Şimdi Ara

Tümseklerden Durana Kadar Yavaşlayarak Geçenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tanesi 250TL olan ön süspansiyonları sen alacaksan yavaşlamadan geçeyim diğer ön takım masraflarını da düzenli olarak ödersen güzel olur.
  • Ben arabadan inip iterek geçiyorum
    Tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Belki bilmeyen vardir. Kasise frenle girmeyin beyler. Kasise kadar fren yapin. Ancak frenle gecmeyin.

Neden

Kasisten geçme anında frene basarsanız araba öne yığılır ve bütün yük ön düzene biner.

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde çok sık rastladığımız tümseklerden geçmeden önce yavaşlanmalıdır. Ve tümseklerden ve çukurlardan geçerken tümseğe ya da çukura kadar aracınızı frenlemeli fakat aracınızın tümseğin ya da çukurun üstüne gelmesinden önce fren kullanılmalıdır. Çünkü frene basarak tümseklerden ya da çukurlardan geçmek aracınızın amortisörlerine ve yürüyen aksamına ciddi şekilde zarar verir.

Ayrıca heran karşınıza böyle bir çocuk ve acayip hayvanlar çıkabilir. Tümseklerde yıprattığınız arabanız gerektiğinde duramayabilir... Bu yüzden lütfen tümseklere dikkat !

• Ankara esenboga havalimaninda kasislerden 30 la gec bakayim ne oluyor. Bazi kasisler haddinden fazla yuksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Belki bilmeyen vardir. Kasise frenle girmeyin beyler. Kasise kadar fren yapin. Ancak frenle gecmeyin.

Neden

Fren yaptığınızda arabanın önü alçalır.Bu durumda ,amortisörlerin içindeki piston yukarı yaklaşır ve darbe emme yeteneği de azalır.Fren yapmaya devam edip kasise girerseniz ,amortisör bu darbeyi sönümleyemez ve içindeki piston dibine kadar vurabilir.Bu da amortisöre hasar verebilir.Ayrıca arabanın önü de sürtebilir.Bu yüzden kasisi geç farketseniz bile kasise varmadan hemen önce freni bırakın.Kasisten fren yaparken geçmek, biraz hızlı geçmekten daha çok zarar verir diye düşünüyorum.

• Araç basiksa mecbur duracaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda gördüğüm en saçma konulardan biri bu.

Kasislerden, bozuk satıhlı yollardan direk mi geçsin insanlar? Ben parayı helal yoldan, emek vererek zorla kazanıyorum. Arabama,cebimdeki parama düşmanlık edemem. Rot, zrot, rotil, Salıncak demiri, amortisör, amortisör takozu kaça değiştiriliyor sizin haberiniz var mı?

üstelik arabayı satacağım zaman alacak kişiyide düşünmek lazım.

Ben iyice yavaşlayarak 15-20 km hız ile geçiyorum. arkamdaki beklesin. Korna çalarsa ben daha fazla çalarım.

Trafikte sabırlı olun. Kasisten yavaş geçti diye birine atar yaptığınızda deli birine denk gelirseniz sonu iyi olmaz.

Ben taksicilik yapıyorum. Bir kere bile Kasisten yavaş geçiyor diye birine sinirlenip kızmadım.

Arabada hasta vardır. Arabası yumuşak amortisörlüdür. Arabasını seviyordur. İstediği gibi geçsin.

• Çukurun olmasına kızmıyorsunuz da çukurlarda yavaşlıyoruz diyemi kızıyorsunuz. Valla ne yalan söyliyeyim bu kadar bir araca para saydıktan sonra araca zarar vericek çukur,kasis görürsem dururum. Takip mesafesini ayarlayan adam da rahat bir şekilde durur. Ama malesef bazen arkama yapışmış araba motor olunca hafif fren yaparak geçmeye çalışıyorum.sonra bir bakıyırum arkadaki yavaş yavaş geçiyor

• Kasisten gecerken kornaya basanlara iyi küfür ediyorum hic makasli araba kullamamislar

• ben çok yavaş geçerim tümseklerden ama hızlı geçip vuranları görüncede içim cız eder o arabaya da acırım.
  • dün başıma geldi
    yokuş aşşa kasis koyulmuş önümdeki araç aynen durdu gıdım gıdım geçtı,bende arkadan sellektör yaptım
    el kol hareketıylr geri döndü işikta yanıma yanaşıp camı açtı bende dedım arkadan sana girerler dedim
    megerse hasta varmış arabasında.
    tamam olabılırı şerıdın solunda bu yapılmamalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gideceğin yere 20sn geç git. Ben de bunu anlamıyorum. Normalde ben de sinirleniyorum yanda oturduğumda ama direksiyonda olunca çok sabırlı davranabiliyorum. Hata yapacağına bırak yavaşlasın uygun bir anda geçersin ya da gideceğin yere 1-2dk geç gidersin.
  • Alt takım ve karter parasını siz verecekseniz 40-50 km gibi hızlarla geçebiliriz bazı kasisler gizli tuzak malesef belediyenin kasisi belirtecek şekilde boyaması gerekirken çoğu boyasız bir şekilde ben aracım yüksek olsa da iyice yavaşlayarak çapraz şekilde geçiyorum 400 lira alt takıma verdiğim paradan sonra dikkatli kullanmak zorundayım para kolay kazanılmıyor para kazanabilmek için her gün bir yerlerimizden saatlerce ter akıyor strese giriyoruz sizin paranız bolsa isterseniz 70-80 km hızla bile geçebilirsiniz.
  • aşırı yavaşlayan araçlar genellikle japon araçları oluyor.
  • Yavaşlayarak, güvenli bir şekilde geçenler : O kasisin oraya neden konulduğunu bilen, arabasını koruyan, parasını kolay kazanmayan sürücülerdir.

