Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.087
Cevap
79
Favori
286.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aysat

yeterli tabi ki ama 19/13 hortum kullansan daha güzel gözükür :)

Aslında elimde var ama 1/2 rekorlarla sızdırma yapmıştı metal kelepçe bile durdurmadı sızdırmayı bende mecburen 7/16 almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

yeterli tabi ki ama 19/13 hortum kullansan daha güzel gözükür :)

Aslında elimde var ama 1/2 rekorlarla sızdırma yapmıştı metal kelepçe bile durdurmadı sızdırmayı bende mecburen 7/16 almıştım

Çaplar inç cinsindendir yani 1/2 inç = 2.54/2=1.27 cm yapıyo yani 12.7 mm ama bazı 1/2 rakorlar 12 mm ve 13 mm olmak üzere ikiye ayrılıyor. örneğin bendeki EK geçmeli rakorlar 12 mm fakat hortumum 13 mm iç çapa sahip olduğu için hafif bol geliyordu ben de tygon hortum aldım ve kelepçesiz kullanıyorum. öyle bi hortum yapmış ki adamlar rakora girdiği anda yapışıyo sanki.

• Benim ramlarde Geldi. Geriye kaldı 3770k.
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • imperial ölçülerde 3/8 1/2 metrik ölçüde 10 mm 13 mm olarak iç kalınlığa dış kalınlık
    aynı şekilde 1/2 3/4 metrik ölçüde 13 mm 19 mm olarak iç kalınlığa dış kalınlık

örnek olması açısından bunları yazdım. imperial ölçüleri inç olarak değerlendirin sayı tam çıkmaz ama yuvarlayarak tam rakam yazılabiliyor

mesela 1/2inç için 2.54mm x 1/2 = 12,7 mm oluyor ama 13 mm olarak yazılabiliyor

1/2 iç kalınlık debi açısından güzel ama elzem değil size ciddi santigrat farkları vermez, bende şuan 1/2 lik hortumlar var ama 3/8 iç kalınlığa geçeceğim, çünkü kalın hortum gerçekten sistemi kurmak bakımından zor oluyor, haf x kasada bile, bence 3/8 yani 10 mm gayet yeterli hortum yönlendirme, eğme bükme vs. daha kolay olur diye tahmin ediyorum, sistemi kurunca paylaşabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkn13

imperial ölçülerde 3/8 1/2 metrik ölçüde 10 mm 13 mm olarak iç kalınlığa dış kalınlık
    aynı şekilde 1/2 3/4 metrik ölçüde 13 mm 19 mm olarak iç kalınlığa dış kalınlık

örnek olması açısından bunları yazdım. imperial ölçüleri inç olarak değerlendirin sayı tam çıkmaz ama yuvarlayarak tam rakam yazılabiliyor

mesela 1/2inç için 2.54mm x 1/2 = 12,7 mm oluyor ama 13 mm olarak yazılabiliyor

1/2 iç kalınlık debi açısından güzel ama elzem değil size ciddi santigrat farkları vermez, bende şuan 1/2 lik hortumlar var ama 3/8 iç kalınlığa geçeceğim, çünkü kalın hortum gerçekten sistemi kurmak bakımından zor oluyor, haf x kasada bile, bence 3/8 yani 10 mm gayet yeterli hortum yönlendirme, eğme bükme vs. daha kolay olur diye tahmin ediyorum, sistemi kurunca paylaşabilirim.

Eğme ve bükme olayı tamamen hortumun esnekliğine ve kalitesine bağlı. firebaldan alphacool hortum aldım çok kötüydü esneklik sıfır. sonra tygona geçtim.biraz pahalı ama değiyor

• @Aysat
    orası ayrı konu, gözardı edilmemeli, ama çap büyük hortum et kalınlığı ince olunca ufak bir rotasyonda hemen kırılıveriyor hortum,bende 3/8 lik hortumlar da var bu konuda biraz daha esnekler, elbette markaya göre sınırı var, ama çapın da etkisi var,ince hortumla performans kaybı olur diye endişe olmasın diye yazdım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkn13

@Aysat
    çap büyük hortum et kalınlığı ince olunca ufak bir rotasyonda hemen kırılıveriyor hortum

• firebaldan alphacool hortum bende almıştım evet cidden kötü bir hortum paramı çöpe attığımı hortumu elime alınca anladım metal kelepçeler ile bile sızdırma yapıyordu sonra Masterkleer 1/2 aldım hortum gerçekten kaliteli esnek yapıda ve rekolara yapışıyor hortuma asılmadan rekordan çıkmıyor bile sızdırma yapmıyor kesinlikle Tygon güzel marka ama resimlerde bakınca sanki böyle şeffaf hortumlarda böyle sarımsı bir renk var o renkten hiç hoşlanmıyor yada resimden öyle gözküyor şeffaf hortum dedim mi su gibi olacak tamamen net olmalı tabiri caizse cam gibi olmalı öyle varsa link atarsanız sevinirim
  • Arkadaşlar sipariş vermeyi düşündüğüm parçalar nasıl sizce ?

