Şimdi Ara

Bir Türlü Çözümleyen LPG Problemi: Rolantide Devir Dalgalanmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir haftadır lpg servisi ve fiat servisi arasında mekik dokuyorum. Lpgci boğaz kelebeğini temizletin geçer dedi. Gittim temizlettim fiat servisi hava filtresi boğaz contasi takilmamis lpg montajinda dedi. Lpgciye gittim söyledim bizden değil dedi. Bizde tek conta yok ful takım var conta bulursanız takalim dendi. Sinirleeim tepeme çıktı kavga ettim adamla kaç kere geldik şöyle böyle dediniz cozulmedi. Bu parca yoksa benim suçum değil sizin suçunuz dedim. Her neyse lpgci gitti araca uygun conta buldu bugün taktı. Conta takildiktan sonra motor düzenli calismaya basladi fakat klimayi acmamla hersey eski haline döndü. Yoldan geri döndüm söyledim tekrar sorun çıktığını. Filtre ve enjektoru değiştirdi. Sorun yine geçmedi. Motorun orada bir yere delik açtı oraya bir boru bağladı. Eve gelene kadar sorun yoktu. Biraz önce arabayı calistirdigimda ise eskisi kadar şiddetli olmasa da devirdeki dalgalanmanin devam ettiğini fark ettim. Lpg kitini komple sokturmeyi düşünmeye başladım artık. Ne yapmaliyim bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'de Rolanti Dalgalanması Problemi: Nedenleri ve Çözümleri

LPG'li araçlarda sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri, rolantide devir dalgalanmasıdır. Bu dalgalanma, aracın rölantideyken motor devrinin düzensiz bir şekilde inip çıkmasına neden olur.

Nedenleri:

• Bozuk bujiler veya buji kabloları: Bujiler, motorun yanma odalarına kıvılcım sağlayarak yakıtın tutuşmasına yardımcı olur. Bozuk bujiler veya buji kabloları, yetersiz kıvılcım sağlayabilir ve bu da rolanti dalgalanmasına neden olabilir.
    • Kirli veya tıkalı yakıt filtresi: Yakıt filtresi, yakıttaki kir ve partikülleri temizler. Kirli veya tıkalı bir yakıt filtresi, yakıt akışını kısıtlayabilir ve bu da rolanti dalgalanmasına yol açabilir.
    • Arızalı rölanti kontrol valfi: Rölanti kontrol valfi, motorun rölantideyken hava-yakıt karışımını ayarlar. Arızalı bir rölanti kontrol valfi, hava-yakıt karışımındaki dengesizliklere neden olabilir ve bu da rolanti dalgalanmasına yol açabilir.
    • Hava emiş borusunda kaçak: Hava emiş borusundaki kaçaklar, motorun yakıt-hava karışımını bozabilir ve bu da rolanti dalgalanmasına neden olabilir.
    • EGR valfi arızası: EGR valfi, egzoz gazlarını tekrar motora yönlendirir ve bu da emisyonların azaltılmasına yardımcı olur. Arızalı bir EGR valfi, rolanti dalgalanmasına neden olabilir.

Çözümleri:

• Bujileri ve buji kablolarını kontrol et: Bozuk bujiler veya buji kabloları varsa, yenileriyle değiştir.
    • Yakıt filtresini değiştir: Yakıt filtresini periyodik olarak değiştirmek, temiz yakıt akışını sağlar ve rolanti dalgalanmasını önler.
    • Rölanti kontrol valfini temizle veya değiştir: Rölanti kontrol valfini temizlemek veya arızalıysa değiştirmek, rolanti dalgalanmasını düzeltebilir.
    • Hava emiş borusunu kontrol et: Hava emiş borusunda kaçak olup olmadığını kontrol et ve varsa onar.
    • EGR valfini temizle veya değiştir: EGR valfini temizlemek veya arızalıysa değiştirmek, rolanti dalgalanmasını önlemeye yardımcı olabilir.

LPG'de rolanti dalgalanması sorunu yaşayan kullanıcılar yukarıdaki adımları takip ederek sorunu tespit edebilir ve çözebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kitinizin markası ne acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Kitinizin markası ne acaba?

Lovato hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Kitinizin markası ne acaba?

Lovato hocam

Alıntıları Göster
    aracın markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

aracın markası nedir?

