Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.087
Cevap
79
Favori
286.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lyrazed

quote:

Orijinalden alıntı: apple59

quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

Arkadaşlar şimdi bende TT P500 pompa var 500 l/h basabiliyor. Sıvı soğutma sistemim ise 120 lik rad+cpu+kuzey köp. buna yeterli oluyordu. Fakat gpuyuda soğutma yoluna gideyim dedim ve 360 lık bir radyatör aldım gpu içinde blok. Bu pompa bana yeterli olurmu? Yoksa zorlanırmı? Değiştirmek mi lazım? 120 liğide kullanmak istersem sistemde 360+120 rad ve 3 blok olduğunu düşünürsek hangi pompayı önerirsiniz yoksa bu TT işimizi görür mü? Ben yeterli kalmayacağını düşünüyorum.

Sıvı soğutma ile ilgili parçalar ve sistemin fotoları burada mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_70904503/tm.htm

Merhaba,
    Aynı pompayı 1 360 ve 1 120 radyatörle birlikte kullanıyorum.
    Basınç yeterli hatta 360 lık radyatörün çıkışında hafif bir burulma oluştu daha düzeltmedim,buna rağmen debi yeterli.
    eheim in aynı model pompalarında debi 400l/h bunda 500l/h.Bugüne kadarda pek gürültü şikayetim olmadı ama bemnim pompa lastik takozlar üzerinde monteli.
    Hatta bir adette yadek pompam var nede olsa burada her aradığımızı hemen bulamıyoruz.Su debisini ençok kısıtlayan etken bence 1/8 lik rakorlar ve dar akış odalı akış göstergeleri.

Anlıyorum. Ama geleceğe yönelik düşünmek gerekirse pompayı yenilemem şart. Bir adet mcp655 ayarlamaya çalışıyorum. Bir kaç tane buldum forumda.

Hocam elidme boşta duran Swiftech MCP655 var ve sorunsuz eğer düşünürsen irtibata geçelim

• arkadaşlar sahibinden üzerinde h100i bugün ilana verilmiş kaçırmayın
  • burdakilerin coğu h100 ün yüzüne bakakacak kişiler değildir :)
  • Silver Arrow'la ayni fiyata satılırsa ben bakarım onun yüzüne aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

burdakilerin coğu h100 ün yüzüne bakakacak kişiler değildir :)

Hocam belli mi olur? Vatandaşın işi görülsün.
  • Tabi bnde isterim milletin işi görülsün. ama bu konudakılerın çoğu custom sistem kullanan arkadşlar. Onu demek istedim:)

@ Digitaldrop O fiyata inerse belki bende bakarım abide. 2.eli bile 200ün altına indeki :):)
  • @Squadd haklı en azından burda corsair veya benzeri hazır sistemler hakkında konu yazılmasın.Zaten sıvı soğutma başlığında yeterince gereksiz konu var.Zaten anlayamadığım taraf şu neden bu kadar kafa yoruyorlarki hazır sisteme...
  • Benim kargo 20'sinde çıktı henüz hareket yok
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

Aklıma birşey takıldı 08/02/2013 tarihinde USA'dan bir kargo geldi 57TL + 3,6tL vergi ödeyerek aldım USA'dan tekrar kargo gelecek ve %90 oranla gümrüğe takılacak vergi ödeyeceğim yine ama aklıma takılan iki kargonun aralarındaki süre yani memur demezmi 1ayda iki kargo diye acaba problem olur mu... bundan tırsıyorum

• quote:

burdakilerin coğu h100 ün yüzüne bakakacak kişiler değildir :)

Aynen katılıyorum
  • An itibariyle

* 8GB G.Skill TridentX Series DDR3 2400MHz CL10 (10-12-12-31) Dual Channel kit Ram
    * Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 480mm Radyatör
    * 6 x 12 cm Akasa Viper S-Flow fan siparişi vermiş durumdayım.

