Şimdi Ara

D Segmenti Yol Tutuş Sıralaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
26.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 159 açık ara birinci 3 serisi ve c serisi diye gider. bu 159 u yapanlar insan mı acaba?
  • arkadaşlar,

öncelikle a4 ün kötü yol tuttuğunu söyleyen arkadaşa katılmıyorum..

benim gözlemlediğim kadarıyla gayet de iyi yol tutuyor a4..

dün 2.0tdi a4 ü 200km ye tırmanırken gözlemleme şansım oldu..virajlarda yattığını dahi görmedim..

ayrıca mondeo nun merc C , bmw 3, a4 arasında yeri yoktur..mondeoyu fazla abartıyorsunuz..heleki merc amg ,a4 sline , bmw m olursa bunların karşısında hiçbirinin şansı yok..
  • Adam gibi test yapılmadan arabanın virajda ne kadar yattığına göre yol tutuşunu anlamak bana garip geliyor açıkcası.

Şimdi sorsam golf 6 mı?Megane 3 mü?Daha iyi yol tutuşa sahip diye çoğu kişi direk golf 6 dicektir.

Ama test yapılınca öyle çıkmamış mesela.

Megane III 1.6 16v 110 hp , Golf 6 Tsi 122 hp .

D Segmenti Yol Tutuş Sıralaması

Bu tarz karşılaştırmalar bulup koyabilirsek daha mantıklı olur bu başlıkda herkes sahip olduğu araca iyi diyor yada virajda ne kadar yattığına göre söylüyor yol tutuşunu.

• Yorumlara bakınca herkes sanırsın ralli şöförü ve herkes her aracı kullanmış,...

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Adam gibi test yapılmadan arabanın virajda ne kadar yattığına göre yol tutuşunu anlamak bana garip geliyor açıkcası.

Şimdi sorsam golf 6 mı?Megane 3 mü?Daha iyi yol tutuşa sahip diye çoğu kişi direk golf 6 dicektir.

Bu tarz karşılaştırmalar bulup koyabilirsek daha mantıklı olur bu başlıkda herkes sahip olduğu araca iyi diyor yada virajda ne kadar yattığına göre söylüyor yol tutuşunu.

• quote:

Adam gibi test yapılmadan arabanın virajda ne kadar yattığına göre yol tutuşunu anlamak bana garip geliyor açıkcası.

merak etme dostum ams üyesiyim..her ay çok iyi derigiyi didik didik ederim..yol tutuşa özellikle bakarım..fakat ben sadece izlenmimi söyledim..a4 kötü yol tutuyor demek, mondeo ondan daha iyi demek fanatiklikten öteye geçeceğini düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

merak etme dostum ams üyesiyim..her ay çok iyi derigiyi didik didik ederim..yol tutuşa özellikle bakarım..fakat ben sadece izlenmimi söyledim..a4 kötü yol tutuyor demek, mondeo ondan daha iyi demek fanatiklikten öteye geçeceğini düşünmüyorum

Lafım size değildi üstünüze alınmayın genel olarak söyledim sadece belli bir kişiye değil.

Zaten aynı sınıfın araçları arasında eğer özel bir seri değilse yol tutuşun bariz şekilde farklı olcağına inanmıyorum bugun araba üreten her firma milyon dolarlar harcıyor hiç biri artık küçük firmalar değil.Hepsi düşünerek hareket ediyor sonuçta.Çoğu araç birbirine yakın yol tutuş sergiliyor verdikleri his farklı sadece.

• quote:

arkadaşlar,

dün 2.0tdi a4 ü 200km ye tırmanırken gözlemleme şansım oldu..virajlarda yattığını dahi görmedim..

ayrıca mondeo nun merc C , bmw 3, a4 arasında yeri yoktur..mondeoyu fazla abartıyorsunuz..heleki merc amg ,a4 sline , bmw m olursa bunların karşısında hiçbirinin şansı yok..

