Arkadaşlar ptt yurt dışı kargo sorgulama linki çalışıyor mu sizde? dün geceden beri giremiyorum bi bakar mısınız ?
Hem Yurt içi hemde yurt dışı çalışmıyor.
Kafayı yedirtirler adama
bewndede çalışmıyor bu ülkede düzgün çalışan ne var
Bence gayet iyi çalışıyor, sanırım sizde sorun var. Bu arada İzmir de olur öyle şeyler..
quote:
Orijinalden alıntı: mandia
quote:
Orijinalden alıntı: [juggernaut]
quote:
Orijinalden alıntı: Aysat
quote:
Orijinalden alıntı: Patronage
quote:
Arkadaşlar ptt yurt dışı kargo sorgulama linki çalışıyor mu sizde? dün geceden beri giremiyorum bi bakar mısınız ?
Hem Yurt içi hemde yurt dışı çalışmıyor.
Kafayı yedirtirler adama
bewndede çalışmıyor bu ülkede düzgün çalışan ne var
Bence gayet iyi çalışıyor, sanırım sizde sorun var. Bu arada İzmir de olur öyle şeyler..
ne demek izmirde olur öyle şeyler
Sizin şahsınızla veyahut İzmirli vatandaşlarımızla ilgili değil hocam yanlış anlamayın sakın
quote:
Orijinalden alıntı: mandia
Sizin şahsınızla veyahut İzmirli vatandaşlarımızla ilgili değil hocam yanlış anlamayın sakın
O zaman neyle ilgili direk İzmir de olur böyle şeyler yazmışsınız.
Arkadaş üllkemiz de düzgün çalışan ne var diyerek ten sitemde bulundu, ona istinaden söyledim. Biraz siyasi anlayacağınız
Siyasi saçmalıklara hiç girmeyelim onlar meclistekilerin işi
quote:
Orijinalden alıntı: Patronage
Siyasi saçmalıklara hiç girmeyelim onlar meclistekilerin işi
Haklısın hocam, ancak arkadaşın eleştirisine de bir şekilde cevap verme gereği duydum
Olaya bak arkadaş ya sinir oldum.iki gündür h100i test ediyorum, kendi fanı macunuyla test bitti bir de mx4 le benim fanlarla deniyim dedim iyi güzel neyse sildim macunu mx4 sürdüm ve bir baktım 10 derece fark var, yani mx4 10 derece kötü.Sildim yeniden ufak damla yaptım, her yere yaydım, çarpaz olarak sürdüm,uzun çizgi sürdüm kaç tane farklı sürme yöntemi denedim yok aynı.Hayır acemi biri olsam neysede yüzlerce kez montaj yaptım.Bakalım bekleyim 1 2 gün macun oturacak galiba.
MX4 ile kötü sonuç veriyorsa artık hangi macunu kullanacaksak... bence başka bir problem vardır dediğiniz gibi macunun oturması vs yada soğutucu teması vs problemi oluşmuştur...
quote:
Orijinalden alıntı: OneTreeHill
Olaya bak arkadaş ya sinir oldum.iki gündür h100i test ediyorum, kendi fanı macunuyla test bitti bir de mx4 le benim fanlarla deniyim dedim iyi güzel neyse sildim macunu mx4 sürdüm ve bir baktım 10 derece fark var, yani mx4 10 derece kötü.Sildim yeniden ufak damla yaptım, her yere yaydım, çarpaz olarak sürdüm,uzun çizgi sürdüm kaç tane farklı sürme yöntemi denedim yok aynı.Hayır acemi biri olsam neysede yüzlerce kez montaj yaptım.Bakalım bekleyim 1 2 gün macun oturacak galiba.
mx-4 ile 10 derece fark oluşmaması lazım. bloğun yeterince baskı yaptığından emin ol. yalıtkan 2mm'lik pullar koy backplatein olduğu kısma. bir de öyle dene bakalım sonuç değişecek mi ? hangi programla test ediyosun ?
