Şimdi Ara

Cyclone Park Sensörü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Megane 2 aracıma Cyclone LP-208 modeli park sensörü taktırdım.. Fakat taktırdıktan sonra hiç düzenli olarak kullanamadım.. Her zaman geri viteste 0,5-0,6 gibi mesafeler görüyorum bunun üzerine Cyclone destek hattını aradım bana tampondaki eğimden dolayı sensörlerin yere baktığını ve yeri algıladığını söyledi.. bu problemi çözmek içinse sensörler için yüzük kullanabileceğimi söyledi.. sensörleri çıkartıp biraz üste doğru kaldırınca sensörün düzgün çalıştığını gördüm.. Bu sensörlere takılan yüzükleri nereden bulabilirim acaba bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler..

• Bu Sorunu Bende yaşadım Altına O-ring takarak yüzük görevini sağlattım.Contacılarda yada bazı yedek parcacılardan O-ring al yüzük zor bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playas

Bu Sorunu Bende yaşadım Altına O-ring takarak yüzük görevini sağlattım.Contacılarda yada bazı yedek parcacılardan O-ring al yüzük zor bulursun
    Peki bende o şekilde çözeyim.. Çok teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc.Speedy ®

Peki bende o şekilde çözeyim.. Çok teşekkürler..

Alıntıları Göster
    merhaba arkdaşlar mc.speedy bende de aynı sensörden var daa yeni taktırdım ama bende de aynı sorun avr geri vitese takınca direk ekranda 05 06 görüyorum kitapçığında da aynı sorun için sensörlerin yönünün aşağı bakmadığından emin olun diyor. başka bir arkadaşta aynı sorun için sensörleri ters çevirmiş anladığım kadarıyla up yazan kısmı aşağı göstereek şeklide takmış . sen sorunu halledebildin mi . cevablarsa sevinirim. birde sendeki sensörlein üzerinde 1 2 3 4 diye numara var mı yoksa hepsi aynı numara mı bende 2 yazıyor hepsinde

• quote:

Orijinalden alıntı: epik81

merhaba arkdaşlar mc.speedy bende de aynı sensörden var daa yeni taktırdım ama bende de aynı sorun avr geri vitese takınca direk ekranda 05 06 görüyorum kitapçığında da aynı sorun için sensörlerin yönünün aşağı bakmadığından emin olun diyor. başka bir arkadaşta aynı sorun için sensörleri ters çevirmiş anladığım kadarıyla up yazan kısmı aşağı göstereek şeklide takmış . sen sorunu halledebildin mi . cevablarsa sevinirim. birde sendeki sensörlein üzerinde 1 2 3 4 diye numara var mı yoksa hepsi aynı numara mı bende 2 yazıyor hepsinde

Merhaba, aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum, yeni aldım aynı sensörden. Adam gibi kullanamadım şu ana kadar, sürekli 0,4-0,3 diyor bende de. Yerden yükseklik 45-50cm. tamponda. Siz çözebildiniz mi sorunu?
    Bendeki sensörlerin 2 sine 1, diğer 2 sine 2 yazıyor. Ne anlama geliyor ki bunlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

quote:

Orijinalden alıntı: epik81

Merhaba, aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum, yeni aldım aynı sensörden. Adam gibi kullanamadım şu ana kadar, sürekli 0,4-0,3 diyor bende de. Yerden yükseklik 45-50cm. tamponda. Siz çözebildiniz mi sorunu?
    Bendeki sensörlerin 2 sine 1, diğer 2 sine 2 yazıyor. Ne anlama geliyor ki bunlar?

Alıntıları Göster
    Sensörlerin üzerindeki numaralandırma ekranlı tiplerde işe yarıyor, ekranda hangi sensörün ne kadar yakınlaştığını görebilmek için doğru sırayla takılması gerekiyor. Sadece sesli ve rakamsal göstergeli tiplerde sıralamanın bir önemi yok. Çok basit bir çözüm uygun ebatta musluk contalarını maket bıçağı ile alt tarafı ince, üst tarafı kalın kalacak şekilde keserek sensörlerin altına yerleştirmek. Böylelikle sensörler daha yukarıya hedeflenmiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: fcalakol

Sensörlerin üzerindeki numaralandırma ekranlı tiplerde işe yarıyor, ekranda hangi sensörün ne kadar yakınlaştığını görebilmek için doğru sırayla takılması gerekiyor. Sadece sesli ve rakamsal göstergeli tiplerde sıralamanın bir önemi yok. Çok basit bir çözüm uygun ebatta musluk contalarını maket bıçağı ile alt tarafı ince, üst tarafı kalın kalacak şekilde keserek sensörlerin altına yerleştirmek. Böylelikle sensörler daha yukarıya hedeflenmiş olur.

