Hard diskimin ikinci bölümünde (D'de) windows xpişletim sistemi yüklü. Bu sistemi birinci bölüme yani C'ye hangi programla birebir taşıyabilirim. Ghost'la yapamıyorum. Ghost'un dışında bir program adı söyleyebilir misiniz?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Laplink PCmover programını kullanabilirsin
tek farkı işletim sistemini taşıyamıyor ama tüm kurulu programları taşıyabilirsin
neler taşıyabiliyor bir bak:
• Microsoft Office • Photo Editing Software • Design Programs • PC Games • Instant Messengers • Financial and Tax Software • Documents • Spreadsheets • Photos • Videos • Music • Podcasts • Desktop backgrounds • Icons • Shortcuts • Browser Settings • Favorites/Bookmarks • Internet & Network Settings
64bit işletim sistemleri için çalışmıyor
referans:http://www.chip.com.tr/urun.asp?id=1971
quote:
Orijinalden alıntı: aaakodi
Laplink PCmover programını kullanabilirsin
tek farkı işletim sistemini taşıyamıyor ama tüm kurulu programları taşıyabilirsin
neler taşıyabiliyor bir bak:
• Microsoft Office • Photo Editing Software • Design Programs • PC Games • Instant Messengers • Financial and Tax Software • Documents • Spreadsheets • Photos • Videos • Music • Podcasts • Desktop backgrounds • Icons • Shortcuts • Browser Settings • Favorites/Bookmarks • Internet & Network Settings
64bit işletim sistemleri için çalışmıyor
referans:http://www.chip.com.tr/urun.asp?id=1971
Böyle bir şey bence imkansız Binlerce sistem dosyası adres olarak D yi gösteriyor Sen C ye attığın anda hepsi gider Ancak bir ihtimal C ye XP kurarsın D deki Döc set klasörünü komple C ye taşırsın Belki o zaman ayaraltın belki gelir.
quote:
Orijinalden alıntı: TiSKE
Böyle bir şey bence imkansız Binlerce sistem dosyası adres olarak D yi gösteriyor Sen C ye attığın anda hepsi gider Ancak bir ihtimal C ye XP kurarsın D deki Döc set klasörünü komple C ye taşırsın Belki o zaman ayaraltın belki gelir.
Alıntıları Göster
çok karmaşık bir işlem,bu yüzden format at, en temizi. tiske nin dediği gibi kurulu bütün dosyalar d yi gösteriyor. bunu değiştirdiğin zaman büyük sorun yaşarsın
c deki önemli dosyaları yedeklemeyi unutma tabi.
böyle bişey mümkün değildir.çünkü bilgisayarı başlatan işletim sisteminin boot dediğimiz başlangıç dosyaları vardır ve bu dosyalar ayrı bir sektöre yazılır.dolayısı ile bunlara ulaşamazsın.birde sistem dosyalarının çoğu arkadaşında dediği gibi ilk kurduğunuz birimi yani D sürücüsünü görür. Mümkün değildir kopyalama ancak yeniden kurmanız gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: *RoyalBlue*
böyle bişey mümkün değildir.çünkü bilgisayarı başlatan işletim sisteminin boot dediğimiz başlangıç dosyaları vardır ve bu dosyalar ayrı bir sektöre yazılır.dolayısı ile bunlara ulaşamazsın.birde sistem dosyalarının çoğu arkadaşında dediği gibi ilk kurduğunuz birimi yani D sürücüsünü görür. Mümkün değildir kopyalama ancak yeniden kurmanız gerekir.
format çekerken baştan ayarlayacan onu
quote:
Orijinalden alıntı: kişi
format çekerken baştan ayarlayacan onu
Alıntıları Göster
Bu işlemi başarsan bile heralde bi 10 saat falan sürer ve geriye halledemediğin bi sürü sorun kalır.
Ama yaklaşık 1 saatte bir format atıp olayı kökten çözebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: freebombmen
Bu işlemi başarsan bile heralde bi 10 saat falan sürer ve geriye halledemediğin bi sürü sorun kalır.
Ama yaklaşık 1 saatte bir format atıp olayı kökten çözebilirsin.
Alıntıları Göster
Sadece sürücü harflerini değiştirseniz Bilgisayarım / Sağ tık / Yönet / Disk Yönetimi kısmında sürücü üzerinde sağ tık yaparak sürücü harfini değiştir deyip yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: yxsdf
Sadece sürücü harflerini değiştirseniz Bilgisayarım / Sağ tık / Yönet / Disk Yönetimi kısmında sürücü üzerinde sağ tık yaparak sürücü harfini değiştir deyip yapabilirsiniz.
Alıntıları Göster
ghostla yaparsın ama...sistemin kafayı yeme ihtimali büyük.ama unutma ghost boot sector yuaratmaz disk te ok?önce C: ye boot sector aç sonra bi dene göçmezsse kullanırsın
quote:
Orijinalden alıntı: yxsdf
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: yxsdf
Windows kurulu sürücü ismi değiştirilemez.
ghost veya olmassa eyer birebir clon alan diyer bir proğram ise partition magic derim dene ve gör
quote:
Orijinalden alıntı: cem650
ghost veya olmassa eyer birebir clon alan diyer bir proğram ise partition magic derim dene ve gör
partition magic ile değiştirebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: ZEUS__
partition magic ile değiştirebilirsin
Alıntıları Göster
Sen bu işin sonunda formatı göreceksin gibime gelio ya. umarım sonucu ve daha da sonrasını paylaşırsın bizimle.
quote:
Sen bu işin sonunda formatı göreceksin gibime gelio ya. umarım sonucu ve daha da sonrasını paylaşırsın bizimle.
Alıntıları Göster
AYLAKAYA ne yaptın merak ediyoruzz? Huu orda mısın?
quote:
Orijinalden alıntı: TiSKE
AYLAKAYA ne yaptın merak ediyoruzz? Huu orda mısın?
Alıntıları Göster
Ben de çok merak ettim şimdi. Var mı bi gelişme?
quote:
Ben de çok merak ettim şimdi. Var mı bi gelişme?
Alıntıları Göster
Ben böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Bu arada pm attım halletmiş mi diye...
quote:
Orijinalden alıntı: !brahim
Ben böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Bu arada pm attım halletmiş mi diye...
Alıntıları Göster
çaresi format yeniden yükle
quote:
Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA
çaresi format yeniden yükle
Alıntıları Göster
Eğer denediyse şu an format atmakla uğraştığından bize cevap veremiyor olabilir
quote:
Eğer denediyse şu an format atmakla uğraştığından bize cevap veremiyor olabilir
Alıntıları Göster
Format atmana gerek yok, Acronis True Image ile sisteminin yedeğini alıp Öteki sürücüye yükleyebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: asyr
Format atmana gerek yok, Acronis True Image ile sisteminin yedeğini alıp Öteki sürücüye yükleyebilirsin.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: madpower
acronisle geri yükleme yaparken böyle bir seçenek görmüştüm...yedeğini aldığın yani windowsun kurulu olduğu disk bölümünün harfini değiştirne seçeneği var...değiştimek hiç aklıma gelmedi ama yapılabileceğini düşünüyorum...
biri mümkün değil gibi bir şey demiş...bu devirde bu kelimeleri fazla kullanmamak gerekli bence... naçizane tavsiyemdir zira çok şey mümkün...