Yaptıkları herşey herzaman halkın kötülüğü için olmuştur. Halkına düşman bir yönetici, daha birşey düzenledik , şöyle yenilik yaptık deyipte, halkın menfaatine birşey görmedim. Keşke hiç birşey yapmasalar, ülke kendi kendine bunlardan daha iyi yönetilir. |
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır' (7. sayfa)
-
-
Turist kara parayı bu şekilde aklayabilir
-
Kripto paralarda yasal düzenlemelerle diğer para birimleri gibi bi raya oturacak. Tabi o zamana kadar piyasayı manipüle edenler yüzünden yine elektronik bilgisayar oem, özellikle ekran kartı ateşi dinecek gibi görünmüyor. En büyük manipüle edenler ise maalesef sektörün önde gelen üreticileri. Bunlara da göz yumulduğu için piyasa bu durumda.
-
Bence elde avuçta ne varsa aramızda toplayalım hükümete verelim. Dolar yükselt indir, yasa falan uğraşmasınlar hiç
-
Bu açıkladığın şeyler zaten bildiğim sıradan prosedür. Bana tam miktar olarak nerelerden ne kesiliyor gösterebilir misin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam dolar almayın almayın dedi. Hepiniz koşa koşa 3-5 kuruş dolardan kazanacaksınız diye youtube'da "dolar 30-40-50 TL olacak" diyenlerin gazına geldiniz. Yeni finansal araç açıklanması ardından dolar çakılıp terste kalınca bu sefer ağlıyorsunuz. kar etseydiniz utanmadan "doları bu hale getirdiler, enflasyon uçacak" diye laf söyleyecektiniz o zamanda. Yüzsüzler sizi. Serbest piyasa değil mi güzel kardeşim, size vurdularsa da güzel olmuş, ağlayın :D ülkede maliyetleri uçurmak için dolara abanıyordunuz, girdi mi? :D
-
hemen hemen her vergi gibi buda saçmalık ama şöyle yapalım kazancıma ortaksan zararımada ortaksın kardeşim o zaman tamam kabul eyvallah yoksa anca babayı alırsın zaten bu kriptonun amacı bu kan emicilerden kurtulmak eninde sonunda para gücünü elinizden alacaz
-
İyi de adam onlara çözüm getirmiyor ki. Halka yasa getiriyor. O getirdiği önlemler ya da yasalar da yüzde 90 vergi oluyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belki de mining yapanlara vergi getirir.
Teknolojiyi, Satoshi Nakamoto ve Türk Halkını anlamamak
-
seni tutan var mıydı sen de yapsaydın?
-
Hahah sabah sabah güldürdün, birde ıspat ediyorum yazmış, mining yüzünden ekran kartları avrupada da karaborsa.
Amazon almanya sitesinde en ucuz 3070ti 1400 Euro civarı , fabrikanın tavsiye edilen satış fiyatı ile yürümüyor işler. Rüyanda alırsın 599 dolara bunun sebebi miningten başka bir şey değil. Birde kart alamayan arkadaşlarla dalga geçen postlar atanlar var. Allah akıl fikir versin.
Not: VGA alamayanlardan değilim, konsolda oynuyorum uzun süredir ama insanlarla burda kafa bulmayın.
-
3 liralardan beri almayın 1 lira olacak diyorlar. Sonuç? 18 lira oldu.
Ha bir de önce ilkokul bitir finans hakkında konuşmak için. Madem Erdoğan halkı düşünüyor, bu haberi dolar 11leri gördüğünde verecekti. Market fiyatları şişmeyecek, 1 lt süt 13 lira olmayacaktı. Boş yapmışsın ama yapmaya devam edeceksin.
-
Kazanandan vergi alacaksa, kaybedenede bir odeme yapacakmi acaba. Vadeli islem acip butun parasini kaybeden de var, gelir vergisini nasil heyaplayacaklar acaba. Adama birisi ether veya btc gondermis. Alindigi tarih veya tutar belli degil. Mesela kardesim bana 3 yil once yurtdisindan aldigi etheri gonderdi bende burda bozdum tl olarak hesaba aldim, nasil gelir vergisi uygulayacak simdi buna. Yani daha asgari ucrette agi varmi yokmu o bile netlesmemisken nelerle ugrasiyoruz
Onlara çözüm getirmediğini nereden biliyorsun yasa çıktı mı veya link var mı bildiğin. Benim bulduğum linkte hepsini kapsayan bir yasa çıkaracakları söyleniyor. Vergi de olacak tabii niye vergisiz olsun ki ayrıcalığı nedir kripto zenginliğinin?
euronewsYeni düzenlemeyle kripto para piyasasına yönelik denetimler artacakhttps://tr.euronews.com/2021/12/25/turkiye-de-kripto-para-yasas-icin-hangi-duzenlemelerin-getirilmesi-bekleniyorÇalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan düzenleme kara paranın önlenmesini amaçlıyor. Buna göre denetim artırılacak ve sektördeki şirketlerde sermaye şartı aranacak.
Sistemdeki şirketlere alt yapı çalışmaları için zaman tanınması ve teminat gösterilmesi gibi koruyucu adımların olması da bekleniyor.
Öte yandan şüpheli görülen para işlemlerinde Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) yetki verileceği belirtiliyor.
CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre ise düzenlemede ayrıca ihraç ve dağıtılması, alım satım yapanların uyması gereken ilkeler, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılacağı yer alacak. Kripto varlık şirketlerinin sermaye piyasası kurumu gözetiminde faaliyette bulunması, asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.
-
Niye kaybettiğini ödesin ki kumar mı bu? O zaman piyango, at yarışı ve her tür iddia kuponundan da vergi almasınlar.
-
fiyatlara gelen zamlar herkese girmedi mi indirim mi yaptılar fiyatları da dolar gibi düşürdüler mi yoksa siz başka ülkede mi yaşıyorsunuz
-
Böylelerine yazmak bile zaman kaybı.Halkına çakallık yapan hülümeti savunuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşin kötüsü başımızda çakal sürüsü var ama bunlar evliya falan zannediyorlar. Bu kafalarla bu ülke yine iyi halde.
-
Niye kazandığımdan alsınki benimle beraber parasınımı risk ediyor hükümet? Ben alırken satarken zaten komisyon ödüyorum, kafanızı gömdüğünüz topraktan çıkarın yarın aldığın oksijenden bile vergi isteyecekler. Ülkede tek üretim vergi üzerine, bir başka böyle ülke varmı? Don üretemez ama her türlü envayi verginin vergisinin vergisi alınır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X