2adet 1 ve 2 adet 2 yazıyor. Bu durumda hangisini hangi sırayla takmak doğru olur?
    Bir de musluk contasının alt kısmını ince üstü kalın kessek sensör aşağı doğru bakmaz mı? Ben tam anlayamadım o kısmı?
  • quote:

quote:

2adet 1 ve 2 adet 2 yazıyor. Bu durumda hangisini hangi sırayla takmak doğru olur?
    Bir de musluk contasının alt kısmını ince üstü kalın kessek sensör aşağı doğru bakmaz mı? Ben tam anlayamadım o kısmı?

Ters yazmışım hocam, kalın kısım alta gelecek.. Bir de eğer her sensörü ayrı ayrı gösteren ekranlı tiplerden değilse cihazınız, hangi sırayla taktığınızın bir önemi yok.

• quote:

quote:

quote:

Ters yazmışım hocam, kalın kısım alta gelecek.. Bir de eğer her sensörü ayrı ayrı gösteren ekranlı tiplerden değilse cihazınız, hangi sırayla taktığınızın bir önemi yok.

Alıntıları Göster
    Ben bugün sıkıntıyı çözdüm. Aynı dertten uğraşanlara da çözüm olarak yaşadıklarımı aynen paylaşmak istiyorum.

2 yerden sorun yaşamışız.

Birincisi;

Sensörlerin kablolarının takıldığı beyin kaputun altında duruyordu, aracım sıralı sistem lpg li ve bu sensörlerin olduğu beyinle lpg beyni yanyana duruyordu, araç ne zaman benzinde çalışsa sıkıntı yok ama motor ısındıktan sonra lpg ye geçtiği andan itibaren içerdeki gösterge sapıtmaya başlıyordu. Benzine alınca kısmen düzeliyordu, sapıtma gidiyordu ama düzgün ölçmüyordu, sürekli önde nesne var diye algılıyordu. Sensör beynini lpg beyninin yanından 10cm kenara kaydırınca sapıtma sona erdi.

İkincisi;

Ön tampondaki sensörlerin yönünü alttan yukarı doğru bakacak şekilde hafifçe yukarı kaldırdım. Sürekli test ettim, en doğru ve hatasız ölçümü aldığımda o şekilde sabit kalması için alt kısma şeffaf silikon çektim. Conta, o-ring veya yüzük uygulamasına gerek kalmadı. Silikon kuruyunca yeterince sağlam kalır ve sensörler düz durmaz böylelikle de düzgün ölçer.

Tüm bu uygulamalardan sonra sensör adam gibi ölçüm vermeye başladı.

Sensör lcd ekran sürekli bendeki gibi sapıtıp değişken değerler verirse kesinlikle sensör beynini etkileyen başka bir cihaz vb. var demektir.
    Buna rağmen sorununuz düzelmemişse tampondaki sensörlerin yönünü hafifçe yukarı kaldırın ve sabitleyin. Sorun düzelmiş olur.

• quote:

Ben bugün sıkıntıyı çözdüm. Aynı dertten uğraşanlara da çözüm olarak yaşadıklarımı aynen paylaşmak istiyorum.

2 yerden sorun yaşamışız.

Birincisi;

Sensörlerin kablolarının takıldığı beyin kaputun altında duruyordu, aracım sıralı sistem lpg li ve bu sensörlerin olduğu beyinle lpg beyni yanyana duruyordu, araç ne zaman benzinde çalışsa sıkıntı yok ama motor ısındıktan sonra lpg ye geçtiği andan itibaren içerdeki gösterge sapıtmaya başlıyordu. Benzine alınca kısmen düzeliyordu, sapıtma gidiyordu ama düzgün ölçmüyordu, sürekli önde nesne var diye algılıyordu. Sensör beynini lpg beyninin yanından 10cm kenara kaydırınca sapıtma sona erdi.

İkincisi;

Ön tampondaki sensörlerin yönünü alttan yukarı doğru bakacak şekilde hafifçe yukarı kaldırdım. Sürekli test ettim, en doğru ve hatasız ölçümü aldığımda o şekilde sabit kalması için alt kısma şeffaf silikon çektim. Conta, o-ring veya yüzük uygulamasına gerek kalmadı. Silikon kuruyunca yeterince sağlam kalır ve sensörler düz durmaz böylelikle de düzgün ölçer.

Tüm bu uygulamalardan sonra sensör adam gibi ölçüm vermeye başladı.

