Şimdi Ara

Çukurda veya tümsekte geçerken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Frene basılı tutupmu geçiyorsunuz yoksa frene basıp çekipmi geçiyosunuz.Ben son anda farkettiğim çukurlarda frene basılı tutup geçiyodum dedem bugün gördü
    arabanın süspansiyonmudur nedir onları mahvedersin dedi acaba doğrumu

• hızım yavaşsa stop etmesin diye debriyaj+fren le geçiyorum direk frene basarsam stop ediyo devir azalınca
    sürekli frende geçiyorum senin gibi
  • Çukurdan geçerken frene basarsan ön takım zamanla gider.Çukura gelince freni bırak
  • geçen tv de otomobil programlarının birinde anlatıyordu. Çukurdan asla kaçmaya çalışmayın, çukura yaklaşırken frene basın, geçerken frenden ayağınızı çekin diyordu. frene basma esnasında süspansiyonlara çok fazla yük bindiği için frene basarak çukurdan geçmenin araca çok zarar vereceğini, frene basmadan geçince süspansiyonların çukurun etkisini absorbe edeceğini söylüyordu.
  • girmeden önce frene basın çukura tam girerken çekin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

geçen tv de otomobil programlarının birinde anlatıyordu. Çukurdan asla kaçmaya çalışmayın, çukura yaklaşırken frene basın, geçerken frenden ayağınızı çekin diyordu. frene basma esnasında süspansiyonlara çok fazla yük bindiği için frene basarak çukurdan geçmenin araca çok zarar vereceğini, frene basmadan geçince süspansiyonların çukurun etkisini absorbe edeceğini söylüyordu.

Dediği doğru çukurdan ve kasisten geçerken süspansiyon sisteminin verimli çalışması için frenleme yapılmaz.
    Ama çukurdan kaçmayın demek garip olmuş. Sanırım çukurdan kaçmak için tehlikeli manevra yapacağınıza, çukura girin daha iyi gibi bişey demek istemiştir.
    (İtirazım size değil yani, yanlış anlamayın )

Yoksa "çukurdan kaçmayın, çukurla yüzleşin" demek olmaz.

• ...editt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_fb -- 9 Şubat 2012; 11:48:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Sürekli Yaylanıyor !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çukura veya tümseğe girmeden hemen önce freni bırakman gerek
  • Tabiki frene basılı şekilde girilmez. Son anda diyelim farkettiniz, abanın frene ama tam çukura geldiğinizde yeterince yavaşlamamış bile olsanız bırakın frenden. Daha az zarar görür heryer.
  • en iyisi yavaş gitki boyle bi durumda kalma
  • Tümseklere, çukurlara son anda farketsem bile kesinlile frenle girmem.
    Ayrıca ogs gişelerine yakın koyulan rot-bozanlara gelmeden frenleme işlemimi halletmiş olurum.
    Ön takıma zararlı frenle geçmek.
  • bu dedikleriniz 1996 moldel şahin için de geçerli mi yoksa fark etmez mi onun için... :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Tümseklere, çukurlara son anda farketsem bile kesinlile frenle girmem.
    Ayrıca ogs gişelerine yakın koyulan rot-bozanlara gelmeden frenleme işlemimi halletmiş olurum.
    Ön takıma zararlı frenle geçmek.

rot-bozan iyimiş abi
  • Son anda farkettiysem eğer yükleniyorum frene ama geçikmişsem yapacak bişey yok bodoslama dalıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.