"Vergi de olacak tabii niye vergisiz olsun ki" İşte bu dediğin kelime ülkenin özeti. Biz alışmışız artık vergiye. Herhangi bir yerde ya da birşeyde vergi olmazsa rahatsız oluyoruz halk olarak. Hükümette size yüzde 1 vergi yetmez. En az yüzde 40 vergi lazım diyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto para yasası hazır' (8. sayfa)
-
-
Maaşlı elemanın sandın beni galiba ? herşeyi biliyormuşsunuz ya google'dan bilgiye erişmeyi mi bilmiyorsunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Komple yasaklayın su kripto denen seyi bir de para takısı eklemis ardına...
Ayrıca Mining den Dunyaya ve Ulkeye verilen zararı, buna sebepler olanlar bedelini odeyecek mi?
Stokculuk,Vergi Kaybı,Bosa harcanan Enerji,Dogaya Salınan Dunya Zararlı gaz ve kendi cocuklarına bile verilen zarar bunun bedelini neden yapmayan da oduyor?
-
İnşallah çok kazanayım da vergisini vereyim diyorum ben. Hiç bir şekilde denetimde tutamazlar bu arada bana göre.
-
profilim açık, isteyen bakabilir. AKP'li değilim.
ama bu düzenlemeyi destekliyorum. gına geldi artık coin muhabettinden.
ne idüğü belli olmayan sanal şeylerin, değerinin insanların alım & satım trendlerine göre belirlendiği ve o trendler arasında al - sat yapıp kar elde etmeye çalışmak için hayatının temeline oturtup hastalık derecesiyle toplumu esiri altına alan bu duruma birisinin dur demesi gerekli.
white paper nedir bilmeden, kimindir, neyin nesidir anlamadan, 'dur düşüşe geçti alayım' aha yükseldi satayım diyerekten;
elinden telefon düşmez, İşte mesaide, arkadaş ortamında muhabette, misafirlikte, ya maçta stadda bile birader elinde telefon, o coin ne oldu, bu coin şu oldu.
koysunlar vergiyi, getirsinler denetimi, el ayaktan çekilsin şu coin işi yeter.
-
adam dolarla almayın dediğinden bu yana dolar x3 arttı.dolarla maaş kazanıyorsunuz heralde? bunca yıl dolara endeksli zamlar size dokunmadığına göre
-
Fiyat paraların ne kadar geçerliliği var ki? Bakınız ABD ye kaç Trilyon para bastı, sıkışınca bas parayı gitsin oh ne güzel iş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Gizli faiz uygula zengini dahada zengin yap sonra deki NAS var.Ben müslümanım de ondan sonra ...Bende Peygamberim ozaman.
-
Hmm tabi kardeşim sadece Türkiye'de bitmesiyle ekran kartı alabileceksin.Tüm dünyada var çip krizi. Şu anda Türk ekonmisinin düzelmesinin en önemli yolu ülkeye doviz sokmak. Ekran Kartı piyasası 2 yıl sonra düzelir merak etme. Bu kadar talebin olduğu yerde arza bir çözüm bulacaktır Nvidia ve AMD. Burada en büyük sıkınıtı Pandemi.
-
bir de metrobüs...
yanlış anlaşılmasın, ak partiyi sevmem. ama Allah için bu iki konuda da haklarını teslim etmek lazım...
-
sen ve türevlerin vadeli mevduatlar için de yata yata kazanmak yok artık demiştiniz ama şimdi tükürdüğünüzü yandan yalattılar?
-
elden ele kripto alım satımı yapılır. foruma konu açarız elden ele bitcoin alım satım diye kafede oturursun adam btcyi gönderir elden verirsin tlyi zaten tlye dönüp türk varklıklarına yatırım yapan sazandır. tlye dönmedikten sonra vergi falan alamazlar. tl faturalar ve market alışverişi için kullanılan bir jetondan fazlası değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 27 Aralık 2021; 12:49:19 > -
Kriptodan para kazanamayanlar kudurmuş kıskançlıktan. Geleceğe ayak uydurmazsanız milletin kazandığına haset edip çatlarsınız.
Arkadaşım benim ömür boyu çalışarak kazanamayacağım parayı 4 senede kazandı helal olsun dedim zamanında dinlememiştik.
-
Bir çok kişi ekran kartına tek amacı oyunmuş gibi bakıyor.
