Şimdi Ara

D Smart HD Kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu akşam üstü benim D Smart HD'de bağlandı ancak gel gelelim görüntü kalitesi çok kötü, hele ki Kanal D HD berbar resmen ancak ATV cam gibi. Diğer HD kanallarda cam gibi değil. Sizde de böyle mi acaba? Yani resmen pişman oldum aldığıma diyebilirim.

Bana verdikleri cihaz PACE marka , sol tarafında USB girişi var. Nasıldır bilmiyorum açıkcası. Ne yapmam lazım çünkü yıllardır HD film seyreden biri olarak bu görüntülerin HD olmadığına neredeyse eminim.

• Öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun. D smartın frekanslarında Vbr sistemi olduğu için sabit bir görüntü kalitesi yoktur. ayrıca pcnize indirip izlediğiniz filmlerdeki HD kalitesini asla bulamazsınız. Türkıyede en net hd kanallardan biri atv dir. Ayrıca Dsmart içim Smartsporlar,travel channel,kanal d hd , star hd, sınema tvler gbi kanalların goruntuleri iyiyken mesela fx hd ve hd-e gbi kanalların görüntüleri berbattır malesef. Saygılar . ( not: bu sorun anca 2014 başında Türksat 4a ıle çözülebilir )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanal D bazen HD kanalda da SD yayın yapıyor.Sana kalitesi o yüzden kötü gelmiştir.Mesela akşamları dizileri izlersen farkı net şekilde görebilirsin.
  • Netten indirip izlediginiz HD filmle uydudaki HD yayin farkli olabilir uydu kanallari HD yayinlarini bazen dusuk kalitede ve bazen SD kalitede verebiliyor ama netten indirdikleriniz herzaman HD dir
  • Travel channel izle mukemmel goruntu kalitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkytolky

Travel channel izle mukemmel goruntu kalitesi

Türkçe dil seceneği olmadıktan sonra dünyanın en iyi görüntülü hd kanalı olsa boştur.Türkçe altyazı da kurtarmaz, türkçe dil seçeneği olmalı...
  • Evet arkadaşlar söylediğiniz gibi bazı dizilerde ve programlar HD kalitesi kendini oldukça belli ediyor ancak bazı dizi ve programlarda gerçekten berbat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkytolky

Travel channel izle mukemmel goruntu kalitesi

Katılıyorum izlediğim en iyi HD kalitesi bu kanalda. Heleki motorsikletle dolaşan birisi var o programda görüntü kalitesi tavan yapıyor.
  • kardeşim hd kurulumu yaparken orda alacağın yayın kalitesi de yazıyo 720 1080 v.s. orda 1080 seçili olmayabilir yeniden hd yi kurmayı denedin mi?
  • kanaldan kanala hd kalitesinde fark olabiliyor. Mesela A-haber ile Atv cam gibi gösterir, çok kaliteli görüntüleri var. Kanal d'nin yayını bunlara göre geride. Trt'nin hd'leride güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delton -- 20 Aralık 2012; 19:56:08 >
  • TRT HD'de sorun yoksa diğerlerinde de sorun yoktur. Sinyal gücü ve kalitesi de etkiliyor diye biliyorum.
  • Bazı.HD ayarları var (örneğin 1080 i) bu ayarlarınıda gözden geçir
  • Bence HD nin dibine vuruyor adamlar daha kalitelisini beklemek fazla olur.. Şuan piyasanın en iyisi diyelim ?
  • Sinama TV'ler, ATV, A HABER, TRT 1 ve TRT HD kanalları dışında HD kanal yok zaten. Çözünürlüği 1080i yapmak HD yayın demek değildir. Küçük TV lerde sıkıntı yok ama büyük ekranda bulanık pikseller felaket oluyor.

• KANAL D BERBAT GELİYOR BANA HD YAZIYOR AMA HD GİBİ DEĞİL STAR ATV BUNLAR İYİ KALİTESİ AMA KANAD HD İZLİCEM DİYE HD ALINMAZ
  • uydu ayarlarınızı 1080i yapın ve full hd tv ye bağlayın .o kadarda kötü değil kalite.
    büyük küçük tv farketmez hepsi full hd si görüntü aynıdır.
    büyük tv niz varsa ona göre uzaktan bakarsınız.
    kaliteler düşük tamam ama berbat felan değil.

kanal d hd ise en kaliteli hd yayın yapan kanal.çok izlendiği için bitrate i genelde baya yüksek.
    reklamlar ve gündüz yayınlanan eski programlar sd sadece.
    haberler felan hep hd son 3-4 aydır.
  • dsmart pace marka cihazı iyi 1 aydır kullanıyorum ,
    yerli kanallarda reklamda veya eski filmlerde görüntü kötü olabilir, sonuçta eski kameralar ile çekilmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

uydu ayarlarınızı 1080i yapın ve full hd tv ye bağlayın .o kadarda kötü değil kalite.

kanal d hd ise en kaliteli hd yayın yapan kanal.çok izlendiği için bitrate i genelde baya yüksek.

