Şimdi Ara

Cs Rate Ayarları (Gelişmiş Sistemde) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
4
Favori
75.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi sizin yapabileceğiniz bağlantı iyileştirmeleri ve ayarlar olduğu kadar, Karşı taraftaki serverın da yapması gerekenler var.

Düşük bağlantıda 10 larca server açan bir yer sorun yaratabilir, Bağlantıyı kullanan başka bir program oyunu mahvedebilir, hatta işlemcinin ısınması ya da aşırı yük altında kalması (Oyun nedeniyle değil, başka arka plan uygulaması ile) FPS de düşüklük yaratabilir.

Birde şunu unutmamak lazım, telefon hattı kablosunda sinyaller (elektronlar) ışık hızında (fiber obtik kablodaki sinyal gibi) gitmiyor. Farkı anlamak için fiber bağlantılı bilgisayar ile ADSL ve eski telefon hatlarını kullanan bilgisayarı karşılaştırmalıyız. Herkeste bellirli bir geçikme oluyor haliyle

Birde server tarafı var, oyun server dağıtıcılarının ilginç (dolandırıcı) reklamlarını da görüyorum arada, 150Mbit bağlantı veriyoruz diyor, Bu işlemci var diyor; o işlemci server işlemcisi değil, Bu RAM takılı diyor o Ram de server rami değil , evden mi dağıtıyor serverı artık

• CS 1.6 oynuyorum Chokeden bir türlü kurtulamıyorum // Bağlantı hızım 8mb ,Testlerde 7mb gibi bi değer cıkıyor upload hızım ise 500kb gibi bi değer çıkıyor . Ne yapmam lazım :(
  • cl_cmdrate 101
    cl_updaterate 101
    rate 30000 & 25000
    fps_max 101

bunlar fpsnizi olumlu etkiler.

brigness ya da brig yapıp tab yapın onun ayarı ''1'' dir onu ''9'' yaparsanız d2 b tünel gibi maplarda ışık sorunu yaşamazsınız.Yine karanlık derseniz gamma ''9'' yapın.

cl_showfps 1 yaparsanızda sol üst köşede fpsnizi görebiliriz.
  • Hocam, şu bağlantı hızı kısmını kendimiz yazabilir miyiz? Varmı öyle bir ihtimal? Çünkü ben 8 Mbps kullanıyordum fakat kablolar taşıyamadığı için 6 civarı bir değere indirdiler.

8 yapınca düşük diyor, 4 yapınca orta diyor zaten.

Download 5200 civarı, upload da 650-700 civarı.
  • ArkdşLar beNim bir sorunum var cs de Ping yok ama oyunum kasıyor mesela oyun başlarken silahları zor alıyorum.. AWP ile fln oynadgmda zumu acıyorum zum zor kaapnıyor 1-2 saniyede kapanıyor. PC formatladım sorun çözülmedi acaba rateler ile ilgili bir sorunmu? lütfen yardım ediniz neden olabilir bilgisi olan varsa veya çözümü olan varsa lütfen paylaşsın..! Herkese TeşekkürLer...

• ee bende link yok ? :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan1005

ArkdşLar beNim bir sorunum var cs de Ping yok ama oyunum kasıyor mesela oyun başlarken silahları zor alıyorum.. AWP ile fln oynadgmda zumu acıyorum zum zor kaapnıyor 1-2 saniyede kapanıyor. PC formatladım sorun çözülmedi acaba rateler ile ilgili bir sorunmu? lütfen yardım ediniz neden olabilir bilgisi olan varsa veya çözümü olan varsa lütfen paylaşsın..! Herkese TeşekkürLer...

Ekran kartı tanıtılmamıs ya da yanlış driver kurulmuş olabilir. Ekran kartı yetersiz olabilir. Oyundaki silah modelleri yüksek poligonlu ya da hatalı ise oyunu kastırır, default skin ve modeller ile deneyin. Intel işlemci ise aşırı ısınmadan; CPU performansı düşürmüş olabilir, virus ya da başka bir yazılım CPU yu aşırı kullanıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: RemagX

Adres :http://www.oyunnetwork.com/on-cs-rate.php

farklı raklamlar ve tarifeler deneyerek baktım, ex_interp 0.05 ten küçük çıkmıyor.

en alt limit olarak 0.05 mi ayarladın acaba?
  • ex_interp hesaplamalarda 0.05 de küçük çıksa bile oyun tekrar 0.05 e yükseltiyor. Ben de oyun otomatik düzelteceğine; hesaplamada otomatik düzelteyim dedim.

Yani 0.10 ile 0.05 arasında değeri oyun tarafından korunuyor.

Lan Game Test sonuçları :

Cs Rate Ayarları (Gelişmiş Sistemde)
  • quote:

ex_interp hesaplamalarda 0.05 de küçük çıksa bile oyun tekrar 0.05 e yükseltiyor. Ben de oyun otomatik düzelteceğine; hesaplamada otomatik düzelteyim dedim.

Yani 0.10 ile 0.05 arasında değeri oyun tarafından korunuyor.

Lan Game Test sonuçları :

Cs Rate Ayarları (Gelişmiş Sistemde)

sizin cl_updaterate 20 de olduğu için 0.05 in altını kabul etmiyor sanırım.

cl_updaterate 101 yapıp, 0.01 e kadar çekebiliyorum. (görüntüde bazen takılmalar ve atlamalar oluyor, eski akışkanlığı olmuyor)

0 yapıldığında ise otomatik olarak cl_updaterate/100 olarak hesaplıyor.

