Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.087
Cevap
79
Favori
286.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

İlanımdaki rad da sıfır ama tek başına yeterli performansı vermez yinede40 lık alacaksanız MCR320XP 45 lik alacaksanız xt45 alın.Mcp35x dememin sebebi epey sessiz bir pompa.Fan olarak piyasadaki çok fanı denedim ama inatla gt derim ben.

Hatta incelememde yer alacak fanların çok ufak bir kısmının resmini paylaşıyım

forumu sıkı takip ediyorum yakında biteceğini söylemiştiniz ve bu incelemenizi sabırsızlıkla bekliyorum. Türkiye'de böylesi geniş bir inceleme zaten yok yurtdışında da var ama ancak parmakla gösterilir. mcp35x konusunda haklısınız ingilizcemin bana yaşattığı nadir bir yanılgı olmuş sessiz ve daha iyi olduğundan bahsedilmiş. hatta ''restrictive loops'' olarak bahsedilen direnç değerlerinin yüksek olduğu birden fazla blok kullanılan soğutmalarda önerilir gibi bir yazı da kendi sitesinde yazıyor. artık alacağım pompa MCP35x olacak teşekkürler. GT fanlar da Türkiye'de satılmıyor değil mi? ~3 ay önce xigmatek XAF-f1255 fanlarından 4 adet yurtdışından getirttim çok da memnunum sizin fan incelemenizi yakında görünce fan konusunu da netleştiririm

• H80i ye verilicek 250-300 tl ile özel su sogutma yapılırsa işçilikte güzel olursa daha performanslı olur.

Forumda çok fazla H80 H100 kullanan insan var boşuna paraları gidiyor özel su sogutmanın görünüşü ve performansı çok daha güzel ve iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 26 Şubat 2013; 8:33:28 >
  • @ Poyri!!!

7970 şu ara bence en güzel tercih.Bende zaten gpu da kesin karar kılmadım ama. 3dmark11'de 12k skorunu geçmeyi birazcık takıntı haline getirdim.Onun için 680 daha sıcak geliyor.Zaten 2 ay sonra falan alacağım için ozaman kadara kararım çok değişir :)
    radların için 3er fan bence yeterli olur.

@ OneTreeHill
    Aslında GT Ap15 düşünüyordum poyrazlada çok konuştuk üzerinde ama... performas olarak ( en azında kağıt üzerindeki değerele bakacak olursak) pek sinmedi içime. Radyatörlerde en çok kullanılan fan ama ... İnsallah viperlar pişman etmez beni. Zaten sürekli 1200 rpm de kullanmayı düşünüyorum o devirde ses çok olmaz gibi ama...

GENTLE TYPHOON AP15: Fan speed: 1850 RPM Noise: 28dBA Airflow:1.65 m³/h 58.3CFM

AKASA VİPER : Fan Speed: 1900 RPM Noise: 28.9dBA Airflow:83.63 CFM 141.75 m3/h static air pressure:2.98 mm H2O

Hal böyle olunca viper biraz daha yakın geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

H80i ye verilicek 250-300 tl ile özel su sogutma yapılırsa işçilikte güzel olursa daha performanslı olur.

Forumda çok fazla H80 H100 kullanan insan var boşuna paraları gidiyor özel su sogutmanın görünüşü ve performansı çok daha güzel ve iyi oluyor.

Boşuna gittiğini söylemek doğru olmaz ama Ülkemizde sıvı soğutma parçalarını bulmak kolay değil bulsak ta maliyeti fazla

• Alphacool NexXxoS XT45 120 lik var bendede sitenin biri hediye göndermişti..
    süper rad..
    güle güle kullan @Squadd
    siparişlerin hayırlı olsun..
  • @shadow99tr,

Tr de fazla düzgün 14 lük fan yok ama noctua nın fanları alınabilir, yakında gelecek ty143 le 147 ve viper alınabilir var.

@Squadd onları dikkate alma ,çünkü herkesin test yöntemi farklı.Gt hem static basınç hem cfm cinsinden daha üstün.

Bunlar benim hassas olsun diye ft/min cinsinden anenometer ile aldıgım skorlar.

