Şimdi Ara

Cup Mu Scoter Mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
19.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Vahidi

Dostum vites degistirince cok mu fark ediliyor. Hondaninda cub modeli var 97 cc mtv den muaf. Onuda alabilirim vidalari dokulmez sanirim. Kesin bildigim şu mtv odemek istemiyorum ve 2 kisi binicem 50cc sanirim olmaz. Çinli scootere ne dersiniz

vites değiştirirken hissedilmesi sana bağlıdır.başlarda hissedebilirsin ama ustalaşınca hissetmez.honda cup kalitelidir.ama köy yollarında motor ilaki titreyecek kaçarı yok.benim tavsiyem bundan al.
    www.mondialmotor.com.tr
    Mondial Motor | Motosiklet, Touring, Scooter, Cup, Atv
    http://www.mondialmotor.com.tr/model/touring-motosiklet/100-masti-motosiklet

hem daha güzel duruyor.hem 5 vites.hem deposu büyük

• quote:

Dostum vites degistirince cok mu fark ediliyor. Hondaninda cub modeli var 97 cc mtv den muaf. Onuda alabilirim vidalari dokulmez sanirim. Kesin bildigim şu mtv odemek istemiyorum ve 2 kisi binicem 50cc sanirim olmaz. Çinli scootere ne dersiniz

bırak cupu şundan al bitane
    www.mondialmotor.com.tr
    Mondial Motor | Motosiklet, Touring, Scooter, Cup, Atv
    http://www.mondialmotor.com.tr/model/touring-motosiklet/100-masti-motosiklet

• Arkadaş, gözünü seveyim artık karar ver. Senin alacağın üç kuruşluk motor için her kafadan bir ses çıktı, bilenler bile bildiğini unuttu. Kim bilir sen hiç bir şey anlamış mısındır? İster cup, ister scooter al, ama bir an önce al da şu konu kapansın yahu!
  • entarhan E kullanıcısına yanıt
    Bu da yeni moda mi bir konuya girip ikilemdeki insanlara ne alacaksan al demek konu kapansin konu ilgini cekmiyorsa girmezsin. zaten konu basligi bu buraya yazanda okuynda o mu bu diye tereddüt edenler olacak. İki gözümün cicegi ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Dostum ben ustayim zaten yillarca minsk 125 ve mondial 125 kt kullandim. Cublarda debriyaj olmadigi icin ve ben hic kullanmadigim icin sordum. ve cublar az problem cikartiyormus diyorlar. Cinli scooterlerden hep sikayet duyuyorum. Duz manuel vites dusunmuyorum....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dostum ben ustayim zaten yillarca minsk 125 ve mondial 125 kt kullandim. Cublarda debriyaj olmadigi icin ve ben hic kullanmadigim icin sordum. ve cublar az problem cikartiyormus diyorlar. Cinli scooterlerden hep sikayet duyuyorum. Duz manuel vites dusunmuyorum....

o zaman cup hayırlı olsun
  • cub az yakar sorunsuz sağlamdır..

aslen ne kadar hep cub dediğimiz köy kasaba yerleri akla gelsede cub ın yapılış amacı şehir içi ucuz yollu ulaşımdır.. cub ın açılımı "cheap urban bike" dır ..
    Yani Şehir içi ucuz motosiklet anlamına gelir.. bunların baş harflerinden cub oluşur..

kısaca cub şehir içi az yakıyım sorunsuz gidiyim başıma iş açmasın lastiği büyük olsunki asfaltı kırık ,bozuk yollarda bile rahat ilerliyim tarzı bir motordur..

ne ilginçdirki memlekette cub deyince akla köy yerleri kırsal gelir..

istanbulda hergün bir sürü o düşük hacimli ufak lastikli scooterların kazalarını görüyorum çoğuda motorun lastiğinin yolda mukavemet gösterememesinden dolayı oluyor suya giriyor ,yağa giriyor,bozuk çukurlu kırık asfalta giriyor yola tutunma mukavemetini kaybedip devriliyor.. onun yerine altlarında o sürücülerin cub motor olsa iyide kalitelide lastik olsa o insanların çoğu düşmezler..

köyde kırsalda kışın karlı havada karlı yolda bile insanlar cub motorlara biniyor çünkü çok hafif ve kontrolü aşırı kolay ..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

cub az yakar sorunsuz sağlamdır..