İnsallah sıkıntısız sorunsuz elime ulaşırlar.
  • quote:

An itibariyle

* 8GB G.Skill TridentX Series DDR3 2400MHz CL10 (10-12-12-31) Dual Channel kit Ram

Hayırlı olsun. XT45 garanti olmuş arkasında rx240 varken her türlü yeter sana.
    Bende ekran kartı işini de hallettim siparişleri geçtim. Ekran kartı için 900d yi bekleyecektim ama kasada azda olsa bir erteleme oldu vede ilk geldiğince uçul fiyattan olacağını düşünürsek en güzeli yaz sonuna kadar şu andaki şekilde gitmek ondan ekran kartı bloğunuda sipariş geçtim gelecek haftaya herşey elimde olur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Bende ekran kartı işini de hallettim siparişleri geçtim. Ekran kartı için 900d yi bekleyecektim ama kasada azda olsa bir erteleme oldu vede ilk geldiğince uçul fiyattan olacağını düşünürsek en güzeli yaz sonuna kadar şu andaki şekilde gitmek ondan ekran kartı bloğunuda sipariş geçtim gelecek haftaya herşey elimde olur herhalde.

Sağolasın.UT60 la arasında kaldım ama aradaki farka değmeyeceğini düşünerek xt 45 aldım.insallah pişman olmam :)
    sende en son gtx 680 pcb li 670 vardı hala onu var ? Bnde yni serileri bekleyecektim ama titanın fiyatını ve amd nın sessizliğinden sonra gtx 7 serisini beklemeden mayıs sonunda 4gb 680 almaya karar verdim. nisan ortasında işlemci elimde olacak.Gpu alana kadar işlemci ile HWBOT için hız aşırtma denemeleri yapmaya niyetliyim :)

• Siparişleri hangi ülkeden verdiniz arkadaşlar?
  • Benim rad ingiltere ( watercoolinguk.co.uk ) bellekler galiba almanya (memoryc.com) fanlar teknobiyotik.com
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Sağolasın.UT60 la arasında kaldım ama aradaki farka değmeyeceğini düşünerek xt 45 aldım.insallah pişman olmam :)
    sende en son gtx 680 pcb li 670 vardı hala onu var ? Bnde yni serileri bekleyecektim ama titanın fiyatını ve amd nın sessizliğinden sonra gtx 7 serisini beklemeden mayıs sonunda 4gb 680 almaya karar verdim. nisan ortasında işlemci elimde olacak.Gpu alana kadar işlemci ile HWBOT için hız aşırtma denemeleri yapmaya niyetliyim :)

Bence pişman olmazsın her şekilde yeterli gelir o 2 rad.

Ben HD7970 e geçmeye karar verdim, 2 gblık kartta sıvı soğutma yapmak istemedim açıkçası vede nvidia da 4gblık kartlar hep referans tasarım. Nvidia referans kartlarıda overclock konusunda kötü çıkıyor daha önce kullandığım referanslar 1300ü zor görürken özel tasarımlar günlük 1300de kullanılabiliniyor. Nvidia tarafında istediğim gibi kart bulamayınca HD7970e yöneldim. Yine referans ama en azından voltaj verilebiliniyor. Yeni seriyi de beklemeye gerek yok açıkçası titanın durumu belli karttı çok beğendim ama aşırı pahalı neredeyse 7970in 3 lü cf fiyatı, amd de duyurdu 2013 sonuna kadar yeni kart yok diye bu kart ile giderim bu yıl sonuna kadar en az diye düşünüyorum.

Bu arada 3930k ve hd7970 soğuturken 360lık xt45 ve 360lık alphacool monsta kullanacağım sizde her iki radyatöre de 3er fan yeterli olur mu? Elimde yeterince gentle typhoon yok sırf onlar içinde sipariş vermek istemiyorum vede kasa içindeki radın direk kendisinin gözükmesini seviyorum.

Siparişi specialtech den verdim bakalım takılacak mı gümrüğe

• bu başlığı gördükçe iyi bir su soğutma kurma isteği oluşuyor, kendimi frenliyorum. tabi bugün boş vaktim olunca daha bir merakla konuları okudum. bilgi edindim. iyi de oldu. ama bu işte birçok şeyi yurtdışından getirterek kuruyoruz. işin ustalarından bazı noktalarda yardım almadan bu işe başlamak büyük hata olacak. aklıma takılan sorular şöyle;

1- gpu (sli düzeneği),anakart ve cpu blokları alacak olsam nasıl bir pompa önerirsiniz? mesela Swiftech MCP655 iyi bir seçenek olur mu?

2- kasam corsair 500r ve harici olarak kurulum yapacağımdan tek 360mm özellikli bir radyatör almak yeter mi? yabancı forumlardan gördüğüm Alphacool NexXxoS Monsta 360 güzel gibi.

