Şimdi Ara

CUMARTESİ SATIN ALACAM 4 ARAÇ ARASINDA KALDIM. BİR BAKIN LÜTFEN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu dört araç arasında bir türlü karar veremedim. Özellikle kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Renault Megane HB 1,5 dci Expression
    Peugeot 308 1,6 HDI Comfort Pack + Executive Pack
    Opel Astra Classic III 1,3 CDTI - Konfor Paketli
    Ford Focus 1,6 TDCI Collection

bu araçların hepsi manuel vites.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

• opel güçsüz motoruyla bence bu araçların rakibi değil. focus kasa değişterecek ve collection donanım açıkçası zayıf kalıyor. konforuyla ve tasarımı ile ön plana çıkan 308 benim tercihim olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

opel güçsüz motoruyla bence bu araçların rakibi değil. focus kasa değişterecek ve collection donanım açıkçası zayıf kalıyor. konforuyla ve tasarımı ile ön plana çıkan 308 benim tercihim olurdu.
    peugeout 308 1.6 90 beygir dizel comfor pack + executive paket=38.000
    ford focus 1.6 90 beygir collection =37.500 (otomatik klima yok)
    renault megane 1.5 85 beygir expression + konfot paket =41.250 (perde hava yastığı fazlası var)
    opel astra 1.3 90 beygir essantia +konfor paket =35.800

yanlarına yazdıklarım hariç hepsi hemen hemen aynı donanımlara sahipler ben astra classic dizel aldım. mantıklı olan araçlar astra ve focus bence hangisini seçerseniz seçin üzülmessiniz ayrıca hepsinin euro ncap te 5 yıldızı var

fiyatları bu şekilde birde astra nın yenisi çıktı o yüzden eski olan kasanın fiyatını ucuza satıyorlar corsa ile aynı fiyatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 25 Kasım 2010; 10:14:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fasher

renault megane 1.5 85 beygir expression + konfot paket =41.250 (perde hava yastığı fazlası var)

yanlarına yazdıklarım hariç hepsi hemen hemen aynı donanımlara sahipler ben astra classic dizel aldım. mantıklı olan araçlar astra ve focus bence hangisini seçerseniz seçin üzülmessiniz ayrıca hepsinin euro ncap te 5 yıldızı var

fiyatları bu şekilde birde astra nın yenisi çıktı o yüzden eski olan kasanın fiyatını ucuza satıyorlar corsa ile aynı fiyatta

Alıntıları Göster
    arkadasım ben olsam direk opel classic alırım ama 1,6 motorunu alırım yada focus alırım peugeot a para vermem güvenli bir arac degil ama 1,6 lık astra classic ömre bedel

• quote:

Alıntıları Göster
    bunlar arasinda ya focus ya astra

bence astra

• Renault ta konfor paketsiz 37.000 TL fiyat aldım. Konfor paket olmasa da olur diyorum. Fiyat olarak da 37.000 Reno için düşünsek sence Renault mu ön plana çıkar.

Peugeot servisinde arkadaşım çalışıyor. Servis müşteri temsilcisi olarak. Onun yardımıyla Peugeottan 37.000 fiyat aldım. Pejonun namı yürümüş ya sorunlu diye ondan çekiniyorum.
    Nedense kimse Ford önermiyor.
    Astra da full herşey var. Ama dediğin gibi eski kasa. Off ne zor karar vermek.

quote:

• Değerli görüşün için teşekkürler.
    Ancak dizel motordan şaşacağımı sanmıyorum. 90 bg dizel motor yeterli olur diye düşünüyorum.

Astra da 6 ileri vites olması çok büyük bir artı mıdır. Birde bu yağmur sensörü - otomatik yanan farlar vs. bunları efektif kullanan var mı. Yani arabamda iyiki de var diyen var mı???
    Sanki biraz hikaye gibi geliyor bana.

quote:

Orijinalden alıntı: 9997

arkadasım ben olsam direk opel classic alırım ama 1,6 motorunu alırım yada focus alırım peugeot a para vermem güvenli bir arac degil ama 1,6 lık astra classic ömre bedel
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Dubliner

Renault ta konfor paketsiz 37.000 TL fiyat aldım. Konfor paket olmasa da olur diyorum. Fiyat olarak da 37.000 Reno için düşünsek sence Renault mu ön plana çıkar.

Peugeot servisinde arkadaşım çalışıyor. Servis müşteri temsilcisi olarak. Onun yardımıyla Peugeottan 37.000 fiyat aldım. Pejonun namı yürümüş ya sorunlu diye ondan çekiniyorum.
    Nedense kimse Ford önermiyor.
    Astra da full herşey var. Ama dediğin gibi eski kasa. Off ne zor karar vermek.

quote:

Alıntıları Göster
    ben astra 1.3 dizel aldım haftaya elime geçicek araç. bu araçlar içinde 2. eli en sağlam olan astra ondan sonra focus geriye de peugeot ve renault kalıyor. astra ve focus arasında seçim yap bence . sakın bu araç gitme kalkmaz diyenlere aldırma. 1 yıl boyunca 1.4 dizel 68 beygir fiesta kullandım 0-100 ü 14.9 saniyeydi. çok ta memnundum focus ve astra da bundan biraz daha iyidir

• quote:

Değerli görüşün için teşekkürler.
    Ancak dizel motordan şaşacağımı sanmıyorum. 90 bg dizel motor yeterli olur diye düşünüyorum.

