Şimdi Ara

Tümseklerden Durana Kadar Yavaşlayarak Geçenler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

beni en çok geren şey.

5 bin liralık şahincilerin kasiste 3 km/h ye kadar düşüp döner kavşakta lastik yakarak ilerlemesi...

Yahu Allah beyini bedava veriyor... neden zorlayıp beyindeki .dll dosyalarını inatla kullanmıyorsun....

sincan.ini ve kro.bat dosyası ile beyin.dll uyumsuzluk yaşıyor. Program kapatılacak.
    akp.exe buna sebep oluyor programı sonlandırmak istediğinizden emin misiniz?

sadece sincan.ini olsa yine iyi. her ilde türediler mantar gibi bazıları sincanlıları bile aratıyor emin ol.

• Bekleme yapma solla geç sen de. neden takır tukur girip de zarar vereyim ki aracıma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onder Akbas

quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

sorun sizde deil, diğer araçta

örneğin dün zorunlu olarak manometresi arızalı bi pompada lastiklerimi şişirmek zorunda kaldım, baya bi fazla kaçtı, gün boyu bahsettiğiniz şekilde geçmek zorunda kaldım tümseklerin bazılarından

örnek iki: 3-4 gün sonra hastaneden bi hastamı alıp biraz yol yapmak zorunda kalacağım, o zaman da tümseklere karşı yine bahsettiğiniz şekilde davranmak zorunda kalacağım

senaryo örnek üç: apaçinin tekiyim, b*kunu çıkartırcasına alçalttım arabayı, sğır sığır geziyom trafikte

senaryo örnek dört: rahatsızlandım bi şekilde, sarsıntı canımı yakmakta, mecburen duruyomuş gibi geçiyorum tümseklerden

Ve son: arabama kıyamıyorum hatta bu hastalık derecesine vardı ve bu yüzden psikolojik tedaviye ihtiyacım var ya da aracın geçmesi gereken hızda hasar alacağını düşünecek kadar bilgisizim, ama dreksiyondayım...

ilk ikisi gerçektir, umarım diğerleri benim için gerçekleşmez :)))

Bu nasıl bir yorumdur yaş konusuna girmek istemiyorum neyse.Kasise yavaş girmek zaten normal bir insanın yapacağı şeylerdir.

Kasise hızlı girildiğinde olacak şeyler ;
    Birincisi kasise hızlı girilirse araç içindekiler sarsılır kafayı tavana bile vurabilirsiniz.
    İkincisi kasise hızlı girmek süspansiyonlar alt takım lastikler dahil aracın birçok yerine zarar verir.
    Üçüncüsü kasisten kasise değişebilir aracın altını marşpiyelleri vurur ezersiniz buda araç için büyük zarar demektir.

Şimdi gelelim neden yavaş geçilmesi gerektiğine ;

Birincisi araç ne kadar yavaş geçerse o kadar az zarar görür veya görmez.
    İkincisi araçtakiler çok daha konforlu geçiş yapmış olurlar sarsıntı olmaz kabin zarar görmez.
    Üçüncüsü aracın altı veya marşpiyeller çarpmaz ve araç zarar görmez.

Şimdi ben arkamdan geliyorsun diye seni yavaşlatmayayım diye hızlı mı geçeyim ? Kusura bakmasın arkamdaki eşşek gibi beni bekleyecek istersem arabayı 3 km/h ile geçiririm beklemek zorundasın.Araca bu zararlar verildiğinde sen mi karşılayacaksın zararı mı ? Veya araçtaki sarsıntı sonucu rahatsızlık veya bir yere kafanızı çarpmanız sonucunda oluşacak sorunların sigortası sen misin ? Sen kimsin sen sadece arkamdan gelen bir araçsın benim önümde bir kasis varsa ve kasisin ne amaçla koyulduğunu kasisin ne işe yaradığını bilen beyin sahibi tüm insanlar zaten yavaşlayarak geçer.Ha diyorsanız ben tabakhaneye birşey yetiştiriyorum buyrun kasisi geçtikten sonra beni sollayıp son gaz tabakhane yolunu tutabilirsiniz.

bu nasıl bir yorumdur çözemediniz mi?

sürücü değilsiniz muhtemelen.... ya ya iletiyi gözünüzle okumadınız

Kasise durarak ya da yaya hızından daha da yavaş girmek var, bir de normal geçiş hızı var ki kasisine göre değişir, nasıl değşir artık orasını da yazmayacağım, yaptığım yorumdaki makarayı/ironiyi ya da her ne b*ksa artık ilgili söz sanatını çözrmeyen kişilere de kızmıyorum, beyin bedava ama herkes nasiplenemiyor işte napalım

zira özal efendi özel kurslarla önüne gelene sürücü belgesi dağıtmasaydı zaten bu tartışmayı yapmıyorduk şu anda

siz tümseklerden saatte 1km hızla geçedurun, benden uzak tanrınıza yakın kalın, eşşek yaftasını yapıştırdığınız sürücüler de eşikteki beşikteki sektirirler artık