Sensör lcd ekran sürekli bendeki gibi sapıtıp değişken değerler verirse kesinlikle sensör beynini etkileyen başka bir cihaz vb. var demektir.
    Buna rağmen sorununuz düzelmemişse tampondaki sensörlerin yönünü hafifçe yukarı kaldırın ve sabitleyin. Sorun düzelmiş olur.

Alıntıları Göster
    bu marka park sensörleri hakkında teknik destek alabileceğim telefon numarası bilen varmıdır acaba

bulundu

http://www.regi.com.tr/iletisim.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman6161 -- 9 Kasım 2012; 16:19:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

bu marka park sensörleri hakkında teknik destek alabileceğim telefon numarası bilen varmıdır acaba

bulundu

http://www.regi.com.tr/iletisim.html

Alıntıları Göster
    Ben de "Cyclone Konuşan+dijital Metrajlı 4 Lü Park Sensörü 341169" ürünü internet üzerinden satış yapan bir firmadan aldım. Ancak ürünün imalatçısı ve tedarikçisi Regi Güvenlik sistemleridir (Düzcede). Üründe 22mm sensör çapı olması gerekirken 19 mm lik sensör geldi.
    Not: Ürünü internet üzerinden satan ünlü firma, sattığı ürüne sahip çıkmadığı için kendilerini kınıyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştır -- 6 Aralık 2013; 22:28:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Araştır

Ben de "Cyclone Konuşan+dijital Metrajlı 4 Lü Park Sensörü 341169" ürünü internet üzerinden satış yapan bir firmadan aldım. Ancak ürünün imalatçısı ve tedarikçisi Regi Güvenlik sistemleridir (Düzcede). Üründe 22mm sensör çapı olması gerekirken 19 mm lik sensör geldi.
    Not: Ürünü internet üzerinden satan ünlü firma, sattığı ürüne sahip çıkmadığı için kendilerini kınıyorum....

Alıntıları Göster
    Modacar CYCLONE TORPİDO UYUMLU İNCE EKRANLI ARKA PARK Aldım ve geri vitese taktığımda did diye ötmüyor.....Sadece engel varsa ötüyor sizce bu normal mi??

• Araştır A kullanıcısına yanıt
    Cyclon py20 (Türkçe konuşan Dijital Metrajlı) ürünü 1 yıl önce aldım gayet güzel çalışıyordu, ancak nedense M1 sensörü sürekli 30cm göstermeye başladı. Son 2 gündür diğer sensör de kafasına göre takılıyor. Ürünün sahibi olan Regi Güvenlik şirketinin müşteri hizmetlerini aradım, Karadeniz sorumlusu Adnan Bey diye birisi ile görüştüm, sorunu anlattım, ödemeli olarak sensörleri adresime parasıyla göndermesini istedim, tamam yardımcı olacam dedi ve adresimi istedi. Ben de adresimi mesaj ile attım atış o atış patladı gitti, yani Adnan efendi artık telefonlarıma bakmadı ve geri dönüşüm de yapmadı. Kime sorduysam herkes ona yönlendiriyor o da telefona bile bakmıyor. Ben bunları yaşadım sizler de yaşamak istiyorsanız buyurun alın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştır -- 6 Aralık 2013; 22:40:40 >
  • Araştır A kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

Aracınızda ki sorun ile ilgili yetkili kişilerle görüşüldü. Şu an aracınızda bulunan ürünün sensörleri 22mm'lik olduğu için, yeni gelen ve şuan stoklarımızda bulunan ürünlerimizde sensörler 19mm'lik olduğu için yeni gönderilecek sensörler aracınıza uymayacaktır. Bu sebepten dolayı talebinize olumlu olarak cevap veremiyoruz.
    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyclone Navigasyon

İyi günler,

Aracınızda ki sorun ile ilgili yetkili kişilerle görüşüldü. Şu an aracınızda bulunan ürünün sensörleri 22mm'lik olduğu için, yeni gelen ve şuan stoklarımızda bulunan ürünlerimizde sensörler 19mm'lik olduğu için yeni gönderilecek sensörler aracınıza uymayacaktır. Bu sebepten dolayı talebinize olumlu olarak cevap veremiyoruz.

