Hocam ben de oyunun o anki ruh haline göre fps değeri verdiğini düşünmeye başladım. Ayarlar falan hiç bir etki etmiyor. 55-70 arası fps aldığım alanların tekrar oyuna tekrar girince 35-40 fps seviyelerine sabitlendiği düştüğü oluyor. Ben ayarlar kısmı bu kadar işlevsiz bir oyun daha görmedim. Ultra ile low arasında 10-15 fps ancak oynuyor. Çözünürlük değiştirince bile en ufak bir performans artışı hissetmiyorum. Sanki ortada bir video var da internet hızına göre görüntü kalitesi değişiyor gibi geliyor. Ekran alanı yansıma kalitesi ayarı oyunun görünüşüne en fazla etki eden ayarlardan biri. Onu da orta, düşük ya da yüksek ayarlarda kullanınca sadece ekrana kumlanma geliyor. Araçların üstüne yağmur damlası efekti ekleniyor gibi oluyor. Düzgün bir görüntü için ya tamamen kapalı olacak ya da sayko yapmak gerekiyor. |
Cyberpunk 2077 Performans Arttırma ve Sorun Çözümü (11. sayfa)
-
-
yansıma kalitesini arttırın bende 8600 (6 6) işlemci ve rtx 2060 var genelde %70 %90 arası kullanımda seyrediyor ama şehir içinde özellikle tps kamerada araba sürerken kamerayı aniden çevirdiğimde %100'leri buluyor kullanım. bariz optimizasyon sorunu var. bu anlamda
sıcaklık anlamında da 60 derecelerde seyrediyor işlemci bu önerilen hex ayarları hiç bir şey yapmadım sadece memory pool'dan rami 8 vram 6 gb olarak ayarladım 1080p ultrada dlss kalitede rtx kapalı 60 fps ve üstünü rahat verebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 17 Aralık 2020; 11:32:46 > -
Hocam bunun ramlerle alakası olabilir mi? Ne kadat doğrudur bilmiyorum böyle 1 saat sonra performans düşen oyunlarda RAM "dolmuş" gibi bir sorun oluyormuş o yüzden çık-gir yapınca tekrar fps düzeliyormuş şeklinde. Bir de bizim RAM ler 3200mhz değil sanırım onun için BIOS tan XMP diye bir ayar varmış sizce onu yapmak sağlıklı mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: TheLordOfTheGames
Hocam bunun ramlerle alakası olabilir mi? Ne kadat doğrudur bilmiyorum böyle 1 saat sonra performans düşen oyunlarda RAM "dolmuş" gibi bir sorun oluyormuş o yüzden çık-gir yapınca tekrar fps düzeliyormuş şeklinde. Bir de bizim RAM ler 3200mhz değil sanırım onun için BIOS tan XMP diye bir ayar varmış sizce onu yapmak sağlıklı mı?Oyunda memory leak olduğunu biliyorum ama benim testlerim hep oyunu açıp kapatarak yapılıyor, dolayısı ile maksimum 5 dakika çalışıyor oyun, memory leak olamaz o kadar zamanda.
Bizim BIOS'larda XMP mi varmış, ben yok diye biliyorum, o kadar da baktım, neredeymiş? Keşke olsa da yapsak...
-
Anladım hocam.
Hocam yok ben hiç bakmadım bizimkine de nette görünce bizde de vardır demiştim :) Kendi kendime zararlı mı diye düşünüyordum ki yokmuş galiba xD -
ulan pc oyunculuğunun da sorunu bu işte. ps ve xbox gibi bir al tak sorunsuz çalıştır oyna makina yapamadılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34yansıma kalitesini arttırın bende 8600 (6 6) işlemci ve rtx 2060 var genelde %70 %90 arası kullanımda seyrediyor ama şehir içinde özellikle tps kamerada araba sürerken kamerayı aniden çevirdiğimde %100'leri buluyor kullanım. bariz optimizasyon sorunu var. bu anlamda
sıcaklık anlamında da 60 derecelerde seyrediyor işlemci bu önerilen hex ayarları hiç bir şey yapmadım sadece memory pool'dan rami 8 vram 6 gb olarak ayarladım 1080p ultrada dlss kalitede rtx kapalı 60 fps ve üstünü rahat verebiliyor.
Memory pool budget ayarlarının işe yaradığını ilk defa bu kadar bariz yazan sizsiniz, rica etsem bir kaç test yapar mısınız? Ben o dosyanın bir işe yaramadığını düşünüyorum. Müsait bir zamanınızda aşağıdaki adımları birebir uygulayıp sonuçları paylaşabilir misiniz?
- Oyunu dış mekan ve kalabalık bir alanda bir save'den başlatalım. Yoksa bu şekilde bir save yaratalım.
- FPS değerlerini kaydedelim.
- Oyunu kapatalım.
- "Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv" dosyasının yedeğini alalım.
- "Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv" dosyasında gerekli değişiklikleri yapalım.
