Bildirim
d0blo s0runsalı..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
diğer kolonlarda 8 ohm ise sorun olmaz -
pardon 130 watt olcaktı =) kac ohm olduquna dair bi fikrim yok ama kolonu nerden baqlamalıyız kolona qiden kablodan ek yaparakmı ? şmdiden teşekkürler -
en kolayı arka hoparlörlerden paralel kablo çekmektir, 3 sene öncesine kadar kullandığımız dobloda ben öyle yapmıştım, arka raf bölümü yanlarında bulunan hoparlör kapaklarını dikkatlice sökün ve hoparlörleri de çıkarın, jaklara dokunmadan kablolar üzerinden sıyırarak paralel kablo çekin, ancak kolonlarınıza bağlantı yaparken sağ-sol + ve - kutuplarını dikkate alın ters olursa akustik bozulur ve baslar ölür.
kolay gelsin. -
cok teşekkürler 'clio symbol' ve 'mustyyy' .. malum teyb blaupunkt patlatmayalım durduk yere -
yalız bi sorum daha olucak bıktırdım ama s0n :D:D şimdi bnm kolonun kabloları 4 tane 2 tiz 2 bass olmak üzere ben doblonun 2 kolonunu birden nasıl birleştiricem setin kolonuna -
aldığınız set komponent mi -
evde kullanmakta oldugum müzik setinin kolonlarından birisi 4 tne cıkısı var 2 si bass 2 si tiz olmak üzere bunları tam olarak nasıl baglamam gerekio.. -
Baska kolondan paralel cekerek bagladıngız kolonun zararı olacaktır. Hem ses kalitesi iyi olmayacaktır. Hem de teybin cıkıslarını yakma ihtimaliniz var. Yanlısım varsa duzeltin. Yanlıssa da tiz ve basları baglamak icin su yolu deneyin. Paralelleri cektikten sonra. Once basları herhangi bir sekilde baglayın farketmez. Daha sonra kabloların yerlerini degistirin hangisinde ses daha kaliteliyse o sekilde baglayın. Sonra tbasları sokup tizler icin de aynı sekilde deneyin. İlla ki voltmetreyle falan olcerek hangisine baglanması gerektigi bilinebiliyordur. Bu benim kendi deneme yontemimdi. Ama yine de bence paralel cekerek baglamayın. Alın 100 150 lirayua bi anfi takın. -
bu konulardan fazla anlamıyorum hoş qörün lütfen yardımınız icin teşekkürler fakat benim kafama takılan bikaç şey var. bnm kolon tek ve icinde bi hbrid bass ve bide 13 cm lik tiz kolonu var diğer değişle tek midde denilebilir.olay burdan sonra değişiyor bass a 2 ayrı kablo cıkıyor siyah-kırmızı olmak üzere mid ede mavi-qri olmak üzere.şimdi doblonunda tek kolonunda kırmızı siyah kablo yokmudur hanqi kabloyu hanqisine paralel şekilde yapmamız qerekir..qöreceli oldu ama konu hakkında fazla bilqim yok şimdiden teşekkürler -
quote:
Orjinalden alıntı: 4ewer
bu konulardan fazla anlamıyorum hoş qörün lütfen yardımınız icin teşekkürler fakat benim kafama takılan bikaç şey var. bnm kolon tek ve icinde bi hbrid bass ve bide 13 cm lik tiz kolonu var diğer değişle tek midde denilebilir.olay burdan sonra değişiyor bass a 2 ayrı kablo cıkıyor siyah-kırmızı olmak üzere mid ede mavi-qri olmak üzere.şimdi doblonunda tek kolonunda kırmızı siyah kablo yokmudur hanqi kabloyu hanqisine paralel şekilde yapmamız qerekir..qöreceli oldu ama konu hakkında fazla bilqim yok şimdiden teşekkürler
Hocam tweeter ları baslardan cekebilirsiniz. Su sekilde diyeyim o zaman. Takılı olan hoparloru ve takacak oldugunuz hoparloru aynı yone bakacak senilde tutun. Sagdaki kabloyu takacagınızın sagondakine soldakinini de takacagınızın solundakine takın. Muhtemelene dogrusu o sekilde olacaktır. Ama yine de tam tersi sekilde de takıp deneyin. Sesi dinleyin hangisi daha kaliteli geliyorsa o sekildedir. Merak etmeyin hoparlaore ve ya teybe zarar vermezsiniz. Renkler degisebilir. İlla siyah kırmızı olcak diye birsey yok. Ama iyice arastırın sorusturun muzik setinin hoparlorleri ve aracın hoparlorlerini bagladıgınızda teybin cıkısları kaldıramayıp yanabilir.
-
teşekkürLer mprivateturun yardımın icin teşekkürler -
4ewer kardeşim,
anladığım kadarıyla sen sadece tek kolon bağlayacaksın. şimdi şöyle özetleyelim;
kolondan tiz için çıkan kabloyu, araçtan çektiğin kablolardan birine, bas için olanı ise diğerine bağlarsan çıkışlara çok yüklenmemiş olursun.
burada önemli olan basın kablo yönüdür tizi istediğin gibi bağla seste değişme olmaz.
bası bağlarken teyp açık olsun ve bas vuruşları olan bir parça çalmanı tavsiye ederim böylece doğru yönü zaten kulağın kestirecektir.
önce bir yöne + diğerine - yap sese bak sonra da tam tersini hangisinde iyi bas alıyorsan o doğru bağlama şeklidir.
burada şuna dikkat et: teypten çıkan üzerinde ses akımı olan kabloları kısa devre yaptırma eğer sesin çok açıksa teyp çıkışının yanma tehlikesi var! onun haricinde korkma...
bunu hallettikten sonra da tizi istediğin yönle bağla farketmez.
ama dediğim gibi aracın sağ ve sol kabinlerinden çektiğin kabloların birinbe bas birine tiz bağla riski dağıt.
bir hatırlatma daha; teybe aynı anda 2 kabin bağlanması kaliteli bir marka teyp için (blaukpunt demişsin) sorun oluşturmaz çünkü çıkışlar 1ohm dirence kadar dayanıklıdır. 4 ohm direncinde 2 kabin bile bağlasanız bu çıkşı 2 ohma düşürür, bu da risk oluşturmaz.
hadi kolay gelsin dostum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 19 Mart 2009; 18:09:56 >
-
cok teşekkürler evt tek kolon baqlıyacagım risk oluşturmasa 2 kolonuda denerim ama bana biraz riskli qeliyor. kolonlar sony mhc-ec77 nin kolonlarıdır teki 130 watt 8 0hm .peki bu bnm sonylerden cıkan kabloları direk arabanın kablolarınamı cekecegim yoksa ek bir kablomu qecirecegim aralarından.şimdiden teşekkürler -
4ewer ilk mesajda sana yazdığım gibi işe önce aracın arka hoparlörlerinden kablo çekmekle başla çektiğin ara kabloya kolonunun bağlantılarını yap.
ayrıca kolonun 8 ohm olması avantaj, çıkışları çok zorlamaz. -
teşekkürler bu akşam denemeye calışıcam elimde kısada olsa bi kablo var arabanın koln kablosuyla bnm kolonun kablosu arasında bi nevi köprüleme yapıcam denicem cok tşkkürler
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X