Saygılarımızla,

Kusura bakmayın ama beni cevap yazmak zorunda bıraktınız, öncelikle şunu belirteyim ki ben bu firmanın (Regi Güvenlik) ve bu markanın düşmanı değilim ama dostu olmak isterdim, sadece bir müşteriyim, işte cevabım;

1-Sözünü ettiğim Cyclone PY20 Türkçe Konuşan olarak bilinen park sensörünü internet üzerinden Aralık 2012 de (1 yıl önce almıştım garantisi 2 yıldır) Hepsiburadadan aldım. Ancak HB de belirtilen teknik özelliklerinde sensör çapı yazmıyor (hala yazmıyor), o zaman sitenizde 22mm olarak yazıyordu şimdi 19mm olmuş.
    2-Aracımda daha önce başka marka yüzünden 22mm delik açılmıştı, bu nedenle 22mm olmalıydı. Ürün elime geçtikten sonra serviste takıldıktan sonra 19mm olduğunu fark ettim. Servisteki eleman da montaj yapabilmek için japon yapıştırıcısı ile yapıştırmış bu nedenle oynama yapılamadığı için sensörün biri bazen arkada cisim varmış gibi davranıyordu. Bundan dolayı firmanız ile temasa geçtim, durumu anlattım onlar da sağolsunlar üzretsiz olarak adresime 22mm lik sensörü gönderdiler. Ancak sensörü takabilmem için aracın tamponu sökülmesi gerekiyordu. Bu nedenle 2 hafta öncesine kadar taktıramadım.
    3-22mm lik sensörleri takmak için eskilerinin sökülmesi gerekiyordu. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıldıkları için sökerken kırıldılar. Neyse 22mm likler takıldı.Ama bir tanesi sürekli aracı durdurun diyor yani arızalı,
    4-Firma ile irtibata geçtim ve yukarıdaki açıklamamdan sonra tekrar teknik servislerindeki bir elemanla irtibata geçtim ve durumu anlattım.
    5-Gelen cevapta 1 adet sensör için 40 tl istiyorlar. İtiraz ettim takım olarak 19 mm lik sensöre kargo hariç 50 tl (sadece 4 sensör için ) istediler, artık bir şekilde 19 mm liği mecburen daha dikkatli bir şekilde montaj ettirecektim.
    6-Şimdi dikkat, soketli sensör diye övüneceksiniz (değiştirmesi kolay olur diye), sistemin tamamının (beyin+ 4 sensör +ekran) 80 tl olduğu yerde (bütün sitelerde yazıyor) ve üstelik de garanti kapsamında olan 1 sensör için 40 tl, 4 sensör için 50 tl (iyilik olsun diye ucuz veriyorlar) isteyeceksiniz. Ayrıca nasıl oluyor da 1 yıllık bir ürünün parçası bulunmuyor. İnsaf..
    7-Benim üçkağıtçı olduğumu düşünebilirsiniz, ancak sensörleriniz sadece ilgili modele uyduğuna göre neden sizden sensör talep edeyim ki ne işime yarar, adresim, fatura numaram ve alış tarihi her şey ortada,
    8-Diyeceksiniz ki garanti kapsamında sorunu neden çözmediniz. Sistemin tamamını sökmek için tamponun sökülmesi ve servis gerektiriyor bu da 60tl, sorun çözüldükten sonra yeniden montajı için de yine servis gerektiriyor ve 60 tl ödemem gerekir, yani toplamda sökme+takma+kargo (iade için)=130 tl.
    9-Eğer sensörleri (1 adet M1 yok ise, 19 mm liğin 4 adedi) garanti kapsamında almış olsaydım yada 19 mm lik sensör takımı 20 tl gibi uygun fiyatta olsaydı, alacaktım, sökerken yenisinin montajını yaptıracaktım. Fazladan 60 tl ödemeyecektim.
    10- Ben bu markayı sorun yaşamayayım diye tercih etmiştim, sorun yaşama ihtimali olduktan sonra, bulunduğum yerde aynı özellikleri taşıyan farklı markalar 50 tl ye sistemin tamamını satıyorlar, sizce sadece tek sensör için 40 tl mi yoksa sistemin tamamı için 50 tl mi ödenir, sonuçta her ikisinde de sorun yaşıyorsunuz.
    11-Sonuçta 20-30 tl ile ne zengin olurum ne de fakir, koskoca firma 20-30 tl nin hesabını yapıyorsa biz neden yapmayalım, kararı siz verin.....

