Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.665.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu arabaya bazı eklentıler dusunuyoruz sızce ne onerırısınız bnm arabadan farklı oludugu ıcın bu aracımıza daha farklı modeller uygulayacagız...sız ne dusunursunuz...)))???
  • ilk olarak senin arabaki tum degişikleri uygulayabilirsin.. sonra kaputta farlar icin kaş yapılabilir.. arkayada dtm guzel olur.. senin yaylar kesikmi die sordum ama cvp vermemişsin.. bide jantların kac inc..
  • Valla arkadasım yaylar kesık degıl ama arka bagaj da ses sıstemlerı oldugundan araba o kadar da yuksek gorukmuyor... jantlar ıse 16'' ınc...baska jant uydurmaya calıstık ama en guzelı bu oldu suan ıcın...
  •  dђ ғіат аlвeа такımı
  •  dђ ғіат аlвeа такımı
  • @herdem38 ;

Aracın çok güzel sağlıklı günlerde binmen dileğiyle

Aracının jantlarını ne kadara aldın? Bide şu far içi karartmanın maliyeti ne kadar tuttu?
  • Arkadaşlar merhaba,
    sizinle 29 Ağustosta yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. bende 2006 model 1,2 16v active lpg'li bir albea var. aracın 40.000 bakımı için servise gittim. arabanın rutin bakımlarının dışında bir de balans ayarı yapmalarını istedim çünkü arabam 110km hızdan sonra titremeye başlıyordu. servis danışmanına durumu anlattım. tamam hallederiz dedi. yaklaşık 3 saat sonra aracımı almak üzere servise gittim. hesabı çıkarmışlar. titreme sorununu hallettiniz mi dedim. ya arabın lastiklerinde problem var dediler. lastiklerin markası goodyear. ve bana 40.000 kmde lastiklerin değişmesi gerektiği söyleniyor. ikna olmadım. ustanın yanına gittim. sen bu arabanın balans durumunu kontrol ettin mi dedim. cevap hayır. lastikler sertleşmiş balans tutmaz dedi. yahu sök bi bak şunların balans durumuna da ona göre lastik alalım dedim. lastikler sertleşmiş balans tutmaz dedi usta. bak ben bu arabayı dışarıda bir yere götürür sorunu da halledersem senin şu ustalığına itibar etmem dedim. sonra beyfendi istiyorsan kurşun falan takar ayarlarım, yok şöyle ederim böyle ederim. önemli değil sadece bakarak bir lastiğin balans tutup tutmayacağına karar veriyorsan ya çok iyi bir ustasın ya da bu işten anlamıyorsun dedim. hasabı ödedim ve çıktım oradan. rot balans ayarı yapan bir başka yere gittim. durumu anlattım. usta, tekerleri söktü. teker teker kontrol etti. az sonra beni çağırdı. abi jantların içi çamur olmuş. kuruyunca da yapışmış kalmış. hepsini kazıdım. yaklaşık 1-2 kg çıktı. bu ağırlıkla tabii titrer araba dedi. tekerlerin değişim zamanı geliyor. 5000 km sonra değiştir dedi. şaşırdım kaldım. serviste tekerler bile sökülmeden lastik değişecek diye benimle tartışan ustanın haline acıdım. abi al kartımı çık şu çevre yoluna bas istediğin kadar zerre kadar titremez dedi. mesele bu kadar basitti. eve dönerken çevre yoluna girdim ve 150-160km hıza kadar çıktım arabam titremiyordu. YAZIK BE. PİYASANIN İKİ KATI PARA ÖDEYİP ARABALARIMIZI SERVİSE GÖTÜRÜYORUZ. AMA BEKLEDİĞİMİZ İLGİYİ GÖREMİYORUZ. YAZIK.

• Dostum o senin gittiğin sevisten ben Tekirdağ daki Haliç Oto dan gayet memnunum
  • Arkadaşlar benim bir arkadaşımda enjeksiyonlu 97 model Doğan slx 1.6 .i.e diğerinde ise 2005 model Fiat Albea Multijet var. Bunlar iddaya tutuştu ben geçerim yok ben geçerim diye bende tamam dedim sizi bi güzel yarıştıralım bakalım kim geçecek böyle sözle tartışma olmaz. Neyse düz biryer bulduk bunlara yaklaşık 500 metre falandı. Ben Doğan slx'in içindeydim. Ben hakemdim neyse ben başla dedim bunlar tam gaz yüklendiler araçlarına Albea 1 viteste kafayı çıkardı ikinci vitese geçtiklerinde Doğan Albea'yı yakaladı ve yavaş yavaş geçmeye başladı 3 vitese attıklarında Doğan farkı iyice açmaya başladı Albea oldukça geri kaldı. Zaten en fazla 130 km/h civarına çıkabildiler.