Akasa viper
    12V 7v 5V
    996C 513C 340

GT
    1150 650 410

Poyraz hiç yakıştıramadım yani sana viper filan ki, senle sürekli iletişim içindeyiz direk bu sonuçları ilk elden sen alıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 26 Şubat 2013; 15:35:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

Benim rad ingiltere ( watercoolinguk.co.uk ) bellekler galiba almanya (memoryc.com) fanlar teknobiyotik.com

Memoryc.com İrlanda ve 10/10 bir sitedir.

Edit:
    Ayıptır söylemesi az site öğrenmediniz benden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 26 Şubat 2013; 20:43:54 >
  • quote:

@Squadd onları dikkate alma ,çünkü herkesin test yöntemi farklı.Gt hem static basınç hem cfm cinsinden daha üstün.

Bunlar benim hassas olsun diye ft/min cinsinden anenometer ile aldıgım skorlar.

Akasa viper
    12V 7v 5V
    996C 513C 340

GT
    1150 650 410

Poyraz hiç yakıştıramadım yani sana viper filan ki, senle sürekli iletişim içindeyiz direk bu sonuçları ilk elden sen alıyorsun

Tüh keşke önceden yapsaydın testide hiç olmazsa faydalanırdık :) Nesye elime gelsinlerde olmadı geri iade ederim :):)

@ Digitaldrop
    Abi hep sen bulaştırdın bu siteleri bize. artık burdan birşey almaz olduk valla

• Sen esas işin düşsün de Memoryc'ye bir telefon aç, şenliği gör Aksağan beni benden alıyor, inanılmaz da ilgililer o ayrı konu.
    İlk aldığım şey Ocz Vertex olmuştu buradan, Vatan'da 1 tanenin satıldığı fiyata 2 tane alıp raid yapmıştım ki o zamanlar kimse o kadar parayı ne olduğunu tam idrak edemediği yeni bir teknolojiye körü körüne vermek istemiyordu. Birini satarım diye aldım, öyle kaldı Limit 150euro idi tabi o zaman, 2 posta halinde almıştım. Ptt ile kargo 9euro falandı, 5kg'ya kadar hala sanırım 10euro civarlarındadır.
  • Valla abi yabancı ülke olduğu için alışverişlerde sorun çıkması canımı sıkar da :):) Bende Bende G.skill TridentX 2400mhz cl10 ram aldım bakalım ne zaman gelecek :)
  • bugün adamakıllı bir soğutma kurmak nasıl olur diye epeyce kafa patlatarak o inceleme bu inceleme diye dünyayı gezerek (google çeviri sağolsun) bir sistem kurdum.

önerileriniz için merakla bekliyorum, neler olur? rakorlar konusnda tecrübem yok niye derseniz 0/60/90 gibi kaç dereceli rakor olacak veya hareketli rakor mu gerekecek bilemedim. anakartı da soğutayım diyordum ama ondan vazgeçtim. ayrıca sli konusunda da belki beklerim.. gtx 670 lerin yerine bir titan... veya bir yıl daha bekleyip gtx 700 serisi...bu nokta kesin olmasa da bu liste için önerileriniz varsa memnun olurum.

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

https://store.donanimhaber.com/8a/22/95/8a2295533bfc8a6dbb75d3c5250118d1.jpg

• dserk cidden o kadar kalnı radyatöre gerek yok, o fiyata 2 tane xt45 360 alısın. Biriyi arkaya asarsın digerini kasanın tepesine bir şekilde montajlarsın.Ama benim tavsiyem kasayı degişti

Bu arada grill i niye aldın,monstanın tepesini kesip 500r yi oraya sıgdırma gibi bir planın var heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserk

bugün adamakıllı bir soğutma kurmak nasıl olur diye epeyce kafa patlatarak o inceleme bu inceleme diye dünyayı gezerek (google çeviri sağolsun) bir sistem kurdum.

