Şimdi Ara

D3 ve gt630m 2gb ram (FPS PROBLEMI ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selamlar, Eski lanet packerdbell ati 5650HD laptopimi sirf diablo 3 deki takilmalar icin satip uzun arastirmalar sonucu Hp envy nvidia serisine gecis yaptim.Ama ne kadar limitlerde donanim secmeme ragmen oyun ici standart grafik ayarlarinda bile oyunda ara ara agirlasmalar oluyor? framesel sorun gbi gozukuyor?
    donanim:
    windows8
    i7
    16gb ram
    gt630m 2gb ram
    1terabyte hd %90ı bos durumda 5400 rpm

Windowns guncellestrmeler ve nvidia surucu guncellestrmeleri guncel durumda, yapilabilcek ayarlari yaptim sayilir nvidia surucu ayarlarindan yuksek performans , trilliner filitfeleme yi kapadim fakat bi sonuc degismiyor ? Bu donanima cok buyuk bir sacmalik yasiyorum gerci yurt disi forumlarda masa ustu dahil D3 un bazi kartlara, mobil ve digerleri dahil optimizasyon sorunu yasayan cok insan var.

Bu konu hakkinda bilgi sahibi arkadaslar varsa bilgi paylasirsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajo -- 7 Mart 2013; 1:30:28 >

• maalesef mobilde takılmalar oluyor
    sırf aynı sebepten bende 635m li bir notebooka terfi ettim sonuç değişmedi
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulent35220 -- 5 Mart 2013; 18:49:05 >
  • nvidia nin sitesinde son surum driver icin d3 le ilgili gelistrmeler var yazmislar ama safi hikaye...

Bu gaming notebooklarn fiyati 5 milyardan asağa inmedigi surece biz bu notebooklarla surunmeye dewam edicez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ajo

nvidia nin sitesinde son surum driver icin d3 le ilgili gelistrmeler var yazmislar ama safi hikaye...

Bu gaming notebooklarn fiyati 5 milyardan asağa inmedigi surece biz bu notebooklarla surunmeye dewam edicez...

2500 e vardı bi gaming pc msı ın baya düştü yani fiyatları alacaksanız bi araştırın

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-ge60-0nd-453tr-ge60-core-i7-3630qm-240-ghz-8gb-750gb-156-2gb-gtx660m-ddr5-bluray-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=64375

indirimsiz diye o fiyat indirimlerde dediğime geliyor G53SW mi aldığımda bu olsaydı bi dk düşünmez bunu alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warmkitty -- 5 Mart 2013; 20:03:22 >

• quote:

Arkadaslar selamlar, Eski lanet packerdbell ati 5650HD laptopimi sirf diablo 3 deki takilmalar icin satip uzun arastirmalar sonucu Hp envy nvidia serisine gecis yaptim.Ama ne kadar limitlerde donanim secmeme ragmen oyun ici standart grafik ayarlarinda bile oyunda ara ara agirlasmalar oluyor? framesel sorun gbi gozukuyor?
    donanim:
    windows8
    i7
    16gb ram
    gt630m 2gb ram

Windowns guncellestrmeler ve nvidia surucu guncellestrmeleri guncel durumda, yapilabilcek ayarlari yaptim sayilir nvidia surucu ayarlarindan yuksek performans , trilliner filitfeleme yi kapadim fakat bi sonuc degismiyor ? Bu donanima cok buyuk bir sacmalik yasiyorum gerci yurt disi forumlarda masa ustu dahil D3 un bazi kartlara, mobil ve digerleri dahil optimizasyon sorunu yasayan cok insan var.

hocam bugün yurttaki arkadaşım bana java'yı 64 bit olarak indirmemi söyledi. Benim işletim sistemim 64 bit'ti fakat java otomatik olarak 32 bit olarak yüklenmiş. ( Programlardan bakabilirsin yanında parantez içinde yazar ) ben de 32 bit'liyi silip 64 bit versiyonunu indirdim. Oyundaki akıcılığı arttırdığını söyleyebilirim. Bir dene istersen ben memnun kaldım açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: warmkitty

quote:

nvidia nin sitesinde son surum driver icin d3 le ilgili gelistrmeler var yazmislar ama safi hikaye...

2500 e vardı bi gaming pc msı ın baya düştü yani fiyatları alacaksanız bi araştırın

o laptopi bi arkadasimiz aldi ondanda buna benzer bi sorun war arti kasasi malzeme olarak pek iyi degil bilginiz olsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: silent knight

quote:

Arkadaslar selamlar, Eski lanet packerdbell ati 5650HD laptopimi sirf diablo 3 deki takilmalar icin satip uzun arastirmalar sonucu Hp envy nvidia serisine gecis yaptim.Ama ne kadar limitlerde donanim secmeme ragmen oyun ici standart grafik ayarlarinda bile oyunda ara ara agirlasmalar oluyor? framesel sorun gbi gozukuyor?
    donanim:
    windows8
    i7
    16gb ram
    gt630m 2gb ram

hocam bugün yurttaki arkadaşım bana java'yı 64 bit olarak indirmemi söyledi. Benim işletim sistemim 64 bit'ti fakat java otomatik olarak 32 bit olarak yüklenmiş. ( Programlardan bakabilirsin yanında parantez içinde yazar ) ben de 32 bit'liyi silip 64 bit versiyonunu indirdim. Oyundaki akıcılığı arttırdığını söyleyebilirim. Bir dene istersen ben memnun kaldım açıkçası.

saol aga, ewe gdince bi deniyelim sanmiyorum bi fark olsun ama denemekte fayda var.

