Şimdi Ara

cscript.exe Sorunu _- NeDir Buya ? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben pc yi açıyorum sonra normal gezınıyorum msn,net felan 1den cscript.exe dıye bı cmd ekranı gelıyor sıyah kucuk bı ekran sonra bısıler yazıyor ekran kapanıyor. Bukadar ama neden cıkıyor bu cscript.exe sebebi nedir ne zararı vardır we nasıl kurtulurum bu şeyden??

Yardımlarınız İçin Şimdiden Tşk.

• quote:

Orjinalden alıntı: dewilmacry

Arkadaşlar ben pc yi açıyorum sonra normal gezınıyorum msn,net felan 1den cscript.exe dıye bı cmd ekranı gelıyor sıyah kucuk bı ekran sonra bısıler yazıyor ekran kapanıyor. Bukadar ama neden cıkıyor bu cscript.exe sebebi nedir ne zararı vardır we nasıl kurtulurum bu şeyden??

Yardımlarınız İçin Şimdiden Tşk.

korkmana sebeb değilmiş :http://www.budosyanedir.com/cscript.html

Alıntı :

Bu scripti kullanarak uzak bağlantıyı çok kolay bir şekilde konfigüre edebiliriz. Scriptin kullanımı şu şekilde olmalı;

“Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /ar 0” è Windows Server 2008 ve Vista’dan bağlamak için

“Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /cs 0” è Windows 2000, XP veya 2003’den bağlanmak için

Bu komutların ikisini de çalıştırabiliriz. Script bizim için gerekli registry değişikliklerini yapacak.

Yine aynı scripti çalıştırarak Windows Update ayarlarını da yapabiliriz. Windows Update default olarak konfigüre edilmemiştir. Açmak veya kapatmak için şu komutları kullanmalıyız.

“Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /au 4” è Automaitic Update’i açar

“Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /au 1” è Automaitic Update’i kapatır

“Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /au /v” è Automaitic Update’in durumunu gösterir

-----

Yazılımcı :

Microsoft Corporation

İsim :
    Microsoft (r) Console Based Script Host
    Microsoft (r) Windows Script Host
    Risk :
    0 / 5
    Spyware :
    cscript.exe spyware değildir.
    Adware :
    cscript.exe adware değildir.

• hayati54 kardeşim bu yazdıkların felan hiç 1şey anlamadım; “Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /ar 0” è bunu felan nereden çalıştırıcagız nasıl kapatıcaz bunu?
  • valla dostum benim başıma böle birşey gelmedi ne işe yarar bende anlamadım ama kötü bişi değilmiş onu anladım
  • Valla saolsın'da hiçteyse içimi rahatlattın kötü birşey oldmadığına çok sevindim. Bu bilgi için çok teşekkürederim :D 1De Kapata bilsem xD
  • dostum al şunu kopyala "Cscript %windir%\\\\system32\\\\SCRegEdit.wsf /au 1" çalıştıra yapıştır enter yap zannedersem kapanıyormuş. " tırnakları kopyalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 4 Mayıs 2009; 18:34:29 >
  • ewt ewt yaptım onu bı cmd dosyası acıldı , sanırısam halloldu sorun :D ÇOK TŞK ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dewilmacry

ewt ewt yaptım onu bı cmd dosyası acıldı , sanırısam halloldu sorun :D ÇOK TŞK ...

sorun yaşamamanız dileği ile ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.