< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır' (5. sayfa)
-
-
Welcome to new Venezuela
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen o kadar ince eleyip sık dokuyor ki REİZ... DÜN AK DEDİĞİNE BUGÜN KARA DİYOR... BAK... RESMİ GAZETE
Kendi çıkardığı yasayı kendi çıkardığı kararname ile askıya alıyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet benim yüklü kripto yatırımlarım var. Bir kere kazanç söz konusu değilse zaten stopaj da olmayacaktır. Bir limit belirlenecektir ve üzeri kazanç vergilendirilir. Ben kazanıyorsam vergisini vermekten gocunmam. Firma olarak da zaten milyonlarca lira vergi ödüyoruz. Bu ülkede yaşıyorsak elbette vergi vereceğiz. Ben hem kazanırım hem de vergi vermem diyen birinin bu ülkeye dair hiç bir şikayete hakkı olamaz.
Ve burada amaç sadece vergilendirme değil. Önüne gelenin bu aracılık işini yapmasına engel olunacak. Bu aracı kurumlardan ciddi teminatlar istenecektir. Parayı kaptırırken devlete sormayan ama mağdur olunca nerede bu devlet diye isyan edenler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 25 Aralık 2021; 9:55:9 >
Beklemek görmek lazım
Bir yeniliğe de açık olalım, bir yeniliğe de destek olup bi taşta biz koyalım. Gerici zihniyet ülkeyi geriletmeye devam ediyor. Umarım saçma sapan birşeyler çıkmaz. Makul bi gelir vergisi tarzı kesintiye okeyim, ama daha fazlası ve daha uçuk şeyleri umarım başımıza sarmazlar.
Dolar lazım deyip ülkeye en kolay dolar sokabileceğin Paypal’ı ülkeden çıkaran bi hükümetten yine alakasız kararlar çıkabilir. Umarım yapmazlar böyle bişey.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben yurtdışı borsasına çıkardım coinlerimi, bunlar borsadaki coinede el koyar
-
Şu yorumları okudukça daha iyi anlıyorum bizim milletimiz kindar ve bencilin en önde gidenidir, yapılan yanlışı da en ufak düzeltmede unutur.
Benim criptoyla coinle işim yok ama burdan para kazanın size ya da ülkeye ne gibi zararı var da kindar bi şekilde "beter olsunlar, herkes vergisini ödesin" diyebiliyorsunuz?
O adamın cebinden çıkan vergi sana ya da bana mı geri kazandırılacak yoksa yolsuz yandaşların ceplerini doldurmaya mı devam edecek?
Birazcık gözünüzü ve çakralarınızı açsanız her şeyi fark edeceksiniz ama haset ve çekememezlik bizde daha önde gelir.
-
20 yılın sonunda pek hayırlı bir şeylerin çıkmayacağı kanaatindeyim. Sigara yasağı hariç. Zaten bitcoin borsalarına fee adında yeterince komisyon ödenirken bir de üstüne kdv ötv ödenmesi istenirse dünya sanal paraya geçerken biz kağıt paradan, bankaların tuzaklarından kurtulamayız.
-
Çok geç kalınmıştı umarım caydırıcı olur
Çekim işlemlerinden vergi alma olayı çok saçma ve emsalsiz bir uygulama olur. Bugün bankada kaydi gram altını olan adam veya doları olan adam bunu çekmek (farklı platforma aktarmak veya fiziken eline almak) istediğinde bu dediğiniz türde benzer bir uygulama yok. Bakın alım/satım (bozdurma) demiyorum. Çekim dedim ve çekimde sadece normal işlem ücreti (komisyon vs.) alınıyor. Kârlılık kriptoda varsa gram altında ve dolarda da var zira. O dediğiniz direkt mala el koymaya kadar anlamlandırılabilir fahiş vergilerle eğer gerçekleşirse (bkz. Mayıs 2020'de geçici olarak artırılan fahiş Kambiyo vergisi ve sermaye kontrolü mevzusu).
Şahsi görüşüm eğer devlet kendi ayağına sıkmamak ve bu sektörü desteklemek istiyorsa alım-satım işlemlerine sembolik bir oran koyabilir (örnek %1). Deli miktarda milyonlarca trade yapıldığını düşünürsek gayet mutlu olacağı bir çözüm olacaktır. Diğer yollara ve anlamsız yerlere gidilirse herkes varlıklarını yurtdışına veya soğuk cüzdana varlıklarını aktarıp, Türk devleti bu sefer vergilendirecek doğru düzgün kripto para mükellefi dahi bulamayacaklardır, kripto yatırımcısını kaçırarak ülkedeki kripto para işlem hacmini yok etmiş olacaktır zira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Aralık 2021; 0:57:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaş sanırım beni bloklamış. Veya mesajları cevaplanamıyor. Beni blokladı ise üzüldüm. Aslında şeker gibi adamımdır. Sana ters bir iki laf etti isem, "kusura bakma hacı, bir ayıbım olmuşsa, kalp kırmışsam affola" diyor ve devam ediyorum:
Arkadaşın yukarıdaki mesajına genel olarak katılıyorum. Söz konusu düzenleme, abuk yerlere gitmezse iyi olur. Abuk yerlere gider mi? Pek sanmam. Bu konuda ülkenin bir düzenlemeye ihtiyacı var. Ancak, meselenin suyunu çıkarırlarsa kontrolü gene tamamen kaybederler. Yasaklanan siteler gibi. Paypal yasaklamak gibi. Booking.com yasaklamak gibi. Hepsini kullanıyorum.