Tygon abartı, gereksiz ve overrated bir üründür. Nihayetinde aslen lab malzemesi olan bir hortuma bu kadar para vermek özellikle başlangıç için çok gereksiz. Primochill primoflex'ler oldukça esnek ve güzeldir. Az dirsekle (45-90 derece) sistem kurmak ve masraftan kaçınmak isteyenler için ideal. Masterkleer'da fiyatı uygun ve bol seçenekli, fena degildir. İstanbul'daysan Karaköy'de her nevi hortumu bunlara göre komik rakamlara alabilirsin.
    Diğer konu sistemi mümkün olduğunca 16/10 - 16/11 (mm cinsinden dış/iç çap) hortum ve rakorlar yerine 19/13mm (1/2") ile kurmak. 16/11 bence daha estetik görünmesine rağmen rakor, dirsek ve çeşit olarak yetersiz kalıyor, 19/13'te daha bol ve estetik alternatifler var. Nihayetinde hepsini G 1/4 ile yuvalara taktığın için soğutma anlamında bir artısı olduğuna ben şahsen inanmıyorum.
    Tube cutter'a boşuna para verme, evde makas veya daha düzgün olsun istiyorsan maket bıçağı / falçatayla kesersin
    Rakor olarak uygun fiyatlı ve düzgün rakor olarak Xspc compression fitting'leri önerebilirim ben çok memnunum. Ek'in sıkmalı rakorları adamı biraz yorar. Bitspower, Monsoon gibi ürünler de ciddi derecede pahalı. Arabaya jant almak gibi bir iş Artık işin merak kısmını geçtiğinde bunları seçersin zira ilk kullanıştan sonra bu işten vazgeçen adam sayısı az degil. İlk aşamada f/p ürünlerine yönelmek akıllıca olur.

Edit:
    Bu arada sli için 1-2-3-4 artık kaç slot arayla ise anakartında ona göre bir aparata daha ihtiyacın olabilir. O aldığın 2 tane sadece blokların üzerine monte ediliyor, bunları birbirine bağlamak için bridge de alabilirsin. Yerine 2-3 tane açılı rakorla birşeyler yapılabilir ama fiyat yakın, bridge daha kullanışlı. Heatkillerlarda sadece bridge yeterli olur, bloklar buna müsait ama Ek ürünlerinde ekran kartı sayısı kadar ekstra aparatlara para vermek zorunda kalıyorsun.
    Rezervuar olarakta Mcp35X'e direk monte edilebilen güzel ürünler var, oldukça pratik olur montajda da rahat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 26 Şubat 2013; 22:58:32 >

• Onur abi şu koolance nin quick disconnect lere ne diyorsun sence gerek var mı? Ya da drain port daha mantıklı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 26 Şubat 2013; 22:36:32 >
  • Aslında çok kullanışlı ürünlerde ben cimriyim yahu Sırf rahat boşaltmak için 15-20 euro daha fazla para veremem, en temizi yerçekimi
    Erkek milleti olarak "yana yatırmaya" zaten alışığız, kasayı da yatırıverin yana ne olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 26 Şubat 2013; 22:39:49 >
  • quote:

dserk cidden o kadar kalnı radyatöre gerek yok, o fiyata 2 tane xt45 360 alısın. Biriyi arkaya asarsın digerini kasanın tepesine bir şekilde montajlarsın.Ama benim tavsiyem kasayı degişti

Bu arada grill i niye aldın,monstanın tepesini kesip 500r yi oraya sıgdırma gibi bir planın var heralde

full tower kasa bir kere aldım ağırlığı hantallığı yüzünden zor dayandım ve sattım. şimdi 500R bana çok iyi geldi değiştirmeye hiç niyetim yok. listede görülmüyor ama kasanın arkasına koolance radiator mounting bracket ile yerleştirmeyi planlıyorum. grill de fan titreşimini önlemek amaçlı diye düşünüyorum. radyatör kalın ve biraz pahalı ama birçok yerde performansı yüzünden aklımı çok çeliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Tygon biraz mecburi oldu alacaksam tek bir yerden alayım diye en uygun onlar vardı. diğer hortumlar için kırılıyor yorumlarını okuyunca böyle bir tercihim oldu. bunun yerine buradan bile özel hortum alabilirim. sıfır olması şart değil. hortum çapları ve rakorlar başıma bela olacak içime şimdiden doğuyor :) G1/4 pompa radyatör rezervuar bloklar için standart ama bunlara takacağım rakorları seçmek önerilernizden sonra daha iyi olur inşallah. bugünlük artık rakor bakamam gözlerimin feri gitti pc başında o hortum kesici ekledim ama sonradan çıkarmayı unutmuşum neşterim var hiç kuvvet uygulamadan önüne gelen herşeyi kesiyor.
    sli için bahsettiğiniz noktalara uygun olacak şekilde seçtim ve EK konusunda haklısınız rezervuarlarının altında ''önemli'' diye şöyle not düşmüşler: rakorları bizim şu ürün olacak şekilde almanız önerilir (!!) sli connect yerine 90 derece 4 rakor çok iyi iş görür. bu çok iyi oldu çok teşekkürler

