Şimdi Ara

CUMARTESİ SATIN ALACAM 4 ARAÇ ARASINDA KALDIM. BİR BAKIN LÜTFEN!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bencee hemen bir kia ceed ve fiat bravo 120hp dinamik duologic deneyinnnnn sonraa karar verin !!!! ama mutlaka deneyin kia ceed te özellikle concept donanımlı olana bakın :) kolay gelsin iyi seçimler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Renault u kesinlikle listeden cikart. Alipda memun kalan cok az insan taniyorum. Peugeot fena sayilmaz ama alan bir tanidigim oldukca iyi oldugunu soyluyor ozellikle yakit konusunda.
    Ama asil onerim Ford ve Opel olur. Bunlar oldukca guzel ve kullanisli otomobiller. Saglamlik ve kalite konusunda tartisilmazlar. Ozellikle Ford icin Dizel konusunda cok iyi oldugu soyleniyor ama Opel icinde cok kaliteli bir araba deniyor.
    Opeli bilemem ama Ford u kullandim. 1-2 gun icinde olsa yinede hos bir arac. 1.3 Motor Opel performans acisindan ne kadar iyidir bilemem ama yakit yonunden illaki avantajlidir. Bana kalirsa Opel yerine 1.6 Fordu tercih ederdim dogrusu.

Renault'u alıpta memnun kalan çok fazla kişiyi tanıyorum bende ne olacak ? Aynı şekilde Peugeot'u alıpta bin pişmanta bir çok kişi tanıyorum..
    o listede ben size renault megane 3 öneririm sadece çünkü ford kasa değiştirecek, opel'in o kasası zaten bir önceki kasa yeni kasa bir araba ve cimrilikte çok iyi bilinen bir araç olan yerli üretim renault megane 3 öneririm hemde kaskosu,parçası uygun,özelikle 105 bg. performans açısından hayli tatminkar..

• bence siz i30 almalısınız bu dedileriniz onda güçlü dizel motor + uygun fiyat/performans
  • evet arkadasım kesinlikle i30 süper ötesi
  • Opel Astra da bulunan manuel 6 ileri vitesin ile diğer araçlarda bulunan 5 ileri viteslere göre konfor vs. açısından bir avantajı varmı dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Dubliner

Opel Astra da bulunan manuel 6 ileri vitesin ile diğer araçlarda bulunan 5 ileri viteslere göre konfor vs. açısından bir avantajı varmı dır.

Yüksek hızlarda özellikle şehirler arası yollarda 6 vites size yakıt tüketimi konusunda fayda sağlamaktadır. Konfor olarak ise doğal olarak araç yüksek süratte düşük devirlerde gideceği için motor sesi azalması olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: treex

quote:

Opel Astra da bulunan manuel 6 ileri vitesin ile diğer araçlarda bulunan 5 ileri viteslere göre konfor vs. açısından bir avantajı varmı dır.

Yüksek hızlarda özellikle şehirler arası yollarda 6 vites size yakıt tüketimi konusunda fayda sağlamaktadır. Konfor olarak ise doğal olarak araç yüksek süratte düşük devirlerde gideceği için motor sesi azalması olacaktır.

Yakıt tüketimi konusunda doğru bir tespit yapmış arkadaş. Motor sesinin azalması hususunda arkadaşın yaptığı tespit, yine aynı marka ve model aracın 5 vitesli olanına göredir. Yoksa, 5 ileri vitesli başka marka ve model bir araç, ses yalıtımı, vb. hususlardan ötürü bu araca göre çok daha sessiz olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi automania -- 26 Kasım 2010; 15:19:40 >

• 308 veya focus derim.
    Benim tercihim 308 olurdu oldu da zaten
    308 ile ilgili sormak istediğim birşey olursa cevaplarım.
  • quote:

Evet doğru eski kasaya indirim olur ama sanırım Ford, Opel gibi eski versiyonu bir süre daha satışta tutmuyor. O nedenle aracı bulmak problem oluşturabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: fasher

quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

focus'un yeni kasası gelince eski kasalarda gözle görülür bir indirim olacak mı? bunu göz önüne almak lazım. sonuçta evladiyelik araç almıyoruz, günü gelince mutlaka elden çıkarıyoruz araçlarımızı. soruyu gerçekten sordum aslında. indirim olacaksa nisana kadar bekleyip eski kasa focus almayı düşünüyorum

yenisi gelince eski kasaya her türlü indirim yaparlar

Nerde okudum hatırlamıyorum ama ford yetkilisiyle yapılan bir röportajı içeriyordu yazı. Yetkili adam yeni focus gelince eskisini satmaya devam edeceğiz diyordu astradaki gibi.

