Şimdi Ara

CV 550 Rx 6700xt kartını besleyebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Corsair cv550 psu amd rx6700xt ekran kartını besleyebilir mi ? Önerilen 650 w yazıyor ama yinede bilen birilerinden duymak isterim,sistemım

r5 5600 işlemci

gigabyte b450m s2h anakart

crucial 8gbx2 3600 mhz ram

not: Konuyu yanlış başlığa açmışım taşımayı bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwiftDevops -- 2 Haziran 2022; 5:25:49 >

• Çoğu incelemede 550W iyi bir psu nun 6700XT li bir sistemi sorunsuz çalıştırabileceği söyleniyor. CV550 yeni iste sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer 4-5 yıllık ise sıkıntı olabilir belki.

Ancak harici kabloları aşağıdaki gibi bağlayın, yani psu dan gelen 2x8 pin kablo olsun. Tek 8 pin kablonun ucundaki diğer 8 pin kablonun 6 sını takmayın.

CV 550 Rx 6700xt kartını besleyebilir mi ?

• Corsair VS serisinin minor upgrade edilmis hali. Kullanirsin da nereye kadar kullanirsin, tek kablo ile Y-Splitter dan 2 adet 8pin cikisi var, OCP korumasi yok, bir review de teapo bulk kapasitör var, digerinde üzerinde ts(m) yazan, yüksek olasilikla yan sanayi bir modeli, ikiside 270mF.. Grup regülatörlü hec üretimi bir üniteye sahip. Bende bir sistemimde rtx 3070 ile 500w lik kullaniyorum lakin benim psu 80+gold ve sistemde hic oc yok. Calismasina calisir lakin CV modeli olmasindan mütevellit, kullanmak zorunda kalsam dahi, bir gözüm sürekli üzerinde olurdu, bench yahut oyun oynarken kablo sicakligini kontrol ederdim arada... Benim cekincem watt üzerinden olmazdi. Ama sans isi sende bir sorun cikmayabilir. Sorun yasarsanda reset atar anlarsin, yeni bir psu alirsin. Merdiven alti bir ürün degil sonucta... Ama tersinden düsünelim, rx 6700 xt kartim var bu cv550 yi alayim mi diye sorsan, alma derdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Corsairin üst seviye ürünü değil, rx 6700 xt ye normal de onu emanet etmezdim. O markada cx 650f rgb modeli olabilir biraz daha kalitelidir . Watt değerleri bazen biraz yüksek yazılıyor garanti olsun diye.

Bende 3070 i corsair rmx 550 ile uzun süre kullandım, ama rmx bu seri hem gold, hemde kaliteli olan bir seri watt değeri istenen den az da olsa kaliteli bileşenler den olduğundan dolayı sorunsuz kullanılıyor.

Hemen yeni bir psu almayın ilk önce bir bu psu ile deneyin sorunlar olmazsa kapanma , reset atma gibi sorun olana kadar kullanırsınız. Değişim gerekirse sonra olur. Cv 550 elinizdeki psu ise hemen almayın dedim yoksa almayı düşünüyorsanız onu hiç almayın rx 6700 xt için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 2 Haziran 2022; 12:2:23 >
  • CueMaker kullanıcısına yanıt

Simdi okudum yazdiginizi da, söylemek istediginiz pek anlasilmamis olabilir. Pci-e kablosunun diger ucundaki Y-Splitter in 8pin + 6pin lik uclarindan, 6pin olanini takmamasini mi söylüyorsunuz? Bu güc kaynaginda iki adet 8pin uc var (YSplitter ile, tek pcie kablosu ama) ve su var; benim kartlardan rtx 3070 palit gaming oc üzerinde iki adet 8pin lik yuva var, birine kablo takmazsam görüntü vermiyor. 8pini taktim, yanina 6pin takayim(yuva 8pin ama) yine görüntü vermiyor. Illa ki 2 adet 8pin in takili olmasi gerekiyor. Simdi amd kart kullanmadim, tek 8pin pcie takili calisir mi bilmiyorum. Bu isin asli nedir? CV 550 modüler bir psu degil.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Valla Erhan hocam ne yalan söyliyim bende kullanmazdim, acik ve net... Söyledigin gibi kaliteli olsa, eyvallah... Ama degil. Su da var, bazi böyle konu acanlar sonra diyorlar, "Bak taktim, calisti, naber?" :)) Bu sebeple acikca anlatiyorum, calismasina calisir ama ne kadar calisir, sonunda ne olur, mesuliyet kisinin kendisine aittir. O yüzden soketin isinip isimadigini kontrol etmesini söyledim, zira normalden fazla isinirsa, soketi eritebilir de, ocp korumasida yok.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Evet Kungfu hocam bencede öyle zaten ilk mesajın ilk satırnda bnde belirttim . Rx 6700 xt benim için ortanın üstü iyi bir karttır onun için o psuya emanet etmezdim. Konu sahibi arkadaşımıza da önerim daha iyi bir model olan psuya geçmesi veya alması yönünde.

