Cüneyt Tanman: Yaşananlar Galatasaray’a Hiç Yakışmıyor
Galatasaray Sportif Direktörü Cüneyt Tanman, sarı kırmızılı taraftarların Galatasaray kafilesine Antalya Havaalanı’da yaptığı aleyhte tezahüratlar sebebiyle Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
Bülent Hoca’nın gelmesiyle farklı bir hava oluştu. Yani Bülent Hoca, Tugay ve ben sportif direktör olarak farklı bir hava getirdiğimizi düşünüyorduk. Bütün sakatlıklar ve cezalara rağmen buraya çok keyifli geldik. Çağlar Birinci ile Sabri Sarıoğlu sakatlıkları sebebiyle gelmedi. Onun dışında dört tane de cezalımız var. Culio, Gökhan, Kazım ve Baros. Yani buraya 6 kişiden yoksun geldik. Ama yine de moralliydik. "Antalya maçını kazanıp, rüzgarı yakalayacağız, Galatasaray’ın çocukları göreve geldi" dedik. Oyuncuların kaybettikleri güvenlerini kazandırmak üzere önemli çalışmalar yapıldı ama tatsız bir sürprizle karşılaştık. Havaalanında gerçekten Galatasaray taraftarına yakıştıramadığımız hareketler oldu. Şimdi eleştiriyi kabullenebiliriz. Mutlaka taraftarın hakkıdır ama yakın mesafeden, 2-3 metre mesafeden oyuncuların suratına karşı küfredenler oldu. Şiddet yasası çıktı diyoruz ama sadece yasa çıkarmak çok önemli değil, asıl olan saygı. Bu oyuncular iki gün evvel maç oynamışlar. Milli Takım’a büyük hizmet vermişler. Hizmet verdikten sonra da böyle 2-3 metre karşılarından küfür edilmeyi hiç hak etmiyorlar. Ayrıca Galatasaray taraftarına da şunu söyleyeyim; herkes Galatasaray’a vuruyor. Galatasaray’da sıkıntılar vardı. Kongre bu sıkıntıları çok net olarak gösterdi. O stresi attık artık. Galatasaray taraftarı sahip çıkmalı. O zaman biz de bırakalım gidelim. Niye geldik biz buraya? Ayıptır, günahtır, yazıktır.
Dışarıda öyle bir porte çiziliyor ki; Arda kötüdür, şudur budur. Arda’yla ben iç içe yaşıyorum. Boş kağıda imza atıyor. Taraftara önce bunu söyleyeyim. Sakat olmadığı dönemde top mu oynamadı ne yaptı bu çocuk? Bir rüzgara kapılıp Türk futbol tarihinin en büyük yıldızlarından bir tanesini yok etmeye çalışıyoruz. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum; bu takımın hepsini göndermeniz mümkün değil. Bu takımdan en az 10 kişi seneye de mücadele edecek. Yeniden önemli hedeflere gidebilmek için bu kadrodan oyunculara da ihtiyacınız var. 8 maç kalmış Bülent Ünder gelmiş, Cüneyt Tanman gelmiş, Tugay’ınız burada. Nedir bu? Ne yapmamız gerekiyor, ben gidip konuşayım. Kongre de olmuş. Her şey bitmiş. Orada her şey söylenmiş. Galatasaray’a yakışır işler olmuyor. Ben eski bir kaptan olarak hakikaten yakıştıramıyorum. Biz de bırakalım gidelim o zaman. Nedir bu yani? Galatasaray’a kim sahip çıkacak?
Biz bu psikolojide olduktan sonra oyuncuların ne durumda olduğunu anlayabilmek benim için hiç zor değil. Onun için lütfen diyorum. Bu tavırlar bu hareketler Galatasaray’a hiç yakışmıyor. Galatasaray’a biraz sahip çıkalım 8 tane maçımız var. Seneye önemli hedeflere gideceğiz. Bu kadronun içinde oynatacağımız oyuncular var.