Umarım Kendilerine göre çözüm yolu bulurlar
    Herkese saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştır -- 12 Aralık 2013; 23:36:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cyclone Navigasyon

İyi günler,

Saygılarımızla,

Kusura bakmayın ama beni cevap yazmak zorunda bıraktınız, öncelikle şunu belirteyim ki ben bu firmanın (Regi Güvenlik) ve bu markanın düşmanı değilim ama dostu olmak isterdim, sadece bir müşteriyim, işte cevabım;

1-Sözünü ettiğim Cyclone PY20 Türkçe Konuşan olarak bilinen park sensörünü internet üzerinden Aralık 2012 de (1 yıl önce almıştım garantisi 2 yıldır) Hepsiburadadan aldım. Ancak HB de belirtilen teknik özelliklerinde sensör çapı yazmıyor (hala yazmıyor), o zaman sitenizde 22mm olarak yazıyordu şimdi 19mm olmuş.
    2-Aracımda daha önce başka marka yüzünden 22mm delik açılmıştı, bu nedenle 22mm olmalıydı. Ürün elime geçtikten sonra serviste takıldıktan sonra 19mm olduğunu fark ettim. Servisteki eleman da montaj yapabilmek için japon yapıştırıcısı ile yapıştırmış bu nedenle oynama yapılamadığı için sensörün biri bazen arkada cisim varmış gibi davranıyordu. Bundan dolayı firmanız ile temasa geçtim, durumu anlattım onlar da sağolsunlar üzretsiz olarak adresime 22mm lik sensörü gönderdiler. Ancak sensörü takabilmem için aracın tamponu sökülmesi gerekiyordu. Bu nedenle 2 hafta öncesine kadar taktıramadım.
    3-22mm lik sensörleri takmak için eskilerinin sökülmesi gerekiyordu. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıldıkları için sökerken kırıldılar. Neyse 22mm likler takıldı.Ama bir tanesi sürekli aracı durdurun diyor yani arızalı,
    4-Firma ile irtibata geçtim ve yukarıdaki açıklamamdan sonra tekrar teknik servislerindeki bir elemanla irtibata geçtim ve durumu anlattım.
    5-Gelen cevapta 1 adet sensör için 40 tl istiyorlar. İtiraz ettim takım olarak 19 mm lik sensöre kargo hariç 50 tl (sadece 4 sensör için ) istediler, artık bir şekilde 19 mm liği mecburen daha dikkatli bir şekilde montaj ettirecektim.
    6-Şimdi dikkat, soketli sensör diye övüneceksiniz (değiştirmesi kolay olur diye), sistemin tamamının (beyin+ 4 sensör +ekran) 80 tl olduğu yerde (bütün sitelerde yazıyor) ve üstelik de garanti kapsamında olan 1 sensör için 40 tl, 4 sensör için 50 tl (iyilik olsun diye ucuz veriyorlar) isteyeceksiniz. Ayrıca nasıl oluyor da 1 yıllık bir ürünün parçası bulunmuyor. İnsaf..
    7-Benim üçkağıtçı olduğumu düşünebilirsiniz, ancak sensörleriniz sadece ilgili modele uyduğuna göre neden sizden sensör talep edeyim ki ne işime yarar, adresim, fatura numaram ve alış tarihi her şey ortada,
    8-Diyeceksiniz ki garanti kapsamında sorunu neden çözmediniz. Sistemin tamamını sökmek için tamponun sökülmesi ve servis gerektiriyor bu da 60tl, sorun çözüldükten sonra yeniden montajı için de yine servis gerektiriyor ve 60 tl ödemem gerekir, yani toplamda sökme+takma+kargo (iade için)=130 tl.
    9-Eğer sensörleri (1 adet M1 yok ise, 19 mm liğin 4 adedi) garanti kapsamında almış olsaydım yada 19 mm lik sensör takımı 20 tl gibi uygun fiyatta olsaydı, alacaktım, sökerken yenisinin montajını yaptıracaktım. Fazladan 60 tl ödemeyecektim.
    10- Ben bu markayı sorun yaşamayayım diye tercih etmiştim, sorun yaşama ihtimali olduktan sonra, bulunduğum yerde aynı özellikleri taşıyan farklı markalar 50 tl ye sistemin tamamını satıyorlar, sizce sadece tek sensör için 40 tl mi yoksa sistemin tamamı için 50 tl mi ödenir, sonuçta her ikisinde de sorun yaşıyorsunuz.
    11-Sonuçta 20-30 tl ile ne zengin olurum ne de fakir, koskoca firma 20-30 tl nin hesabını yapıyorsa biz neden yapmayalım, kararı siz verin.....

Umarım Kendilerine göre çözüm yolu bulurlar
    Herkese saygılar....

Alıntıları Göster
    Değerli arkadaşlar, daha önce yukarıda bir arkadaş sensörlerin birbirlerine uymadığını belirtmiş ancak bugün farklı markaların (teknik olarak aynı özellikte olanlar ekranlı, konuşan vb.) piyasada bulunan benzer sensörler markalar arası birbirlerine uyum sağlıyor, ben denedim oldu. Böyle sorunları olanların denemesini tavsiye ederim.....

