Şimdi Ara

D4-D lere ChipTuning... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
30.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim aracım grande punto 1.3 75hp, araç tam dolu iken dik yokuşlarda kalkmak oldukça sıkıntılı. sırf bu yüzden rapid box taktırmak istiyorum. ancak bir kaç sorum olacak:

-Boxu istediğim zaman açıp kapatabilir miyim? Ben genelde bahsettiğim zor durumlarda çalıştırmak bir nebzede olsun rahat kalkış yapmak istiyorum. Açıp kapama ile ilgili bir kısıt söz konusumudur?

-Sökmek istediğimizde herhangi bir iz bırakır mı? Yani aracın orjinalliğide bozulsun istemiyorum.

-Fiyatı ne durumdadır acaba?

Teşekkürler saygılar...
  • Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Orjinalden alıntı: dutku

peki şehirler arası 5. vitesle gideceğimiz bir yolda chip tunning yapmışsak 6. vites ile gidemeyeceğimiz için bu son hızımızı azaltmaz mı? bir de niye sadece şehiriçi yakıtından bahsediyorsunuz? Şehirdışı yakıt tüketimi artar mı yoksa?

Uzun yolda tüketiminizi düşürmez..Artmaz da..Top Speed artacağından gaza gelirde basarsanız çok yakar söyliyeyim..

chip tunningi biraz daha detaylı anlatır mısınız? tork, beygir gücü, emisyon, yakıt vb... kavramlarla...

beygir gücü artıyor. yakıt tüketimi düşüyor. sadece havaya saldığımız zehirli gazın oranını arttırarak mı yapıyoruz bunu? Tek kaybımız bu mu?

Bu yapılan esasında chip tuning değil box tuning diye adlandırılıyor piyasada..Motordaki bazı sensörlerin beyne ilettikleri verileri refere edilen ayar noktaları doğrultusunda işleyerek performans arttırma işlemidir bu..Püskürtme daha fazla basınç ile gerçekleşeceğinden tork hatrı sayılır oranda yükselir(ort.%25) Tabiki beraberinde güçde yükselir. Toyota dizel motorlarının Euro4 emisyon standartlarını desteklemesi için bir hayli kısmış motor ayarlarını..Biz bu kısılan motor ayarlarını belirli bir standart çerçevesinde açarak motora asla kaldıramayacağı bir yük bindirmeden açıyoruz..Motorun emisyon standartları Euro1 seviyelerine geriliyor sadece..Biz ülke standartları olarak henüz euro bile desteklemiyoruz..

birkaç soruma yanıt verirseniz sevinirim:

1. 0-100 km hızlanma süresi artar mı düşer mi?
    2. aracın son hızında ne gibi değişimler olur?
    3. güç artışı sadece düşük viteslerde mi yoksa her devirde her vitete güç artışı oluyor mu?
    4. tork olarak da 3. sorunun aynısı.
    5. peki bu chipi taktırırsam neler kaybederim, neler kazanırım?
    6. yasal mı?
    7. garantiyi devre dışı bırakır mı?

Merakla detaylı yanıtınızı bekliyorum...

1.Kesinlikle en az 2 saniye farkeder..Düşer..
    2.Genelde ortalama 20-30 Kmh yükseldiğini gözlemliyoruz..
    3.Güç artışı 1500-3500 devir arasında en fazla oranı görüyor..
    4.Kesinlike..MAx torku elde etmeye başladığınız devir düşüyor..böylece daha düşük hızlarda daha büyük viteslerle ilerleyebiliyorsunuz..
    5.Kaybedecek hiçbişeyiniz yok..Beğenmezseniz geri iade edebilirsiniz..Şehir içi kullanımda yakıt ekonomisi, aracınızı kullanırken önceki haline nazaran daha fazla zevk alıcaksınız..
    6.Kesinlikle yasal..
    7.Ürün 40 sn. de sökülebilir. servise göstermediğiniz sürece hiç bir garanti sıkıntısı çekmezsiniz..

