ssd bulunmakta.
    Sorun şu ;
    Oyuna girdigimde ilk 30 saniye 160-200 fps civarı oynuyorum fakat yaklaşık 30 saniye sonra pc kendi cs go ile ilgili bişey açtıgını varsayıyorum çünkü fps bir anda 80-90 a düşüyor. bunun smoke la yada diger adamlarla bir alakası yok boş yerdede denedim sürekli boyle bi durum var. mesela alt tab yapıp tekrar geliyorum oyuna tekrar 200fps civarı çalıştırıyor fakat tekrar 30 saniye sonra düşüyor. Nvidia denetim masası ayarlarım tam. Oyun içi ayarlarım tam (Kasmaması için). Fakat bu sorunu halledemedim. Bilen gören yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirse şimdiden teşekkür ederim.

• Aynisi bndede oluyor. Ve son guncellemeden snra 30-40 olan pingim 60-70-80 den dsmuo. Oyun zevkim neredeyse sifir. Adam kursundan hizli gdiyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar yazıyorum cevap vermeye tenezzül eden yok.
  • Ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldır. Yeniden kur veya başka bir sürücü kur.
    Sürücüyü tamamen temizlemek içinhttp://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html linkteki programı kullan.
    Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.

Eğer çözülmez ise cpu fanı çalışıyor mu kontrol et
    çalışıyor ise macun yenilemen gerekebilir.
    En iyi ihtimalle tozlanma sebebiyle bu gibi durumlar yaşanabilir. Yüksek sıcaklık buna sebebiyet verebilir.

• yorumların için teşekkür ediyorum öncelikle.

ekran kartı sürücüsünü tekrar yükleyim dedim aynı sürümün yüklü ve güncel oldugunu görünce vazgeçtim. Bi deneyim.

Fakat 2. yazdıgını okuyunca kafam karıştı çünkü geçenlerde leptopu ekran kablolarının tamiri için adama götürdügümde fanımda bir problem yoktu.
    Adamdan bilgisayarı aldıktan sonra fanım 2senedir hiç duymadıgım ve kafa ütüleyen bir sesle çalışmaya başladı. Adama sordugumda kablolar ekran kablosunun yanından çıkar dokunmadım ben ama bi getir bakalım demişti. Macunlarını da yeni degiştirdigini biliyorum 1ay oldu olmadı.

SpeedFanı yükledim fan 5000rpm civarında çalışıyor :D
    ve işlemciyi yiyor resmen yaklaşık %10..
    SpeedFanda fan hızının ayarını yapamadım onu nasıl yapacagız fan yüzdeleri görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justclaw -- 2 Ekim 2015; 7:54:06 >

• galiba bilgisayar ısındığı için bu sorunu yaşıyorsun fps yi 100 e sabitleyip oynamayı dene
  • Çoklu cpu kullanımını aç, laptop enerji tasarrufunu kapat, prize takılı olarak oyna ve soğutucu kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: justclaw

yorumların için teşekkür ediyorum öncelikle.

ekran kartı sürücüsünü tekrar yükleyim dedim aynı sürümün yüklü ve güncel oldugunu görünce vazgeçtim. Bi deneyim.

Fakat 2. yazdıgını okuyunca kafam karıştı çünkü geçenlerde leptopu ekran kablolarının tamiri için adama götürdügümde fanımda bir problem yoktu.
    Adamdan bilgisayarı aldıktan sonra fanım 2senedir hiç duymadıgım ve kafa ütüleyen bir sesle çalışmaya başladı. Adama sordugumda kablolar ekran kablosunun yanından çıkar dokunmadım ben ama bi getir bakalım demişti. Macunlarını da yeni degiştirdigini biliyorum 1ay oldu olmadı.

SpeedFanı yükledim fan 5000rpm civarında çalışıyor :D
    ve işlemciyi yiyor resmen yaklaşık %10..
    SpeedFanda fan hızının ayarını yapamadım onu nasıl yapacagız fan yüzdeleri görünmüyor.

Bahsettiğin fps sorununu 1 hafta önce bende yaşadım. Sürücüm benim de günceldi ama yüklediğim bazı programlar vs. Sürücü dosyalarına zarar vermiş olsa gerek silip yeniden kurunca düzeldi. Ama ben ekstradan macunu da değiştirdim ve iç temizlik yaptım normale döndü. Senin bu ses daha önce yoktu ise sorun fanlar da olabilir. Yani çok fazla ısınma varsa cpu da fanda haddinden fazla hızlı çalışıyordur. Adama tekrar götür baksın. Muhtemelen cpu ısınması veya fanla alakalı.

Ek olarak denetim masasından güc seçeneklerini yüksek performansa al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 2 Ekim 2015; 14:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arjenrobbenn A kullanıcısına yanıt
    herhangi bir ısınma problemi yok pc de. yeni macun çektirdim. fan temizlendi.
  • ø kullanıcısına yanıt
    şu soylediklerinin hepsini yapmıştım zaten :) 2 sene öncede thermaltake fan aldım kocaman altına. herhangi bir ısınma problemi yok pcde. kısa devre yapan kablomu var ne var anlamadım.
  • ben iç temizliğini 1 ay önce yaptırdım tamamen. ekran kabloları temassızlık yapması üzerine tekrar götürdüm. yani bu fan hızlı çalışmaya başlamadan önce ısınma problemi yoktu. ekran kablosu için götürdükten sonra baş gösterdi. Kısa devre olabilir büyük ihtimal.

Denetim masasındakilerin hepsi zaten max. performansta.
  • O halde adam yaparken yanlışlıkla başka bir şeyi bozmuş ta olabilir tekrar incelenmesi gerek emin olmak için. Aklıma başka bir şey gelmiyor mantıklı.
  • benim sorum daha farklı olucak kusura bakmayın :) Ben GTX 850M ile 90-100 fps arası alıyorum, sizce bir sıkıntı mı var?
  • mellebymelle kullanıcısına yanıt
    kardeşim benim 740m ben 100 fps alınca buraya yazıyorum sen sıkıntı varmı diye soruyon hemde GTX850 de :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.