Arkadaşım çok iyi bir iç mimar. Ekran kartı gtx970. Hali ile tekliyor. Çocuğa sistem topladık. 5900x işlemci (render için) 64gb ram (adam gerçekten 48gb falan ram kullanıyor. Hayret verici bir durum). ABD'den ikinci el 1080ti buldum. Bildiğin ilan sitesinde. Ebay değil. Arkadaşı yolladım. Malı aldırdım. Sanfransisco'da... Türkiye'ye gelecek biri vardı Newyork'da. Ona yollattım. Gelen de bavulda getirdi. Söz konusu kart yaş itibari ile ilkokula başlayacak. 450 dolar verdik. O da kırk tane Ali Cengiz oyunu ile. Lan adam ekmeğini o kartla kazanıyor arkadaş!
---------
Bizim gençten birkaç arkadaş enteresan bir yapay zeka eğitim algoritması geliştirdi. Bu yazılımı pazarlamaya çalışacağız. Olay da şu: normalde bu eğitim elle, fotoğraflar tek tek tanıtılarak yapılıyor. Herif bir yöntem bulmuş. Algoritma otomatik yapay zekaya eğitim yapıyor. Ama bunun için gpu kullanımı söz konusu.
Yazılımı finanse edecek adama yazılımın çalıştığını kanıtlamanın iki yolu var. Birincisi kaynak kodu göster. Zaten çaldırdın yazılımı. Diğeri de "sen bana veri setini ver, 3 saat sonra eğitilmiş yapay zekanı al" demek. Zira söz konusu eğitimi elle yaptırmak 20 kişilik bir ekibin 3 gününü alır. Sen adama 3 saatte malı teslim edince otomatikman kanıtlamış oluyorsun.
Ama bunun için ciddi bir gpu gücü lazım. Çıkma ekran kartlarından tarihin gördüğü en acayip rigler sürüsünü kurmak zorunda kaldım. Ne ucuzsa aldım taktım. ABD'den gelen ikinci el 3 kart var. İki tane laptop ekran kartı var (GTX 1080). Gtx 1060, 1070, 1080, 1080 mobile ve 1080ti kartlar var. Toplam 13 adet. Ama biri birini sevmiyor. Öbürü onunla çalışmıyor derken dört PC'ye böldük. Ana bilgisayardan bu arkadaşları birleştirdik falan. Bir kamyon uğraş.
Üstelik Allah'tan ben bu işe çok erken girdim. Gtx1060 gibi bir karta ortalama 2500 lira verdim. Lan o kartın ederi o dönem taş çatlasın 1500 lira. Şu an aynı kart 4000 mi? Alan varsa aklına şaşarım. Hem dandik, hem eski. Neyse...
İçime oturdu bu iş. Bildiğin miner oldum ben de. Zorundalıktan almak zorunda olduğum kartlara fazladan verdiğim parayı mining ile çıkardım. Ve hatta şu anda kartların maliyetinin tamamını çıkardım. Dünyanın en gecekondu sistemi ile... server PSU'su buldum bir tane. En çok akım çeken ekran kartlarını tek rige dizdim. O sisteme sıradan bir PSU bağladım. Ekran kartlarını server PSU'su ayrıca besliyor falan... Şaka gibi bir düzenek.
850w güç kaynakları çok pahalı. Onun yerine çift 600w vasat PSU'lar... Vasat derken gene zalman, xigmatek falan.
Maymun ettiler la bizi. Bir de üstüne miner olduk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dolar alanın yaya kaldığı zamanlarda 2.6ydı sanırım. Ordan zirveye 7x yapmış bugüne de 4x. O günden daha eskiye de gidilebilir muhtemelen, daha önceden de demiştir almayın diye. Ordan kaç x artık Allah bilir.
-
Yek canım vergiciymişim. Ben de isterim vergi alınmasın ama petrol zengini değilsen bu geliri nereden bulacaksın? ABD bile fazlasıyla vergi alan ülke ki dünyanın en zengin ülkesi. Araplar vergi almıyor mesela. O zaman Arap Emirliklerine mi taşınalım?
Petrol zengini olan ve kişi başına gelirde dünyanın en üst basamaklarında yer alan ancak gelir vergisi alınmayan ülkeler şöyle:
- BAE. [PAGE] ...
- Umman. [PAGE] ...
- Kuveyt. [PAGE] ...
- Bahreyn. [PAGE] ...
- Bermuda. [PAGE] ...
- Bahama Adaları [PAGE]
En çok vergi alan ülkeler
Vergi yükü en ağır olan ülkeler
- ABD - yüzde 25.5. 2 | 13.
- Güney Kore - yüzde 26.3. 3 | 13.
- Avustralya - yüzde 28.2.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 28 Aralık 2021; 10:7:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X