• Vaktiyle bizim ekran kartı sevenlerde atmıştım da bu başlıkta olması gereken videolardan biri de bu, bulunsun birilerine lazım olur

D5 pompaya D5 top montajı (Mcp655 bolca olduğu için ortalıkta)

• quote:

Tygon biraz mecburi oldu alacaksam tek bir yerden alayım diye en uygun onlar vardı. diğer hortumlar için kırılıyor yorumlarını okuyunca böyle bir tercihim oldu. bunun yerine buradan bile özel hortum alabilirim. sıfır olması şart değil. hortum çapları ve rakorlar başıma bela olacak içime şimdiden doğuyor :) G1/4 pompa radyatör rezervuar bloklar için standart ama bunlara takacağım rakorları seçmek önerilernizden sonra daha iyi olur inşallah. bugünlük artık rakor bakamam gözlerimin feri gitti pc başında o hortum kesici ekledim ama sonradan çıkarmayı unutmuşum neşterim var hiç kuvvet uygulamadan önüne gelen herşeyi kesiyor.
    sli için bahsettiğiniz noktalara uygun olacak şekilde seçtim ve EK konusunda haklısınız rezervuarlarının altında ''önemli'' diye şöyle not düşmüşler: rakorları bizim şu ürün olacak şekilde almanız önerilir (!!) sli connect yerine 90 derece 4 rakor çok iyi iş görür. bu çok iyi oldu çok teşekkürler

Benim kullandığım markalar arasında Tygon, Primochill ve Masterkleer var. Primoflex çok rahat bir şekilde U şeklini bile alabildiği için onu önerdim. Masterkleer'larda sıcak-soğuk şok yapmadan U şeklini aldıramıyorsun mutlaka kırılıyor ama uygun uzunlukta 45 dereceye kadar problemsiz, o yüzden iyi fiyatlı zaten. 10cm ve altında bi uzunlukta kırılmadan max 30 derece falan bükülür anca tabi.
    Tygon = Bir Türk, bir hortuma o kadar para vermemeli Ömürlük, şöyle kaliteli, böyle antibakteriyel falan ok'de alt tarafı hortum işte... Sistem çok extreme koşullarda çalışmıyorsa gereksiz (extreme'le kastım hava şartları, Gtx Titan falan değil )

Rakor konusu kolay, özel bir renk kaygın yoksa hiç düşünmeden alabilirsin:
    www.watercoolinguk.co.uk
    XSPC G1/4 to 1/2 ID 3/4 OD Compression Fitting V2 - Black Chrome [XS-G1412-BLK] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/XSPC-Coin-Fit-G14-to-12-ID-34-OD-Compression-Fitting--Black-Chrome_18388.html

www.watercoolinguk.co.uk
    XSPC G1/4 to 1/2 ID 3/4 OD Compression Fitting V2 - Chrome [XS-G1434-CHR] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/XSPC-Coin-Fit-G14-to-12-ID-34-OD-Compression-Fitting-Chrome_25278.html

Sıkması falan da çok kolaydır, elle kasmana gerek kalmaz. Allenle veya araya girecek uygun birşeyle kolayca sıkarsın.