• Şahsi fikirlerim;
    Reno megane II
    - memur arabası, çok düz, içi albenili değil, yol tutuşu kötü
    + az yakıt, kuvvetli ikinci el
    Opel Astra
    - dizel için güçsüz motor, yürüyen aksam problemleri
    + marka imajı
    Ford Focus
    - yenilenecek kasa, iç mekan tıkırtıları
    + marka imajı, üstün yol tutuş, iç mekan konforu
    Peugeot 308
    - fransız aracı, kronik peugeot problemleri
    + marka imajı, iç mekan konforu, iyi motor gücü, az yakıt

Ben alıyr olsaydım, astrayı kafadan elerdim. Megane ise kalite düşüklüğünden ve yol tutuş eksiklğinden elenirdi. Bu iki araç DIŞINDA Ford ön planda gibi düşünürdüm Focus'lar eski şirket araçları idi, dayanıklı ve az yakıyor ama onun da sadece 2 sene garanti veriyor olması problem.

308 dizel + otomatik iki arkadaşımda var, çok güzel, memnunlar... Ford veya 308... İkinci el piyasa durumlarını ve peugeot'nun kaç sene garanti verdiğine bakarak kararımı verirdim. Tabi test sürüşü de çok önemli; oturun şöför koltuğuna, gidin, yokuş falan çıkın biraz, hangisi konfor + motor gücü olarak sizi tatmin ediyorsa onu alın.

Bu arada yağmur ve far sensörü çok elzem şeyler değil, ha olması güzel ama olmasa da olur. Benim aracımda var, far sensörü öyle bırakayım benim isteiğime göre kendi açsin/kapatsın değil, alet kendi karar veriyor. Yağmur sensörü ise güzel birşey ama zaten fasılalı modda çalışıyor o sensör, yani fasılasını siz ayarlayacağınıza o ayarlıyor. Olmasa da olur. Benim bir araçta keyif aldığım özellikler; deri direksiyon, otomatik kararan iç ayna, kumanda ve kontrollerin sofistike ve estetik olması (yani camı açmak için iki büklüm olmamalıyım; klimayı açmak için elli tane butona, radyo için elli tane butona basmamalıyım)... Ayrıca motor gücü, torku iyi olmalı ve virajlarda izinden sapmamalı... Gerisi pek önemli değil, markası, modeli, vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

Şahsi fikirlerim;
    Reno megane II
    - memur arabası, çok düz, içi albenili değil, yol tutuşu kötü
    + az yakıt, kuvvetli ikinci el
    Opel Astra
    - dizel için güçsüz motor, yürüyen aksam problemleri
    + marka imajı
    Ford Focus
    - yenilenecek kasa, iç mekan tıkırtıları
    + marka imajı, üstün yol tutuş, iç mekan konforu
    Peugeot 308
    - fransız aracı, kronik peugeot problemleri
    + marka imajı, iç mekan konforu, iyi motor gücü, az yakıt

Ben alıyr olsaydım, astrayı kafadan elerdim. Megane ise kalite düşüklüğünden ve yol tutuş eksiklğinden elenirdi. Bu iki araç DIŞINDA Ford ön planda gibi düşünürdüm Focus'lar eski şirket araçları idi, dayanıklı ve az yakıyor ama onun da sadece 2 sene garanti veriyor olması problem.

308 dizel + otomatik iki arkadaşımda var, çok güzel, memnunlar... Ford veya 308... İkinci el piyasa durumlarını ve peugeot'nun kaç sene garanti verdiğine bakarak kararımı verirdim. Tabi test sürüşü de çok önemli; oturun şöför koltuğuna, gidin, yokuş falan çıkın biraz, hangisi konfor + motor gücü olarak sizi tatmin ediyorsa onu alın.

Bu arada yağmur ve far sensörü çok elzem şeyler değil, ha olması güzel ama olmasa da olur. Benim aracımda var, far sensörü öyle bırakayım benim isteiğime göre kendi açsin/kapatsın değil, alet kendi karar veriyor. Yağmur sensörü ise güzel birşey ama zaten fasılalı modda çalışıyor o sensör, yani fasılasını siz ayarlayacağınıza o ayarlıyor. Olmasa da olur. Benim bir araçta keyif aldığım özellikler; deri direksiyon, otomatik kararan iç ayna, kumanda ve kontrollerin sofistike ve estetik olması (yani camı açmak için iki büklüm olmamalıyım; klimayı açmak için elli tane butona, radyo için elli tane butona basmamalıyım)... Ayrıca motor gücü, torku iyi olmalı ve virajlarda izinden sapmamalı... Gerisi pek önemli değil, markası, modeli, vs...

ford'da garanti uzatılabiliyor diye biliyorum. eğer 2 yılla sınırlıysa gerçekten kötü.

