Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
12.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı bekleyenler için kötü haber. Eğer bir emtia dan vergi alıyorsan onu tanıyorsun demektir. Bence kripto paralara daha cok giris yapilacak. Ayrıca daha çok ekran kartı alınmaya çalışılacak. Ekran karti bekleyenler hazır dolar düşmüşken bulabilirlerse kendileri için fırsat olabilir.

• shiba coinden kazanacağım parayla lamborghini hayalleri kuruyordum bana kala kala tekerliği falan kalacak bu gidişle

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Esas para yatarak kazanılır zaten öbür türlü ömrünü boşa harcar başkasına kazandırırsın

• Yabancı borsada kazandığımız parayı Türk borsasına atmadan paraya çevirmemizin yolunu bulmamız lazım.

Bunlar çok fena vergi alır.

• arkadaşlar merak etmeyin. tamamen saçmalık ötesi birşey.

rte nin ekonomi uzmanı gibi olması gibi birşey bu vergi olayı. olacakları özetleyeyim.

meclisten geçerse bu yasa;

1- kripto bozdurma işi merdiven altına iner ki bu şu an bile var. üstelik merdiven altı çok daha riskli olacak. paribu btctürk falan en azından kimlik ile kayıt alıyor. merdiven altında bu kayıtlar yok olacak.

2- devlet zaten kripto işlemlerinden vergi alıyor, onu da kaybedecekler. tr borsaları kazandıkları trade fee lerden devlete %18 kdv ödüyor. rakamlar komik gibi görünse de işlem hacmi çok büyük. epeyde akıyor burdan devlete. bu yasayı hazırlayanlar resmen kendi topuğuna sıkacak

3- kazancı belgeleyemezler. sen şimdi 1000 dolar yatırdın hop attın paribudan bittex e. orda trade yaptın ve paran eridi. çektin tr borsasına 500 dolar. ver diyecek 500 doların vergisini. ? belki sadece tr borsaları içinde kazanılan rakamı belgeleyebilirler ( çoğu kişi tr borsalarından tüyecek böyle olursa )

örnekler çoğaltılabilir.

rte şunu isteyebilir hatta rica edebilir

madencilik yapan arkadaşlardan istirham ediyorum. kazancınızı beyan edin % 1 vergi alalım. ülkemize destek olun der. madenci, trader belki ( o da belki ) canı isterse öder. onun dışında gerçek kriptocu 1 cent koklatmaz bu haramilere

• kaynak arayış ları tam gaz devam ediyor ...
    seçim gelsede memleketin sorunları ile ilgilenen insanları seçsekte ülke bi rahatlasa bu ne ya çiftçi sanayici üretici vatandaş kan ağlıyor bunlar ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir hizmet vermediğin bir ürüne daya vergiyi , oh ne güzel dünya valla. Tüm coinlerimi yabancı borsalara gönderirim bu gidişle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yapılacak şey sadece piyasa yapıcı işlemlerden vergi almak ilk aşamada.Yani sen, Türkiye'deki paranı bozup, kripto para borsasına yatırıyorsan bundan yüksek oranda bir vergi alacaklar, tahminim yüzde 30-40'a yakın.Çünkü esas amaç paranın TL'den çıkmasını önlemek.
    Bunun dışında da, kripto borsalarına yatırdığın paradan 1 yıl geçmeden atıyorum 2 katı, 3 katı daha fazlasını aynı borsalar üzerinden çekersen devlet yine yüksek bir vergi alacak.Mesela 10 bin lira yatırdın, 6 ay geçti, 10 bin altı çekersen sorun yok, ama 12 bin çekersen şu kadar vergi 20 bin çekersen şu kadar vergi, 30 bin çekersen şu kadar vergi vs.

Devlet makul bir vergi alırsa kimse illegal yollara girmeden devam eder ama olur da tahmin ettiğim gibi çok yüksek vergi alırsa para çekim işi başka yöne döner.Ve hatta devletin asla istemeyeceği şekilde kripto paralar ödeme aracı olabilir.
    Mesela adam arabayı satacak, ödemeyi coin ile kabul ederse, alan da coin ile öderse devlet asla takip edememiş olur.Veya atıyorum adam bir ürün satar ödemeyi coinle de kabul eder, o coinle de kendi istedigi başka bişey alır. Tabi bu Amazon gibi çok büyük ticari şirketlerin de bu yönde ödemeleri kabul etmesine bağlı biraz...