200 km hızı nerde yaptınız acaba trafiğe açık bir alanda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

arkadaşlar,

gözlemledim demişim yaptım demiş miyim?

ayrıca 200km ye tırmanırken demişim 200km hızda mı demişim..

a4 ün içiinde bulunmadım bile bişileri illaki ters tarafından anlıcanız..

• quote:

arkadaşlar,

Bizzat test videolarını koydular, sen hala yol tutuşta Mondeo'nun merc C , bmw 3, a4 arasında yeri yoktur diyorsun. Mondeo'yu hiç kullanmadığın belli oluyor.

D-segmentinde Mondeo TDCI, 320d, Passat kullandım. Mondeo'nun yol tutuşu 320d ile başa baş sayılır. Passat ise bunların baya gerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 22 Haziran 2010; 15:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

arkadaşlar,

Bizzat test videolarını koydular, sen hala yol tutuşta Mondeo'nun merc C , bmw 3, a4 arasında yeri yoktur diyorsun. Mondeo'yu hiç kullanmadığın belli oluyor.

D-segmentinde Mondeo TDCI, 320d, Passat kullandım. Mondeo'nun yol tutuşu 320d ile başa baş sayılır. Passat ise bunların baya gerisinde.

w203 ün olduğu eski kasa accordun olduğu eski kasa mondeo nun olduğu testten yola çıkarak yorum yaptığın için seni tebrik ediyorum..

w203 ile w204 arasındaki teknoloiji farkını süspansiyon yeniliklerini incele aradaki farkı göreceksin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

arkadaşlar,

gözlemledim demişim yaptım demiş miyim?

ayrıca 200km ye tırmanırken demişim 200km hızda mı demişim..

a4 ün içiinde bulunmadım bile bişileri illaki ters tarafından anlıcanız..

Siz kullandınız anlamında demedim gözlemledim deyince aracın içinde siz de yolcu olarak bulundunuz diye anladım. Videodan izlediyseniz ozaman tamam yanlış anlaşılma oldu.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar,

w203 ün olduğu eski kasa accordun olduğu eski kasa mondeo nun olduğu testten yola çıkarak yorum yaptığın için seni tebrik ediyorum..

w203 ile w204 arasındaki teknoloiji farkını süspansiyon yeniliklerini incele aradaki farkı göreceksin

Arkadaşım kusura bakma ama fanatiklik yaptığın her halinden belli oluyor.

Eski kasa Mondeo ve eski kasa C serisi sıralamada aynı yerdeler. C serisi de, Mondeo da kasa değiştirdiler ve her iki arabanın da süspansiyon ve yol tutuş özellikleri üzerinde çalışıldı. Sen diyosun ki "eski kasaların yol tutuşları aynıydı ama yeni kasada C-serisi Mondeo'ya fark attı". Kusura bakma ama buna kimse inanmaz, sen kendini zorla inandırmaya çalışıyorsan bişey demem...

• Peki C sınıfı araçların yol tutuşları D sınıfı araçlara göre daha mı iyidir?
    Sonuçta C sınıfı araçlar biraz daha kısa ve D sınıfı araçlar daha çok konfora yönelik.
    Yani bir Focus Mondeo dan konfor yönünden zayıf olsa da yol tutuş açısından daha üstün olabilir mi?
  • :-)
    BMW 320d'in ESP'sini kapatınca Tofaş Şahin ile aynı derecede yol tutuyor.
    Bence bir test edin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar,

Arkadaşım kusura bakma ama fanatiklik yaptığın her halinden belli oluyor.

Eski kasa Mondeo ve eski kasa C serisi sıralamada aynı yerdeler. C serisi de, Mondeo da kasa değiştirdiler ve her iki arabanın da süspansiyon ve yol tutuş özellikleri üzerinde çalışıldı. Sen diyosun ki "eski kasaların yol tutuşları aynıydı ama yeni kasada C-serisi Mondeo'ya fark attı". Kusura bakma ama buna kimse inanmaz, sen kendini zorla inandırmaya çalışıyorsan bişey demem...

