D-Smart dijital platformu kullanıyorum. D-Smart'ı almadan önce merkezi yayın ile (receiver olmadan) CRT TV ile izliyordum. Bu şekilde Vestel AV3000 modeli ev sinema sistemini bazen açıp TV yayınları sinema sisteminden 5+1 desteklemese dahi duyuyordum. D-Smart'ı takınca sinema sisteminden normal TV yayınında ses çıkışı alamıyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. D-Smart müşteri hizmetleri bunun mümkün olmadığını söyledi.
Saygılarımla
okuyanlar arasında bilgisi olan cevap verirse sevinirim arkadaşlar.
dsmart uydunun 2 adet scart çıkışı var. Birini TV ye diğerini de sizin AV3000'in AV in girişine bağlamanız lazım. 5+1 olmaz, stereo oluyor sadece. Dsmart müşteri hizmetleri teknikten anlamaz.
Cevap için çok teşekkür ederim. Böyle bir bağlantı yaptımmı hatırlamıyorum, ama akşam deneyip olursa burada paylaşırım. Bu şekilde bağladığım zaman hem görüntü, hem de ses (5.1 olmasa bile) alabiliyor muyum?
evet alabilirsin 5.1 i unut, o sadece 5.1 destekli DVD disk izlerken mümkün.
Anlattığınız şekilde oldu, çok teşekkür ederim.
Konuyla ilgili bir soru daha sormak istiyorum, bilgisi olan arkadaşlar esirgemezse teşekkür ederim. Scart kablosu ile TV'ye D-Smart'ı ve Ev Sinema sistemini bağlıyorum. TV'de tek scart girişi var. Sök-Tak yapmamak için 3 çıkışlı scart aldım, bu kablonun tekli ucunu TV'ye, diğer ucuna ise D-Smart'tan ve AV3000 ev sinema sisteminden gelen scartları bağladım. D-Smartı kapatıp kabloyu çıkarmadan DVD izlemek veya DVD oynatıcıyı kapatıp D-Smartı açmak istedim ama ne yaptıysam olmuyor. İkisi aynı anda bağlıyken çalışmıyor. Mutlaka scartı çıkarmak gerekiyor. Her seferinde bir ucu TV'de olan scartın diğer ucunu D-Smarta veya DVD oynatıcıya takıp çıkarmak zorunda kalıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
PM den de cevap verdim. Hala ucuz yöntemle halletmek istiyorsan. Aldığın scart çoklayıcıyı değiştir. Yerine 3 girişli ve tek çıkışlı girişler sviçlenebilir olandan al. Girişlere Dsmart ve DVD yi bağla , çıkışını da TVye ver.
teşekkür ederim ilgi ve cevap için. Dediğiniz gibi LCD alınca bu sorun kalmayacak. Zaten az kaldı, 40X4500 fiyatı biraz düşünce alacağım direk.
Bende de d-smart ve vestel slim 10 5.1 ses sistemi mevcut. Ben dvd ve d-smartı tak-çıkar olmadan izliyorum. Dvd.yi d-smarttaki vcr girişine takınız.D-smartı da tv skart çıkışıyla tv.nize takın. Ses sistemi bağlantısını sadece d-smarttan yapın. Film izleyeceğiniz zaman kumandanızdan d-smartı kapatıp dvd.yi açın, d,rek ekrana dvd gelecektir. Film bitince dvd.yi kumandasından kapatıp d-smartı açınca normal tv yayını izlemeye devam edersiniz. Ben aynı bu şekilde plazmada sorunsuz kullanıyorum kullanıyorum. Bilginize.
quote:
Orjinalden alıntı: ht22
Bende de d-smart ve vestel slim 10 5.1 ses sistemi mevcut. Ben dvd ve d-smartı tak-çıkar olmadan izliyorum. Dvd.yi d-smarttaki vcr girişine takınız.D-smartı da tv skart çıkışıyla tv.nize takın. Ses sistemi bağlantısını sadece d-smarttan yapın. Film izleyeceğiniz zaman kumandanızdan d-smartı kapatıp dvd.yi açın, d,rek ekrana dvd gelecektir. Film bitince dvd.yi kumandasından kapatıp d-smartı açınca normal tv yayını izlemeye devam edersiniz. Ben aynı bu şekilde plazmada sorunsuz kullanıyorum kullanıyorum. Bilginize.
Benim de istediğim aslında tam olarak bu. Ama lütfen kusura bakmayın, birşeyi anlayamadım; D-Smart'ta 2 scart çıkışı var, vcr çıkışına DVD'yi, diğer çıkışa ise TV ile aradaki scartı bağlayacağım, buraya kadar ok, ses sistemi bağlantısını D-Smarttan yapın derken bir de 3.bağlantı mı yapacağım? 2 scart varken nasıl yapacağım ve neden? Teşekkürler ilginize.
dsmartın optic çıkışından ses sisteminizin optic girişine bir kablo daha bağlamalısınız ki. ds izlerken sesi ses sisteminizden alasınız. Bunu demek istiyor.
teşekkür ederim, deneyeceğim.
Sayın blackice_serkan, ATA@ arkadaşımızın dediği gibi yaparsanız sanırım ses işi hallolmuş olur. Ben optik değil de kırmızı-beyaz uçlu ( tos) kabloyu kullanıyorum. Benim ses sisteminde optik olay yok da onun için. Umarım olay çözüme kavuşmuştur.
Akşam deneyeceğim, olumlu ya da olumsuz burada paylaşırım. Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim. En kötü ihtimalle switchli scart alırım, çok mantıklı.
Sadece iki scartla halloldu, tak çıkar yapmadan hem D-Smart, hem DVD oynatıcı çalışıyor, hem de istediğim zaman TV yayınının sesini sinema sisteminden alabiliyorum. İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
İyi seyirler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme