Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
2.332
Cevap
162
Favori
322.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    215/50/18 de sınırlar içinde, kış şartlarında ne kadar kullanacağınız ve zemin de önemli tabii.

Kaliteli üretimler var, hatta 2. elde bile değerlendirilebilecek ürünler mevcut, bakın isterseniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xxl567 X kullanıcısına yanıt
    Direkt TPMS olması gerek, yani jantta…

• Tyrell T kullanıcısına yanıt
    225 in altına inmek istemiyorum üstad, görüntü olarak çok bozar arabayı.

Araç ve ben İzmir'deyiz şu an. Ama Konya'da hekimlik yapan kızkardeşime aldım aslında Cupra'yı. İki haftaya felan götürürüm kısmetse, lastik işini çözmem lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Görüntü olarak haklısınız, kar kış şartlarında özellikle Konya’da belki bir tık daha iyi tutuş sağlanabilir ve bazı ölçüler de daha uygun fiyatlı olması açısından söylemiştim, elbette takdir size ait.

Bizde sensör yok hocam absden turla sayıyor. Jantta sensör olan araçlar direkt olarak her lastik için lastik basıncını rakamla gösteriyor zaten. Bizde ben öyle bir değer okumadım görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 20 Aralık 2022; 16:52:59 >
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    Düzeltme yapayım, ABS’ye bağlı lastik çevresini ölçen tipte çalışıyormuş.

• Arkadaşlar selamlar

Benim sunroof problemi bugün cözüldü kalibrasyon ayari yaptilar sıkıntı oymuş belki basina gelen olursa yardımı olur .

Bu arada genel olarak aractan cok memnunum alan herkese hayirli olsun 🙏

• bahakeskin B kullanıcısına yanıt

başka bir yerde de okudum. sunroof perdesi sanırım takılıp kalıyormuş bu bir üretim sorunuymuş. başka bir yere yaptırılmış ordan gelen parça ve yazılımla düzeliyormuş diyorlardı.

sizin araçta böyle bir parça değişimi oldu mu?

• 225/55R17 97V

225/50R18 95W

bu ebatlar kış için önerilir diye okudum bir sitede formentorlar için.

2022 Cupra Formentor - Tekerlek ve Lastik Boyutları, PCD, Ofset ve Jant özellikleri | Wheel-Size.com.tr

• yarkan88 kullanıcısına yanıt
    Ben de bu sebeple 17lik ikinci el tiguan jantı alıp takmayı düşünüyordum. Böylece balans vs uğraştırmaz jantlarimi lastikciler her sene sağa sola atıp çizmez diye düşünüyordum ama şimdilik bütçe kalmadı bakalım belki yılbaşından sonra yapılabilir. Sıfır satılan jantların göbek çapı uygun değil. 57,1mm göbek çapında yerli marka jant hiç görmedim. Bütün markalar 70mm üstü göbek çapında satıyorlar ki her markaya uysun. İçine de bilezik atıp çap küçültüyorlar. Ama tolerans tam tutmazsa yük bijonlara biner ve diş atabilir. Diş atarsa da porya komple değişmesi gerekir. Oldukça riskli bence. Bu sebeple çıkma vag grubu araç jantı daha mantıklı geliyor.

Benim aracimda hicbir parca degismedi. Sadece kalibrasyon ayari yaptilar duzeldi👍🏻

• https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-cms-1432-18-5x112-volkswagen-seat-skoda-aricioglu-otomotiv-1068347200/detay

Bu jant aslında tam bizim araçla uyumlu. Orta göbek, genişlik vs hepsi tutuyor.

Bence araca da uyum sağlar. Tam model CMS 1432-01

Bronz olanı da var. O da CMS 1432-05

https://www.jantdunyasi.com/
    CMS-1432-05 8.0x18-5x112 ET46 57.1 Complete Bronze Glossy Jant (4 Adet) JANT CMS
    https://www.jantdunyasi.com/cms-1432-05-80x18-5x112-et46-571-complete-bronze-glossy-jant-4-adet

Yalnız bu jantın offseti 46mm. Formentora takıldığında lastik ve jantlar 6sar mm dışarıda kalacaktır. Süspansiyon geometrisini bir miktar etkiler. Yine de değerlendirilebilir. Dükkanı inceleyeceğim teşekkür ederim paylaşım için.

245 45 19 kislik lastik aldim, yani yanagi 40 dan 45 e çıkardım, arabanin surusunde bariz yumusama oldu konforu artti, eger 18 jant almayacaksaniz orjinal janta takcaksaniz 245 45 19 da alabilirsiniz araca uyumunda sikinti yok selamlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, bende 2019 model shine paket 1.6 benzinli C5 aircross var ve satıp 1.5 tsi formentor almayı düşünüyorum. Sizce konfor ve performans olarak mantıklı mı yoksa değmez mi? Ayrıca uzun ömür ve kalite olarak sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Teşekkür ediyorum.

• Can0006 C kullanıcısına yanıt
    %3,5 gibi bir değişiklik. Lastik çapı 25mm büyümüş, yerden 12.5mm yükselmişsiniz.

%3'ü aşan sapmalar önerilmez genelde. Aktarma organlarını yoracaktır

• 1.6 180 puretech motor da harika bir ünite. Performans için 1.5tsi'a geçilmez derim.

Konfor konusunda ise C5 Aircross süspansiyonları bizim araçlardan daha konforlu. Bizimkiler de harika, hem de 19 janta göre, ama C5 daha iyi.

Bizim artımız, bağımsız süspansiyon ve crossover tarzı gövde ile yol tutuş, bu konuda C5'ten üstün.

Takdir sizin, aracınız düşük km ve sorunsuzsa değmez bence

• Can0006 C kullanıcısına yanıt

yazlık lastikleri 245/40/19

kışlık lastikleri 245/45/19 taktınız

sorun olmuyor dimi hiçbir şekilde?

Yok gayet memnunum herhangi bir surtme vs yok yuklu sekildede kullandim araci, hatta davlumbazda daha bile pay bile var, 40 yanakta konfor düşüyor gerçekten, simdi en azindan biraz daha az hissediliyor cukurlardan gecerken

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Peki sizce uzun ömür olarak nasıl bakmalı. Aracım daha 22bin km’de. Fransız da alman kadar uzun ömürlü olur mu?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.