Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.087
Cevap
79
Favori
286.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

avx testi yapmadan stabiliteden bahsetmek mümkün değil. ben 4.9 ghzde 135 Gflops görüyorum. ilk önce linx avx ile %90 ram ile 15-20 kez test etsin bu da yarım saat civarı yapıyor. eğer testi geçerse 24 saat prime95 son sürüm custom test yapmalısınız. ram %90 civarı olacak yine. xmp 1600 ve voltaj değeri uygunsa xmpde kalabilirsiniz. 1600 mhz işlemcinin hafıza birimine çok yük bindirmiyor.sıvı metal macunu sadece çıplak cpu yüzeyi ve plaka arasına uygulamanızı öneririm. temizlenmesi zordur uğraştırır. bunun dışında 4.5 ghz ve yukarısı hızlarda testlerde 80 derecenin üstünde stabil olmazlar genelde benim şu an kullandığım çip 1.21V 4.6 ghz full stabil :) 4.9 ghz 1.36 V yine full stabil.ama çekirdekler 80i geçince direk mavi ekran ve restart atıyo . delid işlemi yapmadan gaz soğutma bile kullansanız yine işe yaramayacaktır çünkü ısı transferinin ilk zinciri çıplak cpu yüzeyinden başlıyor. ilk oranın icabına bakılmalı bu da delid + sıvı metal macun ile en verimli olur.

24 saat tüm çekirdekleri %100'de çalıştırıcak birşey (oyun, program, işletim sistemi vs...) kullanan var mı aramızda ?
    Makineyi 2 gün rendera bırakan varsa onlar yapsın da, 24 saat 200w+ çektirmeye gerek yok yahu 1-2 saat yeter, işkencesi bir yana ödenen elektrik parasına yazık.

Linx yapalım, sonra 24 saat Prime yapalım, sonra işlemciyi çıkarıp kamyonun altına atalım, oradan da sağ çıkarsa 2 duble de rakıya bandıralım hala sağlamsa stabildir

Sonuçta bir kere yapılacak bir şey bu arıza varsa ilk saatlerde veriyor zaten sonra voltajı yükseltiyorsunuz ve stabil olduğundan emin oluyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

quote:

Abi aynı uçakla tr giriş yapan paketlerden biri yarın konyada alıcıya teslim edlecek.benim paket hala şu durumda.sence neden olabilir.? XT45 480mm rad var pakette
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

Bu gibi durumlara ptt bu diyoruz sadece. Emre nin bir paket önce gümrüğe girdi sonra kendi kendine çıktı ptt bu ne yapacakları belli olmaz tek parça geldikten sonra pek dert etmemek lazım

• işte emrenin paketle aynı anda geldi.Onunki konyada nerdeyse adrese gidecek benimki hala torbada... Ne biçim iş yapıyor bunlar akıl sır ermez
  • quote:

quote:

Abi aynı uçakla tr giriş yapan paketlerden biri yarın konyada alıcıya teslim edlecek.benim paket hala şu durumda.sence neden olabilir.? XT45 480mm rad var pakette

Torbaya eklendi demek sana gelir demek genelde ama Ptt bu belli olmaz
  • quote:

Sonuçta bir kere yapılacak bir şey bu arıza varsa ilk saatlerde veriyor zaten sonra voltajı yükseltiyorsunuz ve stabil olduğundan emin oluyorsunuz

O kadar uzun süreye gerçekten gerek yok. Forumlarda (özellikle işlemciler yeni çıktığında) database oluşturmak için kurulmuş birşeydi 24 saat işkence testi mantığı. Ben yıllardır 15dk yapıp normal kullanıma geçiyorum bir kere (Starcraft2 oynarken ki o da işlemci odaklı bir oyun) sorun yaşadım onda da bir tık voltaj arttırdım yeterli geldi. Kaldı ki vaktiyle Hwbot'ta skor kasan bir insana bile yetiyorsa (pro grafikerler dışında) herkese yeter. 1 saat işkence testi, akabinde 1-2 benchmark denemesi max 2 saatte tamam o iş.
    Gerçekten stabil demek için her ne yapıyorsak onu istediğimiz hızda yapıp mavi ekran vermiyor olması yeterli, saatlerce tırmalamak anlamsız ama isteyen istediği kadar yapar tabi.