Alıntıları Göster
    araç marea mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: levogrande

araç marea mı?

Alıntıları Göster
    Aracım Opel Zafira B Cosmo 1.6 16V 2006 model 93.000 km ve Zavollli kit var.Yazdan beri lpg deyken dalgalanma yapıyor bazen sarsıntı yapacak seviyede oluyor.Ankara da bölge müdürlüğü bayisine gidip ayar yaptırdım düzeldi sonra yine nadiren yapmaya başladı.Manisa da tekrar ayar yaptırdım sahibi mühendis olan hoca gayet normal dedi ayarlar çok iyimiş.Şimdi arada sırada biraz yapıyor takmıyorum çünkü benzinde saat gibi maşallah ayarları kurcaladıkça daha kötü olacak diye ellemiyorum artık ...

• Klasik lpgci zirvasi, git bogaz kelebegi temizlet. Eger bobinlerde ve karnister valfinde bir sıkıntı yoksa montajda hata vardir diye dusunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Aracım Opel Zafira B Cosmo 1.6 16V 2006 model 93.000 km ve Zavollli kit var.Yazdan beri lpg deyken dalgalanma yapıyor bazen sarsıntı yapacak seviyede oluyor.Ankara da bölge müdürlüğü bayisine gidip ayar yaptırdım düzeldi sonra yine nadiren yapmaya başladı.Manisa da tekrar ayar yaptırdım sahibi mühendis olan hoca gayet normal dedi ayarlar çok iyimiş.Şimdi arada sırada biraz yapıyor takmıyorum çünkü benzinde saat gibi maşallah ayarları kurcaladıkça daha kötü olacak diye ellemiyorum artık ...

Alıntıları Göster
    Usta bulun usta...

Başınıza gelen basitçe şu.

Yapılan montajlardaki işçilik hataları yüzünden, delinen oynan yerlerde vakum kaçağı (fazladan hava girişi) oluyor. Bu yüzden aracınızın maf sensörü ecu ya hatalı bilgi gönderiyor. Bu yüzden de yapılan yakıt dozajlaması hatalı oluyor ve bu yüzden de motorunuz abuk çalışıyor.

Kısaca ustalarınızın eli anahtar tutuyor fakat motorun çalışma prensibinden anlamadıkları ve veya işlerine gelmediği için uğraşmak istemiyorlar. Direkt olarak aldığınız ürünün üreticisi ile bağlantıya geçip yakınlarda bulunan adam gibi bir servis için tavsiye isteyin.

• Bu kadar yapılanlara rağmen sorun çözülemiyorsa bence de sorun montajda.

• Geçmiş olsun hocam,umarım sorunun düzelir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

Geçmiş olsun hocam,umarım sorunun düzelir
    Valla canınızı sıkmak istemem ama marea,brava,palio,albea da kullanılan 1.6 16 v motorda rolanti dalgalanması kronik bir sorundur.Her araçta kesin olacak diye birşey yok ama bir çıktı mı işiniz kötü.Ben 1.6 16 v paliomda ne yaptıysam bu sorunu çözemediğim için aracımı satım.Ama sattığım adam elektirik tesisatında yaptığı değişiklikle hallettiğini söylüyordu ne kadar doğruysa artık.
  • Lovatoyu bir kere baglattim verim alamadim ayni sorunları yaşadım ve söktürdüm bence iyi bir kit değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheset

Lovatoyu bir kere baglattim verim alamadim ayni sorunları yaşadım ve söktürdüm bence iyi bir kit değil
    aracınızda lpg nezamandır takılı?
    daha önce bu sorunu yapıyor muydu yoksa sonradan mı oldu?
    lpg ile çok yüksek devirli kullanıyor musunuz?
    ayrıca kelebek ve enjeksiyon boğazı temizliği lpg li araçlarda önemlidir
    tabi sorun ortaya çıkmadan önce düzenli olarak temizletirseniz ve subaplarınız düzgün basıyorsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Usta bulun usta...

Yapılan montajlardaki işçilik hataları yüzünden, delinen oynan yerlerde vakum kaçağı (fazladan hava girişi) oluyor. Bu yüzden aracınızın maf sensörü ecu ya hatalı bilgi gönderiyor. Bu yüzden de yapılan yakıt dozajlaması hatalı oluyor ve bu yüzden de motorunuz abuk çalışıyor.

