Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.975
Cevap
30
Favori
84.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Th3Bakteryy

Bugün sabah kaydoldum o belayı atlattım şükür hiçbir sorun çıkmadı.

hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: haylazromeo

quote:

profiline baktım da, aynı semtteniz aga:)

Balcalı-Tokinin o taraflarda oturuyorum ben.Hekimköy üniversiteye 5 dakika
  • quote:

Orijinalden alıntı: _*paradise*_

quote:

hayırlı olsun

Eyvallah hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haylazromeo

quote:

profiline baktım da, aynı semtteniz aga:)

Balcalı-Tokinin o taraflarda oturuyorum ben.Hekimköy üniversiteye 5 dakika

ben de kanala yakın sayılır:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese hayırlı olsun. Tüm evraklar tamamdır. Bende yarın kısmetse kaydoluyorum.
  • muafiyet sınavı hakkında sınava geçen sene giren birisi olarak birkaç şey söyleyeyim. öncelikle kolay bi sınavla karşılaşacağını düşünen arkadaşlar o düşünceyi kafalarından atsınlar. bölümüm otomotiv mühendisliği ve %100 ingilizce. %30 ingilizce olan bölümlerdeki sınav hakkında bir bilgim yok fakat muafiyet sınavı kolay bi sınav değil. bende sınavdan kalmıştım geçtiğimiz sene hazırlık okudum. sınava girecek arkadaşlar anadolu lisesiyim fen lisesiyim muafiyet neymiş diye düşünmesinler askeri lise mezunu kalan kişiler bile vardı ki eminim hepimiz askeri liselerin dil eğitiminin ne kadar iyi olduğunu bilir. bunları söylememdeki amaç sizin gözünüzü korkutmak değil yanlış bildiğiniz birşeyi düzeltmek. bende geçen sene girerken sınav kolay olacak nasıl olsa geçerim diye girmiştim çünkü çok kolay tarzı yorumlar okumuştum ve hiç kolay değildi. sınavda gramer, dinleme, yazma ve konuşma bölümleri var. konuşma bölümü hariç diğerleri yazılı sınav olduğu için 1 günde yapılıyor 2 saat kadar sürüyor. yazılı sınavı geçenler konuşma sınavına alınıyor. önemli kısım yazılı sınav. eğer onu geçerseniz konuşma sınavında çok kötü performans göstermezseniz geçersiniz. eğer kaldınız diyelim. seviye tespit sınavınızdaki sonuçlara göre 2 seviyeye ayrılıyorsunuz(ingilizce öğretmenleri bu grupta değil onlar seviye 3 oluyor). seviye tespit sınavına girdiğinizde moraliniz biraz yerine gelebilir çünkü muafiyet sınavına göre daha basit. eğer seviye 1 olursanız beginner seviyesinden başlayan bir ingilizce eğitiminiz olur ve ilerlerseniz. eğer benim gibi seviye 2 olursanız pre-intermediate seviyesinden başlar devam edersiniz ve birçok gramer konusu biliyosunuz farz edilip atlanır. size seviye 1e gidin demiyorum. seviye tespit sınavını ciddiye alın ama. bilmediklerinizi kulağa hoş geliyor deyip sallamayın. öyle yaparda seviye 2ye giderseniz çok zorlanırsınız ve geçme notu 70 olduğu için bu sene haricinde yarım dönem daha veya 1 sene daha hazırlık okursunuz. seviye tespit sınavını ciddiye alarak yapan ve seviye 2ye düşenler korkmasın zaten belli bir altyapıları var demektir ve üzerine koyarak birazda çalışarak geçerler sınavları. yazı biraz uzun oldu ama geçen sene benim başıma gelenler sizin başınıza gelmesin diye vicdanen yazma gereği duydum. sınava girecek arkadaşlara başarılar

• Çok teşekkürler bilgiler için dostum, aydınlatıcı oldu baya.
  • adanalıyım bu arada. okul konusunda şehir konusunda veya başka bir konuda yardım isteyen pm atsın yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediemsral

adanalıyım bu arada. okul konusunda şehir konusunda veya başka bir konuda yardım isteyen pm atsın yardımcı olurum

O zaman şöyle genel bir soru sorayım ben, herkes için faydalı olabilir.

