Bu arada yeri gelmişken bu topice göz gezdiren arkadaşlar bir cx300 alsalar hangi rengi tercih ederlerdi. En çok tutulan rengi belirlemek için.
SİYAH ?
GÜMÜŞ ?
BEYAZ ?
bende siyah var ama gri felan olsada bi güzel olurdu fakat siyah cam gibi parlıyor bu çok hoşuma gidiyor
alacagim renk playerin rengine gore degisir valla ama ben beyazi alirdim
eline sağlık...
gri renk siparişi vermiştim siyah renginin canlı fotolarını görünce iptal ettim siparişimi şimdi siyah rengini bekliyorum
Daha öncede başka başlıkta yazmıştım, fabrikaları tahminen aynıdır...
quote:
sonuç :Arkadaşlar her iki kulaklığı da çok sevdim iyi cihazlar alın kullanın verdiğiniz her kuruşa değer. değerlendirme yaparken de ürünlerden birini asılsız duyumlarla yerip diğerini övmeyin. Bu değerlendirmeyi yapmamın asıl ndeni bu forumda okuduğum iki değerlendirmenin yanlışlığını gördüğüm içindir. bunlardan biri "ep630 baslarda daha iyi" diyenler var bence daha iyi değil aynı olduğunu kendim deneyerek öğrendim. ikincisi "x300 ün kablosu daha kalite" diyenler var bence bu değerlendirme de yanlış çünkü kablolar da aynı. üstelik ikisi de çin malı. (en azından bendekiler öyle)
son olarak iddealı bir söz de benden.Bu iki kulaklık arasında fark var ve ben bu farkı dinleyerek anladım diyen yalan söyler çünkü aralarındaki ses farkını anlayabilmek için iki haftadır uğraşıyorum fark bulamdım. eğer varsa bu farkı bulacak arkadaşın süpersonik kulakları olmalı. diye düşünüyorum.
hocam bu kadar zahmet edip yazmışsın da, forumda olan bilgilerin üzerine ek bir bilgi göremedim ben bu başlıkta.. hep aynı şeyler, bunlarönceden de belirtilmişti.. bu arada aradaki ses farkını anlayamamış olman, seste fark olmadığı anlamına gelmez.. "ep630 ile cx300 arasında fark var diyen yalan söyler" gibi bir laf etmen çok gereksiz olmuş..
ben cx300, ep630 ve IE4 model kulaklıkları uzun uzun deneme fırsatı buldum.. aynı şeyleri burada tekrar tekrar yazmaya gerek yok.. arama motorunu kullanarak açtığım başlığa ulaşabilir, ve aralarındaki farkı öğrenebilirsiniz.. (bu da aralarında fark var demek oluyor)
quote:
Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko
hocam bu kadar zahmet edip yazmışsın da, forumda olan bilgilerin üzerine ek bir bilgi göremedim ben bu başlıkta.. hep aynı şeyler, bunlarönceden de belirtilmişti.. bu arada aradaki ses farkını anlayamamış olman, seste fark olmadığı anlamına gelmez.. "ep630 ile cx300 arasında fark var diyen yalan söyler" gibi bir laf etmen çok gereksiz olmuş..
ben cx300, ep630 ve IE4 model kulaklıkları uzun uzun deneme fırsatı buldum.. aynı şeyleri burada tekrar tekrar yazmaya gerek yok.. arama motorunu kullanarak açtığım başlığa ulaşabilir, ve aralarındaki farkı öğrenebilirsiniz.. (bu da aralarında fark var demek oluyor)
Benim ne söylediğim gayet açık demekki siz aradaki farkı anlayacak hassaslıkta kulakları olan bir arkadaşsınız ve değerlendirmenizde de sonuna kadar haklısınız. Benim kulaklarım farkı anlayamamış olabilir. Ben bu iki kulaklığı almadan önce forumdaki ilgili her satırı okudum ve ondan sonra satın almaya karar verdim. Yazdığım ise tam olarak "Bu iki kulaklık arasında fark var ve ben bu farkı dinleyerek anladım diyen yalan söyler çünkü aralarındaki ses farkını anlayabilmek için iki haftadır uğraşıyorum fark bulamdım. eğer varsa bu farkı bulacak arkadaşın süpersonik kulakları olmalı. diye düşünüyorum. "şeklindedir dikkat ederseniz "ep630 ile cx300 arasında fark var diyen yalan söyler"şeklinde bir söz etmedim. idda ediyorum ve yeniden söylüyorum bu iki kulaklık arasındaki en önemli fark ses veya fiziksel yapı farkı değil fiyat farkıdır. kimseyi ikna etmek ve yazılan her cevaba karşılık yazmak gibi bir zorunluluk hissetmiyorum ancak bir öğretmen olark çoğu üniversite veya lise öğrencisi olan gençlerimizin asılsız iddealarla ceplerindeki üç kuruş harçlığın boşa harcanmasına razı değilim. isteyen bu değerlendirmeyi dikkate alır isteyen almaz. herkese sevgi ve saygılarımla.
incelemelerin için çok teşekkür ederim emeği ne sağlık çok güzel bi dedayı yakalamışsın
saol eline sağlık..