• quote:

donanim:
    windows8
    i7
    16gb ram
    gt630m 2gb ram

dostum ekran kartın düşündüğün kadar iyi değil giriş seviyesi gddr 3, 128 bit ekran kartı pek çok yeni oyunda low grafiklerde dahi fps kaybı yaşarsın 2gb aldanıp almakla hata etmişsin nvidia ekran kartı alırken oyun oynuycaksanız gt değil gtx serisi alın

• quote:

Orijinalden alıntı: sscarecroww

quote:

donanim:
    windows8
    i7
    16gb ram
    gt630m 2gb ram

dostum ekran kartın düşündüğün kadar iyi değil giriş seviyesi gddr 3, 128 bit ekran kartı pek çok yeni oyunda low grafiklerde dahi fps kaybı yaşarsın 2gb aldanıp almakla hata etmişsin nvidia ekran kartı alırken oyun oynuycaksanız gt değil gtx serisi alın

hocam benim ekran kartım gtx660m fakat bende de takılma oluyor. Full ayarlarda da olsa en düşük ayarlarda da olsa ortam çok karıştığında özellikle arcane sentry ve frostlar birlikte olunca fps 17lere kadar düşüyor. Bunun ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum artık. Oyunun optimizasyonuyla ilgili biraz da.

• quote:

Orijinalden alıntı: silent knight

quote:

Orijinalden alıntı: sscarecroww

quote:

donanim:
    windows8
    i7
    16gb ram
    gt630m 2gb ram

hocam benim ekran kartım gtx660m fakat bende de takılma oluyor. Full ayarlarda da olsa en düşük ayarlarda da olsa ortam çok karıştığında özellikle arcane sentry ve frostlar birlikte olunca fps 17lere kadar düşüyor. Bunun ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum artık. Oyunun optimizasyonuyla ilgili biraz da.

evet diablo 3 ün optimizasyon sorunu olduğu doğru ama gt 630m gerçekten kötü bi ekran kartı benim bi önceki ekran kartım aynısının masaüstü için olan gt630 du ve battlefield 3 büyük haritalarda low ayarlarda fps 10 a kadar düşüyodu aynı sorunu crysis 3 closed betasındada yaşadım yani optimizasyon sorunlarının yanında arkadaşın kartıda bazı sorunlara sebep oluyodur gerçi ben gt630 la d3 full ayarlarda oynayabiliyodum ama laptop olduğu için performans kaybı yaşadığınada inanıyorum

• o karttada bole yapiyorsa d3 de ki bu optimizasyon olayina ne alsan kurtarmicak.gtcem gaming alcan ondada yapicak kaldirip yere vurcam o olucak.
    koskoca sirketler NVİDİA,BLİZZARD bi fix cikartmiyorlar lanet olsn be

• quote:

o karttada bole yapiyorsa d3 de ki bu optimizasyon olayina ne alsan kurtarmicak.gtcem gaming alcan ondada yapicak kaldirip yere vurcam o olucak.

dostum sonuna kadar haklısın blizzard toparlayacağı yerde gün geçtikçe daha da geriliyo

• quote:

o karttada bole yapiyorsa d3 de ki bu optimizasyon olayina ne alsan kurtarmicak.gtcem gaming alcan ondada yapicak kaldirip yere vurcam o olucak.
    Aga eyw GTX le kısas edılemez ama sana su sekılde ornek vereyim arkadaşımın laptopı gecen seneki model CASPER i5 6 GB ram GT 540 M 1 gb ram ekran kartı oyun standart ayarlarda aka aka oynanıyor smdı bu confıg Casper Laptop ta calısan DIABLO 3 Benım yazmış olduğum confıgde NIE EN AZINDAN CASPERDAKI KADAR ÇALIŞMIYOR ?

Ondaki driver Nvidia driver surumu 296.10 ama supportta 500m serisi desteği olduğundan denemedim kurmayı :s acaba kursak yermı oda bır soru ısaretı Nvidia 300+ Driver surumlerınde 600m lerı destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajo -- 5 Mart 2013; 21:33:43 >
  • 540m le 630m aynı gpudur. yeni seride 630m olarak adlandırmışlar 540m i. o arkadaşınız ya karta overclock yapmıştır ya da çözünürlüğü düşürmüştür.

edit: Laptop ekran kartı sıralaması

linkten bakabilirsiniz tıpatıp aynı özellikleri var ekran kartlarının. laptop alırsanız bir daha burdan bakın sıralamaya ve 100 den aşağıda bir sıradaysa gpu hiç almayın daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klitz -- 5 Mart 2013; 21:53:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klitz

