Şimdi Ara

Tümseklerden Durana Kadar Yavaşlayarak Geçenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rozetmen

tabi yavaş geçilmeli.tavsiye edilen hız 20-30 km arasıdır.bazı arkadaşlarda fark ettim,özellikle yerden yüksek SUV tipi araçlar kullananlar neredeyse duracak seviyede yavaşlıyorlar.takip mesafe özürlü olduğumuz için ciddi tehlike arz etmekte.bu tür araçlar dağa bayıra vurmalık arabalar,range rover ile tümseklerden 80 ile geçsen arabana da birşey olmaz sana da.

Hiç land cruiser veya herhangi bir suv kullandınız mı? Anladığım kadarıyla kullanmamışsınız. Suv araçla tümsekten geçince bişey olmaz diye birşey yok ;) 80 ile geçerseniz alt takımı bozarsınız bozmasanız bile parçaların ömründen kısalır parça da pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garmae0671 -- 27 Ekim 2015; 15:56:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

aşırı yavaşlayan araçlar genellikle japon araçları oluyor.

sen c4 le hızlı geç de arka taraf elinde kalsınn

• quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/190457/ruslarin-kasisle-imtihani

hiç durmam..frene bile basmam
  • toplasan bi tane adam doğru cevap yazmamış. bizim millet çocuk oyunu sanıyor bunu. niye hızlı gidildiğine kızmıyor da niye yavaşladığına kızıyor. o kasis o yol boyu yavaş gitmeniz gerektiği için oraya konuluyor. üstünden geçip sonra gazlayasınız diye değil. zaten zaten yol boyu istenen hızda giderseniz o kasis sizi etkilemeyecektir, bu da o kasisi koyanların sorumluluğudur.
  • Her aracın sertliği aynı değildir. Kimi araçta hızla bile girsen yumuşak geçmiş olursun.

Bu yüzden öndeki araca saygı göstermek gerek.

Ama zaten kasıt hissedersem (apaçi) gereği yapılır

• önümdeki araç duracak kadar yavaşlarsa ana bacı söverim.

dibine kadar girip selektör yakarım.

imkan varsa kornaya basarak sollar geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 27 Ekim 2015; 16:14:51 >
  • Kusura bakmayın, kötü bir üslup kullanmak değildi amacım. Siz öyle deyince bir daha okudum, evet rahatsız edebilecek bir üslupla yazmışım. Yanlış anlaşılma için tekrar özür diliyorum. Aslında sizin nezdinizde kendi özeleştirimi yapmak istemiştim. Ben de insanların gereksiz yavaşlamasına kızan bir insandım. Sonradan yavaş yavaş temel sorunun gereğinden az değil gereğinden fazla hız olduğuna karar verdim.
    Sadece şunu demek istiyorum. İster arabasına kıyamıyor diye olsun ister başka sebeple, tek derdimiz insanların gereğinden fazla yavaşlaması olan bir trafik olsun. Siz de böyle birine denk gelince derin bir nefes alın, 10'a kadar sayın ve en azından trafikte makas atanlardan iyidir diye düşünün. Selamlar...
  • Duracak kadar da abartmamak lazım ama İstanbuldaki tümsekler tümsek değil duvar gibi. Ben asıl boş yoldaki kararsızlara ayar oluyorum, çek sağa öyle düşün bir zahmet yahu önüm sıra tın tın.

Kasis ve çukurlardan paldır küldür geçenlerin çoğu ya şirket aracı ya da çalıştığı işyerinin kang&combo araçlarını kullanan elemanlar. Kendi malınızı da öyle kullanmanız dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

sorun sizde deil, diğer araçta

örneğin dün zorunlu olarak manometresi arızalı bi pompada lastiklerimi şişirmek zorunda kaldım, baya bi fazla kaçtı, gün boyu bahsettiğiniz şekilde geçmek zorunda kaldım tümseklerin bazılarından

örnek iki: 3-4 gün sonra hastaneden bi hastamı alıp biraz yol yapmak zorunda kalacağım, o zaman da tümseklere karşı yine bahsettiğiniz şekilde davranmak zorunda kalacağım

senaryo örnek üç: apaçinin tekiyim, b*kunu çıkartırcasına alçalttım arabayı, sğır sığır geziyom trafikte

senaryo örnek dört: rahatsızlandım bi şekilde, sarsıntı canımı yakmakta, mecburen duruyomuş gibi geçiyorum tümseklerden

Ve son: arabama kıyamıyorum hatta bu hastalık derecesine vardı ve bu yüzden psikolojik tedaviye ihtiyacım var ya da aracın geçmesi gereken hızda hasar alacağını düşünecek kadar bilgisizim, ama dreksiyondayım...

ilk ikisi gerçektir, umarım diğerleri benim için gerçekleşmez :)))

Bu nasıl bir yorumdur yaş konusuna girmek istemiyorum neyse.Kasise yavaş girmek zaten normal bir insanın yapacağı şeylerdir.

Kasise hızlı girildiğinde olacak şeyler ;
    Birincisi kasise hızlı girilirse araç içindekiler sarsılır kafayı tavana bile vurabilirsiniz.
    İkincisi kasise hızlı girmek süspansiyonlar alt takım lastikler dahil aracın birçok yerine zarar verir.
    Üçüncüsü kasisten kasise değişebilir aracın altını marşpiyelleri vurur ezersiniz buda araç için büyük zarar demektir.