• quote:

quote:

O kadar uzun süreye gerçekten gerek yok. Forumlarda (özellikle işlemciler yeni çıktığında) database oluşturmak için kurulmuş birşeydi 24 saat işkence testi mantığı. Ben yıllardır 15dk yapıp normal kullanıma geçiyorum bir kere (Starcraft2 oynarken ki o da işlemci odaklı bir oyun) sorun yaşadım onda da bir tık voltaj arttırdım yeterli geldi. Kaldı ki vaktiyle Hwbot'ta skor kasan bir insana bile yetiyorsa (pro grafikerler dışında) herkese yeter. 1 saat işkence testi, akabinde 1-2 benchmark denemesi max 2 saatte tamam o iş.
    Gerçekten stabil demek için her ne yapıyorsak onu istediğimiz hızda yapıp mavi ekran vermiyor olması yeterli, saatlerce tırmalamak anlamsız ama isteyen istediği kadar yapar tabi.

Dediğiniz gibi deneme yanılma yolu ile stabiliteyi tutturmak da bir yöntem.Hatta stabil olup olmadığını daha farklı ve hızlı şekillerle de bulabiliyorum. son olarak 24 saat test ediyorum.genelde stabil dediğimiz veya sandığımız durumlarda 12 saatten sonra çekirdeklerden biri veya sırasıyla tümü hata vermeye başlıyor.işin tuhaf tarafı işlemcinin stabil olup olmadığını illa ki işkence testine sokarak bakmaya gerek yok. ben mesela şunları yapıyorum 24 saat testten önce;

1-Prime95 çalışırken internette dolanıyorum eğer hatalar almaya başlıyosam saçma sapan o zaman anlıyorum ki voltaj ya da başka bir şey yeterli değil.
    2-Windows derecelendirme testini açıyorum.Ortalara doğru hata oluyor genelde.
    3-Battlefield açıyorum genelde girişte hata veriyor işlemci stabil değilse ya da oyundan atıyor.
    4-Heaven Benchmark açıyorum girişte hata veriyor
    5-Linx-AVX testini yarım saat çalıştırıyorum.

Ben de abartma taraftarı değilim ama işlemciden emin olmak istiyorsam bunu yapmalıyım diye düşünüyorum çünkü önemli bir iş yaparken kilitlenmesi en son isteyeceğim şeydir. Önemli iş derken illa ki render ya da bir proje üstünde çalışıyor olmama gerek yok. bios updatein yarıda kaldığını düşünün :) ya da windows update yaparken sistem dosyalarıyla işlem yaparken yarıda kesildiğini.

• quote:

Torbaya eklendi demek sana gelir demek genelde ama Ptt bu belli olmaz

abi o artık nasıl bir torbaysa 3 gündür dolduramadılarki.sistemede durum girişi yapmıyorlar
  • Yerel postaneye gidip sizin mahalleye/bölgeye teslimat yapan postacı ile tanışın, muhabbet kurun ben o kadarını söyleyeyim size
  • quote:

Yerel postaneye gidip sizin mahalleye/bölgeye teslimat yapan postacı ile tanışın, muhabbet kurun ben o kadarını söyleyeyim size

Aynen abi,dagıtıma çıktımı hep listede benim isim en başta yazar

Hatta gümrükte uzun oglan benim adım, geçen lens takıldı ptt de ki adam 600$ deger biçmiş gümrüge gidecen dedi,gititm gösterdim paypal dekontu.Aradı ptt deki adamı verin bu uzun oglanın kolisini dedi gönderdi

