Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.096
Cevap
79
Favori
289.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hart Tube için farklı bir kullanım yeri :)

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • FIREWALL kullanıcısına yanıt

Biraz uzun hikaye ama anlatayım;

Yeni aldığım referans tasarım Zotac GTX 1080 için Ek'nin referans tasarım bloğunu ve backplate'ini almıştım. Backplate bloktan sonra elime ulaştı. Ben de biran önce kartı kullanmak istediğim için backplate'i beklemeden bloğu monte ettim karta. Birkaç gün sonra backplate gelince kartı söküp takayım dedim. Demez olaydım. Bunlar nasıl mühendislik yapıyor ise bloğu pcb'ye tutturacak vidaların tutturulacağı somunları da bloğa vidalamışlar. Pcb'nin arkasından vidayı sökmek için döndürdükçe öbür taraftaki somunlar döne döne çıkıp bloktan ayrılıyorlardı. 3 tane somun dışında diğerlerini çıkardım. Ama üç tanesi direk bloktan ayrıldılar ve pcbnin bir tarafında vida diğer tarafında somun olacak şekilde kaldılar. Haliyle vidayı sökebilmek için ince uçlu kargaburun ile o küçücük somunları sıkıştırıp vidayı çevirerek çıkarmaya çalıştım. Bir tanesinde kargaburunun ucu somunlar silindirik olduğundan tam kavrayamadı ve pırttı. O pırtmayla pcb üzerindeki smd'lerden biri kopup direk masaüstüne uçtu. PCB'deki çizikler de cabası.

Sıfır iki günlük kart ... (ettiğim küfürleri düşünün) bu gerizekalıların tasarım hatası yüzünden bu hale geldi. Kartı o şekilde kendi fanlı soğutmasıyla bir süre kullandım. Şansıma çalışmasında bir anormallik yaşamadım ve o şekilde bir süre kullandıktan sonra yine bir kasım ayı indirimlerinde hepsiburada'da çok uyguna kendiliğinden bloklu MSI Sea HAWK EK 1080Ti modelini aldım. Fiyat o kadar uygundu ki EK bloklu olmasına bakmadan gittik yine EK bloklu kart almış olduk. Ödüm koptuğumdan bir kere bile kartın bloğuna dokunmadan kullandım. öbür kartı da biradere verdim, o da o şekilde kullandı.

Elimde kalan o boktan blok da backplate'i ile birlikte bir kere bile kullanılamadan hala dolapta duruyor. Gördükçe sinirim tepeme çıkıyor. Bu işi bilmeyen acemi biri olsam acemiliğime verecem de bu olay yaşanana kadar dünyanın bloğunu takıp söktüm. 45 yaşındayım en az 20 yıldır da tüm sistemlerimi kasalarını kendim modlayıp, custom sıvı soğutmalı olarak kullanırım. Böyle bir saçmalık başıma hiç gelmedi. Radyatörlerinin rakor takılan yuvalar da sabit kaynaklı falan değil vidalı bilginiz olsun. Acemi birinin elinde fazla sıkılıp döndürülürse ya elinde kalır ya da sızıntı yapabilir. Şuan elimde bir tane 360'lık bir tane de 120'lik modeli var. 360'lığı kullanıyorum hâlâ ama narin davranmak lazım. Yine memnun olmadığım rakorlarına gelirsek benim tecrübe ettiğim EK rakorların kalitesi hadi bitspower falan geçtim barrow ve byski'nin rakorlarının yanında da kötüydü. Et kalınlıkarı falan hiç tatmin edici değildi. Yeni sisteme geçerken kullanmaya kalktığımda özellikle 90 derece döner başlıklı bir modeli vardı. Döner kısımlardan hepsi mi yeni sistemde sızma yapar... O yüzden uzun zamandır EK rakorları hiç kullanmıyorum. Şimdikiler nasıldır bilemiyorum ama Ek nin 90 derecelik ve düz olan rakor modellerinden iki farklı model kullandım ve pişman oldum. Şuanki sistemimde en az 10 yıllık bitspower rakorlar ve en az 7-8 yıllık da barrow rakorlar var. Bir tane bile EK rakor kullanmıyorum. Hepsi dolapta çöp rakorlar kutumda. Tabi diğerlerinde de kullanılamayacak hale gelenler oluyor. Ama her sistemde en fazla bir iki rakor çöpe gidiyor. EK'de hepsi be kardeşim.

Memnun kaldığım ürünleri silindir tarzı rezervuarlarından X-res serisidir. 2 tane var onları sorunsuz kullanıyorum. Yine memnunum diyebileceğim cpu bloğu oarak epeydir EK'nin Supremecy Evo Elite edition bloğunu kullanıyorum. Gerçi onu da uzun zamandır içini açıp bakmadım. Bu ay komple soğutmanın temizliğine girişeceğim o zaman göreceğiz son durumunu. Bir de bellekler için ben hâlâ bellekleri sıvı soğutmaya dahil ediyorum. Biraz eski kafalıyız sanırım. EK Monarch blok ve monarch modul plakaları kullanıyorum.

Tamamen kendi tecrübelerim sonucu hangi ürün olursa olsun EK kolay kolay tercih edeceğim bir marka değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 19 Kasım 2023; 3:47:12 >

• Selamlar

EK-Loop D5 G3 PWM Motor – EK Webshop (ekwb.com)

ekstra bi vergi bişey çıkar mı? gümrük vs takılma?

alışveriş yapan varsa bilgi rica ederim.

Teşekkürler

• Grand Total €74.83 + GÜMRÜK vergisi yüzde 18

• Gümrük firması ile görüştüm.