Kısaca ustalarınızın eli anahtar tutuyor fakat motorun çalışma prensibinden anlamadıkları ve veya işlerine gelmediği için uğraşmak istemiyorlar. Direkt olarak aldığınız ürünün üreticisi ile bağlantıya geçip yakınlarda bulunan adam gibi bir servis için tavsiye isteyin.

Teşekkürler hocam tavsiyenizi dikkate alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Valla canınızı sıkmak istemem ama marea,brava,palio,albea da kullanılan 1.6 16 v motorda rolanti dalgalanması kronik bir sorundur.Her araçta kesin olacak diye birşey yok ama bir çıktı mı işiniz kötü.Ben 1.6 16 v paliomda ne yaptıysam bu sorunu çözemediğim için aracımı satım.Ama sattığım adam elektirik tesisatında yaptığı değişiklikle hallettiğini söylüyordu ne kadar doğruysa artık.

Hocam araç 1.4 8v linea.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roq

tabi sorun ortaya çıkmadan önce düzenli olarak temizletirseniz ve subaplarınız düzgün basıyorsa..

Lpg yaptirali yaklaşık bir sene oldu. Taktirdigimdan beri ara ara oluyordu ama o zamanlar pek dikkate almadim. Aracı yüksek devirde kullanmam genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Usta bulun usta...

arkadasin dedigine katiliyorum ayni sorun bizim eski aracimizdada vardi enjeksiyon degisti rolanti motoru degisti ayar yapildi kackere olmadi en sonunda hava girisinin fazla oldugunu ogrendim bu yuzden yapiyor ilerleyen donemlerdede pat pat eksozdan ses gelmeye baslamisti sorun bilinmesine ragmen yine nerden hava aldigi bulunamadi saticaktim zaten oylece sattim. buyuk ihtimal sizin aracinizdada hava girisi fazla oluyor bizimkinde rolanti yerinde durmuyordu kendine kendine gaz veriyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

quote:

Orijinalden alıntı: Roq

Lpg yaptirali yaklaşık bir sene oldu. Taktirdigimdan beri ara ara oluyordu ama o zamanlar pek dikkate almadim. Aracı yüksek devirde kullanmam genelde.

Alıntıları Göster
    Problemin çözümü bu linkte:

http://forum.donanimhaber.com/m_34929037/tm.htm

• Bizim araçta sıralı sistem lovato obd-II lpg takılı.Bugün yolda giderken ışıklara yaklaşırken vitesi boşa attığımda 500-800 devir arası ani ani devir dalgalanmalarına şahit oldum.Fakat stop etme,tekleme kısacası olumsuz hiçbir durum yok.Sadece devir saatinde yukarı,aşağı anlık dalgalanmalar oluyor.Yakıt olarak kokluyor(sadece lpg-km başına 20-21 kuruş tüketim),sistemin ayarlarını bozdurmak istemiyoruz.Sadece boş viteste seyir halindeyken oluyor.

Sizin dalgalanma sorununuz hala devam ediyor mu ? Çözebildiniz mi ? Eğer çekişte düşme,stop etme,arıza lambası yakma vb. herhangi bir olumsuz durum yoksa uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Bizim araçta sıralı sistem lovato obd-II lpg takılı.Bugün yolda giderken ışıklara yaklaşırken vitesi boşa attığımda 500-800 devir arası ani ani devir dalgalanmalarına şahit oldum.Fakat stop etme,tekleme kısacası olumsuz hiçbir durum yok.Sadece devir saatinde yukarı,aşağı anlık dalgalanmalar oluyor.Yakıt olarak kokluyor(sadece lpg-km başına 20-21 kuruş tüketim),sistemin ayarlarını bozdurmak istemiyoruz.Sadece boş viteste seyir halindeyken oluyor.

Sizin dalgalanma sorununuz hala devam ediyor mu ? Çözebildiniz mi ? Eğer çekişte düşme,stop etme,arıza lambası yakma vb. herhangi bir olumsuz durum yoksa uğraşmayın.

Sorun eskisi kadar olmasa da birazcık var hala. Dedigim işlemleri yaptırmadan önce tekleme ve nadiren stop etme oluyordu. En son da arıza lambası yandı. Servise gittiğimde motor zengin karışımla çalışıyor dediler. Lpgcideki islemlerden sonra lamba söndü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.