Laf anlatmaya deymez,fanatik işte.Bir aracı ortaya çıkarırken yürüyene büyük yaptırım yapan Ford'u tek kalemde silip atmış.Testler filan yalan söylüyor zaten,Mondeo A4'den-C'den-Bmw 3'den iyi olamazzzzzz

Vw grubunun aracına binen adam kendini kaybediyor

• Burda yazan arkadaşlar mondeoyu 159u en başa, sonra 320dyi sonrasına C Serisini yazıyorlar anlamış değilim. Bu olay lastik ebatından jant büyüklüğüne kadar değişken bir mesele. İyi tutar-Kötü tutar olayı değilki neye göre yazılıyor bunca yazılar.

Bu mesajları okuduğumda çoğu aracı kullandım tek doğru bulduğum bir arkadaşın yazdığı "passat ise bunların epey gerisinde" cümlesi oldu. Passat ciddi anlamda savuruyor konfordan bir okadar ödün verilmemesine karşın çok yumuşak bir araç oluşuyla beraber böyle bir olumsuz yönü yol tutuş. Ama şimdi bendeki AMG C Serisinde passattaki yumuşaklık olmamasına karşın daha sert, lakin yol tutuşu (özeliikle virajlardaki verdiği güveni) passatta hiç bulamadım, 320d'de aynı şekilde bir okadar zayıf kaldı fakat passattan daha iyi olduğunu söyleyebilirim (320d M Paket değildi - mondeo ve 159 kullanmadım) Bir arkadaşımın M Paket 316i'sini kullandım o daha iyiydi fakat 115beygirden pek tat alamadığım için yol tutuştan önce performansta zorlamıştım arabayı. quattro-sline olmayan A4de test etmiştim doğuş otoda...Passat gibi diyebilirim onun için fakat Sline olsa iş değişir.

Eski araçtan bezdiğim için aracımı alırken yol tutuş konusunda çok durdum. Bu konuda premium marka D Segmenti araçlarında bilgi sahibiyim. AMG bu diğer paketlerden farklı olarak ön lastikler 225/45, arka lastikler 245/35 lastik ebatlarını kullanıyor yani arka lastikler daha büyük. Bu spor araçlarda görülen bir durum ve yol tutuşa büyük katkıları var. Diğer M-Sline 'da bunun dışında aynı alçaltılmış süspansiyon ve 17"den büyük jantlarla sağlanıyor. Bu burda konuşularak da tam anlaşılmaz, herkesin buzamana kadar bindiği araçlar ve araç kullanışı farklı olduğu için beklentiler de farklıdır. Tavsiyem alacaklar tek tek inceleyip test etsinler, yol tutuş konusunda.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZHERCO -- 22 Haziran 2010; 20:59:48 >

• Bir başlıkta 159 ve 3 serisi arasında kıyaslama olmuştu yol tutuş açısından ... Merak edip belki 20 ayrı siteye girmiştim (sonradan bir çoğunu bulamadım o kadar azimle dolaşmışım )

3 serisinin yol tutuşu sınıfında baz alınmış çoğu testte.....

En basit olarak top gear ve fifth gear testlerinden yorum kısımlarını örnek verebilirim...

Top gear
    Handling

All BMW Threes are superlative handlers thanks to a rear-wheel-drive only (in the UK, at least) architecture. BMW knows how to make a chassis work, from the lowliest 318i to the bigger-engined ‘M' cars. The steering is also one of the best things about any BMW and they're perhaps the most instantly sporty-feeling of any saloon.

Fifth gear
    We like kısmında 1. sırada Superb Handling olarak bahsedilmiş

In a word - brilliant. Find yourself on a favourite back road and there are few cars at any price that come close to matching the Three's dynamic prowess. Its rear-wheel drive chassis is by far the best in its class, and the Touring is every bit as good to drive as the saloon through the bends.