Astra da 6 ileri vites olması çok büyük bir artı mıdır. Birde bu yağmur sensörü - otomatik yanan farlar vs. bunları efektif kullanan var mı. Yani arabamda iyiki de var diyen var mı???
    Sanki biraz hikaye gibi geliyor bana.

quote:

Orijinalden alıntı: 9997

bence hayati donanımlar 4 cam otomatik park sensörü hız sabitleyicidir yağmur / far sensörü filan o kadar da önemli değil

• quote:

ben astra 1.3 dizel aldım haftaya elime geçicek araç. bu araçlar içinde 2. eli en sağlam olan astra ondan sonra focus geriye de peugeot ve renault kalıyor. astra ve focus arasında seçim yap bence . sakın bu araç gitme kalkmaz diyenlere aldırma. 1 yıl boyunca 1.4 dizel 68 beygir fiesta kullandım 0-100 ü 14.9 saniyeydi. çok ta memnundum focus ve astra da bundan biraz daha iyidir

Alıntıları Göster
    ben peugeot 308 derdim.
    Fiyat performans olarak rakiplerinden önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

ben peugeot 308 derdim.
    Fiyat performans olarak rakiplerinden önde.

Alıntıları Göster
    Yeni astra listede olsa, direk onu derdim. Çünkü iç ve dış tasarımı çok güzel.

Eski kasa Astra için kötü demiyorum buraya dikkat, ama tasarımı ve iç dizaynı benim isteklerimi karşılamadı. Zevk meselesi, yoksa kaliteli araç. Ve daha önemlisi kasası zaten değişmiş ve eski olmuş bir araç için neden okadar para sayayım ki.

Eğer iç hacim genişliği seçenekleriniz arasında önemli yer tutuyor ise Megan listedeki dar araçlardan biri. Dış tasarımı güzel diye bende gittim baktım ama malesef iç genişlik ve tasarımı bana uymadı, belki size uyabilir gidin test edin.

Ford konusunda, sesli ve konfor konusunda sorunları var diye biliyorum. Dizelleri çok sesli özellikle. Ama güçlü motoru var.

308 konusunda ki yorumlarım zaten form içerisinde fazlasıyla var. Ben onu seçtim, aralık sonu gibide 308 almayı planlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: treex

Yeni astra listede olsa, direk onu derdim. Çünkü iç ve dış tasarımı çok güzel.

Eski kasa Astra için kötü demiyorum buraya dikkat, ama tasarımı ve iç dizaynı benim isteklerimi karşılamadı. Zevk meselesi, yoksa kaliteli araç. Ve daha önemlisi kasası zaten değişmiş ve eski olmuş bir araç için neden okadar para sayayım ki.

Eğer iç hacim genişliği seçenekleriniz arasında önemli yer tutuyor ise Megan listedeki dar araçlardan biri. Dış tasarımı güzel diye bende gittim baktım ama malesef iç genişlik ve tasarımı bana uymadı, belki size uyabilir gidin test edin.

Ford konusunda, sesli ve konfor konusunda sorunları var diye biliyorum. Dizelleri çok sesli özellikle. Ama güçlü motoru var.

308 konusunda ki yorumlarım zaten form içerisinde fazlasıyla var. Ben onu seçtim, aralık sonu gibide 308 almayı planlıyorum.

Alıntıları Göster
    peugeot 308 görüntü olarak güzel ve yakışıklı
    eski kasa astra alırsanız aklınız hep yenisinde kalacak
    focusunda yeni kasası geliyor
    megane'ı pek beğenmesemde fiyat-özellik ve servis ağının yaygınlığı açısından öne çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: architron

peugeot 308 görüntü olarak güzel ve yakışıklı
    eski kasa astra alırsanız aklınız hep yenisinde kalacak
    focusunda yeni kasası geliyor
    megane'ı pek beğenmesemde fiyat-özellik ve servis ağının yaygınlığı açısından öne çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Renault u kesinlikle listeden cikart. Alipda memun kalan cok az insan taniyorum. Peugeot fena sayilmaz ama alan bir tanidigim oldukca iyi oldugunu soyluyor ozellikle yakit konusunda.
    Ama asil onerim Ford ve Opel olur. Bunlar oldukca guzel ve kullanisli otomobiller. Saglamlik ve kalite konusunda tartisilmazlar. Ozellikle Ford icin Dizel konusunda cok iyi oldugu soyleniyor ama Opel icinde cok kaliteli bir araba deniyor.
    Opeli bilemem ama Ford u kullandim. 1-2 gun icinde olsa yinede hos bir arac. 1.3 Motor Opel performans acisindan ne kadar iyidir bilemem ama yakit yonunden illaki avantajlidir. Bana kalirsa Opel yerine 1.6 Fordu tercih ederdim dogrusu.