Sportif direktörlük hiç önemli değil. Ben scouting ekibinin başına geldim her şeyi bıraktım. Cüneytlik falan önemli değil ama bu zor dönemde takımla beraber olmak istedim. Benim hedefim sportif direktörlük gibi noktalarda olmak değildi. Bu dakikadan sonra da umurumda değil. Biz burada bir şeyleri üstlendik ama hiç ummadığımız bir şekilde karşılandık. Oyuncular hak etmiyor. Bu oyuncular ülkenin Milli Takımı’na hizmet etmiş futbolcular ve pazartesi günü de çıkıp Galatasaray’a hizmet edecekler. Biz bunun altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Oyunculara bunu aşılamaya çalışıyoruz ama yaşadığımız olay hoş değil. Galatasaray taraftarından özellikle rica ediyorum takımına biraz sahip çıksın çünkü her taraftan vuruluyor takıma. Sahada hakemler gerçi hakemlerle ilgili çok açıklama da yapmak istemiyorum. İstediğim kalan 8 maçta takıma sahip çıksınlar. Biri deplasman bir tane de seyircisiz oynayacağız. Herkes biraz sabırlı olsun. Gelecekte gerçekten Galatasaray’a layık olacak takımlar kurulacak, başarılar gelecektir. Biz 14 yıl şampiyon olamadık ama bu kadarını yaşamadık.
Arda sallayanlar bunu okurda neyaptiklarini anlarlar umarim, fenerli dediklerimiz yapmiyor sizin yaptiklarinizi..
Ardaya yapilanlar aslinda hicde anormal degil..
Bizim insanimizin dogasinda var dedikodu cekememezlik kiskanclik, e tabi 23 24 yasindaki adamin güzel bi kiz arkadasi olunca aston martin,mercedeslere binince zoruna gidiyor bazilarinin ..gerci bunun farkinda degiller ama yazik cok yazik..
quote:
Orijinalden alıntı: lion256
Bizim insanimizin dogasinda var dedikodu cekememezlik kiskanclik, e tabi 23 24 yasindaki adamin güzel bi kiz arkadasi olunca aston martin,mercedeslere binince zoruna gidiyor bazilarinin ..gerci bunun farkinda degiller ama yazik cok yazik..
Arda'ya yapılanları tabii ki hoş değil ama kimse arabasınaymış,kız arkadaşınaymış çekememezlik yapmıyor.sapla samanı karıştırmayalım. söylediğin formula pistinde vos vos yarışı gibi...takımıyla ilgilensin,kaptan gibi kaptan olsun,başarılı olsun,takıma bir şeyler versin, oynamasa da takımı toparlasın, gaza getirsin...bu taraftar kız arkadaşına da arabasına da helal koçum der...
arda kim? bu takımın kaptanı.. aylardır sakatsın takımla ilgilenemiyosun..sahaya çıktığın ilk fener maçından sonra ben gidiyorum diyorsun..sonra çıktığın milli maçta gol atıyorsun bunu da yazın diyorsun.. sana ne arda milletin dediğinden azıcık da takımınla ilgilen, dibe girince seneye inşallah güzel bir takım çıkar sahaya demeyi biliyorsun, söverler tabi nerde kaptan arda..sakat sakat milli takımda oynuyorsun bir dahaki milli maça kadar da yoksun ortalarda..ne bekliyorlar arda turan diye tezahürat yapılmasını mı?
Arda'ya yapılanlar hadi tamamen demeyelim de %90 kıskançlık,kompleks,çekememezlik , başka açıklaması yok bunun zira aynı taraftar toplasan Arda'nın yarısı katkı verememiş Kewell,Baros'a tapıyor her maç tezahürat yapıyor.Yabancı olunca saça bir jöle bir model taraftara iki öpücük sezon boyu 10 maç oyna 9'unda sıva topu kerameti 3,4 maçta gol at attığın goller sadece 1,2 maçta işe yarasın senden iyisi yok ; Arda her maç takımı taşısın takımda oynayıp oynamadığı belli olmayan oyuncularla aynı kefeye konup küfür yesin ,Türk milli takımı için veya antremanda kendi takım arkadaşı tarafından sakatlandı diye Arda tü kaka.