Corsair in cv modeli 550 wat psu tier listlerinde d sınıfı gösteriliyor yani iyi bir yerde değil. Psu da power ım iyi olsun deniyorsa o listelerdeki a ve b nin altına pek düşülmemeli kalite model olarak. Arkadaşımıza sadece ilk dakikadan hemen bana yeni psu aldırmaya çalıştılar demesin diye, elindekini isterseniz deneyin dedim ama eldeki de olsa cv serisi o kart için iyi değil. Hani daha eski seri ve ucuz ekran kartları olsa olabilir belki.

Son olarak şunu belirtim korumaları eksik ve de iyi kalite olmadığından dolayı bir psu dediğin gibi sokete veya karta zamanla zarar verebilir ve verir de . Kişi bunu malesef çalıştığını görür ama bu sıkıntılı olayları belirsiz bir zaman gözle gözlemleyemez . Sıkntı baş gösterdiği zaman ancak anlar ve görür ama iş işten geçmiş olur o zamanda.

Kısa bir örnek verim , yıllar önce 2007 - 2009 q 6600 işlemcide 8800 gts ekran kartı ile fsp bluestrom II 500 watt kullandım. Marka olarak fsp iyi bir marka ama o modellerde voltaj ayarlama regulasyon sorunu varmış yine o zaman geç öğrendim :) 2 sene veya 2 buçuk yıl kullanınca o şekil asus p5b anarkarttı yanlış hatırlamıyorsam , anakartın devrelerine kapasitörlerine zarar vermiş şişirmiş ti. Satarken çok zor aldılar elimden zor çıktı yani :)

Uzun lafın kısası sistem bir türlü çalışıyor ama sıkntı baş göstermezse ürünler sökülene kadar anlaşılmıyor durum. Gerçi şu son senelerde anakartlarda, ekran kartlarıda daha kaliteli üretiliyor kapasitör ve malzame kalitesi açısından ama psu kalp olduğu için bilgisayarda , korumalarda eksik ise veya kaliteli bileşenlerden yoksun ise psu , yanında yine de bir şeyleri götürebilir dikkat etmek lazım.

Artık karar konu sahibi arkadaşımızın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

PSU da tek 8 pin olduğunu bilmiyordum, herhalde RM serisi ile karıştırdım, aklımda öyle kalmış. Var olduğunu düşünerek 2 kablo çekmesini, 8 pinin yanındaki diğer 8 pini (Y Splitter) kullanmamasını söylemeye çalıştım arkadaşa.

Malum AMD kartlar bu konularda oldukça hassas. Özellikle 5700XT lerde sorun yaşayan bir çok arkadaş Y Splitter yerine 2 kablo bağlayarak sorununu çözdü. PSU konusunda usta sizsiniz, CV serileri çok iyi değil diyorsanız emanet etmemek gerek 6700XT yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 2 Haziran 2022; 19:58:57 >
  • CueMaker kullanıcısına yanıt

Estağfurullah hocam, o zaman biz arkadasi uyariyoruz bu konuda, hemde oy birligi ile, geregini artik kendisi yapar. Iyi forumlar :)

• Cevaplar için çok teşekkür ederim,bu önümüzdeki ay rx 6700xt almayı planlıyorumda bu cevaplara göre psumuda değiştirmem gerektıgını anlıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.