540m le 630m aynı gpudur. yeni seride 630m olarak adlandırmışlar 540m i. o arkadaşınız ya karta overclock yapmıştır ya da çözünürlüğü düşürmüştür.

linkten bakabilirsiniz tıpatıp aynı özellikleri var ekran kartlarının. laptop alırsanız bir daha burdan bakın sıralamaya ve 100 den aşağıda bir sıradaysa gpu hiç almayın daha iyi

:) O kadar bılgısı yok arkadasın 1 senedır casperın wındowsu var ıcınde oyunu kurduk gırdık casperda yanımda hani kanıtlamak ıcın vıdeo bıle cekebılırım bu malzeme bu laptop bu oyunu zehır gıbı oynatıyor.Bızım aldığımız cıhaz gerek kalıte gerek donanım barız artıda olan bı notebook.Ama ondakı kadar oynayamıyorum.2 seçenek var ya kart aynı değil yada ısletım sıstemı w7 den kaynaklanabılır yada 3 uncu seçenek drıver surumu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Klitz

540m le 630m aynı gpudur. yeni seride 630m olarak adlandırmışlar 540m i. o arkadaşınız ya karta overclock yapmıştır ya da çözünürlüğü düşürmüştür.

:) O kadar bılgısı yok arkadasın 1 senedır casperın wındowsu var ıcınde oyunu kurduk gırdık casperda yanımda hani kanıtlamak ıcın vıdeo bıle cekebılırım bu malzeme bu laptop bu oyunu zehır gıbı oynatıyor.Bızım aldığımız cıhaz gerek kalıte gerek donanım barız artıda olan bı notebook.Ama ondakı kadar oynayamıyorum.2 seçenek var ya kart aynı değil yada ısletım sıstemı w7 den kaynaklanabılır yada 3 uncu seçenek drıver surumu.

kartlar aynı. dediğim gibi çözünürlükte önemli senin laptopta 1080p oynuyorsundur. onun laptop 1366x768 de oynatıyordur.

• Blizzin sitesinde bu sekılde bır cozum uretılmıs su an denıcem sonucu paylaşırım arkadaşlar.

1. Download Nvidia Driver 301.42 Driver
    http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-301.42-whql-driver.html

2. Go to Control Panel -> NVIDIA Control Panel

3. Under 3D Settings -> Manage 3D Settings -> Select a Program to Customize -> Find your Diablo III.exe

4. If you are using a laptop with NVIDIA Optimus, make sure you set the Preferred Graphics Processor to " HIGH Performance NVIDIA Processor". If you are using a NVIDIA card without Optimus just skip step 4.

5. Scroll down on "Settings for this Program" and set the following :
    - Power Management Mode : Maximum Performance
    - Maximum Pre-rendered Frames : 1
    - Vertical-sync : Adaptive

6. Click "Apply" then close NVIDIA Control Panel.

7. Now go to Documents -> Diablo III -> Open "D3Prefs.txt"

8. Search for "HardwareClass" and change the value from "4" to "1".

9. Save D3Prefs.txt

10. Open Diablo III

11. Go to Options -> Video

12. Start everything on LOW settings for now.
    Make sure you turn off V-SYNC, MAX FOREGROUND FPS and MAX BACKGROUND FPS.

13. Adjust slowly and see if you still get lags. I find it best to test it on Act III - Machines of War.

• Beyler ilginç bir yöntemle fps sorunu ortadan kalktı, akıcı bır sekılde oynanabılıyor.Publicte 4 kışı full efect combatta dahi test edilmiştir :)

Çözüm; Laptopta paylaşımsız çalışan ekran kartıyla beraber İntelın de ekran kartı var, Bu seçenek Windows 7 de mevcutmu bılmıyorum ama wındows8de oyuna gırerken sağ tıklıyarak " HANGI EKRAN KARTIYLA AÇILACAĞINI" secebiceğiniz bir menü var ordan Intelınkını secıyorsunuz ve BARİZ FARKI oyuna gırınce anlıyorsunuz.

EK OLARAK MASA USTUNE SAG TUS TIKLANDIGINDA GRAFIK OZELLIKLERINE GIRIN ENTEGRE INTEL EKRAN KARTININ OZELLIKLERI CIKICAK ORDAN 3B NIN AYARINI BASARIMA GETIRIN.BU DAHADA IYI OYNANILMASINI SAĞLICAKTIR.
    Diğer oyunları Nvidia da açabilirsiniz,Nfs Most wantedta gayet sorunsuz normal grafık ozellıklerıyle oynanabılıyor.Problem d3 un optimizasyonundan kaynaklanıyor.Battle nettekii d3 oynuyanların buyuk kısmında yüksek donanımlı bilgisayarlarda dahi problem var.

D3 ve gt630m 2gb ram (FPS PROBLEMI  ÇÖZÜLDÜ )

NOT: LAPTOPINIZIN GÜÇ SECENEKLERINDEN " YUKSEK PERFORMANSTA OLDUGUNDAN EMİN OLUN "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajo -- 7 Mart 2013; 3:02:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.