Şimdi Ara

D4-D lere ChipTuning... (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
30.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 arkadaş (3 toyota, 1 auris) bu işi yaptırmayı düşünüyoduk, Mehmet beyle konuştum elinde toyota box tuning için ürün olmadığını chip tuning yapabileceğini söyledi, servise sorduk, garantiyi bozacağını söylediler, artı başka bir arkadaşda arada sırada servislerde arabaların yazılımını değiştirdiklerini, yani chip tuning in sonradan tekrar eskiye dönebilecğini söyledi, dudulluda bosch servisine gittik, ellerinde 1 adet rapid olduğunu söylemişlerdi, çihaz kullanılmıştı ve düzgünde çalışmadı, ordanda soğuduk vazgeçtik, dimsport un sayfasındada ürün kaldırılmış, arkadaşlarımdan birinin patronu dizel volvo için yurtdışından 230 euro ya bir box getirtti, kendi takıcakmış, şimdi onu kolluyoruz, getirmeye değer performans verirse bizde deniycez, tabi o firmanın sattığı ürün toyota da aynı performansı verirmi oda ayrı bir konu, eğer vermesse box tuning hayal olacak gibi duruyor.
  • Bu Rapid in toyota listesi..

D4-D lere ChipTuning...

ilgili pdf dosyası bu linkte

http://www.tdperformans.com/TDP.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megachips -- 17 Mayıs 2008; 12:23:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

4 arkadaş (3 toyota, 1 auris) bu işi yaptırmayı düşünüyoduk, Mehmet beyle konuştum elinde toyota box tuning için ürün olmadığını chip tuning yapabileceğini söyledi, servise sorduk, garantiyi bozacağını söylediler, artı başka bir arkadaşda arada sırada servislerde arabaların yazılımını değiştirdiklerini, yani chip tuning in sonradan tekrar eskiye dönebilecğini söyledi, dudulluda bosch servisine gittik, ellerinde 1 adet rapid olduğunu söylemişlerdi, çihaz kullanılmıştı ve düzgünde çalışmadı, ordanda soğuduk vazgeçtik, dimsport un sayfasındada ürün kaldırılmış, arkadaşlarımdan birinin patronu dizel volvo için yurtdışından 230 euro ya bir box getirtti, kendi takıcakmış, şimdi onu kolluyoruz, getirmeye değer performans verirse bizde deniycez, tabi o firmanın sattığı ürün toyota da aynı performansı verirmi oda ayrı bir konu, eğer vermesse box tuning hayal olacak gibi duruyor.

Beni aradınız ama telefonunuzu almamışım..

Bir gelişme var..

Yeni bir cihaz satın aldım ve toyotaları OBD soketinden okuyup yazabiliyorum..

Böylelikle servisin anlıyamıyacağı bir yöntem ile chiptuning yapabileceğiz..Dier türlüde anlıyamazlar aslında ama şans tamamen..

Siz Kadosan da rapid mi taktırdınız..bunu bana bahsetmemiştiniz..ilgili arkadaşın ismini bana iletirseniz konuşup problemi anlamaya çalışyım..
    Aracınızda rapid den daha iyi performans verebilen başka bir box olacağını tahmin etmiyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: Megachips

quote:

4 arkadaş (3 toyota, 1 auris) bu işi yaptırmayı düşünüyoduk, Mehmet beyle konuştum elinde toyota box tuning için ürün olmadığını chip tuning yapabileceğini söyledi, servise sorduk, garantiyi bozacağını söylediler, artı başka bir arkadaşda arada sırada servislerde arabaların yazılımını değiştirdiklerini, yani chip tuning in sonradan tekrar eskiye dönebilecğini söyledi, dudulluda bosch servisine gittik, ellerinde 1 adet rapid olduğunu söylemişlerdi, çihaz kullanılmıştı ve düzgünde çalışmadı, ordanda soğuduk vazgeçtik, dimsport un sayfasındada ürün kaldırılmış, arkadaşlarımdan birinin patronu dizel volvo için yurtdışından 230 euro ya bir box getirtti, kendi takıcakmış, şimdi onu kolluyoruz, getirmeye değer performans verirse bizde deniycez, tabi o firmanın sattığı ürün toyota da aynı performansı verirmi oda ayrı bir konu, eğer vermesse box tuning hayal olacak gibi duruyor.

Bir gelişme var..

Böylelikle servisin anlıyamıyacağı bir yöntem ile chiptuning yapabileceğiz..Dier türlüde anlıyamazlar aslında ama şans tamamen..

Siz Kadosan da rapid mi taktırdınız..bunu bana bahsetmemiştiniz..ilgili arkadaşın ismini bana iletirseniz konuşup problemi anlamaya çalışyım..
    Aracınızda rapid den daha iyi performans verebilen başka bir box olacağını tahmin etmiyorum..