• Fordda turbo problemlerinden ve gürültülü dizel motordan çok bahsediliyor. O biraz aklımı karıştırdı.
    Bunun yanında yeni kasası yakında çıkacakmış. İnternetten baktım aslında çok da radikal bir değişiklik gelmiyor yeni kasa anlamında. Eskiden Fiesta kullanmıştım 1 ay kadar. Yol gürültüsünü olduğu gibi içeri alıyordu. Ama yol tutuş ve toplam kalite açısından iyi deniyor. Bu yazılanlardan sonra Peugeot 308 ile test sürüşü yapmak şart oldu.

quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Renault u kesinlikle listeden cikart. Alipda memun kalan cok az insan taniyorum. Peugeot fena sayilmaz ama alan bir tanidigim oldukca iyi oldugunu soyluyor ozellikle yakit konusunda.
    Ama asil onerim Ford ve Opel olur. Bunlar oldukca guzel ve kullanisli otomobiller. Saglamlik ve kalite konusunda tartisilmazlar. Ozellikle Ford icin Dizel konusunda cok iyi oldugu soyleniyor ama Opel icinde cok kaliteli bir araba deniyor.
    Opeli bilemem ama Ford u kullandim. 1-2 gun icinde olsa yinede hos bir arac. 1.3 Motor Opel performans acisindan ne kadar iyidir bilemem ama yakit yonunden illaki avantajlidir. Bana kalirsa Opel yerine 1.6 Fordu tercih ederdim dogrusu.

• quote:

Fordda turbo problemlerinden ve gürültülü dizel motordan çok bahsediliyor. O biraz aklımı karıştırdı.
    Bunun yanında yeni kasası yakında çıkacakmış. İnternetten baktım aslında çok da radikal bir değişiklik gelmiyor yeni kasa anlamında. Eskiden Fiesta kullanmıştım 1 ay kadar. Yol gürültüsünü olduğu gibi içeri alıyordu. Ama yol tutuş ve toplam kalite açısından iyi deniyor. Bu yazılanlardan sonra Peugeot 308 ile test sürüşü yapmak şart oldu.

quote:

Alıntıları Göster
    focus'un yeni kasası gelince eski kasalarda gözle görülür bir indirim olacak mı? bunu göz önüne almak lazım. sonuçta evladiyelik araç almıyoruz, günü gelince mutlaka elden çıkarıyoruz araçlarımızı. soruyu gerçekten sordum aslında. indirim olacaksa nisana kadar bekleyip eski kasa focus almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

focus'un yeni kasası gelince eski kasalarda gözle görülür bir indirim olacak mı? bunu göz önüne almak lazım. sonuçta evladiyelik araç almıyoruz, günü gelince mutlaka elden çıkarıyoruz araçlarımızı. soruyu gerçekten sordum aslında. indirim olacaksa nisana kadar bekleyip eski kasa focus almayı düşünüyorum

yenisi gelince eski kasaya her türlü indirim yaparlar
  • quote:

Fordda turbo problemlerinden ve gürültülü dizel motordan çok bahsediliyor. O biraz aklımı karıştırdı.

quote:

zaten 308 ve focus un motoru aynı ki bu dört araçta yeni nesil turbo dizel araçlar

• Evet doğru eski kasaya indirim olur ama sanırım Ford, Opel gibi eski versiyonu bir süre daha satışta tutmuyor. O nedenle aracı bulmak problem oluşturabilir.

quote:

quote:

• quote:

Evet doğru eski kasaya indirim olur ama sanırım Ford, Opel gibi eski versiyonu bir süre daha satışta tutmuyor. O nedenle aracı bulmak problem oluşturabilir.

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    35.800 tl ye astra dizel ,bence kacmaz.kalitesi konforu cekişinin zayıflıgını orter.

• quote:

Evet doğru eski kasaya indirim olur ama sanırım Ford, Opel gibi eski versiyonu bir süre daha satışta tutmuyor. O nedenle aracı bulmak problem oluşturabilir.

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Performans öncelikli düşünüyorsanız Ford, maliyet öncelikli düşünüyorsanız Opel. Kalite, sürüş, servis aynı sayılır.
    Peugeot fazla tüketici şikayeti alıyor.
    Renault o motorla gereksiz pahalı, hacim de sunamıyor.
    Ben olsam mutlaka Bravo'yu da dahil ederdim bu listeye. Motoru, donanımı ve tasarımı itibarı ile bunların hepsinden daha önde çok açıdan.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.