Şimdi Ara

Tümseklerden Durana Kadar Yavaşlayarak Geçenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. 5 -6 yildir otomobil 3 yildir da motosijlet kullaniyorum. Hemen hemen tüm kurallara uyar yayalara mümkun mertebe yol veririm. Bunu neden anlatiyorum sakin bir adamim ancak trafiktr gerilebiliyorum herkes gibi.

Ancak beni asil geren ònümüzde ki aracin en ufak tümsekte durana kadar yavaslamasi. Arkada kuyruklar olusturmasi.

Tamam takip mesafesine uysak trafik olmaz kuyruk olmaz ama sizi de rahatsiz etmiyor mu ?

Eger sorun bendeyse bundan sonra hatali oldugumu aklima getirip sakin kalacagim.

Ya da sunu da sorayim bu tumsekler amortisorlerin salinimlarini ne kadar etkiliyor da bozuluyor arkadas.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hep durana kadar yavaşlayarak geçerim hızım 40-50 km/s ten 15-20 km/s hıza kesin düşer.
    Kasisin amacı zaten yavaşlatmak degil mi ? Niye hızlı geceyim

• beni en çok geren şey.

5 bin liralık şahincilerin kasiste 3 km/h ye kadar düşüp döner kavşakta lastik yakarak ilerlemesi...

Yahu Allah beyini bedava veriyor... neden zorlayıp beyindeki .dll dosyalarını inatla kullanmıyorsun....
  • Kasislerden bahsediyorsan bazı araçların altı alçak olduğu için hızlı geçince çarpıyor.

• ustam yapma altı sürter rot ayarı kaçar balansı gider ön takım gider bence olması gereken o üstüne üstlük arabayı aldığımda tıkır ses gelmezdi arabadan bizim mahallenin yol bozuk olduğundan 1 ayda heryerinden takur tukur ses gelmeye başladı
  • Tümseklerden şu hızla geçin diye bir kural yok bildiğim kadarıyla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 km hızla geçmek kafi gelebilir ama bazi durumlarda yük fazla ise baya bir yavaslamakta gerekebilir. Hadi amortisörü felan gectim icerdekiler yer bile degistiriyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Sürekli Yaylanıyor !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazı kasisler varki çin setti gibi geçilmemek için yapılmışben loganla bile durarak geçiyorumbazıları var toyota honda gibi araçlarla çapraz geçiyor

• yani açık söyleyeyim hiç kimse umrumda değil. Bazıları öyle bir vuruyor ki arabanın bütün vidaları yerinden oynuyor.

en kötü lastik ömründen yiyor. 1. vitese inerim öyle geçerim. Parayı kasisi koyanlarla beraber kazanmıyorum.
  • Tümsek boşuna koyulmamıştır zaten. Ya okul önüdür miniklere çarpmayalım diye, veya yaya geçidi vardır insanlara çarpmayalım diye koyulmuştur. Bence doğru olanı iyice yavaşlamak

• Belki bilmeyen vardir. Kasise frenle girmeyin beyler. Kasise kadar fren yapin. Ancak frenle gecmeyin.

Alintidir:

Ülkemizde çok sık rastladığımız tümseklerden geçmeden önce yavaşlanmalıdır. Ve tümseklerden ve çukurlardan geçerken tümseğe ya da çukura kadar aracınızı frenlemeli fakat aracınızın tümseğin ya da çukurun üstüne gelmesinden önce fren kullanılmalıdır. Çünkü frene basarak tümseklerden ya da çukurlardan geçmek aracınızın amortisörlerine ve yürüyen aksamına ciddi şekilde zarar verir.

Ayrıca heran karşınıza böyle bir çocuk ve acayip hayvanlar çıkabilir. Tümseklerde yıprattığınız arabanız gerektiğinde duramayabilir... Bu yüzden lütfen tümseklere dikkat !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 27 Ekim 2015; 0:23:24 >

• sorun sizde deil, diğer araçta

örneğin dün zorunlu olarak manometresi arızalı bi pompada lastiklerimi şişirmek zorunda kaldım, baya bi fazla kaçtı, gün boyu bahsettiğiniz şekilde geçmek zorunda kaldım tümseklerin bazılarından

örnek iki: 3-4 gün sonra hastaneden bi hastamı alıp biraz yol yapmak zorunda kalacağım, o zaman da tümseklere karşı yine bahsettiğiniz şekilde davranmak zorunda kalacağım

senaryo örnek üç: apaçinin tekiyim, b*kunu çıkartırcasına alçalttım arabayı, sğır sığır geziyom trafikte

senaryo örnek dört: rahatsızlandım bi şekilde, sarsıntı canımı yakmakta, mecburen duruyomuş gibi geçiyorum tümseklerden

Ve son: arabama kıyamıyorum hatta bu hastalık derecesine vardı ve bu yüzden psikolojik tedaviye ihtiyacım var ya da aracın geçmesi gereken hızda hasar alacağını düşünecek kadar bilgisizim, ama dreksiyondayım...

ilk ikisi gerçektir, umarım diğerleri benim için gerçekleşmez :)))

• Kasisler araçlar yavaş geçsin diye yapılıyor,belli bir hızla geçilecek diye de bir sınırda yok.İsteyen 60 km hız ile geçer isteyen 10 km hızla, ben aracıma zarar vermemek için mümkün oldukça yavaş geçiyorum,arkamda trafik oluşması beni ilgilendirmez,belediye'nin işi bununla ilgilenmek, o noktada çok trafik oluşturuyorsa belediyeye başvurursunuz çözüm bulmaları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 26 Ekim 2015; 21:46:22 >
  • Arkadaşlar Kocaeli gebze de tren istasyonuna bir yerde oturuyorum tren istasyonunun karşısında bir yol var dar bir yol ilerisinde dalma var alt geçit oturanlar varsa o civarda yolu bilir neyse dün gece o yolda giderken yolu pek kullanamadığımdan nerde kasis nerde tümsek var bilmiyorum 60km gibi bir hızla ilerlerken bir rögar kapağı asfaltın abartmıyorum 15 cm yukarısında tepe gibi yapmışlar allahtan farkettim hızımda yüksek değildi durabildim burda diyeceğim ülkemizin maalesef yolları çok bozuk kasis ler de o şekilde durana kadar yavaşlıyorum mecburen çünki aracımın hem alttakimi zayıf hemde altı vuruyor.

• Merhaba.
    İnce metal yükseklerden bile durup çapraz geçmeye özen gösteririm.

• Adı üstünde tümsek yani yavaşlamak için ama bazı öküzler bu olayı yanlış anlıyor. Adamın arabası öyle kıymetliki durup el freni çekecek nerdeyse. Senin arkada işin varmış ölüyormusun bi yeremi yetişeceksin ananmı ölüyor babanmı ölüyor biyeremi yetişeceksin umrunda değil. Sen gerekirse öl yeterki adamın rot başı eskimesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 26 Ekim 2015; 21:52:48 >
  • Sıfır araç aldığımda resmen durarak geçiyordum, şimdi langırt diye giriyorum :)
  • bazı kasisler everest yüksekliğinde oluyor, yiyorsa durma
  • Kizacaksaniz emniyet şeridinde sürenlere ya da yol ayrimlarinda son anda ayrıma kaynak yapmaya çalışan uyaniklara fln kızın.

Amacı yavaşlamak için yerleştirilen yükseklerde arabasını korumak isteyen sürücülere kızmak saçma

• Honda Jazz kullanıyorum.Mecbur olduğum için o hızlara düşüyorum.Süspansiyonu çok sert.Kusura bkmayın...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.