Paldır küldür geçip, yavaş geçenlere laf atanlar: Şirket arabası, kiralık araç vs kullanan sürücülerdir.
  • hızlı geçince aracın burnu yere çarpıyor, karlığı dikiz aynasından görüyoruz sonra, araçta bir hafiflik, bir ferahlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

Forumda gördüğüm en saçma konulardan biri bu.

Kasislerden, bozuk satıhlı yollardan direk mi geçsin insanlar? Ben parayı helal yoldan, emek vererek zorla kazanıyorum. Arabama,cebimdeki parama düşmanlık edemem. Rot, zrot, rotil, Salıncak demiri, amortisör, amortisör takozu kaça değiştiriliyor sizin haberiniz var mı?

üstelik arabayı satacağım zaman alacak kişiyide düşünmek lazım.

Ben iyice yavaşlayarak 15-20 km hız ile geçiyorum. arkamdaki beklesin. Korna çalarsa ben daha fazla çalarım.

Trafikte sabırlı olun. Kasisten yavaş geçti diye birine atar yaptığınızda deli birine denk gelirseniz sonu iyi olmaz.

Ben taksicilik yapıyorum. Bir kere bile Kasisten yavaş geçiyor diye birine sinirlenip kızmadım.

Arabada hasta vardır. Arabası yumuşak amortisörlüdür. Arabasını seviyordur. İstediği gibi geçsin.

Tebrik ediyorum, mesajları okurken sırf sizi tebrik etmek için girdim foruma.
    Konuyu açan arkadaşım, demek istediğini anlıyorum, 20- 30 ile geçebilecekken 5 km/saat ile geçenlere kızıyorsun, çünkü acelen var, çünkü ortalamaya göre iyi araba kullanıyorsun, yüksek hızda güvenle gidiyorsun, virajlarda kimse eline su dökemez...
    Ama şunu hatırla, yavaş gittiği için kazaya sebep olmak çok nadir durumlarda olabilir, ve hatta o nadir durumda bile yavaş gidenin kazaya sebep olması için yine hızlı giden, takip mesafesini korumayan biri lazımdır.
    Bırak önündeki adam duracak kadar yavaşlasın, arabası kıymetlidir, hastası vardır, acemidir veya keyfi öyle istiyordur. sebebi onu ilgilendirir. Otoban gibi alt hız sınırı olan bir yerde değilse ne kadar isterse o kadar yavaşlar. Bunun o arkada oluşan kuyruğa etkisi inan düşündüğün kadar değil. Orada o kuyruk oluşmasa bile ilerideki ışıkta veya kavşakta oluşacak merak etme.
    Bunları sana ortalamaya göre hayli iyi araba kullanan, genelde arabada biri varken hızını düşürdüğü halde arabadakiler tarafından hızlı gittiği için uyarılan, ve hatta zamanında yarışlara da ucundan bulaşmış biri olarak yazıyorum.
    Kazalara senin benim gibi acele edenler neden oluyor, kasiste duranlar değil. Kaza dediğin şey bir kere olur, kasisten hızlı geçerken önüne fırlayan bir okul çocuğunun hayatı hiçbir gecikme veya kuyrukla açıklanamaz.
    Çok klasik olacak ama (acil durumları saymıyorum ki onlar binde birdir) 10 dk erken çıkın.
    İsteyen istediği gibi yavaşlasın. Trafik oyun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

Honda Jazz kullanıyorum.Mecbur olduğum için o hızlara düşüyorum.Süspansiyonu çok sert.Kusura bkmayın...

Bende hızımı çok düşürüyorum hatta imkan varsa çapraz geçmeye çalışıyorum. Honda Jazz bu konuda sıkıntılı.
  • Çok saçma bir konu. Yolda tümsek, çukur, çıkıntı gibi bilimum bozuk satıhlar varsa iyice yavaşlarım. Benim suçum değil yolda çukur olması. Sen arabanı hor kullanabilirsin ama ben nazik kullanırım. Bunun için de kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok. Herkes kolay yoldan kazanmıyor parayı. Krediyle borç harç eşşek gibi çalışarak alıyor insanlar arabalarını. Arabasına acımayanlar genelde şirket araçları, baba parasıyla alınmış araçlar ve haram parayla alınmış araçlardır. Nokta.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.