• peugeot almayın bence güzhiç güzel değil. bu listeyi de beğenmedim ama en mantıklısı megane hb gibi duruyor bence.
  • araçta bulunan donanımların çokluğu değil , kullanılabilirliği önemli bence , dijital kilima ,far sensorü gibi ıvır zıvırlar pek gerekli değil
    bence her araçta olması gerekenler hız sabitleme , yağmur sensorü , orta kolçak , giubi gerçekten ise yarayan seylerle bir aracı değerlendirmek daha mantıklı
  • FORD FOCUS tek geçerim

özellikle TDCI TITANYUM ... diğer aynı sınıf çoğu arabadan 6-7 bin TL daha ucuz ve kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h2º
    FORD FOCUS tek geçerim

özellikle TDCI TITANYUM ... diğer aynı sınıf çoğu arabadan 6-7 bin TL daha ucuz ve kaliteli.

ne kadar ki ?
  • YANLIZ ! ben az önce Astra HB Classic fiyatına baktım önümüzdeki hafta FOCUS HB TDCI TITANYUM alacaktım, kafam karıştı.

FOCUS TDCI HB TITANYUM : 42.000

Astra HB Classic III 1.3 CDTi Dizel - 90 HP HB Essentia (Konfor paketli) : 35.800

donanım aynı sadece focus da artı olarak FORD POWER anahtarsız çalıştırma var.
    geriye sadece performans farkı kalıyor. 6.000 TL performans farkına değermi sizce ?

tüketim :
    ASTRA şehir içi : 6,4
    FOCUS : 5,8

çok fark yok.
    ( Bu arada MTV bu farkı kapatıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h2º -- 27 Kasım 2010; 0:33:26 >
  • aradaki 7000 tl ye degicegini pek düsünmüyorum.2 yıl garanti bittikten sonra araba çip lenebilir mesela
  • bu araçlar arasında kafan çok karışacak arkadaşlarında dedikleri gibi astra ve focus diğer ikisinden kaliteli, marka imajları daha önde, yol tutuş ve güvenlik sürüş zevki sağlamlık dersen yine öndeler. eksilerine gelirsek her ikiside eski kasa ve focus üstelik yeni kasasıda çıkacak. opelin fiyatı 3-5 bin tl düştü yenisi çıkınca ford içinde durum aynı olacak. fordun içeri ses alma ve bir takım tıkırtı problemleri olabiliyor. turbo problemi giderildi. opele gelirsek motoru o arabayı çekiyor diyor bazı arkadaşlar yeterli falan diyorlar ancak işin gerçeği şehir içi için özellikle eğimli yollarda helede yolcu varsa gerçekten kaldırmakta zorlanıyorsun bayağı gaz vermen gerekir yoksa hemen stop ediyor. uzun veya düz yolda kullanacaksan idare eder fena değil performansı. şimdi performanslı olsun yeni kasa önemli değil dersen focus , yok eğer performans çok önemli değil aynı zamanda biraz daha tasarrufu düşünürüm eski kasası olmasıda sorun değil (fiyatıda en uygunun) dersen opel öneririm.
    gelelim diğerlerine kasaları yeni olmasına rağmen kaliteleri işçilikleri ve sorun çıkarma riskleri yol tutuş ve güvenlik açısından söylediğim gibi opel ve forddan gerideler. böyle olunca kararsız kalmamak zaten mümkün değil. ben de bunları 2 aydır çok düşündüm ve alternatif aradım. hem yeni kasa ve güzel bir dizayn hemde kaliteli ne olabilir diye sonunda iki araç arasında kaldım biri fiat bravo diğeri kia ceed her ikisinide önce forumlarından uzun süre takip ettim hem test sürüşü yapan yerli ve yabancı otomobillle ilgili editörlerden bilgi ve videolarını inceledim. sonra bu iki aracı kendim inceledim ve test sürüşlerini yaptım. sonunda kia ceed almaya karar verdim. bu iki araç yanında toyota auris ve hyundai i30 da gözden kaçırmadım tabiki. ancak ayrıntılarına girmek istemediğim bazı faktörlerden dolayı diğerlerini eledim. sende belki burdaki öneri ve düşüncelerden hergün acaba şuna karar versem hatamı yaparım deyip kafanda binbir tilki dolaştıracaksın bundan eminim. ben de aynılarını yaşadım çünkü. bu nedenle yardımcı olmaya çalıştım. bir daha da bu derece uzun yorum yapacağımı zannetmiyorum. sana kolay gelsin diyorum, hayırlısı ne ise o olsun.

• Pejo 308 Hocam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.