Ben şahsen Albea'nın galip geleceğini umuyordum ama galip Doğan olunca oldukça şaşırdım. Birde Doğan sahibi benim araç tempra motorlu tabi geçerim diyodu ne demekse artık pek anlamadım.

Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim.

• kardesım albeayı suren arkadas kullanmasını bılmıyomus heralde...bız fıat albea 1,2 motorla bmv ye kafa tutuyoruz(320) sen ne dıyorsunn bızımle dalga mı gecıyonn ne... bnm aracta hıcbırsey yok seat ıbıza mercedes e200 dogan sahın hıkaye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: herdem38

kardesım albeayı suren arkadas kullanmasını bılmıyomus heralde...bız fıat albea 1,2 motorla bmv ye kafa tutuyoruz(320) sen ne dıyorsunn bızımle dalga mı gecıyonn ne... bnm aracta hıcbırsey yok seat ıbıza mercedes e200 dogan sahın hıkaye...

tamam albea doğan'ı geçmesi lazım ama

sende birader bmw 3.20'e kafa tutmak falan
  • valla arkadasımm yılan hıkayseı gıbı ama kafa tuttu mu sonunda da ne yaptık o arabayı gectık mi???Kime anlatsak ınanmıyo ama bız bunu yaptık gercekten yaptık cunkı adamlar bıle ınanamadılar ...
  • speedgear gayet güzel yakıt pek farketmiyo ama uzun süre kullancaksan al derim çünkü piyasada pek yok hem otomatik hem manuel vites pek tutulmadı satarken zorlanabilirsin diye düşünüyorum
  • Albea sole 1,3 multıjet arac sızce ne kadar uygun sızce normal bır aıle ıcın ıdeal bır arac mı yoksa baska araclara bakılmalı mı???Nissan note ikinci elde dusunulur gıbı...???ne dersınız...
  • beyler bu far karartmayı nerede yaptırabilirim araç 2006 sadece ön far karartmayı düşünüyorum solenin ki gibi bilgisi olan war mı?
  •  dђ ғіат аlвeа такımı
  • quote:

Orjinalden alıntı: herdem38

dђ ғіат аlвeа такımı

dostum aracın çok iyi olmuş
  • @herdem38 maaliyet ne kadar tuttu?
  • şunları paylaşmak istedim:
    1. Önceki aracım 2004 palio 1.2 16V idi şehir içinde 0,20 - 0,22 ytl şehir dışında 0,165 - 0,170 ytl yakıyordu
    daha sonra bu araca voltran marka sıralı lpg sistemi taktırdım bir sürü sorun yaşadım ve yakışı şehir içinde 0,165 - 0,180 şehir dışında ise 0,135 - 0,150 ytl'ye düştü ama benzinden gaza, gazdan benzine geçişlerde sorun vardı daha sonra bunu ATIKER marka bir sitemle değiştirdiler yakışı şehir içinde 0,135 - 0,150 ytl şehir dışında ise 0,100 - 0,110 ytl arasında değişti performansta ise çok bir düşüş olmadı ama palionun o ataklığıda çok kalmadı desek olur.
    2. Bu aracımı satarak yaklaşık 3 ay önce 2004 albea 1,3 multijet aldım. Şehiriçinde 0,140-0,150 şehir dışında ise
    0,100 ytl civarında yakıyor. Turboya geçtiği anda koltuğa yapıştırıyor ama turboya bir kaç saniye sonra belli bir devirden sonra geçiyor turboya geçmeden 1,3 motor zayıf kalıyor yokşlarda durduğunda kalkarken güç yetmiyor
    motor stop ediyor onun için boşta gaz verip turboya geçirmek gerekiyor ama o zmanda araç patinaj yaparak kalkıyor. Daha önce dizel kullanmadığım için bu normalmi bilemiyorum

• Şimdi arkadaslar far içi kabartma bnm tanıdık oldugundan dolayı pek bunu hesaba katmadık ama sızın ıcın soracam ama fıyatıı cıft olarak dusunursekk...40 ytl yı gecmez zannedıyorum...zaten bırınden gorsenız sız bıle yaparsınız bu far ıcı kabartmayı...albea sole si olan var mı bu arada...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.