Yarın kayıttan ve yurt bulduktan sonra ablam ve abimle şehri biraz gezeceğiz. Nerelere gidelim? Ben neyse hep burdayım artık da bizimkilerin kesin görmesi gereken yerler nerelerdir? Ayrıca yemeği nerede yiyelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

quote:

Orijinalden alıntı: carpediemsral

adanalıyım bu arada. okul konusunda şehir konusunda veya başka bir konuda yardım isteyen pm atsın yardımcı olurum

Yarın kayıttan ve yurt bulduktan sonra ablam ve abimle şehri biraz gezeceğiz. Nerelere gidelim? Ben neyse hep burdayım artık da bizimkilerin kesin görmesi gereken yerler nerelerdir? Ayrıca yemeği nerede yiyelim?

kayıt olduktan sonra ilk iş kampüsü gezebilirsiniz. kampüs gayet güzeldir ve kampüs içerisinde otobüsler ücretsizdir. yorulduktan sonra göl kenarındakı kafelerin birisinde oturup çay içerek birşeyler atıştırarak manzarayı izleyerek yorgunluk atabilirsiniz. daha sonra barajyolu-balcalı turuncu otobüslere binip çarşıya gidip gezebilir alışveriş yapabilirsiniz. yemek konusundaysa kebap yemenizi öneririm adanaya geliyorsunuz sonuçta. akşama doğru veya akşam saatlerinde adnan menderese gidip bici bici yiyebilirsiniz ama aracınız yoksa gitmeniz sıkıntı olabilir birde son olarak tavsiyem saat 12-4 arasında çok gezmeye çalışmayın sıcaktır adana

• quote:

Başlıca yerleri söyleyim.

- Gazipaşa'da bulunan Kazım Büfeye gidip muzlu süt içmek

- Kebapsız olmaz. Ziyapaşa'da ki Yüzevler e gidebilirsiniz.

- Dönüş saatine göre çok erken değilse Adnan Menderese gidip göl kenarında serin serin bici bici yemek

- Tatlı isterseniz barajyolunda Yıldızoğlu künefe var. Güzeldir.

Başka şu an aklıma gelmiyor. Bunlar zaten gününüzün büyük bölümünü geçirmenize yeter. Birşey olursa ulaş bana daha fazla yardımcı olurum. Mesela göl kenarlarında güzel mekanlar var ama altınızda araç olacak mı bilmiyorum. O sebepten tek otobüsle gideceğiniz ve tek güzergah üzeri yerler söyledim

• İkinize de teşekkürler, valla yardımcı olan insanların olması çok güzel ya. Bu arada araba yok, otobüsle dolaşacağız mecburen. 7-11 Eylül tarihleri arası müsait olursanız bir arkadaşla gezmeyi düşünüyoruz, şehri ne kadar erken tanısak o kadar iyidir. Bilen birisi gelirse çok iyi olur.
  • quote:

İkinize de teşekkürler, valla yardımcı olan insanların olması çok güzel ya. Bu arada araba yok, otobüsle dolaşacağız mecburen. 7-11 Eylül tarihleri arası müsait olursanız bir arkadaşla gezmeyi düşünüyoruz, şehri ne kadar erken tanısak o kadar iyidir. Bilen birisi gelirse çok iyi olur.

Gazipaşa ile Ziyapaşa arası yürüyerek 5-10 dakika sürüyor. Adnan Menderes ters düşer o zaman. Barajyolu yine tek otobüsle gidebileceğiniz bir yer.