aslen ne kadar hep cub dediğimiz köy kasaba yerleri akla gelsede cub ın yapılış amacı şehir içi ucuz yollu ulaşımdır.. cub ın açılımı "cheap urban bike" dır ..
    Yani Şehir içi ucuz motosiklet anlamına gelir.. bunların baş harflerinden cub oluşur..

kısaca cub şehir içi az yakıyım sorunsuz gidiyim başıma iş açmasın lastiği büyük olsunki asfaltı kırık ,bozuk yollarda bile rahat ilerliyim tarzı bir motordur..

ne ilginçdirki memlekette cub deyince akla köy yerleri kırsal gelir..

istanbulda hergün bir sürü o düşük hacimli ufak lastikli scooterların kazalarını görüyorum çoğuda motorun lastiğinin yolda mukavemet gösterememesinden dolayı oluyor suya giriyor ,yağa giriyor,bozuk çukurlu kırık asfalta giriyor yola tutunma mukavemetini kaybedip devriliyor.. onun yerine altlarında o sürücülerin cub motor olsa iyide kalitelide lastik olsa o insanların çoğu düşmezler..

köyde kırsalda kışın karlı havada karlı yolda bile insanlar cub motorlara biniyor çünkü çok hafif ve kontrolü aşırı kolay ..
    Cub motorun tadını bilenler nasıl da belli oluyor.

Diğer motorumu ya da dönemine göre motorlarımı sattım-satarım ama Honda Wave110i hiç satmayacağım bir motorum olarak kalmaya devam edecek.

Şehiriçinde zaten üstünlüğü tartışılmaz ama uzun yolda da varsın 6 saatte gideceğim yolu 14 saatte gideyim ki Tarsus - Ankara ve Aydın - Ankara seyahatlerim de oldu bu motorumla. Tadı damağımda kaldı.

O kadar keyifle kullanıyorum.

Not: Forumdaşım izninle bir düzeltme yapmak istiyorum: "Cub" kelimesi İngilizcede aslan, ayı, ya da tilki yavrusu anlamına gelmektedir. Cheap Urban Bike ifadesinin kısaltılmışı olarak kullanıldığına daha önce hiç denk gelmedim. Hatta bu ifadeyi google'a yazdığımızda karşımıza sadece bisiklet fotoğrafları çıkmaktadır. Siz bu tabiri nereden duydunuz?

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Cub motorun tadını bilenler nasıl da belli oluyor.

Diğer motorumu ya da dönemine göre motorlarımı sattım-satarım ama Honda Wave110i hiç satmayacağım bir motorum olarak kalmaya devam edecek.

Şehiriçinde zaten üstünlüğü tartışılmaz ama uzun yolda da varsın 6 saatte gideceğim yolu 14 saatte gideyim ki Tarsus - Ankara ve Aydın - Ankara seyahatlerim de oldu bu motorumla. Tadı damağımda kaldı.

O kadar keyifle kullanıyorum.

Not: Forumdaşım izninle bir düzeltme yapmak istiyorum: "Cub" kelimesi İngilizcede aslan, ayı, ya da tilki yavrusu anlamına gelmektedir. Cheap Urban Bike ifadesinin kısaltılmışı olarak kullanıldığına daha önce hiç denk gelmedim. Hatta bu ifadeyi google'a yazdığımızda karşımıza sadece bisiklet fotoğrafları çıkmaktadır. Siz bu tabiri nereden duydunuz?

Selamlar.

Alıntıları Göster
    google da "cheap urban bike" cub diye artırsanız çok sitede bu bilgi hondanın cub yapımını anlatan history kısmında çıkar.. neden bu adın verildiği falan.. Avrupada yeni nesil cheap ı city olarak biliyor bazı ülkelerde city urban bike diyede geçer :) yani şehir içi motoru ..

www.markus-bussmann.com
    Honda Cub – Cheap Urban Bike | whoisbuzzmann.com
    http://www.markus-bussmann.com/2007/03/honda-cub-cheap-urban-bike.html

https://classic-motorbikes.net/honda-50-cub/
    sites.google.com
    Honda Cub - Saigon Classic Bikes
    https://sites.google.com/site/classichondacub/honda-cub

• Aydınlandım vallahi. Zahmet verdim gece gece. Tekerimiz düz bassın. Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.