(1/2" - 3/4") 19/13mm Compression Fittings + (1/2" - 3/4") 19/13mm Hose. Bela olacak bir durum yok G1/4 yani aparatlara takılan taraf zaten hemen hemen standart artık. Artık bulması gerçekten zor bile zor olsa da G1/2 veya G1/8 birşey seçmemeye dikkat et sadece. Genelde eski ve çok uygun fiyatlı, seri sonu ürünlerde falan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 26 Şubat 2013; 23:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Benim kullandığım markalar arasında Tygon, Primochill ve Masterkleer var. Primoflex çok rahat bir şekilde U şeklini bile alabildiği için onu önerdim. Masterkleer'larda sıcak-soğuk şok yapmadan U şeklini aldıramıyorsun mutlaka kırılıyor ama uygun uzunlukta 45 dereceye kadar problemsiz, o yüzden iyi fiyatlı zaten. 10cm ve altında bi uzunlukta kırılmadan max 30 derece falan bükülür anca tabi.
    Tygon = Bir Türk, bir hortuma o kadar para vermemeli Şöyle kaliteli, böyle antibakteriyel falan ok'de alt tarafı hortum işte... Kasa çok extreme koşullarda çalışmıyorsa gereksiz (extreme'le kastım hava şartları, Gtx Titan falan değil )

Rakor konusu kolay, özel bir renk kaygın yoksa hiç düşünmeden alabilirsin:
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/XSPC-Coin-Fit-G14-to-12-ID-34-OD-Compression-Fitting--Black-Chrome_18388.html
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/XSPC-Coin-Fit-G14-to-12-ID-34-OD-Compression-Fitting-Chrome_25278.html

Sıkması falan da çok kolaydır, elle kasmana gerek kalmaz. Allenle veya araya girecek uygun birşeyle kolayca sıkarsın.

(1/2" - 3/4") 19/13mm Compression Fittings + (1/2" - 3/4") 19/13mm Hose. Bela olacak bir durum yok G1/4 yani aparatlara takılan taraf zaten hemen hemen standart artık. Artık bulması gerçekten zor bile zor olsa da G1/2 veya G1/8 olmamasına dikkat et sadece.

genelde ve nedense hep küçük şeyleri gözümde büyütüyorum :) rakorlar konusunda yardımlarınız için çok teşekkürler. renk konusunda hiç bir takıntım yok hatta renksiz şeffaf olsun istiyorum.

Primoflex uzun süreli kullanımda sıkıntıları olan bir ürün diye okuduğumdan uzak durmuştum. ama siz Primoflex hortumları uzun bir süredir kullandığınıza göre önerileriniz yönünde Primoflex tercihim olacak. antibakteriyel olmasına gerek yok sıvıya ionize ve çok çok düşük çözünürlükte gümüş seyreği koydum mu sorun olmaz. korozyana uğrama riski olacağını da sanmam ama kimyager bir arkadaşım var ona sorarım. bilgilerim yanıltmıyorsa bakteri + film bir sorun olmayacktır. kasayı extreme kullanacağım ama bunun da bir sınırı var tabi :)

• quote:

sli connect yerine 90 derece 4 rakor çok iyi iş görür. bu çok iyi oldu çok teşekkürler

Duruma göre pek estetik olmayabiliyor tabi

6870 cf'ı universal bloklarla yarım saat deneyip hemen vazgeçmiştim

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

Ben Tygon yerine 1-1.5 yılda bir sistemi temizlemek için söktüğümde veya sistem değiştirdiğimde eski hortumları atıp yenisini takmayı tercih ediyorum. Şeffaf hortum renkli sıvıyla renklendiğinde temizlemek çok zor geliyor bu da bir tercih, Tygon konusunda katı fikirli olduğum için çok yönlendirmiş olmak istemem, seveni çoktur
    Artık renkli sıvı da kullanmıyorum zaten, renkli hortum / saf su + silver coil veya biocide; uygun fiyat denk gelirse şeffaf hazır sıvı daha makul geliyor artık. Bileşenleri temizlemekten gına geldi resmen.

Gümüşçüden 1-2g saf gümüş alıp rezervuarın uygun bir yerine sistemde dolanmayacak şekilde sıkıştırman yeterli bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 26 Şubat 2013; 23:44:08 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.