Şimdi gelelim neden yavaş geçilmesi gerektiğine ;

Birincisi araç ne kadar yavaş geçerse o kadar az zarar görür veya görmez.
    İkincisi araçtakiler çok daha konforlu geçiş yapmış olurlar sarsıntı olmaz kabin zarar görmez.
    Üçüncüsü aracın altı veya marşpiyeller çarpmaz ve araç zarar görmez.

Şimdi ben arkamdan geliyorsun diye seni yavaşlatmayayım diye hızlı mı geçeyim ? Kusura bakmasın arkamdaki eşşek gibi beni bekleyecek istersem arabayı 3 km/h ile geçiririm beklemek zorundasın.Araca bu zararlar verildiğinde sen mi karşılayacaksın zararı mı ? Veya araçtaki sarsıntı sonucu rahatsızlık veya bir yere kafanızı çarpmanız sonucunda oluşacak sorunların sigortası sen misin ? Sen kimsin sen sadece arkamdan gelen bir araçsın benim önümde bir kasis varsa ve kasisin ne amaçla koyulduğunu kasisin ne işe yaradığını bilen beyin sahibi tüm insanlar zaten yavaşlayarak geçer.Ha diyorsanız ben tabakhaneye birşey yetiştiriyorum buyrun kasisi geçtikten sonra beni sollayıp son gaz tabakhane yolunu tutabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Ne mutlu bana

• Cogu zaman sert gecerim 50.000km kadarda kullanip alt takimda bozulma ses sikayetim olmadi markadan modeline degisiyor aracin alt takimi

Kasislerde duracak seviyede yavaslayanlarinin cogu alcak yay takilmis vs araclar

Bazen en kucuk kasiste bile durma noktasinda gecen tipler agir agir ilerleyip sinir edenler var

sis fariyla gezip aracinin daha guzel gorundugunu zanneden tipler degismez surekli bu tarz konular aciliyor bunlarda yorumlarda degismez malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

önümdeki araç duracak kadar yavaşlarsa ana bacı söverim.

dibine kadar girip selektör yakarım.

imkan varsa kornaya basarak sollar geçerim.

Bende bana bunu yapanlara ana bacı söverim
    Dibine girip sellektör yakarım
    İmkan varsa kornayla beraber önüne kırıp ona güzel bir korku yaşatırım.

Sınırları çok zorlarsa sağa çektirir kavga çıkartırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamin arabasinda 19-20 inch jant var ne yapacakti.parcalasin mi janti.ayrica amac zaten yavaslamak.boyle konular acana kadar trafik ehliye duzenlemeleri kadin sofor tehditleri vs gibi konular acin da konusalim

• quote:

Orijinalden alıntı: garmae0671

quote:

tabi yavaş geçilmeli.tavsiye edilen hız 20-30 km arasıdır.bazı arkadaşlarda fark ettim,özellikle yerden yüksek SUV tipi araçlar kullananlar neredeyse duracak seviyede yavaşlıyorlar.takip mesafe özürlü olduğumuz için ciddi tehlike arz etmekte.bu tür araçlar dağa bayıra vurmalık arabalar,range rover ile tümseklerden 80 ile geçsen arabana da birşey olmaz sana da.

Hiç land cruiser veya herhangi bir suv kullandınız mı? Anladığım kadarıyla kullanmamışsınız. Suv araçla tümsekten geçince bişey olmaz diye birşey yok ;) 80 ile geçerseniz alt takımı bozarsınız bozmasanız bile parçaların ömründen kısalır parça da pahalı

Sante fe ve sportage kullandım ucuz suv türevleri.tabi normal yolda kullanmak Bile parça ömrünü kısaltıyor.ama bu araçlar arazi şartlarına bile dayanıklı üretilmiş arabalar.bendeki Torsiyon Çubuklu c4'e binin tümseklerden 5 ile geçersiniz

• quote:

quote:

quote:

Sante fe ve sportage kullandım ucuz suv türevleri.tabi normal yolda kullanmak Bile parça ömrünü kısaltıyor.ama bu araçlar arazi şartlarına bile dayanıklı üretilmiş arabalar.bendeki Torsiyon Çubuklu c4'e binin tümseklerden 5 ile geçersiniz

Land cruiser bir efsane ona kıyamıyoruz hocam :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanıyor Musunuz?lpgsi ucuz bir şehirde otursam bende evlendikten sonra almayı düşürüm.Birleşmiş Milletlerin arabaları Land Cruiser ,çalışan bir yakınım var süremedim ama Birkaç kere bindim.içinde çocuğunu kaybetsen bulamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

asıl soru şu, hiçbir medeni ülkede kullanılmayan kasistler neden bizim yollarımızda kullanılıyor ?
    cevap: insan gibi araba kullanmayı bir türlü öğrenemediğimiz için

Neyi insan gibi yapmayı öğrendik ki bunu öğrenelim ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanıyor Musunuz?lpgsi ucuz bir şehirde otursam bende evlendikten sonra almayı düşürüm.Birleşmiş Milletlerin arabaları Land Cruiser ,çalışan bir yakınım var süremedim ama Birkaç kere bindim.içinde çocuğunu kaybetsen bulamazsın.

Satalı bir kaç ay oldu hocam bizimki 3.0d4-D idi :) 100-150.000 civarı tekrar suv düşünürsek kesinlikle land cruiser alırım

• Maalesef haksızsınız. Zaten kasisin amacı yavaşlatmak ama o Allahın belası pis basık şahincileri kastediyorsanız haklısınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşı anlamamışsınız. Yahu arazi jeepi ile durana kadar yavaşlayan adamlar var. 3-5kmh ile geçiyor adam. O sinir bozucu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.