Şimdi Ara

D4-D lere ChipTuning... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
30.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dutku

işte bağlantı:

www.powersystem.com.tr

bu başka marka mı? Öyleyse aynı şeyleri vaat ediyor.

Biz bunlardan çok daha ciddi çalışıyoruz..Ama tercih sizin..Size sunulan hizmetleride karar verirken göz önünde bulundurun..

Biz Dimsport Türkiyeyiz..www.dimsport.com

• Dutku arkadaşım,
    konuyla alakası yok fakat torpidonu yaptırmıştın memnunmusun, bozuk yollarda hiç ses,zırıltı geliyormu.Açıkcası bir servise götürdüm yaparız dedi sonrada ancak bukadar oluyor deyip aynen geri verdiler. Birde ses yapmaya başldı , zor susturduk.Teredütte kaldım.
    Sen memnunmusun,yoksa kurcalatmamı dersin.
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: step-team

Dutku arkadaşım,
    konuyla alakası yok fakat torpidonu yaptırmıştın memnunmusun, bozuk yollarda hiç ses,zırıltı geliyormu.Açıkcası bir servise götürdüm yaparız dedi sonrada ancak bukadar oluyor deyip aynen geri verdiler. Birde ses yapmaya başldı , zor susturduk.Teredütte kaldım.
    saygılar

Ben aynı zamanda toyota MasterTech im..O torpito sesleri mutlaka kesilir..Ama iyi bir elektrikçisi olan servise gitmek lazım..
  • Toyota master Tech nedir? Tavsiye edeceğiniz servis varmı (istanbul avrupa yakası)
    Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Dutku arkadaşım,
    saygılar

Ben aynı zamanda toyota MasterTech im..O torpito sesleri mutlaka kesilir..Ama iyi bir elektrikçisi olan servise gitmek lazım..

• Toyota servis teknisyenlerinin gördüğü kurslar belirli bir seviyenin üstüne çıktığında Master Teknisyenlik ünvanı verilir..

Toyota Tarabya Plaza(tarabyadaki dolapderedeki değil) iyi bir servistir..Serkan Usta orda usta başıdır..Yardımcı olur..
  • Memunum. Önce Derindere'ye 30bin bakımına götürdüğümde söylemiştim. Ben üstüne düşmeyince onlar da salladılar. Kurcalatma bile dedi ordaki bayan servis danışmanı. Sonra Sonkar'a götürdüm. Çok uğraştılar ama yapamadılar. Beni ikna etmek için servis müdür yardımcısı usta ve ben tek tek sıfır araçları gezdik. sonra görüdk ki sıfır araçlarda açıklık yok. Dedim ben anlamam. Siz yapmazsanız hakkımı başka yerde ararım. Arızaya bağladım biraz. Sonra sağolsun servis müdür yardımcısı Recep Bey, salı günü Toyotsa ile toplantısı olduğunu konuyu oraya taşıyacaklarını söyledi. Beni arayacaklarını da ilave etti. bir hafta sonra aradı:

Toyota yetkilileri ilgili parçanın kusurlu olduğunu ve Toyota'nın bunun için yeni bir parça geliştirdiğini ve bunu çok servisin bilmediğini söylemiş. Yurtdışından siparşi ettiler ve gelince telefon ettiler. Yeni parçayı takınca açıklık %100 halledildi. üstünden bir ay geçmesine rağmen herhangi bir ses vs yok. Özellikle bozuk yollara giriyorum ses yine yok. Çok memnunum...

Saygılar...

quote:

Dutku arkadaşım,
    saygılar

• torpidan gelen sesten mi bahsediyorsunuz yoksa gögüsteki açıklıktan mı?
  •  D4-D lere ChipTuning...

Usta bu bizim aletin tork beygir eğrisi... tuning yaptığınız bir D-4D nin dyno ölçüm çıktısını buraya yapıştırabilirmisiniz?

Açıkcası max tork ve max beygir devirlerini merak ediyorum...

Eğer common rail basıncını arttırıyorsanız,max tork devrinin düşmesi gerekir diye düşünüyorum... bu da arabanın 0-100 hızlanma süresini düşürür.. Siz tuningli bir araçla 0-100 denemesi yaptınızmı?
  • Benim kayıtlarımda ilgili aracın grafikleri yok..İtalyadan istedim..Geldiğinde burda paylaşacağım..
  • ben tuningli aracın nasıl daha az yaktığını anlayamadım?

biraz açar mısınız?
  • Yakıt ekonomisine gelince..Çok basit max tork devrin düşüyor böylece şehir içi kullanımda daha erken vites değiştirip daha yüksek vitesde seyredebilme imkanın oluyor..Misalen Evden işe giderken normalde motorunuz ortalama 500 bin devir dönüyorsa.. Güçlendirme işleminden sonra 450 bin devir dönüyor çünkü 1 üst viteste seyrediyorsunuz..buda daha düşük devirle aynı mesafe demek..Beraberinde yakıt ekonomiside gelir, kilometre bazında daha fazla motor ömrüde..
  • peki şehirler arası 5. vitesle gideceğimiz bir yolda chip tunning yapmışsak 6. vites ile gidemeyeceğimiz için bu son hızımızı azaltmaz mı? bir de niye sadece şehiriçi yakıtından bahsediyorsunuz? Şehirdışı yakıt tüketimi artar mı yoksa?

chip tunningi biraz daha detaylı anlatır mısınız? tork, beygir gücü, emisyon, yakıt vb... kavramlarla...

beygir gücü artıyor. yakıt tüketimi düşüyor. sadece havaya saldığımız zehirli gazın oranını arttırarak mı yapıyoruz bunu? Tek kaybımız bu mu?

birkaç soruma yanıt verirseniz sevinirim:

1. 0-100 km hızlanma süresi artar mı düşer mi?
    2. aracın son hızında ne gibi değişimler olur?
    3. güç artışı sadece düşük viteslerde mi yoksa her devirde her vitete güç artışı oluyor mu?
    4. tork olarak da 3. sorunun aynısı.
    5. peki bu chipi taktırırsam neler kaybederim, neler kazanırım?
    6. yasal mı?
    7. garantiyi devre dışı bırakır mı?

