Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (396. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.096
Cevap
79
Favori
289.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 394395396397398
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'de bunu bana anahtar teslim proje olarak yapacak kişiler var mı?

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • Arkadaşlar merhaba, elinde yumuşak boru olan var mı deneme yapmam lazım da boru lazım sert boruyla yapacak olursam aşırı zaman kaybım olacak. Bir de boru gerekecek tabi, varsa haber verirseniz sevinirim.

• Ölçüler nedir? iç dış çap, et kalınlığı, uzunluk vs. Elimde biraz silikon hortum var ama işine yarar mı bilmiyorum. Karaköy istanbuldan istediğin özelliklerde hortum bulabilirsin. Silikon kullanmanı tavsiye ederim.

• sasuta kullanıcısına yanıt

Soruyu eksik sormuşum yumuşak boru rakoru lazım diyecektim. Boruyu burdan arkadaş aldırdı onu hallettim, rakor 4 tane yolladı da yine gerekir mi bilmiyorum şimdi.

2 tane pompayı seri bağlayıp denemek istiyorum ısılar ne olacak diye. Şu an gpu pompa kapalıyken bile 60 derece, normalde 46 50 arası. 480 55mm 2 tane radyatör var. Üstte de 1 tane 360lık 55mm var işlemciye gidiyor. Pompaları seri bağlayıp tek döngü halinde deneyecem. Bir de 2. 360mm radyatör gelince onu da ayrı döngü be tek döngü halinde denemek istiyorum. İşlemci 70 derece şu an, gerçi ilk başta fanı çekme olarak taktım etkisi var mı bilmiyorum ama durum böyle. Belki rakor lazım olabilir, 10/13 ölçüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 29 Eylül 2023; 7:11:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

Yumuşak borudan kastınız hortum dimi? G1/4 olarak 10-13 derken yüzüklü rakor mu istiyorsunuz yoksa geçme de olur mu?

Evet öyleydi ama hallettim gerek kalmadı sağolun. Bu şekilde de fikir vermiş oldu. Pompaları birleştirip 3 radyatörle denedim çok uğraştırıcı valla. 4 radyatörü 2 döngü olarak kullanacam. Isı işlemcide ve gpuda 3 4 derece düştü içinde hava olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 30 Eylül 2023; 1:12:56 >
  • Muazzam...

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  DerneğiBRO COOLINGyoutube
    Cost about 49K USD +- can chat with BRO Discord https://discord.com/invite/zMAWTRunkW Cpu : INTEL XEON W9-3495X 56Core 112Threads Mainboard : ASUS Pro WS W790E-SAGE SE Ram : SK Hynix 512GB DDR5 4800Mhz (64GBx8) ECC SSD : Samsung 990 PRO 2T PCI-E 4.0 (x3) SSD : INTEL P5520 15.36TB U.2 (x2) SSD : INTEL S4610 7.68TB SATA3 (x8) Graphics Card : ROG STRIX RTX4090 O24G GAMING Graphics Card : NVIDIA A100 80G AI Power Supply : Super Flower Leadex Platinum 2000W Power Supply + Customized Line Module Line PC Casing : Corsair Obsidian Series 1000D Super Tower Case FAN : Phanteks D30 Black 120MM(x 18Unit) BRO Water Cooling System +Ekwb +Bitspower + Aquacomputer Full Set CPU:INTEL 至强 W9-3495X 56核112线程 主板:华硕 PRO WS W790E SAGE SE 内存:SK现代 512G DDR5 4800频 64G*8 ECC 固态:三星 990 PRO 2T PCI-E 4.0 M.2 *3 固态:INTEL P5520 15.36T U.2接口 *2 固态:INTEL S4610 7.68T SATA3 *8 显卡:华硕 ROG RTX4090 O24G GAMING 猛禽 显卡:NVIDIA A100 80G AI运算卡 电源:振华 LEADEX P2000W 白金全模组 电源:华硕 ROG 洛基1000W SFX-L 白金全模组 机箱:海盗船 1000D 定制钢铁侠主题 风扇:追风者 D30 12CM幻彩积木黑色 *18把 散热器:BRO私人PC定制分体式水冷系统 BRO+EK+BP+AQ #ekwb #bitspower #Aquacomputer #xeon #pcbuild #intel #a100 Chris Zabriskie的It's Always Too Late to Start Over根据知识共享署名 4.0许可授权用户使用。 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ 来源: http://chriszabriskie.com/dtv/ 音乐人: http://chriszabriskie.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=_d1v3pLM58Y

Şu borusuz sistemler acayip hoşuma gidiyor ölçüleri felan alabilsek de yapabilsek keşke.