Sittin sene faydanız olmaz...
Vaypcnet dostum,Arda konusunda farklı düşünüyoruz ama sen gibi birini ikna etmek isterdim,aynı görüşte olmak isterdim.
Ben uzun yıllardır ultrAslan ile birlikte maç izlemiş değilim,bağırmış da değilim.
GSMobile hattından tut,GS Bonus gibi Galatasaray markalarını yoğun kullanarak ve bu ürünleri çevresindeki herkese kullandırtmaya çalışarak Galatasaray'a destek olmaya çalışan biriyim.Öyle Başkana kızıp,istemediğim kişi yçnetime gelirse bunlardan vazgeçecek biri de değilim. Hayatta asla kandırılamayacak biri olduğumu,zeki akıllı bilgili olduğumu çevremdeki insanlar sık sık dillendirse de şımaran biri değilim.
Neden bunları yazdım,ben Galatasaraylılığım konusunda iddialıyım,ayrıca objektifliğim konusunda da iddialıyım.Dolduruşa gelmem,haksızlık yapmaktan da kaçınırım.
Arda'yı ilk yıllarında savunuyordum,ama şu an diyorum ki Arda bazı Galatasaray taraftarını kandırabilmiş olabilir ama artık beni kandıramaz.
Ben Arda'dan harika oynamasını beklemiyorum,dürüst olmasını bekliyorum.
Neden Arda'ya kızıyorum,Arda'ya Alex olmadığı için kızıyorum.Alex gibi gol atmadığı için değil,Alex gibi yaşantısına dikkat etmediği için kızıyorum.
2 kere 2 = 4
Futbolcu sağlığı,yaşamı bellidir,ayrıca sakatlıkların nasıl iyileşeceği,sakat futbolcuların nelerden uzak durması gerektiği de bellidir.
Arda Galatasaray'ı sitlemedi.Galatasaray'ın başarısı,yada bu duruma gelmesi Arda'nın umrunda değildi.İyi analiz edersek bunu anlayabiliriz.
Ben İstanbul'da,Taksim,Şişli,Nişantaşı,İstinye gibi yerlere sıkı uğruyorum,buralarda çok da tanıdığım çalışır.
Arda'nın özel yaşantısına diyeceğimiz bişey yok ama eğer futbolculuğu seçtinse tercih yapacaksın,yaşantına dikkat edeceksin.Üstelik Arda sürekli sakattı,tamam çok sert faullerle sakatlandı ama iyileşmek ve sahalara dönmek Arda'nın umrunda olmadı.
Arda kendisini racon kesilemez kabadayı sandı,Adnan Polat bana fırça atamaz havalarına girdi.Gece istediğim saatte istediğim yerde olurum havalarında oldu.Tabiki kimse gece nerde olduğuna karışamaz ama sen futbolculuğu seçtinse üstelik elinde sakatlığının iyileşebilmesi için bir plan varsa bazı şeyler sana söylendiyse o yolları takip edeceksin.
Verilen program Arda'nın umrunda olmadı.
Tekrar yazıyorum,bakın yukarda bazı arkadaşlarında dediği gibi kıskançlık falan değil mesele;mesele cin olmadan adam çarpmaya kalkanı çarpmak.Futbolcuysan yaşantın Alex gibi olabilmeli,beceremiyorsan yap jubileni oyalama bizi.
Sadece bir kere değil,sık sık gece geç saatlerde dışarda eğlencede,alışverişlerde geçen saatler.
Bazı TV çekimleri.(ki kısa sürmez)
Futbolcunun evinde olsa bile gece erken yatması gerekirken sabahlara kadar uyunmadan geçen geceler,daha sonra uyuyamıyorum ki deyip bunun sebebini Galatasaray'ın durumuna üzülmek olarak söyleyip taraftarı kandırmak.Açık söyle delikanlı ol,sabahlara kadar uyumamanın sebebi hatun mu,yoksa başka birşey mi.