@alpform
aslında böyle birebir laf yarışı tarzı şeylerden pek hoşlanmam, herkesin kendi yorumudur.. tabiiki de kimseyi herhangi bir konuda ikna etme çabamız yok, ama yanlış bilgi aktarılmamalı kesinlikle.. her iki kulaklık arasında gözardı edilemeyecek kadar büyük bir bass farkı var, kulağa takar takmaz anlaşılacak bir fark.. tekrar söylüyorum kimseyle laf yarıştırmak değil amacım..
hangi kablo?
quote:
Orjinalden alıntı: onderzengin
bu arada eklıyım sırf o kablo ıcın bıle 20 ytl fark verebılırım..
quote:
Orjinalden alıntı: alpform ep630 un kablo dokusu çok az yumşak gibi ve kutusunda kablonun fiberoptik olduğu yazılmış.
Hocam orda fiberoptik yazmıyo yalnız, -Oxygen-free Copper Cablo- Yani atom yapısında oksijen bulunmayan saf bakır manasında. Bu tip iletkenler genelde kayıpları az olduğu için yüksek teknolojili ses sistemlerinde kullanılıyor... Fiber optik kablolar ışığı taşırlar, elektrik sinyalini değil zaten kullanılamaz, absürt ve alakasız olur.
Katkın için teşekkür ederim ben ofc ibaresini "optical fiber cable" olarak yorumlamıştım yanılmışım google de ofc olarak arama yapınca karşıma bu ibare çıkmıştı.
quote:
Orjinalden alıntı: zupar
quote:
Orjinalden alıntı: alpform ep630 un kablo dokusu çok az yumşak gibi ve kutusunda kablonun fiberoptik olduğu yazılmış.
Hocam orda fiberoptik yazmıyo yalnız, -Oxygen-free Copper Cablo- Yani atom yapısında oksijen bulunmayan saf bakır manasında. Bu tip iletkenler genelde kayıpları az olduğu için yüksek teknolojili ses sistemlerinde kullanılıyor... Fiber optik kablolar ışığı taşırlar, elektrik sinyalini değil zaten kullanılamaz, absürt ve alakasız olur.
ofc nin açılımına buradan bakmıştım yanılmış olabilirim
sunu soylıım su anda bende ıksıde yok arkadasta dedim bende hiç bi fark göermedim benm deneme surem kısaydı ama alpform kesinlikle katılıyorum. hatta aynı fabrıkdan cıktıkları bile bence dogru aynı çünkü. bende cre-630 alıcam bu sebepten dolayı. eline sağlık alpform
Aklın yolu bir demekki
quote:
Orjinalden alıntı: dumanist.gokhan
sunu soylıım su anda bende ıksıde yok arkadasta dedim bende hiç bi fark göermedim benm deneme surem kısaydı ama alpform kesinlikle katılıyorum. hatta aynı fabrıkdan cıktıkları bile bence dogru aynı çünkü. bende cre-630 alıcam bu sebepten dolayı. eline sağlık alpform
bende de samsung yh j70 var..mx 500 üm var ama creative almaya değermi bariz fark var mıdır acaba diye merak ediyorum..
walla teşekkürler hocam bende ep 630 aldım aslında biraz hayal kırıklığına uğradım kulaklık çok övülünce acaba sennheiser dahamı iyidir diye içimde bir şüphe vardı ama senin sayende aklımdaki soru işaretleri silindi sağolasın emeğine sağlık
alpform hocam belkide ep630 burn-in faslından sonra bi miktar daha iyi basslara kavuşuyordur yeni kulaklıkların ikisinide bass test müzikleriyle bi kaç saat burn-in yapıp deneseydiniz keşke....
Bu arada bendede EP630 var ama şimdiki aklım olsa CX300 alırdım bunun tek sebebi Cx300 ün J tipi kabloya sahip olması Y tipi kablo ile kullaşlılık azalıyor Y tipinide benim gibi J tipine çevirince estetik bozuluyor kablo dolanmış gibi oluyor.....