www.watercoolinguk.co.uk
    XSPC RayStorm CPU WaterBlock - Intel 115x, 1366 and 2011 [XS-RAYS-INT] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/XSPC-RayStorm-CPU-WaterBlock-Intel-775-1156-1155-1366-and-2011_24989.html

www.watercoolinguk.co.uk
    Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper 240mm Radiator [35279] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Alphacool-NexXxoS-UT60-Full-Copper-240mm_22844.html

www.watercoolinguk.co.uk
    G1/4 - 1/2 OD - 3/4 OD Hose Compression Fitting - Thermochill [TC-12COMP] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/14andquot;-BSPP-12andquot;-ID-34andquot;-OD-Compression-Fitting-Thermochill_1207.html

www.watercoolinguk.co.uk
    19/13mm Compression Fitting 45° Rotary G1/4 - Knurled - Silver Nickel [62218] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/1913mm-Compression-Fitting-45-Rotary-G14-Knurled-Silver-Nickel_18981.html

www.watercoolinguk.co.uk
    Masterkleer tubing PVC 19/13mm (1/2ID) clear 1m [59208] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Masterkleer-tubing-PVC-1913mm-12ID-clear-1m_12212.html

Bunlara ek olarak mcp655 ve Swiftech micro res. düşünüyorum.

• Ben tygon R 3603 serisi kullanıyorum cam gibi

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

www.watercoolinguk.co.uk
    Tygon E3603 Hose 9.6/6.4mm (1/4 ID) Clear - 1m [57015] from WatercoolingUK
    http://www.watercoolinguk.co.uk/p/Tygon-R3603-Hose-9664mm-14-ID-Clear-1m_18640.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aysat -- 5 Mart 2013; 22:02:19 >

• tygon lar alındığında hep öle ama 4 ay sonra hepsi bulutlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

firebaldan alphacool hortum bende almıştım evet cidden kötü bir hortum paramı çöpe attığımı hortumu elime alınca anladım metal kelepçeler ile bile sızdırma yapıyordu sonra Masterkleer 1/2 aldım hortum gerçekten kaliteli esnek yapıda ve rekolara yapışıyor hortuma asılmadan rekordan çıkmıyor bile sızdırma yapmıyor kesinlikle Tygon güzel marka ama resimlerde bakınca sanki böyle şeffaf hortumlarda böyle sarımsı bir renk var o renkten hiç hoşlanmıyor yada resimden öyle gözküyor şeffaf hortum dedim mi su gibi olacak tamamen net olmalı tabiri caizse cam gibi olmalı öyle varsa link atarsanız sevinirim

Masterkleer var bendede dediğin gibi memnunum ha belki çok kısa dönüşlerde kırılma olabiliyor fakat açıyı biraz genişletince sorun olmuyor. Rakora dediğin gibi yapışıyor. Çıkartmaya gelince işte o zaman yandın.

Ben şeffaf tygon kullandım bir yıl. Tamamen şeffaf olarak taktım ama bazı rakorlarım pirinç olduğu için hortumda zamanla sarardı. Ve benimde en sevmediğim görüntü bu hortumda. o yüzden kırmızı Masterkleer a geçiş yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 5 Mart 2013; 22:31:24 >

• ben zaten sarı sıvı kullandığım için sorun yok :D
  • istanbulda karaköy'de Ender hortum bulabilirsiniz 1/2 için, fiyat söyleyemem ama cok uygun,
  • @black.rain

Evet şeffaf hortumların en büyük sorunu bulutlanma, ben deki masterclear hortumda da oldu ama içinden pamuk geçirerek temizledim ilk günkü gibi olmuyor ama yine büyük ölçüde şeffaflığını kazanıyor...
  • Yeni sistemim için bu hortumdan almayı düşünüyorum acaba kullanan var mı arkadaşlar ? Zamanında tygoon kullandım ancak sıvı nedeniyle renkleri atıyor meretlerin bu nedenle artık saf su ile renkli hortum kullanacağım.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandia -- 6 Mart 2013; 10:17:55 >
  • ben masteekler kullanıyorum biraz sert yapılı ama dar alanlarda kırılmaya karşı epey dirençli. fiyatıda biraz daha uygun. Tavsiye ederim
  • Epey de renk seçeneği varmış. Sağol hocam.
  • @Aysat

işlemcinin plakasını söktünüz herhalde hangi macunu kullandınız acaba, şu de-lid işine girmeyi düşünüyorum, biraz riskli, ama bakalım,

yurtdışında çoğunlukla coolaboratory liquid metal kullanıyorlar, benim 3570k biraz takoz çıktı 4.4 de kaldı yukarısı için çok uğraşmadım ama

genellikle ulaşılan voltaj değerlerinden çok yüksekte voltaj istiyor 50 ve 19 nolu bsod yiyorum, ram den kaynaklı olarak gözüküyor ama ram le oynamadım hiç

ayrıca 4.6ghz le linx de geçen sistem max payne3 far cry 2 de çakıldı, sıradışı bir durum genelde oyunlarda çalışıp stres benchlerinde çökerlerdi ama sadece testler yeterli olmuyor herhalde,
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.