Şu sıralar Tuning Show 2007 fuarına hazırlıklarımız yoğunlaştığından, Sorularınıza biraz geç yanıt verdim kusura bakmayın..

Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

herşey tamamda 2 sn çok büyük bir zaman

• quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

2008 yeni kasa corollalara chıptuning yada box yaptırmayı dusunuyorum.

Fiyatları ne kadar ve guc artısı ne kadar?

Tesekkurler...

Chiptuning daha ucuz ve daha etkili..500 ytl kadar ödersiniz yaklaşık 110 hp lere ulaşır aracınız..

peki dimsport marka boxun fiyati ne kadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jamaicanbolt

bu işin sırrını bilimsel olarak açıklayabilecek olan var mı aranızda? Bu %25 gücü neden Toyota/Citroen/vs. kullanmıyor bu kadar basitse bu iş? Motora uzun vadede etkileri neler beynin programını değiştirmenin? Olay iddia edildiği gibi sadece emisyon değerleri ile mi ilgili?

Toyota bu fiyatlarla 1.4 d4d'i 110 bg olarak satsa dağıtır ortalığı, bir gariplik var bu işte.

bu yapılanı (boxtuning) Toyotada yapıyor 2 3 katı fiyatına..Aksesuar katoloğuna bakarsanız göreceksinizdir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzOz83

mehmet bey merhaba,

benim aracım grande punto 1.3 75hp, araç tam dolu iken dik yokuşlarda kalkmak oldukça sıkıntılı. sırf bu yüzden rapid box taktırmak istiyorum. ancak bir kaç sorum olacak:

-Boxu istediğim zaman açıp kapatabilir miyim? Ben genelde bahsettiğim zor durumlarda çalıştırmak bir nebzede olsun rahat kalkış yapmak istiyorum. Açıp kapama ile ilgili bir kısıt söz konusumudur?

-Sökmek istediğimizde herhangi bir iz bırakır mı? Yani aracın orjinalliğide bozulsun istemiyorum.

-Fiyatı ne durumdadır acaba?

Teşekkürler saygılar...

evet boxın istediğiniz zaman açıp kapatabilmeznize yarayan bir Swichi var..Söküldüğünde herhangi bir iz bırakmaz..Herşey eski haline döner..İstediğiniz zaman Açıp kapatabilirsiniz..

Dimsport Rapid 380 Euro +KDV fiyatıyla satılmaktadır..

• quote:

Orjinalden alıntı: BAR3RACUDA
    herşey tamamda 2 sn çok büyük bir zaman

en az %20 tork artışı var rahatlıkla 2 saniye çekiyor 0-100 ü aşağıya..
  • quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

peki dimsport marka boxun fiyati ne kadar?

ürün 380 Euro artı KDV ile satılıyor..
  • Selamlar;

Bu işlemler Ford TDCI için nasıl sonuçlar veriyor?

Motorun devirlere oranla güç/tork dağılımı,yakıt tüketimi TDCI için ne yönde değişiyor?

Fiyatı ne kadar,işlem uzun sürüyor mu ve uygulama yeri nerede?

Teşekkürler.
  • Güncel
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Selamlar;

Bu işlemler Ford TDCI için nasıl sonuçlar veriyor?

Motorun devirlere oranla güç/tork dağılımı,yakıt tüketimi TDCI için ne yönde değişiyor?

Fiyatı ne kadar,işlem uzun sürüyor mu ve uygulama yeri nerede?

Teşekkürler.

Fordun hangi modelinden bahsediyorsunuz..

www.megachips.org
  • 2009 Ford Focus 1.6TDCI 109hp modeli..
  • quote:

2009 Ford Focus 1.6TDCI 109hp modeli..

aracınızdan bugüne dek 150 den fazla programlamışımdır..

yaklaşık 135 hp güç alabiliyoruz..

250 Nm üstü torku daha geniş bir bandda alabiliyorsunuz..Tek depoyla 1280 km gidebilen müşterilerim var..

500 ytl ye 35 dakikada biter...

