Şimdi Ara

1.Silindir Tekleme Arızası ve Rolantide Titreme (Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
16.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabam Focus II 1.6 100hp Teleflex LPG'li. 0 km'de LPG takıldı ve şu anda 121.000 km'de.

Geçen ay tarihinde ilk kez motor arıza lambası yaktı. Sildirdik, bir haftaya kalmadan gene yaktı ve 1.Silindir tekleme arızası verdi. Orjinal bobin değişimi yaptık (buji kabloları değişmedi), sildirdik. 1 hafta sonra bugün gene yaktı. Yarın arıza kaydına baktıracam.

Bu arada son zamanlarda rolantide zangır zangır olmasa da eskiden olmayan hafiften bir titreme var. Rolantide dalgalanma yok. Çekişte bir düşüş ya da yakıt tüketiminde bir artış da hissetmiyorum.

Şimdi sizden ricam bu arıza lambası problemini nasıl çözerim? Israrla yanmaya devam eden bu arıza lambasının sebebi ne olabilir?
    Ustalarımdan yardım bekliyorum.

Saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Silindir Tekleme Arızası ve Rölantide Titreme

Motorunuzda "silindir 1 de tekleme tespit edildi" veya "motor silindirin biri çalışmıyor" gibi arızalarla karşılaşıyorsanız, bir silindir arızası yaşıyor olabilirsiniz. Bu arıza, aracınızın performansını ve sürüş kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.

Silindir tekleme arızasının en belirgin belirtisi, rölantide veya düşük hızlarda aracın titreme yapmasıdır. Ayrıca, motor gücünde azalma, yakıt tüketiminde artış ve egzozda aşırı duman oluşumu da yaşayabilirsiniz.

Silindir arızası genellikle şu nedenlerden kaynaklanır:

• Buji veya ateşleme bobini arızası
    • Yakıt enjektörünün tıkanması
    • Silindir contasının hasar görmesi
    • Valflerin arızalı olması

Silindir tekleme arızasını teşhis etmek için bir otomobil tamircisine başvurmanız önerilir. Tamirci, arızalı silindiri belirlemek için bir sıkıştırma testi veya silindir dengesizliği testi gibi testler gerçekleştirecektir.

Silindir arızası onarımı, arızanın nedenine bağlı olarak değişecektir. Örneğin, buji arızası basit bir onarımken, silindir contası arızası daha karmaşık ve maliyetli bir onarım olabilir.

Silindir tekleme arızasını önlemek için şu ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

• Aracınızı düzenli olarak bakım yaptırın.
    • Kaliteli yakıt kullanın.
    • Bujileri ve hava filtresini üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirin.
    • Motorunuzu aşırı yüklemekten kaçının.

Silindir tekleme arızasını görmezden gelmek, motorunuzun daha ciddi hasar görmesine neden olabilir. Bu nedenle, bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, en kısa sürede bir otomobil tamircisine başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Buji yi kontrol ettinizmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun beyinde

• joker_1453 J kullanıcısına yanıt
    Bujiler yeni sayılır 15 bin km kadar önce orijinal FOMOCO ile değiştirmiştim. Onlardan olabilir mi?
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    LPG beyni mi? 100 bin km'deyken tamir takımı ile bakımı yapılmıştı. Araçta su eksiltmesi yok. Beyin kaynaklı nasıl bir sebepten sorun olabilir?
  • Hocam benim araçta da öyle birşey başıma geldi. Çekişte falan hiç problem yoktu mesela ama yol bilgisayarı sürekli checj service yazıyordu. Onu da gorunce sinirleniyordum ben bütün bobinler değiştirdim sırayla şimdilik nazar değmesin 8 ay oldu bişey yok. Bana usta 100000 den sonra dayanmaz sırayla degistirirsin demişti öyle de oldu birde LPG olunca daha hızlı oldu yani bu arada araç Auris

• Subaplarda sorun olabilir. Lpg takilali kac km oldu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz arıza ya ateşleme kaynaklı olur ya da benzin enjektörü. Sübap kırsa titreme hafif olmaz. Zaten başka da silindirlerden tek tek arıza bilgisi alınabilecek sensör vs yok. Lpg enjektörü titreme yaptırır ama bahsedilen arızayı veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 16 Ekim 2017; 1:20:14 >
  • bana subaplardan kaynaklı gibi geldi kompresyon testi yaptırın bakalım bi
  • bu silindirin bujisini de tek, değiştirin, para tutmaz ne de olsa.
  • Bobinlerle beraber ateşleme kablolarını kesinlikle değiştirmeliydiniz, çünkü buji kablolarının da bir ömrü var içindeki karbon fiber kablo demeti zamanla özelliğini kaybedip ateşlemeye karşı direnç gösterebiliyor, kopmalar başlayabiliyor. Uzun zamandır değişmediyse mutlaka değiştirin, zararı olmaz aksine faydası olur.
  • 1.Silindirdeki buji ve kablosunu başka bir silindir ile değiştirip deneyin. Uyarı mesajını değiştirdiğiniz silindirde tekrar verirse bujiyi ve kabloyu değiştirin.
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Evet aynen bu şekilde yaptık ve gene 1.silindir teklemesi hatası verdi. Bir de oksijen sensörü hatası çıktı. Bizde bunun üzerine bujileri ve kabloları değiştirdik ve lpgyi iptal ederek bir süre benzinde kullanacağım. Bakalım hatayı gene verecek mi ve sorun benzin sisteminde mi lpg sisteminde mi? Deneyip göreceğiz.

• Arkadaşlar merhaba. Aynı sorun 2016 model 1.6 Ti-VCT Ford focus aracımda ortaya çıktı. 80.000 km de. Atiker LPG takılı. 1.silindir tekleme sorunu nedeniyle tüm ateşleme sistemini buji, buji kabloları ve ateşleme bobini değişti. Benzinde kullandım 10 km kadar sonra LPG ye geçirdim. Arıza lambası tekrar yanmaya başladı. Sorunu çözebilen var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2011 Hyundai i30 1.4 benzin LPG li araç...benimde aynı 1.silindir arızası veriyor ..bujiler bobinler hepsi değişti..1 haftadır benzinde biniyorum..sarı lambayı yakıyor. araştırmalarım gereği sanırım sibop hastalığı başlamış..sarsıntılı bir sibop arızası değil ama başlangıcı gibi duruyor..uzun süre LPG de kullanılan araçlarda oluyor..benzinde ne kadar binsekte sadece süreyi biraz uzatırız sibop iyice yarılıncaya kadar....merak ettiğim sibop değiştirip bu durumdan kurtulan varmı

• Bende arıza ışığı kendi kendine söndü. LPG ayarı yaptırmaya gideceğim ilk fırsatta. LPG enjektörü kaynaklı olabileceği bilgisine ulaştım. Deneyip tecrübelerimi paylaşırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.