• quote:

Değerli arkadaşlar, daha önce yukarıda bir arkadaş sensörlerin birbirlerine uymadığını belirtmiş ancak bugün farklı markaların (teknik olarak aynı özellikte olanlar ekranlı, konuşan vb.) piyasada bulunan benzer sensörler markalar arası birbirlerine uyum sağlıyor, ben denedim oldu. Böyle sorunları olanların denemesini tavsiye ederim.....

Alıntıları Göster
    Teknik bir sorun yaşamadım ama Cyclone (Regi Güvenlik) bu firmayla alışveriş konusunda saçma sapan bir sorun yaşadım. Buraya yazarsam vereceğiniz tek tepki "OHA" olur. Telefondaki yetkilinin pişkinliği, şok ediciydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

Teknik bir sorun yaşamadım ama Cyclone (Regi Güvenlik) bu firmayla alışveriş konusunda saçma sapan bir sorun yaşadım. Buraya yazarsam vereceğiniz tek tepki "OHA" olur. Telefondaki yetkilinin pişkinliği, şok ediciydi.

valla yazın da ohaa diyelim insanlar hiç olmazsa uzak dursunlar......Boşuna para verdik merete....
  • quote:

Orijinalden alıntı: last06

quote:

valla yazın da ohaa diyelim insanlar hiç olmazsa uzak dursunlar......Boşuna para verdik merete....

Alıntıları Göster
    Firmanın N11 üzerindeki dükkanından, ücretsiz kargo olarak far sensörünü aldım. Kargo ücretli geldi, aldım.

Bir de fatura tutarı olarak kullandığım çek falan ne varsa hepsini indirip öyle fiyat yazmışlar ki bu aslında hapis cezası gerektiren bir suç. Hiç fatura kesilmemesinden daha ağır bir suç.

Kargo firmanın fabrikasından geldiği için fabrikayı aradım. Ürün dışı olaylar için İstanbul'u arayın dediler. İstanbul'u aradım, 3 ayrı kişiyle konuştuktan sonra, telefondaki yetkili abla, şok edici bir teklif sundu: "faturayı bize kargolayın, faturayı düzeltip size yollayalım. Faturayı geri yollarken kargosunu da biz ödeyelim, ürün tesliminde ödediğiniz kargo yerine." Bunda bana bir fayda olmadığını söylediğimde ise o zaman ilk ürün kargo ücretini de yollayabileceklerini söyledi, ama faturayı onlara yine kendim kargo ücreti vererek göndermeliymişim. Baktım eğitilebilir olmaktan çok uzak, kapadım telefonu.

Fatura için maliyeye bildirim mi yapsam diye düşünürken, ürünü monte edeyim dedim, ürün kutusu eski püskü, orasından burasından yırtılmış birşey. İçinde ne garanti kartı, ne de kılıf falan var, kutunun içine kabloları aparatları tepeleme doldurup yollamışlar. Bir montaj kılavuzu var sadece, ama o da far sensörüne ait değil, Cyclone marka merkezi kilit sisteminin kılavuzunu göndermişler.

Hayatımda karşılaştığım en rezil online alışveriş süreciydi.

• quote:

Firmanın N11 üzerindeki dükkanından, ücretsiz kargo olarak far sensörünü aldım. Kargo ücretli geldi, aldım.

Bir de fatura tutarı olarak kullandığım çek falan ne varsa hepsini indirip öyle fiyat yazmışlar ki bu aslında hapis cezası gerektiren bir suç. Hiç fatura kesilmemesinden daha ağır bir suç.

Kargo firmanın fabrikasından geldiği için fabrikayı aradım. Ürün dışı olaylar için İstanbul'u arayın dediler. İstanbul'u aradım, 3 ayrı kişiyle konuştuktan sonra, telefondaki yetkili abla, şok edici bir teklif sundu: "faturayı bize kargolayın, faturayı düzeltip size yollayalım. Faturayı geri yollarken kargosunu da biz ödeyelim, ürün tesliminde ödediğiniz kargo yerine." Bunda bana bir fayda olmadığını söylediğimde ise o zaman ilk ürün kargo ücretini de yollayabileceklerini söyledi, ama faturayı onlara yine kendim kargo ücreti vererek göndermeliymişim. Baktım eğitilebilir olmaktan çok uzak, kapadım telefonu.

Fatura için maliyeye bildirim mi yapsam diye düşünürken, ürünü monte edeyim dedim, ürün kutusu eski püskü, orasından burasından yırtılmış birşey. İçinde ne garanti kartı, ne de kılıf falan var, kutunun içine kabloları aparatları tepeleme doldurup yollamışlar. Bir montaj kılavuzu var sadece, ama o da far sensörüne ait değil, Cyclone marka merkezi kilit sisteminin kılavuzunu göndermişler.