Futbolcuyken,üstelik sakat bir futbolcuyken,yaşantını düzenen sokmamak gibi bir artislik bir yana bir de taraftarın Galatasaraylılık duygusunu kullanmak da ayrıca bir kurnazlık,yemezler,ben yemedim şahsen,yemeyen taraftar da çok.Arada sırada çıkıp Galatasaray edebiyatı yapması tamamen kurnazlığından kaynaklanıyor.
Bana göre,Galatasaray futbolcusuyken,yaşantısını düzene sokmak yerine kendisini karışılamaz-akıl verilemez sanıp tamamen futbolcu sağlığına ters şekilde yaşaması bence ihanettir.Sonra çıkıp da suçunu bastırıyor.
Adam sakattı oynayamadıki yerine sakatlığının düzelmesi için hangi gayreti gösterdi yada hangi ciddiyetsizlikleri yaptı diye düşünmek lazım.
Boş mukaveleye imza attı gibi bir söz de dolaşıyor ortada,eğer öyleyse Arda'ya piyangodan milyon dolarlar vurmuş olması lazım.Yada aldığı arabalar,hediye ettiği çantalar,elbiseler bedavaya gelmiş olmalı.
Kusura bakmayın,Galatasaraylılığım ve objektif yönümle kendime güveniyorum,Arda'yı savunanları eleştirmiyorum ama kandırıldıklarını düşünüyorum.
Herşey ortada.
Koşum,bunu bunu yapma,çok yanlış yoldasın,Türkiye'nin en iyi yeteneğisin,kendine dikkat et,çabuk iyileş,Sergen gibi olma sonunda.... denilirken.....
Abi,boşvermişim futbolu,aşk zamanı aşk!aşığım ben,gününü yaşa,aşından başkasını düşünme,Carpediem,carpediem ! Hakan Abi bütün rekorları kırdı da,Galatasaray'a çok faydalı oldu da ne oldu ....
Bahsettiğiniz adam işte bu,işte bu düşüncede.
güzel konusmussun cüneyt hoca dün ardann çıkısta eseortman üstünü beline bağlaması yakıstımı kaptana bu ne disiplinsizliktir anlamadım
Arda'yı ilk yıllarında savunuyordum,ama şu an diyorum ki Arda bazı Galatasaray taraftarını kandırabilmiş olabilir ama artık beni kandıramaz.
Neden Arda'ya kızıyorum,Arda'ya Alex olmadığı için kızıyorum.Alex gibi gol atmadığı için değil,Alex gibi yaşantısına dikkat etmediği için kızıyorum.
Futbolcu sağlığı,yaşamı bellidir,ayrıca sakatlıkların nasıl iyileşeceği,sakat futbolcuların nelerden uzak durması gerektiği de bellidir.
Arda Galatasaray'ı sitlemedi.Galatasaray'ın başarısı,yada bu duruma gelmesi Arda'nın umrunda değildi.İyi analiz edersek bunu anlayabiliriz.
Arda'nın özel yaşantısına diyeceğimiz bişey yok ama eğer futbolculuğu seçtinse tercih yapacaksın,yaşantına dikkat edeceksin.Üstelik Arda sürekli sakattı,tamam çok sert faullerle sakatlandı ama iyileşmek ve sahalara dönmek Arda'nın umrunda olmadı.
Arda kendisini racon kesilemez kabadayı sandı,Adnan Polat bana fırça atamaz havalarına girdi.Gece istediğim saatte istediğim yerde olurum havalarında oldu.Tabiki kimse gece nerde olduğuna karışamaz ama sen futbolculuğu seçtinse üstelik elinde sakatlığının iyileşebilmesi için bir plan varsa bazı şeyler sana söylendiyse o yolları takip edeceksin.
kıskançlık falan değil mesele;mesele cin olmadan adam çarpmaya kalkanı çarpmak.Futbolcuysan yaşantın Alex gibi olabilmeli,beceremiyorsan yap jubileni oyalama bizi.
Sadece bir kere değil,sık sık gece geç saatlerde dışarda eğlencede,alışverişlerde geçen saatler.