• Tamam olayı anladım, farklı bir algoritma ile hesaplamayı değiştiriyorum. 0.009 <= ex_interp <= 0.1 değerlerini oyun kabul ediyor.

Yeni bir sayfa olarak yeni halini hazırladım Cs Oto Rate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemagX -- 20 Ocak 2012; 16:22:09 >
  • quote:

Tamam olayı anladım, farklı bir algoritma ile hesaplamayı değiştiriyorum. 0.009 <= ex_interp <= 0.1 değerlerini oyun kabul ediyor.

Yurtdışında hemen herkes 0.01 değeri kullanıyor. Hatta 0 kullanıp cl_updaterate e göre otomatik hesaplanmasını sağlıyorlar.

Rate sonuçları bende 25k 101 101 çıkıyor.
    Normalde bu değerlerle ex_interp in 0.009 olması gerekiyor ama, oyun akışkanlığı iyi olmuyor.
    Mecburen 0.04, 0.05 yapmak zorunda kalıyorum.

Sen sitede ex_interp i 0.05in altına düşürürsen birçok kişi sorun yaşayacaktır.

Şöyle birşey yapabilirsin;

1- 0.05 altına çekip "sorun yaşayanlar 0.01, 0.02, 0.03... gibi artırarak ideal değeri bulmalılar" şeklinde bir uyarı

2- 0.05 altına çekmezsin "rate sonuçları yüksek çıkanlar pingleri çok iyi durumdaysa 0.05 altında bir değerde deneyebilirler" gibi bir uyarı

• Örnek olarak:

Pinginiz X in altında ise : rate 21182;cl_cmdrate 71;cl_updaterate 81;ex_interp 0.012 (hesaplanan değer) kullanın

Pinginiz X in üstünde ise : rate 21182;cl_cmdrate 71;cl_updaterate 81;ex_interp 0.05 (tavsiye değer) kullanın

Pinginiz sunucu ile sizin bağlantınıza bağlıdır. Oynadığınız serverda TAB a basarak Skor tablosunda görebilirsiniz.

gibi bir şey mi ekliyeyim?

Eklemem gerekirse X yaklaşık kaç olmalı? 30 olur mu?
  • hesaplanan değeri verip, "oyun akışkanlığı konusunda sıkıntı yaşayanlar 0.01 lik artışlarla ideal değeri bulabilirler" gibi bir uyarı olabilir.

mesela hesaplanan değer 0.03 çıktı, sorun olursa 0.04, o da olmazsa 0.05, yine olmadı 0.06 yı deneyebilirler.
  • Ayrıca ingilizcesi olanlar için şöyle birşey var;

http://www.gotfrag.com/cs/story/30057/?spage=1

özeti;

rate: choke olmadığı sürece arttırın

cl_cmdrate: fps nizin 5 fazlası; lag olursa, lag geçene kadar arttırın. ("server ın fps sine eşit ya da yüksek olmalı" diyen birine, cevap olarak yazmış)

cl_updaterate: sv_maxupdaterate e eşit olmalı

ex_interp: 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco -- 20 Ocak 2012; 20:57:18 >
  • http://csnoktasi.com
    En güncel counter strike modelleri bulunur.
    http://csnoktasi.com
  • Hocam online oynayanlar bilindiği gibi 1.5 de ex_interp 0.1 sabit değiştirilmiyor buna nasıl bir çözüm yapabiliriz. Mesela bana şöyle bir değer çıktı ;
    rate 21553;cl_cmdrate 77;cl_updaterate 83;ex_interp 0.012

şimdi ben ex_interp 0.012 yapamam serwer izin vermiyor peki o zaman rate vs bileşenlerinin değerlerinde değişme yapmam gerek mi yani rate 21553 ise ex_interp 0.1 olduğu için rate değerinde değiştirme yapmak gerekir mi çünkü ec_interpi 0.012 olarak vermiş ve ona göre rate ayarlanmış. Birde cl_dlmax cl_cmdbaackup cl_resend cl_rate gibi bi kaç tane daha rate ayarı var bunalrla ilgili özellikle cl_rate ile ilgili çalışmalarınıız var mı ?

Not: Birde şu konuya açıklık getirmek istiyorum bilindiği gibi ülkemizde verilen hızlar tam oalrak gelmiyor yani bir kullanıcıya Down. 8192 değer verilmişse testler 8mb değil 7.00 ve küsüsratlı çıkıyor.
    Aynı şekilde uploud 1024 olarak değil 799 olarak veriliyor ve 0.68 (680) çıkıyor bunu testtlerden anlayabilriisniz. Mevcut Rate sistemni bu şekilde güncellerseniz çok seviniriz.

• ex_interp için azalt ve artır gibi bir özellik ekledim. Böylelikle çok basit ve hızlı bir şekilde sonuç değerlerini de değiştirebiliyoruz, kendimize göre ayarlıyoruz.
  • BEYLER ACİL YARDIM BENDE CS DE HERŞEY NORMAL FAKAT İN VE OUT ÇOK YÜKSEK SEBEBİ NEDİR BİLEN VARSA ACİL YARDIM 200 300 FLN OLUYO NEDEN YARDIM LÜTFENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
  • Arkadaşlar 4 mbit kullanıcısyım. Wireless (Airties WUS-300) ile kardeşimde bağlanıyor. Ve ikimizde oyundayken vurmamız çok güç oluyor. Bu bağlamda en uygun rateleri söyleyebilir misiniz. Ateş esnasında Fps 40 lara kadar düşüyor. Fpx_max 101 olup loss ve choke yok. Yardımcı olursanız sevinirim ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.