TV Toshiba LED Full HD 1920x1080p, Uydu alıcısı ayarı da 1080i. TV de HDMI 1 1080i@50 Hz olarak görünüyor.
    Ben katılmıyorum, kesinlikle en kaliteli yayını ATV HD yapıyor. Cihazın ayarları ne olursa olsun sonuçta aynı ayarlarda karşılaştırma yapıyoruz, ATV de 1080, Kanal D de 720p kullanmıyoruz Belgesel kalların kalitesine hiç girmiyorum bile. Birde şöyle düşünün, ekranda insanların yüzünü gösterdiğinde bizim çok detaylı görmemiz gerekirken düm düz teni bütün görüyoruz (neden ten örneği derseniz, fotoğraf ve video kalite karşılaştırmalarında her zaman ten renginin kalitesi ve detayı gösterbilmesi örnek alınır). Oysa ATV de öyle değil. Birde siz renkleri fazla açmış olabilirsiniz çünkü o zaman renk sayısı (bit detayı) azalır ve daha netmiş gibi görürsünüz. Mesela STV kanalının logosnunu sadece kırmızı tonda görüyorsanız renk dolgunluğunu fazla açmışsınız demektir. Turuculu ve kırmızı karışık görüyorsanız normaldir.

• Digiturk Plus IQ Sagem‘ in urettigi cihazi su anda test etmekteyim, test kullanicilari tarafindan cihaz halen test edilmekte, Cihazda hem IQ hemde ayni anda farkli 2 kanali kaydetme ozelligi var. Goruntu kalitesine gelcek olursak, tek kelimeyle mukemmel diye bilirim. Bazen SD kanallarda bile bu kanal ne zaman HD ye gecti dedirtecek kadar muhtesem bir goruntu kalitesi var. Daha onceden bir cok farkli operator ve uydu alicisi kullanmis biri olarak, bu zamana kadar kullandigim cihazlar arasinda hem HD hemde SD de uzak ara en iyi goruntu kalitesini aldigim cihaz diyebilirim. Ilgilenenler icin test sureci bu ay itibariyle tamamlaniyor bildigim kadariyla ve buyuk ihtimal ay sonu onumuzdeki ay basi gibi cihaz sahaya verilmeye baslanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkprl -- 10 Ocak 2013; 7:07:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

uydu ayarlarınızı 1080i yapın ve full hd tv ye bağlayın .o kadarda kötü değil kalite.

TV Toshiba LED Full HD 1920x1080p, Uydu alıcısı ayarı da 1080i. TV de HDMI 1 1080i@50 Hz olarak görünüyor.
    Ben katılmıyorum, kesinlikle en kaliteli yayını ATV HD yapıyor. Cihazın ayarları ne olursa olsun sonuçta aynı ayarlarda karşılaştırma yapıyoruz, ATV de 1080, Kanal D de 720p kullanmıyoruz Belgesel kalların kalitesine hiç girmiyorum bile. Birde şöyle düşünün, ekranda insanların yüzünü gösterdiğinde bizim çok detaylı görmemiz gerekirken düm düz teni bütün görüyoruz (neden ten örneği derseniz, fotoğraf ve video kalite karşılaştırmalarında her zaman ten renginin kalitesi ve detayı gösterbilmesi örnek alınır). Oysa ATV de öyle değil. Birde siz renkleri fazla açmış olabilirsiniz çünkü o zaman renk sayısı (bit detayı) azalır ve daha netmiş gibi görürsünüz. Mesela STV kanalının logosnunu sadece kırmızı tonda görüyorsanız renk dolgunluğunu fazla açmışsınız demektir. Turuculu ve kırmızı karışık görüyorsanız normaldir.

atv hd ile kıyalarsanız kötü gelir tabi katılıyorum.
    ama kanal d de yayınlanan yeni programların kaliteleri baya iyi.bitrate leri 10-15mbit arasını görüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.