7-11 Eylül için daha önce de dediğim gibi haberleşip bir şeyler yaparız

• Hocam bu tıp öğrencileri de giriypr mu bu 10undaki muafiyet sınavına üniyi aradım santral hep meşgul kafam iyice karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanctn33

Hocam bu tıp öğrencileri de giriypr mu bu 10undaki muafiyet sınavına üniyi aradım santral hep meşgul kafam iyice karıştı

dostum ben de dişteyim de bende merak ediyorum diş için biri yardımcı olsa ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: aulubey

quote:

Hocam bu tıp öğrencileri de giriypr mu bu 10undaki muafiyet sınavına üniyi aradım santral hep meşgul kafam iyice karıştı

kılavuzda diş için ne yazıyor ?
    ingilizce değilse girmenize gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: _*paradise*_

quote:

quote:

kılavuzda diş için ne yazıyor ?
    ingilizce değilse girmenize gerek yok

Tıp %100 ingilizce değil diye biliyorum. O sebepten hazırlığa gerek olmayabilir. Ama net bilgi için kendi fakültenizi arayın. Bölüm sekreteri yada başkan yardımcısına ulaşın saat 10-10:30 gibi yerlerinde olurlar onlar bilir hazırlık gerek olup olmadığını.

• quote:

quote:

102910013 Diş Hekimliği Fakültesi 5 MF-3 173 13.100 --- 502.112
    Özel koşul ve açıklamalarda sadece 173 var.. bölümünüz İngilizce değil o yüzden gerek yok diye biliyorum.
    Yadyo yu aradım benim bölümüm İngilizce öncesinde bilgi almak için..kayıtta yardımcı olurlar sınavlar hakkında dediler

Bk. 173. 2012 yýlý lise ve dengi okul mezunlarýndan Ç.Ü.’ne aþaðýdaki
    koþullarda yerleþtirilen ve Ç.Ü. bünyesinde yer alan ilgili puan
    türünde bir programa Türkiye genelinde ilk 2000’e giren öðrencilerden
    (Ýkinci Öðretim hariç); a) MF puan türlerine göre öðrenci alan
    bölümlere yerleþtirilen en yüksek puanlý ilk 20 öðrenciye, b) TM
    puan türlerine göre öðrenci alan bölümlere yerleþtirilen en yüksek
    puanlý ilk 15 öðrenciye, c) TS puan türlerine göre öðrenci alan
    bölümlere yerleþtirilen en yüksek puanlý ilk 10 öðrenciye, d) YGS
    puan türlerine göre öðrenci alan bölümlere yerleþtirilen öðrenciler
    için en yüksek puanlý ilk 10 öðrenciye, e) DÝL puan türlerine göre
    öðrenci alan bölümlere yerleþtirilen öðrenciler için en yüksek puanlý
    ilk 5 öðrenciye; 2012 yýlý lise ve dengi okul mezunlarýndan Ç.Ü.’nün
    lisans programlarýna (Ýkinci Öðretim hariç) yerleþtirilen öðrencilerden
    fakülte/bölümlerini birinci sýrada kazananlara, öncelik tanýnmak
    þartý ile Yükseköðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca belirlenen
    kurallar çerçevesinde burs verilecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elysiumm -- 5 Eylül 2012; 21:08:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rock_inn_88

quote:

Orijinalden alıntı: mannak156
    suriyeli mülteciler okulaçılınca da mı orada kalacaklar? bir bilginiz var mı?

Evet. Muhtemelen daha uzunca bir süre de kalmaya devam edecekler.

nasıl kalmaya devam edecekler? biz nerde kalacaz o zaman yahu??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rock_inn_88

quote:

suriyeli mülteciler okulaçılınca da mı orada kalacaklar? bir bilginiz var mı?

Evet. Muhtemelen daha uzunca bir süre de kalmaya devam edecekler.

nasıl kalmaya devam edecekler? biz nerde kalacaz o zaman yahu??

Ben bir süre daha kalacaklar diye biliyordum. Başka birisinden duyduğuma göre boşaltmaya başlamışlar. Yurtta kalmadığımdan dolayı şu an ki durum hakkında bir bilgim yok. Fevzi Çakmak yurdunu ararsan daha net bilgi verirler.

0322 338 63 15-16-17

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.