- Oyunu açalım ve aynı save'e başlayalım.
- Oyunu kapatıp oyunun EXE'sini yönetici olarak çalıştıralım.
- Oyunu açalışm ve aynı save'e başlayalım.
- Kapatıp "Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv" dosyasını tamamen silelim.
- Kapatıp "Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv" dosyasını yedek aldığımız haline geri alalım.
Vakit ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5Aulan pc oyunculuğunun da sorunu bu işte. ps ve xbox gibi bir al tak sorunsuz çalıştır oyna makina yapamadılar.
Oyun fiyatları çok yükseldi ben şahsen bir oyuna 600 700 TL vermem veremem yoksa herkes konsollu olmak istiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5Aulan pc oyunculuğunun da sorunu bu işte. ps ve xbox gibi bir al tak sorunsuz çalıştır oyna makina yapamadılar.
Belki de bizi cezbeden de bu, oyunu 10 saat oynadıysam en az 15 saat test yapmışımdır.
-
Gördüm evet :) peki şu youtube kanalının önerdiği ayarları yapmaya gerek var mı peki modun üstüne? karta oyuna o kadar para veriyoruz ama kırk dereden sus getirmeye çalışıyoruz -
%60 oyundan zevk alıyorsam %40 benchmark, donanım kullanımlarını gözlemlemek grafik ayarı yapmaktan zevk alıyorum konsol sıkıcı olur bizim gibilere en tepe ekran kartını almak bile sıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Starborn%60 oyundan zevk alıyorsam %40 benchmark, donanım kullanımlarını gözlemlemek grafik ayarı yapmaktan zevk alıyorum konsol sıkıcı olur bizim gibilere en tepe ekran kartını almak bile sıkar.
Aynen, eskiler böyle.
XBox One X'i en son ne zaman açtığımı hatırlamıyorum şu an mesela.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C30C46BA4Oyun fiyatları çok yükseldi ben şahsen bir oyuna 600 700 TL vermem veremem yoksa herkes konsollu olmak istiyor.
Alıntıları Gösteryok ben konsollu olmak istemiyorum kesinlikle!! klavye ve mouse olmadan yapamam ben! çilemizi çekicez mecbur o yüzden.
-
ben böyle bir şey demedim sadece memory pool dosyasını bu şekilde editledim bunu yapmadan öncede zaten benzer bir performans alıyordum. bu dosyada ki revizyon işleminin çok ciddi etki edeceğini düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 17 Aralık 2020; 11:32:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34ben böyle bir şey demedim sadece memory pool dosyasını bu şekilde editledim bunu yapmadan öncede zaten benzer bir performans alıyordum. bu dosyada ki revizyon işleminin çok ciddi etki edeceğini düşünmüyorum.
Tüh ya ben de tam birini yakaladım diyordum. Öyle anlamak istemişsem demekki...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Frasiyav
Gördüm evet :) peki şu youtube kanalının önerdiği ayarları yapmaya gerek var mı peki modun üstüne? karta oyuna o kadar para veriyoruz ama kırk dereden sus getirmeye çalışıyoruzEsas farkı yaratan DF'in youtube kanalındaki ayarlar aslında, bu mod'lar özellikle Intel işlemcili sistemlerde bir işe yaramıyor, yarıyorsa da düşük konfigürasyonlu sistemlerde belki farkedilir. AMD Ryzen işlemcilerde ciddi fark ettiği söyleniyor ama...
-
quote:
Orijinalden alıntı: XanthiNBöyle de keskinlik açılmış gibi görünüyor. Rahatsız eder sanki. Siz böyle mi oynuyorsunuz?
Kesinlikle bence böyle oynanmaz ama çok takıntısı olan ya da düşük konfigürasyonlu sistemlerde AA disable etmek işe yarayabilir.
-
hardware unboxed video çeksin diye bekliyordum ayarlar için ama bu arkadaşa da bakayım madem :D hex kodu değişimi bende etkili oldu açıkçası r5 2600 var -
quote:
Orijinalden alıntı: Frasiyav
hardware unboxed video çeksin diye bekliyordum ayarlar için ama bu arkadaşa da bakayım madem :D hex kodu değişimi bende etkili oldu açıkçası r5 2600 varHex kodu değişimi SMT'yi aktif etmek için, mod da aynı işi EXE'yi editlemeden yapıyor, şimdiye kadar yapılanlardan; Teknik dayanağı olan, mantıklı bir açıklaması olan ve farkı net görünen tek ayar bu bence zaten...
Hardware Unboxed bence bu hafta gelecek olan patch'i bekliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 17 Aralık 2020; 11:45:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: fevziuzun11Fps de artış olur mu ? Ve herhangi bir zarar vermez değil mi hiç bilgim yok bu konularda.
Alıntıları Gösterartış olur.ama undervolt karttan karta degişir en uygun ayarları kendiniz bulacaksınız.voltaj işine girişmeden core clocku 30 mhz kadar kısın şimdilik
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X