Veya bir diğer aşma yöntemi, adam coin borsasına yatırım yapacak Usdtye ihtiyacı var, ben de paraya ihtiyacım var coinlerimi satmam lazım diyelim.Ben adama usdtleri gönderirim o da bana paramı havale yapar.Al sana vergi.

Veya bu işin komisyoncuları çıkar,adam paranı gönderir devlet %30 vergi alıyorsa, %3 komisyonla adam paranı gönderir vs.

Velhasıl vergi gelecekse cok ince elenip sık dokunmasi gereken bişey olmalıydı.Ama ben direk vergi almaya odaklandiklari için bu kadar dusunebildiklerini sanmıyorum.Hayirlisi olsun hadi.

• Bunlar değil miydi kripto ile alışveriş yapmak yasak diyen.. Çıldırmamak elde değil.. Alışverişin karşılığı olarak tanımıyorsun ama vergisinin peşinden koşuyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aslında hiçbişeyden de geri kalmıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır' iyi bişey mi kötü bişey mi bilemedim. ama bence tarz durumlarda dünyaya pencereni açamazsan sadece yaptım demekle kalıyor.

Türk vatandaşı kripto alsa ne almasa ne asıl yabancının bu kriptoya ilgi göstermesi önemli.

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Harbiden traderlığı yattığın yerden para kazanmak sanıyorlar. İşinde uzman bu işten ekmek yiyen iyi bir trader ortalama 8-10 yıl kafa patlatıyor dirsek çürütüyor bu mecrada.

• ottoman984 kullanıcısına yanıt

Umarım dediğin gibi olur hocam. Tamda herşeyden umudumu kesmişken, deli gibi trade eğitimlerine abanmışken çok moralimi bozdu bu haber.

• Ölüyü diriyi dikti gözü kriptoya dikti demek

• Bilip bilmeden yazmak ne güzel şey, Şu forum zeka küpü kaynıyor koca koca şirketlerde yüksek maaşlı insanlar yöneticiler karmaşık parola yapamıyor aklında tutamıyor, ne yalan diyeyim okumadan etmeden bilgi sahibi olmak çemkirmek bu ülke'de sıradan bir olay.
    Çıkan kanunu okumuş gibi kaldı ki ortada çıkan eden yok, daha dün'e kadar manipülasyonu gerçekmiş addedip çemkirenler dolar düşünce tam tersini savunuyorlar, yetrsiz prof yazar vb ne varsa TV'de orada burada görmek yetmedi burada bir kanun çıkarılacak haberi altına bunları küçük ünsüz modellerini görüyoruz.
    Az bir nefes alın ne olduğunu bir öğrenin siz müneccim olabilirsiniz de herkes öyle değil.

Şahsen yasaların ince elenip sık dokunmasını öyle çıkarılmalarını isterim çünkü bunları menfaatine kullanacak kitle zamanla türüyor. insanların mağdur olmaması sektörün tarla misali ekilip biçilmemesi için düzenlemenin olması şart.
    Yurt dışından miner getirmek evinde sistem kurmak vb şeyler suç olmamalı, yerli borsaları oluşmadan düzenleyen yasaları çıkarmak hükümetin-ilgili kurumları çalıştırarak çıkarması gerekiyor. Thodex bilmem yerlerin silkme operasyonlarına karşı hazır olmak lazım.

• MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    İyide ben mining yapmıyorum ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım kripto paralardan ne kadar kesinti yapmayı planlıyorlar. Buradaki kazanç reisin iştahını kabartıyordur.

• codename_lord C kullanıcısına yanıt

bozma hiç :D

hükümet dolandırıcı borsalardan koruyacağız sizi diyor ama niyet tamamen cukka.

su akar yolunu bulur. suyun yolunu kapatmak 1-2 hafta sürer. sonrası merdiven altı

• Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır'
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır'btchaber
    Avalanche ve Alchemy Pay Entegrasyonu Duyuruldu - BTCHaber
    https://www.btchaber.com/avalanche-ve-alchemy-pay-entegrasyonu-duyuruldu/

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır'

@ottoman984

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 24 Aralık 2021; 22:37:56 >

• por favor kullanıcısına yanıt

Kripto paralara karşı savaşımız var diyen zihniyetten ne gibi bir düzenleme bekliyorsun ciddi merak ediyorum ve buna neden seviniyorsun? Yanılmıyorsam senin de yatırımın vardı tavsiye vermiştin birkaç coin ile ilgili...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.