Şimdi Ara

D4-D lere ChipTuning... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
30.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben aracıma kesinlikle böyle birşey taktırmam. Ne gerek var. İstanbul trafiğinde hız yapabilecek yol mu var? Gereksiz masraf bence En önemlisi aracımı neden riske atayımki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_onair -- 6 Şubat 2007; 22:38:16 >
  • Şahsen bende taktırma taraftarı değilim. 100 binden sonra pistonları ve gömleği elime almak istemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Eski kasalarda elektronik değil mekanik yakıt sistemi kullanılıyor..Onların Güç arttırımı pompacılar tarafından yapılıyor..

yani yapılamıyor gibime geldi çünkü çoğu pompacı başıma bela olur diye beni postalamaya kalkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alpi_Turk

Bilgi edinebileceğimiz internet adresiniz var mı acaba? Hangi araba ve motorlarda ne kadar güç ve tork elde ediyorsunuz ve bayi ağınız var mı acaba? Benzinli motorlarla da çalışıyor musunuz? Teşekkürler

İsteyen arkadaşlara türkiyedeki tüm dizel araçlar için uygun güç ve tork artışlarının listelendiği bir pdf dosyasını mail atabilirim..

toyotasa@hotmail.com

Benzinli araçlar ilgi alanımız dışında..
  • quote:

Orjinalden alıntı: maktastur
    yani yapılamıyor gibime geldi çünkü çoğu pompacı başıma bela olur diye beni postalamaya kalkıyor

Pompa ayarlarının açılmsı yasal olmadığı için bu işten uzak duruyo olabilirler..
    Ama Gerçekten usta biri korkusuzca belli standartlar çerçevesinde pompayı açabilir..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maktastur

Pompa ayarlarının açılmsı yasal olmadığı için bu işten uzak duruyo olabilirler..
    Ama Gerçekten usta biri korkusuzca belli standartlar çerçevesinde pompayı açabilir..

önceki aracımda yapmıştık gerçi yapan ustada ne yaptığını bilmediğini sonradan anladık ama iş işten geçmişti araç yüksek hızlara çıkıyordu hızlanmada pek fark etmedi ama yüksek hızlara çıkıncada resmen yakıtı içiyordu sonradan eski haline getirmeye uğraşıldıysada pek becerilemedi bende zaten satmış oldum

• (: komik geldi bana..Pompanın sadece devrini açmış..Halbüki avans ve yakıt değerlerinide ona uygun olarak yükseltmesi gerekiyordu..
  • quote:

(: komik geldi bana..Pompanın sadece devrini açmış..Halbüki avans ve yakıt değerlerinide ona uygun olarak yükseltmesi gerekiyordu..

Nerdee öyle usta hatta başka bir pompacıya gönderdim gerçi o zaman sadece bakım ve temizlik için göndermiştim adam hiçbirşey yapmadan 145 ytlmi aldı
  • Biz pompacılar yaparız ööle şeyler ara sıra..(:
  • Performans arttırıcıların motora ve yakıt tüketimine olumsuz bir etkisi olmadığını söylüyorsunuz ve anladığım kadarıyla üretim aşamasında firmaların uygun emisyon düzeyini tutturabilmek için motor gücünü düşük tuttuklarını söylüyorsunuz..
    1. Toyota gibi bir dev sırf emisyon kaygısı için mi daha güçlü bir dizel üretmiyor? (başkaları bunu başarırken)
    2. Eğer tek kaygı emisyon düzeyleri ise biz aracımıza chip-tuning yaparken çevreyi daha fazla kirletmiş olmuyor muyuz?
    3. Bu kiti kullanmak yasal mıdır?
    Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler..
  • Sayın Chip-Tuning uzmanı sorularım sizeydi, cevaplarsanız sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

Performans arttırıcıların motora ve yakıt tüketimine olumsuz bir etkisi olmadığını söylüyorsunuz ve anladığım kadarıyla üretim aşamasında firmaların uygun emisyon düzeyini tutturabilmek için motor gücünü düşük tuttuklarını söylüyorsunuz..
    1. Toyota gibi bir dev sırf emisyon kaygısı için mi daha güçlü bir dizel üretmiyor? (başkaları bunu başarırken)
    2. Eğer tek kaygı emisyon düzeyleri ise biz aracımıza chip-tuning yaparken çevreyi daha fazla kirletmiş olmuyor muyuz?
    3. Bu kiti kullanmak yasal mıdır?
    Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler..

1.Çok dar düşünüyorsunuz..O motorların gücü ve hacmi oluşturulurken onlarca ticari parametre göz önünde bulundurularak mühendislik çalışmalarla belirleniyor..
    2.Evet daha fazla kirletiyorsunuz..
    3.Tamamen yasal çünki ülkemizin standartları avrupadan ve japonyadan çok daha yumuşak..

• Sayın Uzman
    Clio 1.5 DCI 65 hp için fiyat ve performans artışı ne kadar olabilir?

Powerbox dediğinizin firması nedir Alpin mi?

Yer nerede?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

Sayın Uzman
    Clio 1.5 DCI 65 hp için fiyat ve performans artışı ne kadar olabilir?

Powerbox dediğinizin firması nedir Alpin mi?

Yer nerede?

Clio lara Chiptuning yapıyorum daha ucuz ve daha sağlıklı oluyor..80Hp civarına çıkar..İyide tork kazanırsın..Firma Dimsport..İstanbul Ümraniye
  • Bahsi geçen box TTE'nin sattığı Toyota orjinal ekipmanı olan chip mi ? yoksa başka markamı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: step-team

Bahsi geçen box TTE'nin sattığı Toyota orjinal ekipmanı olan chip mi ? yoksa başka markamı?

Marka başka.. İtalyan Dimsport firması.. AMa o modülü incelemek isterim..link verirseniz sevinirim..
  • www.tte.de adresinde bu kiti bulabilirsin
    quote:

quote:

Bahsi geçen box TTE'nin sattığı Toyota orjinal ekipmanı olan chip mi ? yoksa başka markamı?

Marka başka.. İtalyan Dimsport firması.. AMa o modülü incelemek isterim..link verirseniz sevinirim..
  • işte bağlantı:

www.powersystem.com.tr

bu başka marka mı? Öyleyse aynı şeyleri vaat ediyor.
  • quote:

www.tte.de adresinde bu kiti bulabilirsin
    quote:

quote:

İnceledim..Evet o modül Resmi modifikasyon firması tarafından uygulanıyor gibi..
    Garantiyide bozmaması için zırt pırt söküp takmanıza gerek kalmayabilir....Fiyat durumu nasıl acaba..

• TTE'nin ürünü orjinal Toyota'nın daha randımanlı olabilir,
    Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: dutku

işte bağlantı:

www.powersystem.com.tr

bu başka marka mı? Öyleyse aynı şeyleri vaat ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.