Merakla detaylı yanıtınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutku -- 26 Şubat 2007; 20:28:46 >

• Orjinalden alıntı: dutku

peki şehirler arası 5. vitesle gideceğimiz bir yolda chip tunning yapmışsak 6. vites ile gidemeyeceğimiz için bu son hızımızı azaltmaz mı? bir de niye sadece şehiriçi yakıtından bahsediyorsunuz? Şehirdışı yakıt tüketimi artar mı yoksa?

Uzun yolda tüketiminizi düşürmez..Artmaz da..Top Speed artacağından gaza gelirde basarsanız çok yakar söyliyeyim..

chip tunningi biraz daha detaylı anlatır mısınız? tork, beygir gücü, emisyon, yakıt vb... kavramlarla...

beygir gücü artıyor. yakıt tüketimi düşüyor. sadece havaya saldığımız zehirli gazın oranını arttırarak mı yapıyoruz bunu? Tek kaybımız bu mu?

Bu yapılan esasında chip tuning değil box tuning diye adlandırılıyor piyasada..Motordaki bazı sensörlerin beyne ilettikleri verileri refere edilen ayar noktaları doğrultusunda işleyerek performans arttırma işlemidir bu..Püskürtme daha fazla basınç ile gerçekleşeceğinden tork hatrı sayılır oranda yükselir(ort.%25) Tabiki beraberinde güçde yükselir. Toyota dizel motorlarının Euro4 emisyon standartlarını desteklemesi için bir hayli kısmış motor ayarlarını..Biz bu kısılan motor ayarlarını belirli bir standart çerçevesinde açarak motora asla kaldıramayacağı bir yük bindirmeden açıyoruz..Motorun emisyon standartları Euro1 seviyelerine geriliyor sadece..Biz ülke standartları olarak henüz euro bile desteklemiyoruz..

birkaç soruma yanıt verirseniz sevinirim:

1. 0-100 km hızlanma süresi artar mı düşer mi?
    2. aracın son hızında ne gibi değişimler olur?
    3. güç artışı sadece düşük viteslerde mi yoksa her devirde her vitete güç artışı oluyor mu?
    4. tork olarak da 3. sorunun aynısı.
    5. peki bu chipi taktırırsam neler kaybederim, neler kazanırım?
    6. yasal mı?
    7. garantiyi devre dışı bırakır mı?

Merakla detaylı yanıtınızı bekliyorum...

1.Kesinlikle en az 2 saniye farkeder..Düşer..
    2.Genelde ortalama 20-30 Kmh yükseldiğini gözlemliyoruz..
    3.Güç artışı 1500-3500 devir arasında en fazla oranı görüyor..
    4.Kesinlike..MAx torku elde etmeye başladığınız devir düşüyor..böylece daha düşük hızlarda daha büyük viteslerle ilerleyebiliyorsunuz..
    5.Kaybedecek hiçbişeyiniz yok..Beğenmezseniz geri iade edebilirsiniz..Şehir içi kullanımda yakıt ekonomisi, aracınızı kullanırken önceki haline nazaran daha fazla zevk alıcaksınız..
    6.Kesinlikle yasal..
    7.Ürün 40 sn. de sökülebilir. servise göstermediğiniz sürece hiç bir garanti sıkıntısı çekmezsiniz..

Şu sıralar Tuning Show 2007 fuarına hazırlıklarımız yoğunlaştığından, Sorularınıza biraz geç yanıt verdim kusura bakmayın..

Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

• Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Tuning show ne zaman? Bir de imzamda yazan aracım için bu box tuningin fiyatı nedir? Peşin alım indirimi falan oluyor mu?

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dutku

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Tuning show ne zaman? Bir de imzamda yazan aracım için bu box tuningin fiyatı nedir? Peşin alım indirimi falan oluyor mu?

Saygılar...

Rica ederim..Tuning Show 05-08 Nisan arası..385€+KDV fiyat..peşine %10 iskonto yaparız..Siz fiyatını problem etmeyin o konu halledilir..Niyetlenin gelin deneyelim..Hoşunuza giderse otururuz masaya..
  • Güncel Arkadaşlar..
  • G
    Ü
    N
    C
    E
    L
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orjinalden alıntı: Alpi_Turk

Bilgi edinebileceğimiz internet adresiniz var mı acaba? Hangi araba ve motorlarda ne kadar güç ve tork elde ediyorsunuz ve bayi ağınız var mı acaba? Benzinli motorlarla da çalışıyor musunuz? Teşekkürler

İsteyen arkadaşlara türkiyedeki tüm dizel araçlar için uygun güç ve tork artışlarının listelendiği bir pdf dosyasını mail atabilirim..

toyotasa@hotmail.com

Benzinli araçlar ilgi alanımız dışında..

Mail atmistim ama gondermediniz. Web'e upload edip link verebilirseniz sevinirim.

• Web sitesiwww.dimsport.com

Bütün araçlar için uygulama sonuçları verilmiştir..
  • GÜNCEL
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.