Kasaya kıyamıyorum yoksa hdd kısmını çoktan söküp atacaktım, acayip görüntü kirliliği yapıyor.

İnsan niye perçinli yapar ki onu..

HDD Kullanmıyorsanız sökün gitsin. Daha sonra ihtiyaç olursa perçin tabancası ile tekrar perçinler veya uygun ise vida ile monte edebilirsiniz.

Hddyi terk edeli çok oldu da nasıl sökecem bilmiyorum. Sökünce de gerçi flt ile devam edecem, arkası da boş kalıyor o gidince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 9 Ekim 2023; 16:20:56 >
  • 3 veya 4mm matkapla delerek sökülüyor.

• Çok güzel düşünceler bunlar. Canım ülkemde sırf ekonomik daha neler yapacağız neler. :)

Bana 2000'lerde yaptığımız kasaları hatırlattı. Bellek fanları falan o dönemde de ocz, corsair vs'nin bellek soğutucularını kullanırdık. Şimdilerde bir de siyah ve beyaz dışında çok nadir uygulanıyor böyle renkler. Oysa o dönemlerde herkes boya ustası olmuştu. Şimdi forumlarda bir tane boya işine girişen adam göremiyorum.

• ZvAnA kullanıcısına yanıt

Evet artık o eski kasa modlamalarını pek göremiyoruz ne yazık ki. Tabi bunda başta ekonomik nedenler olmakla birlikte günümüz kasalarının da eskiler gibi sade ve çirkin olmamaları yatıyor.

Ram soğutucu fanları yanılmıyorsam ilk kez Gerçek anlamda bir anakart efsanesi olan nforce4 lü Abit AN8 Fatal1ty de "Otes" adıyla kullanılmıştı hatta aktif mosfet soğutucularda bu anakartta kullanılmıştı galiba.

Batan markalar arasında beni en çok üzen markadır ABIT.

AC 'nin ram coolerını ben halâ daha kullanıyorum. Küçük bir Asus modlamasıyla tabi :)

• evet o zamanlar Abit mobo'lar bir dönem DFI lanparty'ler falan benim gözümde anakartların Bugattisi gibiydi. Bugünlere gelemediler maalesef. Nvidia'da nforce chipsetlerinin başarısına rağmen piyasayı Intel'e bıraktı gitti. Güzel günlerdi.

• ZvAnA kullanıcısına yanıt

DFI LanParty serisinin çıkmasıyla ABIT'in gerilemesi aynı döneme denk geliyor. Çünkü nForce mühendisi Abit'ten ayrılıp DFI ye LanPart serisinin başına geçmişti.

Genelde 4w/m-k kapasitesine sahip pad'leri koyarlar, 12,17,20'likler pahalıdırlar, en iyilerinden koysalar maliyet çok artar. Mükemmeliyetçi biri isen ve bloktan max performans almak istiyorsan, Gelid Extreme veya Ultimate ya da ülkemizde satışta olan Pullsar Ice Dragon 17w/mk'lık pad'lerden ekran kartı bloğuna uygun kalınlıkta seçip satın alabilirsin fakat dediğim gibi pahalılar. Bloğun içinden çıkan pad'ler orta kalitedir ne marka olursa olsun.

19\13mm XSPC'nin şeffaf hortumunu kullanıyorum yıllardır, sıvı değişikliği ve zamana dayalı artık tamamen şeffaf olmaktan çıktı, ne kadar temizlersen temizle sarımsı yeşilimsi bir hal aldı, gerçi yine içindeki sıvıyı rahat görebiliyorsun fakat aynı ölçülerde Türkiye'de satan kimse yok, Aliexpress'ten siyah alayım dedim, onlarda 1 metre şeklinde satıyorlar 2 adet alsan 450 TL 'ye geliyor ve beklemesi de cabası. Piyasadan aldığınız hortumlarda bükülme olmuyor mu? Ne kadar etli o kadar iyi fakat kaliteleri nasıl oluyor bilemedim. Mesela siyah istiyorum 19\13mm bulabilir miyim dediğiniz yerden?

• Özellikle hortumlarda silikon seçerseniz kırılma riski minimuma iner, et kalınlığı da 2mm üstü olursa sorun yaşamazsınız. Evet Karaköyden hemen hemen her renkte silikon hortum bulabilirsiniz.

• FIREWALL kullanıcısına yanıt

Merhaba bunları kullanmıştım

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

• 
Sayfa: önceki 394395396397398
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.