Not: zamanında demir bükey'den ileri sürücülük teknikleri eğitimi almış biri olarak "durmayı ve yavaşlamayı" buradaki bi çok kişiden iyi bildiğimi iddia ederim bu arada, ayrıca serzenişte bulunulan "yavaşlama" olayının da normalin dışında olduğunu idrak edemeyenler, karısına kızıp da burada ota b.ka laf sokup deşarj olmaya çalışan gereksizler, düşünmek bu kadar mı zor

galiba evet :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol börek -- 28 Ekim 2015; 0:22:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Durarak degil de gerekli seviyede yavaslayip tam gecerken freni birakmak konforlu ve daha guvenli bir gecis saglar. Ben oyke yapiyorum.

• Amortisör paramı vericeksen hızlı geçeyim? Amacı yavaşlatmak onların gidipte otobanın ortasına koymuyorlar fazla hız yapılmayacak yerlerde görüyorum genellikle.

• Kasiste yavaşlarım araba kendi ağırlığının verdiği düşük hızla tatlı bir şekilde geçer. Herkes şirket arabası kullanmıyor. alın teri ve helal parayla alınan aracın değerini bilmek suçmu ? Babam kasisten her hızlı geçişinde arabanın beynine bi çekiç vurur gibi olursun der.
  • Kasislerin amacı zaten hızı azaltmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Kizacaksaniz emniyet şeridinde sürenlere ya da yol ayrimlarinda son anda ayrıma kaynak yapmaya çalışan uyaniklara fln kızın.

Amacı yavaşlamak için yerleştirilen yükseklerde arabasını korumak isteyen sürücülere kızmak saçma

Aynen öyle,millet yanlış yerlere sataşmaktan asıl problemleri kaçırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden rahmetli babamdan kalma emektar şahin vardı onu esirgemiyorduk bu hafta ilk arabamı aldım clio her tümsek te duruyorum neredeyse :)

• sen istiyorsun diye uçarak, arabanın altını parçalayarak geçeriz sıkıntı yok zaten kasisler uçmak için değilmi
  • Amortisörleriniz patladığı zaman anlarsınız yavaş geçenleri...
  • 1. vitesle 15-20 km/h ile geçerim en fazla, parayı sokaktan toplayan varsa gitsin kasisten hızla geçsin o zaman. Amortisöre zarar veriyor bir kere.
  • yollar Köstebek yuvası gibi olmuş tümseklerde adeta parkur Havası var. Tosbağam benim için önemli gerekiyorsa duracak kadar yavaşlayıp geçerim kimse bunu sorgulayamaz.

• Benim en çok sinir olduğum şey ise bazı kasisler o kadar kötü yapılmış ki durarak geçsen bile arabaya zarar veriyor.. 50-60 la falan geçsen araba ikiye ayrılır

• Forumda açılan konu seviyesi iyice yerlere düştü.
  • Ben yavaşlarım çoğu kişi de öyle yapıyor arabaya verdiği zarar fazla umrumda değil fakat içeri verdiği rahatsızlık çok yavaşlamamın ana sebebi.Ama şahinciler bu yavaşlama işini fazlasıyla abartıyor :D
  • Evet onlardan birisi de benim. En küçük sarı siyah kasisden olsa bile en sağa yapışırım kasisin önünde 4 5 km/h hızlara kadar düşerim, aracı 1. Vitese takar direksiyonu hafiften sola kırar öyle geçerim. Arkadan dibime giren, sellektör yapan, korna çalan olmuyor mu? Tabi ki de oluyor. Ama aldırmıyorum mal benim malım parasını onlar vermeyecek sonuçta. Ben yapabileceğim herşeyi yapıyorum, tek şeritli yollarda bile yanıma 2. Aracın sığacağı kadar yer bırakıyorum gerisi onların problemi.

• Hocam amortisörleri dümdüz yolda bile kullansanız zamanı gelince bozulacaktır, onun da bir ömrü var.

Ama bir amortisör ve bir araba için en sağlıklısı o tümsekten arabayı zıplatmayarak geçmektir. Hatta yumuşak zıplamalarda bile pek zarar gelmez.

Bazı insanlar araba konusunda hassas yada araba tutuyor yada sarsılmayı sevmiyorlar belkide o yüzden yumuşak geçiyorlardır.

Yada araçlarında o an kırılacak bir eşya vardır kim bilir:)
  • Kartalımla kasislerden tam gaz geçiyorum.Arkamdaki arabada geç farkettiği için duramayıp hızla geçiyor.Gıcık oldğum kişilere yapıyorum bunu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.