Güvenli İnternet Hizmeti Sizi İnternetteki uygunsuz içeriklerden ve zararlı sitelerden koruyan ücretsiz ve kullanımı kolay bir sistemdir. Size Aile Profili ve çocuk Profili olmak üzere iki alternatif sunar. Bilgisayarınıza yazılım yük?lemenize gerek yoktur.
İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz. Bu hizmetten faydalanmak isteyen tüm aboneler, SMS ile talepte bulunabilirler.
Profillerde Neler Var? çocuk ve Aile iki farklı profilin isimleridir. Fakat aile veya çocuğun herhangi bir profili kullanması zorunlu değildir. Anne babalar da çocuk profili kullanarak İnternetteki günlük işlerini halledebilirler.
çocuk Profili : Pedagoji, sosyoloji ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenen kriterlere uygun kategorilerdeki sitelere erişilebilen profildir.
çocuk profili ile eğitim,ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri,tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden siteye erişebilirsiniz.
Aile Profili : Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engelleyen profildir.çocuk profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sunar.
Ayrıca sosyal medya, oyun ve sohbet kategorilerini ise ayrı ayrı seçme imkanı sunar.
Güvenli İnternet Hizmetine SMS ile de başvuruda bulunabilirsiniz. Seçmek istediğiniz profile göre, cep telefonunuzun SMS ekranında PRAILE boşluk ABONENUMARANIZI veya PRCOCUK boşluk ABONENUMARANIZI yazarak 2850’ye SMS gönderebilirsiniz.
Güvenli İnternet Hizmetini SMS ile de iptal edebilirsiniz. PRIPTAL boşluk ABONENUMARANIZI yazıp 2850’ye SMS göndererek,Güvenli İnternet Hizmetini kullanmaktan vazgeçebilirsiniz.
Hangi profilde olduğunuzu öğrenmek için SMS göndermeniz yeterli. PROFIL boşluk ABONENUMARANIZI yazıp 2850’ye mesaj gönderek, hangi profilde olduğunuzu sorgulayabilirsiniz.
Bu hizmetten kimler faydalanabilir? Güvenli İnternet Hizmetinden, talep eden tüm D-Smart Net aboneleri ücretsiz olarak faydalanabilir.
Güvenli İnternet Hizmeti talep edilmezse ne olur? Güvenli İnternet Hizmeti’ni talep etmeyen abonelerin internet erişimlerinde mevcut duruma göre herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
Bu hizmet ücretli midir? Güvenli İnternet Hizmeti, ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Saygılarımızla, D-Smart Net
Geçmeyi düşünen varmı ?
Bizde Aile Profili var pek bir engel yaşamadım açıkcası ama bir iki ay evvel mamunda engelliydi mail attım açıldı.