Şimdi Ara

D Vitamini Eksikliği Yaşayanlara Sorularım Olcak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba birden çok saçma sapan alakasız semptomlar yüzünden doktora gittim, D Vitamini, B12 ve Folik asit eksikliğim olduğunu öğrendim.

D vitaminim özellikle çok düşük, 9 çıktı.

Folik asit değerim olması gerekenden %50 daha düşük ve B12 seviyem alt sınırda, referans değerlerinin altına düşmesine çok az kalmış.

Sizler ne tarz semptomlar yaşadınız, nasıl etkilendiniz yazar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gray Hat Ghost -- 1 Mayıs 2022; 21:0:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam teşekkür ediyorum, doktorumla görüştüm ikisi için de düzeyler normale dönene kadar ilaç yazdı ve ilaç kullanımının normal besinlerden daha önemli olduğunu, tabi ki de değerler normale dönene kadar öyle olduğunu söyledi.

Benim merak ettiğim bu üçünün eksikliğinin bi insani gerçekten bu kadar mahvetmesinin mümkün olup olmadığı, hemogram ve diğer kan değerlerim normal çıktı ama insan yine de merak ediyor.

• Gray Hat Ghost kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun iyi yapmışsınız değerlere baktırmakla yapıyor sanırım 😶

• Tekrardan teşekkürler hocam, aman sizler dikkat edin bu vitaminler ciddi anlamda çok önemliymiş, ara ara ölctürmekte fayda var.

• Güneşte gez düzelir

İnsanlar eve kapanınca d vitamini seviyeleri dustu

• pspsexer kullanıcısına yanıt

Hocam güneş bu sene gelmemeye yemin etmiş, bir de vardiyalı çalışıyorum zaten, vaktim pek olmuyor 😭

• Bu vitaminler sinir sistemi immun sistem ve enerji metabolizmasi icin anahtar vitaminler bunlarin bozukluklari olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D Vitamini kullanan var mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • D vitaminin çok düşük. Hemen doktorun önerdiği D vitamini desteği almalısın. B12 ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Bu sonuçlar halsizlik bezginlik ve zayıf bağışıklık anlamına gelir.

Geçmiş olsun.

• Up, arkadaşlar bu vitamin eksikliklerinde yaşadığınız en kötü semptomları yazar mısınız

• D vitamini eksikliği bende de çıkmıştı alt limit değeri 30 normalde yani sizinki düşüklük değil direk eksiklik.
    Hayatını mahvetmesi mümkün. Depresyon gibi ruhsal hastalıklar dahil .
    Çok kolay da yükselmiyor hele ilaçsız çok zor . Mümkünse yağlı gıdalarla tüketin.Bu eksikliğe damla vermemiştir ya hap ya da ampul vermiştir tahminimce

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gray Hat Ghost kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun.

Benim D vitamini durumum da bundan 2 sene önce 9 çıkmıştı aynı sizdeki gibi. Şuan 26 çıktı en son olcturdugumde ama referans değerini 75-350 yapmışlar :/ Ivmesine yetişmek mümkün değil gibi: //

D vitamini eksikliği bende halsizlik, uykusuzluk ve ağrı olarak döndü açıkçası. Kandaki değeri artmaya başladığında iyileşme olunca ben de anladım yani her şeyin sebebini. D vitaminini düzenli ve doktorunuzun dediği şekilde almanızda fayda var.

• D vitamini eksikliği yorgunluk hali ve kemiklerde kramp ağrısı yapar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim de 3 civarındaydi pandemide dışarı aylarca çıkmadım. Saçlarım çok dökülüyordu o yüzden gittim zaten ilk. Çok yorgunluk yapıyordu ayakta duramıyordum neredeyse bir de depresyon yapıyor hocam d vitamini eksikliği kendimde de gözlemledim. Bir de hocam vücudun dengesi bozulunca kolay kolay yerine gelmiyor halsizliğim geçti de saç dökülmesi kolay kolay geçmedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.