Hayatımda karşılaştığım en rezil online alışveriş süreciydi.

Alıntıları Göster
    Merhaba, bende deneyim ve bilgilerimi paylaşayım istedim ki @last06 'nın dediği gibi diğerleri de yanmasın...

Daha yeni Cyclone BH-080 Kablolu Ekranlı 8 gözlü Park Sensörü ön/arka park sensörü aldım. Alma sebebim, araçta bulunan eski Cenmax marka ekranlı kablolu 4 gözlü arka park sensörünün bozulmasıydı. Online alışveriş ve kargo süreci çok iyiydi. Ta ki ürünle uğraşmaya başlayıncaya kadar...

Sensör beş para etmez. Tutarsız davranışları, geç algılama ve montaj sorunları var. Distribütör firma olan Regi Elektronik ise rezalet bir firma. Müşteri olarak aradığınızda hem yardımcı olmuyor hem de çok kötü davranıyor. Süreç şu şekilde işledi:

Cyclone bayiine gittim. Arka park sensörlerin gözleri sağlam, beyni sulanmış dediler. (Su kaçmış !?..) Aracın ön tamponuna; düzgün bir şekilde, sensör mesafelerine dikkat ederek ön gözlerin montajını yaptılar. Torpidonun sigortalarının bulunduğu alt kısmını söktüler. Kabloları falan bağladılar. Arkada eskisinin beynini söküp Cyclone BH-080 ürünün kontrol ünitesini taktılar. Eskisinin gözleri sağlam diye değiştirmediler. Bağlantıları yaptılar. İşlem bitti dediler. Aracı aldım gittim.

Yolda test ederken; araç geri viteste iken ön sensörlerin çalışmadığını gördüm. Resimlerinde öyle görünmüyordu. Gerideyken hepsi aktif görünüyor.
     Cyclone Park Sensörü Sorunu

Araç dizel otomatik. Parkta (P), boşta (N) ve sürüş (D) viteslerinin hepsinde sensörler aktif ve ekran hiç kapanmıyor. Eğer önde birşey varsa her şekilde ötüyor. Ve yine öndeyken arkalar çalışmıyor. Otoparkta durduğunuzda park ve boş viteslerde devamlı ve sinir bozucu bir şekilde ötüyor. Devamlı aktif olduğu için sanırım kafası ara sıra karışıyor. Mesela; devamlı öndeki aracı veya duvarı gördüğü için öttüğünden siniriniz bozuldu ve geri park ettiniz. Bu seferdeki yandaki araca kafayı takıyor. 1,5 m ara bıraktığım aracı bile sanki arada 50 cm varmış gibi gösteriyor. Hatta bazen algılayamayıp susuyor. Sonra 1m ara gösteriyor. Sonra yine 50 cm gösteriyor. Araç dizel olunca kapamadan önce 1 dk. yaklaşık beklemek gerekiyor. Tabi bu bekleyiş sırasında sensörler sayesinde sinirleriniz alt üst oluyor. Yok birde yanlış çalışması ve algılama sorunları yaşayınca üstüne dolandırılmışlık hissi de biniyor.

Algılaması da çok kötü. Park sırasında hemen algılayamıyor. Mesafeyi düzgün ölçemediği gibi kafasına göre değerler bazen gösterebiliyor. Devamlı aktif olduğu için, yolda 80 km ile giderken bile, kafasına göre değerler ile, yol kenarındaki refüjü, diğer giden araçları, vs. algılayıp ötebiliyor.

Bu sorunlar ile birlikte hemen (distribütör) Regi Elektroniği aradım. Bayisinin işi düzgün yapamadığını, 4 farklı bağlantı şekli olduğunu söylediler. Yine gidip sorunu düzelttirmemi eğer yapamazlarsa, merkezlerine gitmemi ve oradan yardımcı olacaklarını söylediler. Ertesi günü taktırdığım cyclone bayiine tekrar gidip şikayetlerimi bildirdim. İki tip bağlantı şekli bildiklerini söylediler. Direkt veya frene basmak şeklinde. Birde ayrıca bu şekil ötme sorununa düğme takarak çözüm bulduklarını söylediler. Frene bağlamalarını söyledim ama onu bilmediklerini söylediler. Düğme önerisinde ısrarcı oldular. Bunun içinde, düğmeyi ya görünmeyecek şekilde sol ayak üstünde topidonun altına ya da far ayarları yanında torpidoyu delerek yapabileceklerini ilettiler. Torpidoyu deldirmeyeceğimi ve tam park sırasında sol ayağımın üstüne eğilemeyeceğimi bildirdim. Regi'yi aradılar. Birileri ile görüştüler. Ancak bu şekilde oluyor dediler. Bayiden hemen sonra oradayken ben aradım ve başka biri ile görüştüm. Onların yapamadığını ve merkeze gelmemi söylediler.