Macunda sorun olabilrmi acaba ( eski,bozulmuş vs ).Bende 3770k içib IHS dene olaya girmeyi düşünüyordum.onda kullancam mx-4. macunda sorun varsa başka birşey kullanalım bizde :)
quote:
Orijinalden alıntı: Squadd
Macunda sorun olabilrmi acaba ( eski,bozulmuş vs ).Bende 3770k içib IHS dene olaya girmeyi düşünüyordum.onda kullancam mx-4. macunda sorun varsa başka birşey kullanalım bizde :)
mx-4 kullanacaksan bence hiç girme o işe. termal iletkenliği 20 W/mK 'den düşük macunlar en faz 10 derece düşürüyor. coolab liquid pro, ultra,phobya lm bu üçünden birini kullanırsan minimum 20 derece düşer sıcaklıklar
TT p500 e 360+120 radyatör taktım. Yeter mi yetmez mi diye düşünürken şimdi şöyle bir sonuç var elimde. Rezervuara su akış hızı çok az yani örnek vermek gerekirse neredeyse su boşaltım noktasında su direkt aşağı süzülüyor. Yani debi baya düşük. Soğutma çevrimini tamamlasa bile sadece 120 lik takılıyken 2 cm ileriye suyu püskürtebiliyordu rez. içinde şuan 0,5 diyeyim.
Bu durum sıcaklıkları etkiledimi derseniz eğer yüksüz 360 lık radyatörün faydası 2-3 derece oldu, oc li ve yükte fark 6-7 dereceye yükseldi. Daha performanslı oldu yani. Peki pompayı değiştirsem bu değerleri artırabilir miyim?
quote:
quote:
mx-4 ile 10 derece fark oluşmaması lazım. bloğun yeterince baskı yaptığından emin ol. yalıtkan 2mm'lik pullar koy backplatein olduğu kısma. bir de öyle dene bakalım sonuç değişecek mi ? hangi programla test ediyosun ?
Şu kadar diyim baskıdan dolayı anakartın pinlerini bile yamultmuşum
quote:
quote:
quote:
Çok ilginç adamım o zaman sorun direk macunda. bazı batchlerde sıkıntı olabiliyor aynı olay tuniq tx-3 ve 4'de de olmuştu.elinde başka macun var mı?
quote:
quote:
quote:
quote:
Çok ilginç adamım o zaman sorun direk macunda. bazı batchlerde sıkıntı olabiliyor aynı olay tuniq tx-3 ve 4'de de olmuştu.elinde başka macun var mı?
Elimde şu an piyasanın en performanslı tüm macunları var neredeyse test için almıştım ,Porlimatech PK1-PK3,Arctic MX4,Thermaltake TG1,Phobya Hegrease Extreme,Coollaboratory Liquid Pro,Coollaboratory Liquid Ultra,NoctuaNT-H1,GELID's GC-Extreme ama diger incelemelerden buna vakit bulamadım .Olmadı şimdi denemeye başlıyacam.
cpu ve blok yüzeyi dümdüz ise en iyi sonucu liquid ultra ile alırsın. pro ile arasında 1 derece fark belki olur
quote:
mx-4 kullanacaksan bence hiç girme o işe. termal iletkenliği 20 W/mK 'den düşük macunlar en faz 10 derece düşürüyor. coolab liquid pro, ultra,phobya lm bu üçünden birini kullanırsan minimum 20 derece düşer sıcaklıklar
ne kadar video baktıysam çoğu mx-4 tarzı macun kullanıyorlar.Onun için elimde o varken kullanayım dedim.Yoksa aklımda coollab ultra var..Yanlız bi sorun var ıhz yapanların çoğu cpu üztündeki plakayı geri yapıştırmıyor.Cpuyu anakart üzerine koyup soket mandalıyla plakayı sıkıştırıyor. Ben fabrika çıkışlı hale nasıl getirebiliriz acaba ??
quote:
Orijinalden alıntı: Squadd
quote:
ne kadar video baktıysam çoğu mx-4 tarzı macun kullanıyorlar.Onun için elimde o varken kullanayım dedim.Yoksa aklımda coollab ultra var..Yanlız bi sorun var ıhz yapanların çoğu cpu üztündeki plakayı geri yapıştırmıyor.Cpuyu anakart üzerine koyup soket mandalıyla plakayı sıkıştırıyor. Ben fabrika çıkışlı hale nasıl getirebiliriz acaba ??
şöyle anlatayım.intel ihs ile pcb arasında fazla yapıştırıcı kullandığı için cpu yüzeyi plakaya yeterli baskı uygulamıyor bu yüzden de sıcaklıklar olması gerekenin üstünde oluyor.bu yapıştırıcı hem plakadan hem pcbden tamamen temizlenince yüzeyler arası baskı artıyor ve sıcaklıklarda düşüş sağlanıyor. eğer tekrar yapıştırmak istiyorsan çok çok ince bir şekilde yapıştırmalısın.siyah silikon ile yapıştırabilirsin ama dediğim gibi çok çok ince olmak kaydıyla.
ilk mesajda listeye bakarsan herkes pro ve liquid kullanıyor.
www.overclock.net
[Official] Delidded Club / Guide - Overclock.net - An Overclocking Community