< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 20 Aralık 2022; 5:58:19 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Cupra Formentor ANA KONU (8. sayfa)
-
-
Teşekkürler.
tabii ki ocak ayında alsam belki daha da pahalıya gelecekti. her ay 50bin tl garanti zam geliyor.
Beyaz (M.Nevada Beyaz)
245/40R19 94W Spor Tip Lastikler
Sanal Pedallı Elektrikli Açılıp Kapanabilen Bagaj Kapağı
Ön Park Sensörleri ve Otomatik Park Asistanı
İleri Sürüş Destek Paketi (Kör Nokta Tespit Sistemi, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Araçtan Çıkış Uyarısı)
'Bucket' Tip Koltuklar, Elektrikli Ayarlanabilir/Hafızalı Sürücü Koltuğu
Opsiyon listesinde benim araçta bunlar yazıyor. Sanal pedallı açılan bagaj yerine Beats ses sistemi olsaydı keşke daha hoşuma giderdi çünkü o özelliği hiç kullanmam gibime geliyor..
-
Beats muhakkak harikadır, olsun isterdim ama bana kendi ses sistemi de gayet güzel geldi. Moral bozmayın derim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kasko ve trafik sigorta ücretleriniz ne kadar?
trafik - mapfre 4500 tl
kasko - eureko - 16000 tl
normal mi? fazla mı?
-
Sigorta 3800
Kasko Zeyil 4800 (23 Mayısa kadar)
Sınırsız İMM 890
Benimle birlikte teslimat bekleyen arkadaş sigorta ve kasko 22000 toplam demişti.
Sizinki de normal diye düşünüyorum
9. Kademe hasarsızlıkla eureko da 8 bin tl ye yaptırdım..500 civarı da aksihrtaöıydı nrydi imm yükseltmiştim. 2 ay oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
babamın %65 hasarsızlık indiriminden ben yararlanamıyormuşum. annem yararlanabiliyormuş.
onun üstüne almak istediğimiz zaman 9bin tl ye düşüyor kasko. sigorta değişmiyor. annemin üzerine alcam 7bin tl az değil :)
-
cam filmi, kaput koruma filmi ve seramik kaplama kdv dahil 14bin tl dediler.
kullanılan ürünler acaba kaliteli midir? yoksa dışarda yaptırmak daha mı iyi?
-
İlk mesajda yazdığım firmayı tavsiye ederim.youtube filan kanalları var.ayrıca seramik kaplama diyip geçmeyin.şişesi 200 e de var 8000 e de.yetkili satıcılarda ki firmalar hep gelip geçici o işi yapanlar.
benim eski aracım honda civic hb di. bayide kaput koruma seramik kaplama cam filmi falan yaptırmıştım ama çok kaliteli ürünler değildi büyük ihtimal.
sizin yerinizde beylikdüzü'ndeymiş. bende esenyurt doğuş tan alıcam. oraya bir bakarım olmadı.
-
Bence bu gruptan bahsederdeniz ekstra yardımcı olurlar.forumdan da haberleri vardı çünkü
kış lastiği alan, kullanan var mı?
-
Kış lastiği gerçekten çok pahalı. Ama şu sitede kış lastiği için 225 taban lastik tavsiye edilmiş. Bu ölçülerde 17-18 inç jantla beraber takım halinde 19” sadece lastik almak ile aynı fiyata geliyor. Ben bu sebeple jant lastik takımı mı yapsam diye düşünüyorum.
Bir tiguan ateca çıkma jant alıp 225 taban 17-18” lastik almak bu şekilde değerlendirilebilir. Formentorun Avrupa modellerinde 1.5 tsi modellerinde 17-18” jantlı donanımlar da mevcut bu sebeple frenlerin sığması konusunda problem olmaz.
https://www.wheel-size.com/size/cupra/formentor/2020/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 20 Aralık 2022; 13:21:19 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu ebat lastikler pahalı evet. tanesi 1 asgari ücret civarı ama canımız o lastiklere emanet işte. 20bin tl çok diyoruz ama daha bismillah 50bin tl zam geldi mesela araca. hiç aklımda olmayan +50bin tl oldu. aracımı satmamış olsam her halde satmaz, araç alımından da vazgeçerdim bu zamdan sonra ama artık mecbur kaldım.
kış lastiği geçen sene ihtiyacım olmadı aslında ama bu aracı 3-5 sene kullanırım artık o yüzden alıyım dursun diyorum.
-
Benim de rengim Nevada Beyaz, özellikle istemiştim.
Sanal pedal olmasaydı da elektrikli bagaj kapağı güzel bir özellik.
Beats Audio da doğru ayarla güzel çalışıyor, bence standart ses sistemi bile başarılı.
Omuzlarım ve yapım geniş olduğu için bucket ile çok rahat edemedim, zaten benim araca da denk gelmedi, elbette dizaynı çok güzel.
Sonraki sorunuza cevaben; bence kaliteli bir PPF kaplama en az kaput ve çamurluklar için elzem ama kaliteli olmak şartıyla…
Seramik ise ancak çok emin olduğunuz ve kaliteli malzeme kullanan bir işletmeye yaptırılırsa sonuç alınabilir yoksa verilen paraya değmiyor.Ayrıca özel şampuan ve mümkünse düzenli bakım yaptırmak da şart.
Sağlıklı sürüşler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 20 Aralık 2022; 14:37:18 >
Merhaba,
Kışlık lastik kullanmamakla beraber Avrupa’daki genel kullanıma baktığımda kışlık lastiği 18’ jant ile kullananan, ki bu jant ölçüsü kış şartları için de daha uygun olabilir, çokça araç mevcut.Bundan hareketle jant-lastik takım olarak yapacağınız seçim gayet mantıklı görünüyor.
Sağlıklı sürüşler
19 inch lastikler yaz aylarinda bile hic sevmedim acikcasi.konfor cok kotu.spor arabalarda ki malum sorun.disi bakani ici kullanani yakar.keske yazlikta da 18 ile gelseydi bu araclar..sahsi gorusum sakin kislik lastik 19 almayin.kisin yollar daha cok bozuluyor.
-
Tam da 19 kışlık lastik alacaktım, kafamı karıştırdınız şimdi :)
225 50 18 veya 245 45 18 ebatlar uyuyor. Fiyatlar da uygun.
Amma velakin, memleket çin malı jantların istilası altında. Jantların kalitesine güvensem hemen 18'e geçecem kışlık sette
Bu arada jantlarımız 5x112 bijon, 8j kalınlık, et40 ve 57.1 orta göbek değerlerine sahip görünüyor
18" jant ve kış lastiği almak 19" kış lastiğinden daha uyguna mı geliyor fiyat olarak?
-
17 veya 18 jant + lastik almak, sadece 19 lastik almaya göre kafa kafaya geliyor benim araştırmalarımla.
Yalnız şöyle de bir durum var. Bizim lastik basınç sensörlerimiz jantta mı acaba, yoksa tur mu sayıyor? Sensör işi de varsa sıkıntı sök tak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X