Bir ertesi gün Regi Elektronik merkeze gittim. Yaklaşık yarım saat beklettiler. Sonrasında teknik bir personeli bu işe bakması için oradaki yetkili atadı. Teknik personel 4 değil 2 yöntem olabileceğini ve frene bağlayıp sorunları giderebileceğini söyledi. O uğraşırken yetkili kişi geldi ve bu üründen çokça sattıklarını ve düzgün bağlamasını söyledi. Hatta aksi halde saçma olacağını da söyledi. Bunun üzerine teknik personeli ancak bu 2 şekilde olacağını bildirdi. Yetkili olan bozuldu ve içeri gitti. Teknik personel frene bağlayarak olayın çözümleneceğini bildirdi ve frene bağladı. Ama bu sefer fren sigortaları attı. Aracın arka aksam elektriği komple gitti. Başka daha deneyimli bir teknik personelle içeride konuştu, ki, bende oradaydım. O da otomatik araçlara bu ürünün takılmayacağını arıza verdiğini söyledi. Sonra uğraşan teknik personel, düğme için baktı. O da torpido üzerinde yer bulamayınca, kendisi de torpidoyu bu olay için delmeyelim, yazık olur deyip vazgeçti. Sonra toparladı ama arka elektrik aksamı çalışmıyordu artık. Kendisinin birşey yapmadığını başka bir elektrikçiye gidip aracı kontrol ettirmemi söyledi. Ben bu işin böyle olmayacağını buna bir çare bulunması gerektiğini, ürünün açıklamalarında otomatik araçlar ile olan uyumsuzluğunun yazmadığını, ürünü geri vermek istediğimi anlatırken yetkili geldi. Son derece kabadayı bir tavırla; ürünün detaylarını yazmak zorunda olmadıklarını, ürünün detayını benim araştırmam gerektiğini, otomatik araçlarda elektrik arızası verdirmesinin kendi sorumluluklarında olmadığını el kol hareketleri ile söyleyerek çekip gitti. Teknik olarak uğraşan personelde tam tersine yumuşak başlı bir halde bir elektrikçiye gitmemi söyledi.

Bu şaşkınlık, sinir ve buhran ile orjinal serviste soluğu aldım. Randevusuz olduğum için uzun süre beklemek zorunda kaldım. Sonunda sağolsunlar sorunu çözdüler. Elektrik sistemini, sigorta atma işlemlerini çözdüler. Sensörü ise işleri olmamasına rağmen direkt olarak bağlayıp işi bitirdiler.

Şu anda ön ve arkalar ayrı ayrı çalışıyor.
    Önde ise kontak yarım açıkken devreye giriyor. P, N, D viteslerinde önde engel gördüğünde devamlı ötüyor.
    Algılamasına ise hiç güven olmuyor. Zaten devamlı aktif olmasına rağmen nasıl geç algılıyor, onu da anlamış değilim.
    Önler; 1-1,25m aralığında algılamaya başlıyor. Halbuki 1,70m'den diye yazıyor.
    Arkalar; 1,80-2m'den algılamaya başlıyor. Halbuki 2,50m'den diye yazıyor.
    7 kademeli uyarı sistemi diye birşey yok.
    Merkezdekiler sensör boyanırsa ve ya çalışmaz ya da hatalı çalışabilir dediler.
    En son yakınlaşma sınırı 30cm. Halbuki 22cm'e kadar diye yazıyor.
    Düz duvara 30cm civarında karşı dururken, ekranda 30-40cm arasında değişken sayılar gösteriyor.

Sonuç olarak;
    - Otomatik araçlar ile sorunlu. Otomatik aracı olanlar kesinlikle almasın.
    - Firma gerekli bilgileri bayilerine vermiyor.
    - Distribütör firma çok çok kötü.
    - Sensör beş para etmez. Dünyanın parasını çöpe attık.
    - Orjinal servisler sensörlerde Cenmax'ı tavsiye ediyor ve kullanıyor. Nedenini şimdi daha iyi anlıyorum.
    - Kutuya bakıp tipini beğenmeden iade etmediysen, iade de almıyorlar.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben yandım siz de yanmayın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.