Sağolsun Mehmet bey rapid in ürününü bize sağlıyabildi, dün itibariyle Mehmet beyin garajında takıp denedik, özellikle ilk 3 viteste arabanın hantallığını alıyor, devir daha çabuk yükseliyor vede 120 den sonra arabanın hızlanmasında gözle görülür bir değişiklik var, yakıt tüketimi ve son hızdaki artışı deniyemedim zira biraz zaman geçmesi gerekiyor, araba bana ait olduğu için chiptuning den ilk başta çekindim, bu olayı kiralık toyota kullanan başka bir arkadaşımla Mehmet beyde denemeyi düşünüyoruz, şimdilik Mehmet beye teşekkür eder, gelişmeler oldukca sizi bilgilendiririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

benim bir sorum olacak.

Chip takmadan aracın orjinal ecusundaki yazılımı değiştirerek hp artışı olabilir mi?

Bizde aynen söylediğiniz gibi yapıyoruz..

bu soruyu şundan dolayı sormuştum.

Toyota servisindeki ustaya 10km/s geçtikten sonra kapıların otomatikman kitlenebilir mi diye sormuştum(vwlerde var)

usta toyotaların ecularındaki yazılım değiştirilemeyeceğini söyledi.

Usta mı bilmiyor yoksa elerindeki cihazların program atma özelliği mi yok?Master tech. olduğunuzdan dolayı bir de size sorayım.

Başka bir sorum daha olacak

Tuning yaptırdıktan sonra toyota servisindeki test cihazı sizin yazılımı arıza olarak mı veriyor?yani servise götürdüğümde elemanlar anlamayıp orjinal yazılıma geri döndürme ihtimali var mı?Garantiden çıkması önemli değil...

• quote:

quote:

quote:

Bir gelişme var..

Sağolsun Mehmet bey rapid in ürününü bize sağlıyabildi, dün itibariyle Mehmet beyin garajında takıp denedik, özellikle ilk 3 viteste arabanın hantallığını alıyor, devir daha çabuk yükseliyor vede 120 den sonra arabanın hızlanmasında gözle görülür bir değişiklik var, yakıt tüketimi ve son hızdaki artışı deniyemedim zira biraz zaman geçmesi gerekiyor, araba bana ait olduğu için chiptuning den ilk başta çekindim, bu olayı kiralık toyota kullanan başka bir arkadaşımla Mehmet beyde denemeyi düşünüyoruz, şimdilik Mehmet beye teşekkür eder, gelişmeler oldukca sizi bilgilendiririm.

İlgili uygulamayı siteme ekledim..linki aşağıda

http://www.megachips.org/index.php/uygulamalar/box-tuning-uygulamalar/toyota-boxtuning/auris-14-d-4-d-boxtuning

Chiptuning ile daha fazla güç ve tork alabileceğiz..Onunda sonuçlarını net de yayınlarım..

Kazasız sürüşler dileğiyle..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

benim bir sorum olacak.

Chip takmadan aracın orjinal ecusundaki yazılımı değiştirerek hp artışı olabilir mi?

Bizde aynen söylediğiniz gibi yapıyoruz..

bu soruyu şundan dolayı sormuştum.

Toyota servisindeki ustaya 10km/s geçtikten sonra kapıların otomatikman kitlenebilir mi diye sormuştum(vwlerde var)

usta toyotaların ecularındaki yazılım değiştirilemeyeceğini söyledi.

Usta mı bilmiyor yoksa elerindeki cihazların program atma özelliği mi yok?Master tech. olduğunuzdan dolayı bir de size sorayım.

Başka bir sorum daha olacak

Tuning yaptırdıktan sonra toyota servisindeki test cihazı sizin yazılımı arıza olarak mı veriyor?yani servise götürdüğümde elemanlar anlamayıp orjinal yazılıma geri döndürme ihtimali var mı?Garantiden çıkması önemli değil...

Kapıların hareket ettikten sonra kilitlenmesi olayı; eğer toyota böyle bir özelliği araca eklemişse bu aktif edilebilir..Ama böyle bir olay başından beri yoksa veya üst modellerindede yoksa bunu kimse o araca orjinal software veya parçalarla ekleyemez..Küçük bir alarm modülü takılarak bu özellik araca kazandırılabilir..

Bizim araca yüklediğimiz program servis tarafından asla farkedilemiyor..Herhangi bir arıza da vermiyor..Orjinal program nasıl çalışıyorsa mod lusuda aynı şekilde çalışıyor..Eski yazılımın üzerine yüklenmesi gibi bir risk yok..