Futbolcunun evinde olsa bile gece erken yatması gerekirken sabahlara kadar uyunmadan geçen geceler,daha sonra uyuyamıyorum ki deyip bunun sebebini Galatasaray'ın durumuna üzülmek olarak söyleyip taraftarı kandırmak.Açık söyle delikanlı ol,sabahlara kadar uyumamanın sebebi hatun mu,yoksa başka birşey mi.
Futbolcuyken,üstelik sakat bir futbolcuyken,yaşantını düzenen sokmamak gibi bir artislik bir yana bir de taraftarın Galatasaraylılık duygusunu kullanmak da ayrıca bir kurnazlık,yemezler,ben yemedim şahsen,yemeyen taraftar da çok.Arada sırada çıkıp Galatasaray edebiyatı yapması tamamen kurnazlığından kaynaklanıyor.
Bana göre,Galatasaray futbolcusuyken,yaşantısını düzene sokmak yerine kendisini karışılamaz-akıl verilemez sanıp tamamen futbolcu sağlığına ters şekilde yaşaması bence ihanettir.Sonra çıkıp da suçunu bastırıyor.
Adam sakattı oynayamadıki yerine sakatlığının düzelmesi için hangi gayreti gösterdi yada hangi ciddiyetsizlikleri yaptı diye düşünmek lazım.
kandırıldıklarını düşünüyorum.
Koşum,bunu bunu yapma,çok yanlış yoldasın,Türkiye'nin en iyi yeteneğisin,kendine dikkat et,çabuk iyileş,Sergen gibi olma sonunda.... denilirken.....
Abi,boşvermişim futbolu,aşk zamanı aşk!aşığım ben,gününü yaşa,aşından başkasını düşünme,Carpediem,carpediem ! Hakan Abi bütün rekorları kırdı da,Galatasaray'a çok faydalı oldu da ne oldu ....
+1905
quote:
Orijinalden alıntı: NetAnket.Net
Vaypcnet dostum,Arda konusunda farklı düşünüyoruz ama sen gibi birini ikna etmek isterdim,aynı görüşte olmak isterdim.
Ben uzun yıllardır ultrAslan ile birlikte maç izlemiş değilim,bağırmış da değilim.
GSMobile hattından tut,GS Bonus gibi Galatasaray markalarını yoğun kullanarak ve bu ürünleri çevresindeki herkese kullandırtmaya çalışarak Galatasaray'a destek olmaya çalışan biriyim.Öyle Başkana kızıp,istemediğim kişi yçnetime gelirse bunlardan vazgeçecek biri de değilim. Hayatta asla kandırılamayacak biri olduğumu,zeki akıllı bilgili olduğumu çevremdeki insanlar sık sık dillendirse de şımaran biri değilim.
Neden bunları yazdım,ben Galatasaraylılığım konusunda iddialıyım,ayrıca objektifliğim konusunda da iddialıyım.Dolduruşa gelmem,haksızlık yapmaktan da kaçınırım.
2 kere 2 = 4
Ben İstanbul'da,Taksim,Şişli,Nişantaşı,İstinye gibi yerlere sıkı uğruyorum,buralarda çok da tanıdığım çalışır.
Tekrar yazıyorum,bakın yukarda bazı arkadaşlarında dediği gibi kıskançlık falan değil mesele;mesele cin olmadan adam çarpmaya kalkanı çarpmak.Futbolcuysan yaşantın Alex gibi olabilmeli,beceremiyorsan yap jubileni oyalama bizi.
Boş mukaveleye imza attı gibi bir söz de dolaşıyor ortada,eğer öyleyse Arda'ya piyangodan milyon dolarlar vurmuş olması lazım.Yada aldığı arabalar,hediye ettiği çantalar,elbiseler bedavaya gelmiş olmalı.
Kusura bakmayın,Galatasaraylılığım ve objektif yönümle kendime güveniyorum,Arda'yı savunanları eleştirmiyorum ama kandırıldıklarını düşünüyorum.
Herşey ortada.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme