Şimdi Ara

D deki tüm verilerime erişemiyordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iki gün önce başıma gelen olayla daha önce hiç karşılaşmadım.

D deki verilerimin bir çoğuna ulaşamadım iki gün önce bilg ı açtığımda. Ne yaptıysam da fayda etmedi. Simgelerini goruyordum ama açmak istediğimde "can't access, can't find, vs" tarzı uyarılar alıyordum açmaya çalıştığım tüm dosyalarda(word, avi, excel, jpeg, gif, vs ). Örneğin word belgesini açmak istediğimde word programı açılıyordu ama "can't access, can't find" tarzı uyarı verip ölece duruyordu belgeyi göstermeden. Sebebini bir türlü anlayamadım. Xp'yi acronis programı ile 1 ay kadar önce almış olduğum sistem yedeğini kullanarak yeniden yükledim. Fakat sonuç yine aynıydı.

Bunların hepsi(yani fotoğraf ve dosya arşivim) tek klasör içindeydi. İlk başta HDD de sorun var sanmıştım ama d deki diğer verilerime(mp3, program set up'ları) erişimde hiçbir sorun yaşamadım. Fakat dediğim gibi tek klasor içindekilere ulaşamıyordum.

Yaklaşık 1 ay kadar önce bunların yedeğini almıştım. D'yi komple silip biçimlendirdikten sonra bu yedekleri yükledim ve ancak o zaman word ve resim dosyalarını açar hale geldi.

Bu 1 ay içinde yüklemiş olduğum resim vb verilerimi kurtarabilir miyim acaba? HDD kurtarma programları vs tarzı program kullanarak hdd'yi geriye yüklemek gibi bi ihtimal var mı acaba?

Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

P.S(not) : Virüs programım kaspersky 7.0. Sistemi yeniden yüklemeden önce tarama yaptım ama hiç bişi bulmadı. Sistemi yeniden yükleyip virüs programını güncelledikten sonra D'yi yeniden taradım ama yine bişi bulmadı.

• aga senin dosyaların büyük ihtimalle hasar görmüş olabilir bu tür geri kurtarmalarda easy recovery data recovery programını kur ne var ne yok geri getiriyor istersen bu yöntemi bi denie
  • easy recovery programını indirdim kurdum, çalıştırdım

http://img409.imageshack.us/my.php?image=easy1ng3.jpg

http://img142.imageshack.us/my.php?image=easy2fo5.jpg

http://img135.imageshack.us/my.php?image=easy3oz0.jpg

Bu aşamada kaldı.

Ne yapabilirim lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primary_You -- 18 Şubat 2008; 23:10:10 >

• bilgisayarında kaç tane HDD var?yanlış anlaşılmasın,kaç tane partition var diye sormuyorum,ayrı ayrı kaç tane hdd vaR?
  • 60 gb lık tek hdd var

20 gb C
    40 gb D olarak bölümlenmiş durumda
    (aldıgımda ilk böyle bölümledim ve hala öyle duruyor)
  • arkadaşlar lüütfen yardım edin yaaaa
    staj raporlarım benim için çok önemli

bunları geri getirmenin bi yolu olmalı
  • Hocam tek hdd ile dosya kurtarma yapamazsın.
    Ya bilgisayarına bir hdd,ya bir external hdd ya da flash bellek tarzı birşey takacaksın.Recovery programları aynı fiziksel DİSK(Sürücü değil) üzerine recover etmezler.Flash belleğin var ise ve kurtaracağın dosyalar büyük değil ise flash belleği gösterip kaydedebilirsin ya da bazı programlar verileri dvd ye de yazıyorlar diye biliyorum.hedef sürücü olarak dvd yi seçip dvd ya da cd ye de yazdırabilirsin(yanılmıyorsam)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kurtaracağım dosya en fazla 500-600 mb lık bi klasor
    fazla bi büyüklükte değil
    4 gblık flash diskim var, kayıt yeri sorsa onu gösteririm ama yok göstermiyor
    ama dediğim gibi easy recovery ile belli bir yere gelip kalıyor
    Bana gerisini göstermiyor
    advanced recovery bölümünden de aynı şekilde kalıyor
  • upss..bu programlar sanırsam trial.yani full değil.ya lisanslı bir ürün kullanacaksın ya da internetten crack bulman gerekecek.o yüzden yapıyor.
    eğer cracklersen flash diskini gösterip istediğin dosyaları seçip recover edebilirsin.üstteki resimler ufak görünüyor o yüzden farkedememiştim.
  • elimde
    "Final Data" ve "Pc inspector recovery" programları var fulll...
    (pc inspector ntfs destekli değilmiş... :( )

Ama bunları hiç kullanmadım. Belki ihtiyacım olur diyerekten aldıydım arakadaştan.

Bu programları biliyor musunuz? Bilmeden kullanmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primary_You -- 19 Şubat 2008; 0:34:43 >
  • Üzgünüm.Hiç kullanmadım.Size önerebileceğim programlar;
    Ontrack easy recovery ve recover my files programlarıdır.İkisini de kullandım,çok güzel verim aldım.
    Özellikle Recover My files
  • Üzretsiz ve minik (71973 Bytes) bir yazılım olan "Roadkil's Unstoppable Copier"i deneyebilirsiniz;

http://www.roadkil.net/unstopcp.html

Sorununuza çözüm olabileceği noktasında bir fikir beyan edemesem dahi, ilave bir kaybınızın olmıyacağını söyleyebilirim.

Faydalı olması ümidi ile...
    Es'en kalınız.
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler

Recover my files adlı programla verilerimin bir çoğunu kurtardım, özellikle benim için önemli olanlarını.

Herkese ilgilerinden ve yardımlarından dolayı teşekkürler.

Saygılar.
    [/b
  • quote:

Orjinalden alıntı: Primary_You

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler

Recover my files adlı programla verilerimin bir çoğunu kurtardım, özellikle benim için önemli olanlarını.

Herkese ilgilerinden ve yardımlarından dolayı teşekkürler.

Saygılar.
    [/b

Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.