• Benim aracım 1.6 benzinli corolla.burda dizellere takıldığını gördüm ve sadece meraktan dolayı soruyorum.Bir duyuma göre Chip tuning araca performans kazandırıyor tork artışı sağlıyor(bunları biliyordum) ayriyetten yakıt düşümüde sağlıyormuş normal kullanımlarda.Acaba böyle bir şey varmı?
  • quote:

Kapıların hareket ettikten sonra kilitlenmesi olayı; eğer toyota böyle bir özelliği araca eklemişse bu aktif edilebilir..Ama böyle bir olay başından beri yoksa veya üst modellerindede yoksa bunu kimse o araca orjinal software veya parçalarla ekleyemez..Küçük bir alarm modülü takılarak bu özellik araca kazandırılabilir..

Bizim araca yüklediğimiz program servis tarafından asla farkedilemiyor..Herhangi bir arıza da vermiyor..Orjinal program nasıl çalışıyorsa mod lusuda aynı şekilde çalışıyor..Eski yazılımın üzerine yüklenmesi gibi bir risk yok..

peki orjinal yazılıma geri döndürmek istersek ne yapmamız gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unloved

Benim aracım 1.6 benzinli corolla.burda dizellere takıldığını gördüm ve sadece meraktan dolayı soruyorum.Bir duyuma göre Chip tuning araca performans kazandırıyor tork artışı sağlıyor(bunları biliyordum) ayriyetten yakıt düşümüde sağlıyormuş normal kullanımlarda.Acaba böyle bir şey varmı?

Evet chiptuning ile kazanılan güç ve tork doğru kullanıldığında ekonomi elde edilebilir..Fakat sizin aracınıza herhangi bir operasyon uygulanamıyor malesef..
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

orjinal rapid 1.4 d-4d box ımı bu?

torkta 20nm artış var, ve 12 hp güç.

son hızı ne kadar artırabilirki?

Evet orjinal rapid...

dikkat edersen max güç ve torkun üretildiği devirler daha yukarılara taşınmış..bu da daha üst devirlerde daha güçlü bir auris demek..beraberinde daha yüksek sürrat kaçınılmaz..
  • quote:

quote:

peki orjinal yazılıma geri döndürmek istersek ne yapmamız gerekir.

5 dk da geri yüklenebilir..

• Unloved in iletisini görmeden pm atmışım

Benzinli Toyota lara yazılım atılamıyormuş sanırım..
  • Benzin kullanıyoz diye devlet vergiden koyuyo.madem vergiyi sırtladık bari performans birazcıkta tasarruf yakalıyalım diyosun bu seferde sen benzin kullanıyosun diye olmuyo.

şaşırılacak durum dizelleri geliştirirken benzinli corollalarada bi el atıverseler ya.Burda nyetkililere sesleniyorum sesimi duyunda bi yazılım bize yapıverin

• box taktırınca eksozumda duman göreceksem bu kadar harika bi motora yazık??
  • quote:

corolla için power box
    http://www.psipowerbox.com/turbodiesel/fiche-e.php?selectid=1614&lg=en

90 hp 106 hp ve 190 nm tork 220 nm tork oluyor.

bu kadar güç ve tork artışı son hızı ne kadar artırır.

bir web sayfasında 66 kw ve 190 nm tork 3317 rpm veya d/d çevirir diyor.

power boxla 78 kw ve 220 nm olduğunda 3385 rpm veya d/d çevirir.

devirleri oranlarsak son hızı %2 gibi artırır o ise 3.5 km/h yapar (175*0.02)

eğer böyleyse box taktırmak boşuna.

en azından son hızı %5 artırsa yaptırılabilir.

box sadece son hızı arttırmak için tercih edilmemeli..

arahızlanmalar çok kısalıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: takanu

box taktırınca eksozumda duman göreceksem bu kadar harika bi motora yazık??

Sağlıklı bir motor boxdan sonra duman atmaz..
  • quote:

auris d-4d rapid box uygulamasından sonra son hızı deneme fırsatı buldunuzmu?

Son hıza yönelik bir uygulama olmadığı için denemedim..

kısaca şöyle anlatayım..

Zarzor hafif yokuş aşağı yaptığınız top speed i hiç zorlanmadan eğim farketmeksizin görebilirsiniz..
  • Dizel Toyota Kullanıcılarının Sizin kadar Son hız üzerinde durmadığı kanaatindeyim..

Sürrat felakettir..
  • Bu ürün enj. sinyallerini uzatarak güç artışı sağlıyor..Rapid gibi basınç sensöründen bağlanmıyor..

Bu yöntemi kullanan box lar sensöre takılanlardan çok daha verimlidirler..

Aynı yöntem ile çalışan Rapid modeli de var ve alınacak güç, tork ve son sürrat artışı bu üründen daha ilerde..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.