3 serisi kullandım ancak diğerlerini kullanmadım yorumum sadece internet üzerindenden araştırmaya dayalı..... Ancak kötü yol tutmadığını hatta sınıfında liderliğe oynadığını çok rahat söyleyebilirim.... Bazı arkadaşlar nasıl kullanmışsa gerçekten ilginç sonuçlara varmış Esp iyiki var ki bütün e90 lar kaza yapmıyor

• quote:

arkadaşlar,

Mondeo'nun abartıldığını iddia eden arkadaşa bu linki hediye ediyoruöm :http://www.thejen.co.uk/fordbeatsbmw/

Burada mondeo'nun hem bmw3 hem de a4'ten daha iyi yol tutuşa sahip olduğu test sonucu olarak belirtilmiş.
    Bilip bilmeden ve önyargılara dayanarak yorum yapmayalım.
    MOndeo'nun yeni beş serisinden daha iyi yol tuttuğuna dair makalelelerde var.
    Kafadan atmak yerine üç beş kelime yazıp arama yaparsanız bilgiye erişirsiniz.

Buyrun mondeo'nun yol tutuşuyla ilgili bir link daha:http://www.youtube.com/watch?v=Te3My_iuMIY&feature=relmfu
    Burada da D segmentinde mondeo'nun yol tutuşu ile sınıfında top benchmark olduğu belirtiliyor... Diğer araçlar bu aracı referans alıyorlar, onu geçmeye çalışıyorlar.

M3'ü D segmenti olarak gören arkadaşları da ayriyeten tebrik ediyorum. Siz cls350'yi de D segmenti yaparsınız, C var ya içinde...

İnsignia'yı ya da Passat dahil diğerlerini (c5 ya da Accord ,Avensis,Laguna,Latitude vs.) mondeo'dan öne koyanlar... Hele İnsignia... Hissiz ve sağır direksiyonu ve zayıf viraj kabiliyeti ile o araba virajlı yollarda.... Ancak mondeo'nun tozunu toplar... Şimdi birileri de çıkar, ben şu kadar zamandır insignia'ya biniyorum yol tutuşu süper der; ama superior olanlar var onu düşünmez. Insignia kötü yol tutan bir araç değil, ama ondan çok daha iyi olan var segmentinde...

• belki konu dışı ama iyi yol tutan araçların süspansiyonları serttir ve şehir içinde konforsuzdur.kAsislerde iç organlarınızın yer değiştirmesini istemiyorsanız ve sürekli uzun yol yapmıyorsanız yol tutuş bence çok mühim değil üstelik trafik cezalarının suiistimal derecesine ulaştığı bir dönemde ne kadar hız yapabileceğinizde tartışılır. ayrıca Laguna 2 nin hakkının yendiğini düşünüyorum helede esp li modelleri çoğu arabaya kafa tutar diye düşünüyorum fiyat performans olayına girersek laguna dahada tırmanır ama mondeo iyi yol tutuyor gerçekten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hidropnömatik süspansiyonlu Citroen C5 sınıfının çok ama çok açık ara lideridir, 2. arabayı tartışarak bulabilirsiniz.

Aynen size katılıyorum geçenlerde karşı komşumun 2.0 hdi 163 bg exclusive siyah renk 19`jantlı aracını kullandım.Arabada hidropnömatik süspansiyon var istersen jip gibi yükseliyor istersen yola yapışacak kadar alçalıyor.Arabada müthiş bir sürüş zevki var bir araba 19 jantla ancak bu kadar konforlu olabilir.Müthiş bir süspansiyon sistemi var.Yol tutuşuda müthişti.Arabayı çukurlu bir yola soktum bastım gaza araba gemi gibi ilerliyor çukurlarda en ufak bir sarsılma yok çukurları hissettirmiyor hemde 19`janta rağmen.Gerçekten hayran kaldım bu süspansiyonu kullanmayan bilemez.Ayrıca c5 fransız arabasıdır takırdar tukurdar diyenlere gülüyorum araba 88.000 km deydi komşum arabayı çok sert kullanır hiç bir yeri tıkırdamıyordu.

NOT:Kendi aracım peugeot 508 thp süspansiyonları c5 `e göre daha sert c5 gerçekten çok iyi süspansiyon olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moşe96 -- 12 Ağustos 2013; 21:14:29 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.