Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.087
Cevap
79
Favori
286.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aysat

Sağolun bilgilendirme için.O OCN konusuda epey inceledim ama yapmaam diye pek dikkate almadım. Ama şimdi aklımı epey kurcalıyorki %80 oranında ilk test aşamasından sonra yapacam.. Epey faydası oluyor çünkü. Adamlar 25 dereceye kadar düşüş sağlamışlar :S
  • ben de ince ayarla 25 dereceye kadar düşüş sağlamıştım.fakat yeni aldığım işlemci termal olarak iyi bir işlemci olduğu için 15 derece dolaylarında düşüş oldu. 1.206V 4.6 ghz stabil :)
  • ben 4,8ghz için 1,350v veriyorum nasıl stabil tutuyorsunuz işlemciyi o voltajda? ekstra yapılan bir ayar varmıdır? İşlemcim 2500k
  • Her işlemci aynı hızaşırtılır diye bir olay yok.İLk işlemcim 1.36V 4.5 ghz olurken bu işlemcim 1.408V 5 ghz stabil çalışıyor.
  •  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • quote:

ben de ince ayarla 25 dereceye kadar düşüş sağlamıştım.fakat yeni aldığım işlemci termal olarak iyi bir işlemci olduğu için 15 derece dolaylarında düşüş oldu. 1.206V 4.6 ghz stabil :)

3770k mı kullanıyorsunuz?? sıcaklık değerleiniz nedir peki ??
  • 3570k . oda sıcaklığına göre değişiyor Delta T 55 C civarında. 20 C oda sıcaklığında 75 C max. ( intel avx %90 ram )
  • quote:

3570k . oda sıcaklığına göre değişiyor Delta T 55 C civarında. 20 C oda sıcaklığında 75 C max. ( intel avx %90 ram )

Sıvı soğutma ile DT 55 çok fazla.
  • şu an tek 12lik radyatör takılı ondan olabilir. 5 ghz 1.408V değerleri bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aysat -- 10 Mart 2013; 23:32:33 >
  • Radyatör ne peki? Tek 12lik varken değerler normal sayılır onun yerine 240lık düzgün bir koysan sıvı soğutma kullandığına değer en azından.
  • şu anlık dedim zaten :) radyatör ex120 . 360lık vardı sattım.yeni bi tane alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aysat -- 11 Mart 2013; 12:07:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

TT p500 e 360+120 radyatör taktım. Yeter mi yetmez mi diye düşünürken şimdi şöyle bir sonuç var elimde. Rezervuara su akış hızı çok az yani örnek vermek gerekirse neredeyse su boşaltım noktasında su direkt aşağı süzülüyor. Yani debi baya düşük. Soğutma çevrimini tamamlasa bile sadece 120 lik takılıyken 2 cm ileriye suyu püskürtebiliyordu rez. içinde şuan 0,5 diyeyim.

Bu durum sıcaklıkları etkiledimi derseniz eğer yüksüz 360 lık radyatörün faydası 2-3 derece oldu, oc li ve yükte fark 6-7 dereceye yükseldi. Daha performanslı oldu yani. Peki pompayı değiştirsem bu değerleri artırabilir miyim?

?
  • @Lyrazed kesinlikle etkiler.Etkilemese yeni döngü tamamlanmasıyla yeterli olsaydı zaten yüksek devirli pompalar olmazdı.Saglam bir pompayla o 6-7 derecelik fark tahminim rahat 10 dereceyi bulur
  • Kartları satıp GTX 690'a geçmeyi planlıyorum ve gtx 690'da sıvı soğutmaya dahil ettim mi sistem tamam demektir nasıl olur sizce?
  • 670 yada 7970 gibi SLI-CF vs.. gibi kombinasyonlar varken bence tek karta o kadar pahalı block bana nedense saçma geliyor.Yurt dışı fiyatı 1000 dolar + block 150...Satmaya kalktığında tam bir işlence alan arkadaş sıvı soğutma kullanmıyorsa sadece block u satabilme imkanın çok kısıtlı.
    Bence o kadar bu işe bütçe ayırdıysan söylediğim çözümlere de bir göz at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black.rain

670 yada 7970 gibi SLI-CF vs.. gibi kombinasyonlar varken bence tek karta o kadar pahalı block bana nedense saçma geliyor.Yurt dışı fiyatı 1000 dolar + block 150...Satmaya kalktığında tam bir işlence alan arkadaş sıvı soğutma kullanmıyorsa sadece block u satabilme imkanın çok kısıtlı.
    Bence o kadar bu işe bütçe ayırdıysan söylediğim çözümlere de bir göz at.

Kartı sıfır almayacağım Elimdeki kartlar ile takas edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

bu nedir vallahi imrendim ya.. nerden buluyolarda yapıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

bu nedir vallahi imrendim ya.. nerden buluyolarda yapıyolar

Dostum walla çok fazla bir aksiyon yok kasada ama tabiki bunların hiçbirisini türkiyede bulamıyorsun,o ayrı bir konu.Gösterdiğin build 800-900 tl max.

• Sizce i7 3930k ve GTX Titan ı bir adet alphacool xt45 360 ve 14lük kaliteli bir radyatör ile full overclocklu iken soğutabilir miyim? Bu olmazsa kasa arkasına bir 360lık asacağım ama hiç uğraşmak istemiyorum onunla da.
  • 2 x 360 lık 1 x120 lik - 7970 cf blok - 3770k
    sistem bu arkadaşın.. buna hangi pompa gider..mc655 swictek yetermi sizce dostlar??
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.