Şimdi bu noktadan sonra tamamen farazi konuşuyorum. Gerçekte böyle bir konumda değilim. Böyle bir konumdaymış gibi mantık yürütüyorum:
Benim kripto hesabım var diyelim mesela. Kimlik tanımlaması yok. Dolayısı ile hesabın bana ait olduğuna dair bir iz yok. Diyelim ki hesabım Türkiye'de faaliyet göstermeyen büyük bir borsada. Kripto almıyorum, satmıyorum (zaten kimlik doğrulaması olmadan yapamam). Kripto kazanıyorum (çok az bir miktar) diyelim. Kazandığım kripto ABD'deki arkadaşıma gidiyor diyelim. Gittiği gibi o, o anki kurdan satın alıyor. Almak istemezse de o satıyor. Dolar olarak borç yazıyoruz hanesine. Bana da parayı gelirken getiriyor diyelim. Gel de vergilendir şimdi... Dolayısı ile, vergilendirmenin ağır olmaması ve kolay olması şart.
Bunu niye yapıyorum ben? Benim mikro ölçek, yarı hobi olarak iş yaptığım konuda bir vergi düzenlemesi olmadığı için böyle yapıyorum. Doğru mu? Üç kuruşluk yarı hobi iş için her ay beyanname ver bilmem ne yap... Ama yaptığım iş kolaylıkla gelir vergisine tabi sayılabilir ve GERİYE DÖNÜK benden kazanç elde ettiğim her ay için beyanname vermeme cezası + vergi faizi ile istenebilir. Kazanç çok düşük olduğu için, faizi ile birlikte vergisi bir şey tutmaz. AMA BEYANNAME VERMEME CEZASI HER AY İÇİN 2000TL.
Mining gibi düşünün. Bir düzenleme yok. Ama aslen istendiği an vergi dairesi mining'i gelir vergisine tabi sayabilir ve geriye dönük işlem yapabilir. İnsanlar "bu imkansız" diyor. Ama hiç de değil. Vergi kanunumuza göre, makine teçhizat için sermaye koyduğunuz ve o makineyi kullanmak için emek harcayarak elde ettiğiniz HER TÜRLÜ GELİRİN gelir vergisine tabi olduğunu söylüyor. Dolayısı ile Mining için bir kanun gerekmiyor. İstendiği an, vergi dairesi mining'de rig'in sermaye, onu işler tutmak için verdiğin emeği de emek olarak sayar. Hoppa! "Gelir vergisine tabiydi bu, sen niye beyan etmedin lan" der. Geriye dönük hesapları inceleyip cezayı yapıştırabilir.
Yukarıda verdiğim farazi örnekte benzer bir durum benim için de geçerli. Alanım farklı; ama mantık aynı. Mining'den devam edelim. KDV hesabı yapmak imkansız. Kazandığınız paranın tamamının yurtdışı kaynaklı olduğunu varsayarsak (ki kabaca öyle) zaten KDV'den muaf. Ama bunun kesinleşmesi için YASA veya YÖNETMELİK lazım. Böyle bir yönetmelik yok. Şu anda KDV meselesi havada.
------------
Üç kuruş beş kuruş için bunlarla uğraşamam. O yüzden para nerede? Yok. Ne hesabıma para geliyor, ne kimlik tanımlı kripto hesabım var. Ona yolla, onda biriksin. Gelirken getirsin... Görüldüğü üzere her zaman bir alternatif vardır. Temel amaç her zaman "kaçmaya değmeyecek vergi oranı" ve "vergisel işlemlerde kolaylık" olmalıdır.
-
Eyvallah sağolasın
Bunlara göre kripto oynayacağına tüpçünün lotolara para yatır..
İnsanların zaten lotodan bile umudu kalmamış çıkmış kripto ile uğraşıyorlar.
Oralarda sözleri geçip manipülasyon yapamıyorlar ya kripto şeytan, kripto zebani..
Geçen zaten dolar onsekizdeyden birinci derece yakınlarına verdiler bilgiyi, açıklamadan hemen önce bi sattılar doları
halkı şapa oturtturdular.
-
Kripto da yata yata para kazanmak imkansız. Olmadık bir işlem açarsın olmadık bi coin e girersin sabah bir uyanmışsın paran gitmiş. Kriptodan çok az bir azınlık gerçekten kazanır kalan insanlar onlara para taşır asıl milyon dolarları götürenler kripto ya girenlerin %1 i dir. %99 onlara çalışır. Şimdi diyeceksin ki o zaman o %99 neden bu işe enayi gibi giriyor çünkü arada bir onlara da kazanma şansı verirler adam 500$ şık coin alır ona aldığı coinin 1000$ a çımasına izin verirler sonra o 1000$ onı alır gider biraz harcar bu sefer 5000$ alır kriptoya girer onu da tek seferde alırlar elinden
Görünen köy kılavuz istemez diye bir atasözü var bilir misin?
Burdakiler bunun farkında daha öncede gördük verdikleri müjdeleri, hep kendilerine müjde, halka şemsiye.
-
Bir yasanın olması hiç bir yasanın olmamasından iyidir. Thodex ve benzeri ipi sapı belirsiz borsalardan bir çok vurgun oldu o zaman bu vurguncuları da görmemezlikten gelip hiç bir önlem alınmasın mı? Vergi alınmamasını da anlamıyorum, Türkiye'de her kazançtan vergi alınıyor ama konu kripto paraya gelince asla ve katiyen buradan gelen gelire el sürülmesin deniyor, neden? Kutsal bir tarafı mı var bu paranın?
-
Ayvayı yedik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X