İyi niyetli saf ayagına yatıpta adamların 150$ lık fatura önünde dururken çok ürün aldıgımda oldu benim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 7 Mart 2013; 11:08:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

4.
    Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM/İST ULUSLARARASI KİM)

Az önce kaydı yapmışlar...
  • Yarın birgün gelir senin paket.Aslında şu an gitsem bende alırımda dursun şimdilik gümrüksüz gelme ihtimali var
  • Ne biçim iş yapar bu adamlar ya :S:S Bekleyelim bakalım yarına kadar çıkmazsa dağıtıma ben gider alırım ..
  • Watercoolinguk den birkaç parça spariş verdim , adamlar ya yanlış düğmeye bastı yada 23 dakika içersinde ödememi alıp , parçaları paketlediler ve postaya verdiler .

Tracking ID de vermişler ...
  • Carol hızlı çalışıyor ben de burdan alışveriş yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Takip no akşama kadar çıkar.Olmadı yarın gibi.Önceden royal mail ile çalıştıklarında 1 saate çıkıyordu.Şimdi Parcel force denen firmayla yolluyorlar. biraz geç çıkıyor.
  • quote:

quote:

Takip no akşama kadar çıkar.Olmadı yarın gibi.Önceden royal mail ile çalıştıklarında 1 saate çıkıyordu.Şimdi Parcel force denen firmayla yolluyorlar. biraz geç çıkıyor.

Küçük kargolar için hala Royal Mail seçeneği var bildiğim kadarıyla
  • olabilir aslında.. Benim 480lik radı parcelforce için yollayınca değiştirdiler diye düşündüm.
  • quote:

Watercoolinguk den birkaç parça spariş verdim , adamlar ya yanlış düğmeye bastı yada 23 dakika içersinde ödememi alıp , parçaları paketlediler ve postaya verdiler .

O sitenin ne yapacağı belli olmaz bazen her şey çok güzel gidiyor aşırı hızlı bazende takılıyor 1 hafta sırf paket hazırlansın diye bekletiyorlar. Bir de ticket açınca bazen Rob diye bir eleman var adamın İngilizce bildiğinden şüphe ettim hem anlamıyor hemde mesajın içinde 1 tane Türkçe karakter olsun(alışkanlık ı ç falan kaynıyor bazen) direk lütfen İngilizce yazın deyip mesajı okumuyor bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Watercoolinguk den birkaç parça spariş verdim , adamlar ya yanlış düğmeye bastı yada 23 dakika içersinde ödememi alıp , parçaları paketlediler ve postaya verdiler .

O sitenin ne yapacağı belli olmaz bazen her şey çok güzel gidiyor aşırı hızlı bazende takılıyor 1 hafta sırf paket hazırlansın diye bekletiyorlar. Bir de ticket açınca bazen Rob diye bir eleman var adamın İngilizce bildiğinden şüphe ettim hem anlamıyor hemde mesajın içinde 1 tane Türkçe karakter olsun(alışkanlık ı ç falan kaynıyor bazen) direk lütfen İngilizce yazın deyip mesajı okumuyor bile.

Rob'u gözüm tutmamıştı zaten ama Carol öyle mi? candır can Benim 5-6 parçam vardı 2 güne koymuşlardı kargoya arada pazar günü vardı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Rob'u gözüm tutmamıştı zaten ama Carol öyle mi? candır can Benim 5-6 parçam vardı 2 güne koymuşlardı kargoya arada pazar günü vardı

Yok Robla muhatap olmayın eğer açtığım ticket a o cevap verirse yeni bir tane açıyorum adamdan daha önce 2 tane şey istedik ikisinde de tamam yaptım dedi normal şekilde geldi, 1 tanesinde siparişe ek ürün koymasıydı ürünü unutmuş koymayı, diğerinde de faturayı düşük yazmasını istemiştim, bunu istemeden öncede başka biriyle konuşmuştum mail atın yeter dedi maili Rob cevaplayınca olmadı tabiki.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.