3- cpu blok için RayStorm CPU WaterBlock iyi bir seçenek midir?

3- sessizlik de önem verdiğim için kalın radyatör alırsam bu sefer statik basıncı kadar cfm değeri de yüksek fan mı gerekir? ki bu fan da sessiz olmayacaktır ve mesela Alphacool NexXxoS Monsta 360 için hangi fanı önerirsiniz?

4- rakorlara hortumları monte ederken bağlantı yerinde hortumlardan sızıntı olmaması için hortumu dıştan bantla vb şeylerle sıkılaştırmak veya benzeri uygulamalar yapmak gerekiyor mu?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• quote:

An itibariyle

Keşke fanları gt alsaydın Yusuf. Viper ses perf olarak yanına yaklaşamaz gt nin.

@drserk

Pompanın sorun çıkarmıyacaktır ama kullanacagın radyatörelere baglı birazda ama ben mcp35x tavsiye ederim..Raystrom iyidir zaten iyi blokla orta blok arasında 1-2 derece fark var performans olarak.Kasa olarak 500R radyatörü dışarı asmak zorunda kalacaksın büyük ihtimal çünkü içerde yeterli fazla alan yok c70 filan olsa neyse bir nebze 2 tane 240 lık rad kolayca konumlandırılabilir ama 500r de dışarı asmak gerekir.Ya da iki tane kalın olmayan 240 lık rad alınır biri tepye takılır biride alttaki hdd slotlarından biri sökülerek alta takılır.Fan olarak sesssizlige ve performansa önem veriyorsan gentle typhoon ap15 dogru tercih olur.Ama ben tek rad yeterli gelmez kanatindeyim çünkü 4 ayrı parçaya uygulayacaksın, uygun veriyim benim tükadanki blogu sana Ayrıca rad olarak etli butlu radlar lar normal 45 lik rad lar arasında öyle bariz bir fark yok xt45 ve MCR320XP işini görür.Su kaçırmaması içni ekstradan bir şey yapmana gerek yok zaten rakorlar bunun için var.

Eger rad sistemi toparlayana kadar satılmazsa bende sistemi 3 tane 360 lık radla kuracam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 26 Şubat 2013; 2:02:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

bilgiler için teşekkürler olmadı 480 lik bir radyatör de alabilirim. nasıl olsa kasa dışında olacak. ilanlarınızı gördüm ilgimi çekmiyor değil ama hortum rakor hariç hemen hepsini sıfır almayı planlıyorum. radyatör için aklımda Koolance 3x120mm 30 FPI vardı ama overclock forumlarında kullanıcı incelemesinde hiç de iç açıcı sonuçlar vermemiş.
    mcp655 dedim çünkü daha fazla basınç ve lt/sa akım değerleri var diye düşündüm. mcp35x 'e de bir bakayım
    fanlar olarak noctua kullanmayı planlıyorum. sytche ürünlerine nedense ısınamıyorum :)

bu arada fiyat için galiba tuzlu+acılı olacak zaten 1 aydan evvel almayacağım. yakında taşınacağım. yerleştiğim zaman kafama göre iyi bir soğutma hazırlarım. bu süreçte iyice bilgi sahibi olayım diyorum ve ilginiz için teşekkür ederim.

• İlanımdaki rad da sıfır ama tek başına yeterli performansı vermez yinede40 lık alacaksanız MCR320XP 45 lik alacaksanız xt45 alın.Mcp35x dememin sebebi epey sessiz bir pompa.Fan olarak piyasadaki çok fanı denedim ama inatla gt derim ben.

Hatta incelememde yer alacak fanların çok ufak bir kısmının resmini paylaşıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

İlanımdaki rad da sıfır ama tek başına yeterli performansı vermez yinede40 lık alacaksanız MCR320XP 45 lik alacaksanız xt45 alın.Mcp35x dememin sebebi epey sessiz bir pompa.Fan olarak piyasadaki çok fanı denedim ama inatla gt derim ben.

Hatta incelememde yer alacak fanların çok ufak bir kısmının resmini paylaşıyım

pufff dedim görünce:)

dükkan...

tam adamına gelmişken,sessizlikte ve işlevsellikte hangisi diyim direk

1 tane kasaya 140mm
    ileride H110 alacagım eğer sesli ise ona takacagım..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.