55 euro ürün olsa da %100 geçer diyorum..

takılırsa 8k-10k arası matbu evrak ve vergiler dahil bulur dedi.

Hiç uğraşmayım

saçmalık.

• Gümrüğe takılmaz yav niye takılsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

çalıştığım şirketin işleri ile ilgilenen 2 gümrük firması ile görüştüm.

%100 geçer diyoruz..

takılırsa 8k-10k arası matbu evrak ve vergiler dahil bulur dediler.

hiç bir anlam veremedim. Aynen sınır 150 euro.

Saçmalık..

farklı firmalara soracağım..

Bakalım.

Teşekkürler

• İndirim bitmeden direkt alın geçin, 150 euro altı her türlü geçiyor.

• Ürün bedeli 150 euro olacak şekilde alışverişler sorunsuz geçiyor. Kargo dahil daha fazla olduğu durumlarda bunu fatura ile belgelerseniz gümrük çalışanına limit altında kaldığı için içeriğe göre vergi ödemelerini yaptığınızda sorun yaşanmıyor.

Son alışverişimi 2 ay önce kadar yapmıştım bir sorun yaşamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teşekkür ederim.

@otomania @pcpcpcpc

• En son nv7 vardı, 1000d ile noktaladık inşallah:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 22 Kasım 2023; 20:24:19 >

Harika görünüyor güle güle kullan, lakin birşey diyemeden edemeyeceğim; sanırım sistemde iki farklı 360'lık rad var, biraz overkill bana göre. Sistem 7/24 işlemci veya ekran kartı üzerine ağır yükte çalışmıyorsa iki bağımsız loop gereksiz kaçıyor bana göre. Tabii amaç belli biryerden sonra estetik ve görüntü odaklı olabiliyor ona birşey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIREWALL -- 22 Kasım 2023; 23:32:13 >

Sağolun, amaç görsellik ya. Önler gpu, üsttekiler cpu şeklinde.

Bir gün imkan olursa phanteks D30 alır arkama bakmam heralde. Al120 fanlar zayıf kalıyor gibi. Fan sesine abanmadan soğutmaya niyetleri yok gibi :)

Bu arada sistemde borulama en düzgün bu şekilde oluyor diğer türlü ortalık epey karışıyor. İlerde belki distroplate yaptırırım daha düzgün olur bilmiyorum. Bitti dedikçe bitmek bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 23 Kasım 2023; 0:53:24 >

Maşallah tank gibi görünüyor, bu iş tam bir hobi zaten.Zamanında HAF942'ye 780 Lightning SLI full cover blocklarla sistem yapmıştım, sene 2015 felandı, o zaman bile fena para gitmişti şimdi bir adet rakor bile milli servet oldu. :) Ben sistemin komple sıvısını değiştirirken bile acayip keyif alıyorum kaldı ki yeni loop veya güncelleme felan al çayını otur seyret. :) Fanları özellikle radyatör için üretilmiş yüksek statik basınç oranı veren fanlarla değiştirirsen düşük hızlarda bile daha serin kullanırsın, gerçi bilmiyorum şuanda kullandığın fanların değerlerini.

Ben de en pahalı dönemlerinde bitirdim galiba, rakorlar cidden aşırı pahalı gelmeye başladı da elimde bolca var Allahtan:)

Lian li al120 kullanıyorum statik basınç konusunda pek de iyi değiller. Phanteks d30 almayı düşündüm bir ara ama elimde zaten 10 tane vardı bunlardan. D30dan 14 tane gerekiyordu, bunun da bana 30binden fazla maliyeti olacağından gerek duymadım. Elimdekilerde gittiği yere kadar gider artık. Maddiyata göre değişim yaparım anca

• Şuan mevcut 13 senelik Lian Li V2010 kasamı emekliye ayırma gibi bir niyetim olsa sadece 2 kasa bana hitap ediyor. Biri yine bir Lian Li V3000+ diğeri ise artık ülkede bulmanın imkansız olduğu ve fiyatıyla sahip olunması hayal olan Phanteks Enthoo Elite.

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

Oh maşallah, bu kasaları başkalarında da gördükçe mutlu oluyorum.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

•  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  DerneğiMajor Hardwareyoutube
    I was looking through the Fan Showdown submissions which got me thinking, maybe its time again to shake things up a bit. I have always wanted to compare fans based on which one can produce the most static pressure. This was the idea behind season 5 test bench, each fan pushed air through a radiator then using a anemometer we measured that airflow to try and infer what fan was producing the most static pressure. However this wasn't a perfect solution, to get a real static pressure reading we need to use a monometer. Now, before I go out and try and find a monometer that will work with PC cooling fan I wanted to try and create a DIY solution. So today we look at what I came up with and I ask you to voice your opinion on how well you think this will or will not work. My Twitch https://twitch.tv/majorhardware Fan Showdown Instructions https://youtu.be/A81jPoWNLN4 Fan Dims https://www.thingiverse.com/thing:4553248 Submit your design (at least .STL or .STP / .STEP file) fanshowdown@gmail.com Cameras used. BlackMagic Pocket cinema 6k pro https://amzn.to/3m2RLVw Reddit https://www.reddit.com/r/FanShowdown
    https://www.youtube.com/watch?si=1_M3Ejrk5mxXugLw&v=b2oXMldCKs4&feature=youtu.be
  • Konu artık cok alt sıralara dusmus olmasına ragmen kalitesini hala koruyor. Canlandırmak adına paylasım yapayım.

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

Vay vay vay.

• 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.