Sistem söyle işliyor;
ü Vodafone net e abone oluyorsunuz. (Yaklaşık 10 yıldır abonesi olduğum TTNET aboneliğini fahiş fiyat artışı sebebiyle sonlandırdım ve şubat ayında makul fiyata Vodafone üzerinden aynı hizmeti yaklaşık aylık 50 TL ucuza satın aldım) ü Sonra bir şeklide sizin bilgileriniz D Smart’ın eline geçiyor. ü Sizi Vodafone netten arıyoruz diyorlar. ‘D smart la bir anlaşmamız var, bulunduğunuz bölgede Vodafone TV altyapısı olmadığı için ücretsiz D Smart kurulum ve kullanım hakkı tanıyoruz. Ister misiniz diye soruyarlar. ü Aaaa tamam ücretsizse neden olmasın diyorsunuz. ü Sonra da ‘Sizi birazdan D Smart tan arayacaklar. Koşuları kabul ediyor musunuz diye soracaklar evet deyin diye de telkinde bulunuyorlar. ü Tamam diyorsunuz nasılsa ücretsizse sıkıntı yok diyorsunuz. ü Sonra D Smart tan arıyorum size diye birisi arıyor. D smart şöyle iyi böyle iyi HD Kanallar Spor kanalları derken D smart abonelik başvurunuz olmuş aboneliğinizi onaylıyor musunuz diye soruyor. ü Tabii ki D smart a abonelik başvurum yok. Vodafone abonelerine ücretsiz D smart üyeliği veriyoruz diye aradınız diyorum. ü Devamında karşıdaki kadın sinirleniyor başvurunuz yok mu yani diyor. Hayır D smart abonesi olmak istemiyorum. Vodafone Net üyelerine ücretsiz D Smart ücretsiz kampanyası diye aradınız diyorsunuz. Tamam öyle ise talebinizi kapatıyorum diyerek telefonu kapatıyor. ü Sonra İlk arayan kişi tekrar arıyor ‘AHMET bey yanlış anlaşılma olmuş. Kusura bakmayın D Smart kurulumu için kutunuzu gönderiyoruz ücretsiz diyor. Tamam diyorsunuz. ü Sonra eve kutu geliyor teslim eden kişi teslim alan kişiden ‘Teslim aldığınıza dair şurayı imzalar mısınız’ diye soruyor. Eşim imzalıyor. Benim kimlik fotokopimi de what’s up üzerinden istiyor. Gönderiyorum. ü Normalde sözleşme imzalarken taraflarda birer nüsha bulunur ancak size bir kopya vermiyorlar. ü Normalde bir yere üye olduktan sonra mesajla bilgilendirilirsiniz. Herhangi bir mesaj da gelmiyor. ü Üzerinden 3 ay geçtikten sonra dün Telefonuma ‘Değerli Abonemiz, Mayıs 2021 ayına ait 39.95 TLL tutarındaki faturanın son ödeme tarihi 17.05 2021 dir diye bir mesaj geliyor. ü Hemen Vodafone net i arıyorsunuz. Anlaşma dahilinde bana D smart kutusu gönderdiniz ücretsiz diye ancak D smarttan mesaj geldi fatura göndermişler diyorsunuz. Bizim D smartla anlaşmamız yok dediklerinde dolandırıldığınızı anlıyorsunuz. ü Hatta telefondaki Vodafone Net temsilcisi son dönemde bu tarz telefonlar sıklıkla alıyoruz. D smart arayıp iptal ettirebilirsiniz dedi.
Bu arada abonelik iptali için şu anda benden 352.58 TL cayma ücreti, 131.79 TL de 3 aylık fatura bedeli istiyorlar. Güler misni ağlar mısın?
Bu arada abonelik iptali içi D Smart ı aradım. 1. Size d smart aboneliği için ne zaman başvuru yapmışım. 2. Benim iletişim bilgilerimi nereden bundunuz. 3. Sözleşme koşullarınızı kabul ettiğime dair telefon kaydını gönderir misiniz? Bu aşamada D smart tan cevap bekliyorum. |
D'smart Dolandırıcılığı: Nelere Dikkat Etmelisiniz?
D'smart dolandırıcılığı, dolandırıcıların D'smart abonelerini hedef aldığı bir dolandırıcılık yöntemidir. Bu dolandırıcılıklar genellikle telefon aramaları veya SMS mesajları yoluyla gerçekleştirilir.
Dolandırıcılar, kendilerini D'smart müşteri hizmetleri temsilcileri olarak tanıtabilir ve sizden kişisel bilgilerinizi, kredi kartı numaranızı veya banka hesap bilgilerinizi isterler. Bu bilgilerle, hesabınıza erişebilir ve yetkisiz işlemler gerçekleştirebilirler.
Vodafone D-Smart Dolandırıcılığı ve TTnet D'smart Dolandırıcılığı
D'smart dolandırıcılığı, Vodafone ve TTnet gibi farklı sağlayıcıların abonelerini de hedefleyebilir. Bu dolandırıcılıklar, sağlayıcının adını kullanarak meşruiyet kazanmaya çalışabilir.
D'smart Dolandırıcılığından Nasıl Korunursunuz?
D'smart dolandırıcılığından korunmak için şu önlemleri alabilirsiniz:
- Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın: Hiçbir zaman telefon veya SMS yoluyla kişisel bilgilerinizi, kredi kartı numaranızı veya banka hesap bilgilerinizi paylaşmayın.
- D'smart'ın resmi iletişim kanallarını kullanın: D'smart ile ilgili bir sorununuz varsa, resmi web sitesi veya müşteri hizmetleri numarası gibi doğrulanmış iletişim kanallarını kullanın.
- Dolandırıcılık sinyallerine dikkat edin: Dolandırıcılar genellikle kötü dil bilgisi veya yazım hataları içeren mesajlar gönderirler. Ayrıca, size aşırı bir acil durum hissi vermeye çalışabilirler.
- Bilinmeyen numaralardan gelen aramalara dikkat edin: Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları cevaplamayın veya onlara geri aramayın.
- Yetkililerle iletişime geçin: D'smart dolandırıcılığına maruz kaldığınızı düşünüyorsanız, derhal D'smart'a ve yetkililere bildirin.
Sonuç
D'smart dolandırıcılığı ciddi bir sorundur ve buna karşı dikkatli olmanız önemlidir. Bu dolandırıcılıklardan korunmak için yukarıda belirtilen önlemleri alarak kişisel bilgilerinizi ve finansal durumunuzu güvende tutabilirsiniz.