Göztepe Oto sanayi sitesindeyiz

Yumurtacı abdi bey cd..No:72 GKM Garage Mantar Tuning

0 537 466 08 58

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipTuning Uzmanı -- 19 Eylül 2008; 16:36:14 >
  • Çok teşekkür ederim Mehmet bey,

Adres bilgilerinizi aldım kısmet olursa irtibata geçer görüşürüz.

Hayırlı işler.
  • Rica ederim..
  • o pdf in en altındaki resimde Dimsport Rapid Arabeyinlerinin hepsini ayarlıyabilen bir set konsolu gösteriliyor..bu senelerdir vardı zaten..150 euro karşılığında müşterilermiiz satın alabiliyorlar..
  • Mehmet Bey,

yani diyelimki ben yeni corolla 1.4 d-4d 90 hp 190 nm için rapid arabeyin almaya karar verdim.

rapid de standart bir kutu var ama siz buna benim aracın kodundaki değerlerimi yükliceksiniz nasıl oluyor prosedür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

Mehmet Bey,

yani diyelimki ben yeni corolla 1.4 d-4d 90 hp 190 nm için rapid arabeyin almaya karar verdim.

rapid de standart bir kutu var ama siz buna benim aracın kodundaki değerlerimi yükliceksiniz nasıl oluyor prosedür?

Rail basıncını ayarlıyan Rapid modellerinde (LPI) tek bir beyin var ve araca göre kablolar değişiyor sadece..Her aracın kendine özel bir set değeri var..Bu bahse konu konsol ile bu set değeeri değiştiriliyor..
  • LPI Modüller..

Bu modüller piyasada en sık kullanılan ara beyinlerdir..Sadece Common Rail yakıt sistemi kullanılmış turbo dizel motorlara uygulanırlar..Çalışma sistemleri basittir..Sistemde Rail basıncını elektrik sinyallerine çeviren Rail Basınç Sensörü nün beyine ilettiği basınç sinyallerini kendi üzerinden geçirerek biraz düşük görünmesini sağlar ve beyin de basıncı düzeltmek için Basınç Regülatörüne normalden biraz daha fazla akım gönderir..Netice itibari ile rail de normalden biraz daha fazla basınç bulunur..Turbo Lag minimize edilir..Tork %25 artar..Özellikle alt devirlerde etkilidir..Devir yükseldiğinde sisteme çok fazla katkı sağlayamaz..

IP Modüller..

Bu modüller Dizel motor Elektronik Kontrol Ünitesinin Common Rail veya UIP Enjektörlere Gönderdiği Ateşleme Sinayallerini üzerinden geçirerek Set Konsolu ile programlanmış modüle girilen ayarlar doğrultusunda optimize eder ve enjektörlerin ateşleme süresi ve miktarını değiştirerek motorun daha fazla güç ve tork üretmesini sağlarlar..Bu Yöntemle Çalışan modüller LPI modüllere nazaran daha fazla güç kazandırırlar ve bu gücü üst devirlerdede sağlayabilirler..

anladığım kadarıyla LPI moduller daha çok alt devirde etkili ancak IP modüller üst devirlerdede etkili.

peki yeni corolla 1.4 d-4d için IP modül varmı?

quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Mehmet Bey,

Rail basıncını ayarlıyan Rapid modellerinde (LPI) tek bir beyin var ve araca göre kablolar değişiyor sadece..Her aracın kendine özel bir set değeri var..Bu bahse konu konsol ile bu set değeeri değiştiriliyor..

• quote:

anladığım kadarıyla LPI moduller daha çok alt devirde etkili ancak IP modüller üst devirlerdede etkili.

Yüksek hız performansını arttırmak istiyorsun yani.

Hızı çok seviyorsun çoook!

20 li yaşların başında yaşadıklarımı düşündükce "annemin duaları herhalde" diyorum,aman dikkat.
  • @esmerce

sende çok masum değilsin bu konuda.

quote:

quote:

Yüksek hız performansını arttırmak istiyorsun yani.

Hızı çok seviyorsun çoook!

20 li yaşların başında yaşadıklarımı düşündükce "annemin duaları herhalde" diyorum,aman dikkat.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.